Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Anabonni

  snažno !

  avatar

  26.09.2020. (09:19)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  postoji univerzalni jezik... jezik očiju... :)

  avatar

  26.09.2020. (10:02)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  povijest nas uči da uvijek, ali baš uvijek, kada migranti postanu dovoljno snažni, pokušaju a nerijetko i uspiju, pobit i protjerat starosjedioce, i okrenu kotač povijesti unatrag prema mračnom srednjem vijeku, ali to ne znači da zgodne plavuše i dalje ne trebaju pričat o miru u svijetu :)*

  avatar

  26.09.2020. (10:27)    -   -   -   -  

 • Olja sanja

  Kad bi ljudi-ptice čvor i bili,
  Pa punih usana smo kava i muška ta.
  Opijeni svijetom hodili
  Svijet bi bio ljepše mjesto

  avatar

  26.09.2020. (11:25)    -   -   -   -  

 • Kockavica

  :)*

  avatar

  26.09.2020. (11:41)    -   -   -   -  

 • morska iz dubina

  Ništa ničije nije jer svi smo sve. Lijepo i snažno!!!

  avatar

  26.09.2020. (13:37)    -   -   -   -  

 • j.

  Sebičnost, borba interesa, to je ono što vodi ljude kroz život. A ljudi nisu djeca, jer zaborave razgovarati očima.

  Malo je mjesta pod neonskim suncem Zapada, na bogatim krošnjama smokava i grozdovima muškata. S ove strane granice, strah: doći će i uzet će sve što smo s mukom stekli: posao, kuću, stan, partnera, djecu, psa, punicu i papigu. S druge strane, kada čuješ mladog Afganistanca kako pored obale Marice izjavljuje da mora stići na zapad e da bi ostvario snove, ne možeš, pored sveg njegova prava na sreću, u tim snovima ne vidjeti istu žeđ pod neonom sebičnosti, pohlepe; lcdove, iphoneove i prade; sliku duhovne bijede kakvu gledamo u nas desetljećima. Između, da se ne lažemo, spašavanja golog života kakvo on najvjerojatnije poduzima (pa makar dolazio iz Afganistana, Sirije ili Iraka) i te pohlepe, naravno da postoji čitav svemir, ali poznavajući ljudsku prirodu, neće dugo trebati do gramzivosti. Isti je to materijal kao i mi sami, kvarljiv, prolazan, potrošan, mekan, pa vidi što je od nas postalo. Naravno i da je lakše doći u neku Njemačku nego od Pakistana stvoriti dobru državu; ali oportunizam i entropija su osnovna počela svemira i to se ne smije zaboraviti. Nikoga se nema pravo tjerati ni na herojstvo, ni na mirenje sa sudbinom, ni na borbu. Svatko ima neotuđivo pravo oportunistički ne težiti mijenjanju svijeta oko sebe, već sanjati štogod želi, sve dok ne otima ili mu snovi ne postanu pretijesni.

  Treba malo strpljenja; samo im dati malo vremena da ih društvo korumpira i pretvori u najamnike i potrošače, topovsko meso mallova i korporacija. Jer, nema te ideologije koju u par godina neće uništiti satelitska antena i kreditna kartica u ženinoj borši. Ili, St. Johnny Of Trnsko: standard je, rođače, pokvario ljude. Jedu g.vna i sanjare.

  Onda će se i njihovi unuci, praunuci sa glavom među rukama pitati: pa jesu li ti nevoljni starci baš morali onako bezglavo bježati u ovu nevolju?

  Kada su zaboravili govoriti očima? :)

  Svi ćemo prje ili kasnije završiti u nekoj svojoj Slovenskoj 9, samo tek pokoji unutra, a najviše njih ispred, sa čeznutljivim pogledom. :)

  avatar

  26.09.2020. (14:50)    -   -   -   -  

 • golden H

  zvuči kao priča o djevojčici koja se zaboravila smiješiti:

  https://twitter.com/FaridaEznadane/status/1030911389483843584/ph oto/1

  no pozadina je, kao i uvijek, daleko složenija

  avatar

  26.09.2020. (17:16)    -   -   -   -  

 • viviana

  duboko istinito.
  ali do tolikih to ne dopire
  da te strah... među kakvim ljudima živimo
  (tijesnima)

  avatar

  29.09.2020. (01:22)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...