Komentari

whitelilith.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • White Lilith

    Nisam mogla više šutjeti. A vi?!

    avatar

    19.11.2019. (14:30)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Na tvom mjestu, vjerojatno ni ja ne bih.

    avatar

    19.11.2019. (14:50)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    NI JA..........ali, ovo je odličan elaborat ekonomistice.......brojke su tvoja domena

    avatar

    19.11.2019. (15:47)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    Svemirska moja, mogu samo reči da ti je post odličan !

    avatar

    19.11.2019. (17:56)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja mislim da nema razloga da šutiš, vidiš kako ja stalno meljem, i odma mi je lakše.

    Inače vrlo je teško Napravit analizu jer su službeni Podatci nevjerodostojni, ja sam recimo siguran da bi prosječna plaća u Hrvatskoj bila nešto veća da se ne isplaćuje solidna količina toga na crno, a i kojekakvi drugi mehanizmi se koriste za povećanje plaće.

    Drugo mi se moramo odlučit hoćemo li slijedit praksu razvijenog svijeta ili Ostat na socijalističkim postavkama, u Njemačkoj iako je plaća u prosvjeti značajno veća u apsolutnom iznosu nego u Hrvatskoj, ipak je manja od prosječne plaće, jedno desetak posto, ili recimo u Italiji je manja 20 posto od prosječne plaće.

    Kod nas je eto veća od prosječne plaće.
    Inače pogrešan ti je podatak da su plaće u javnom sektoru manje od onih u privatnom, na žalost upravo je suprotno, plaće u privatnom sektoru prema podatcima iz Fine su 38 posto manje, što je nedopustivo i neodrživo.

    Ja se slažem da se treba razgovarat o plaćama prosvjetara, ali se taj razgovor ne može odvojit od onoga o višku prosvjetara u sustavu, i u konačnici poplavi odlikaša koji nisu u stanju položit maturu, i u međunarodnim relacijama postižu katastrofalne razultate, neko tim odlikašima poklanja petice, a čisto sumnjam da je to blognjuz ili Marica s tiska.

    avatar

    19.11.2019. (18:44)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    eto statistika kao točan zbroj netočnih podataka, jučer slušala brojkice u jednoj emisiji, mislim ove 38%, no žalosno je (a i ti si o tome pisao) da se ni Marica na Tisku ne može zaposliti bez veze, pa ni da je studentica preko student servisa...ne možeš vjerovati koliko je hobotnica korupcije infiltrirana, valjda se sada već prenosi i iz trećeg koljena. Tko mi je kriv kad mi je "pedigre" čist!

    avatar

    20.11.2019. (06:22)    -   -   -   -  

  • Magneto

    I vrijeme je više da se prekine šutnja i ponizno spuštanje glave

    avatar

    20.11.2019. (06:39)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Mislim, kada vidim ovakve gluposti: "Samo onaj tko voli svoj posao u obrazovanju ZNA koliko se tamo dajemo da djeci nešto damo, da ne govorim jezikom ppmd-a da bi ishodi učenja za naše učenike bili veći. A o ljudskom ( odgojnom) utjecaju, elementu još nisam niti riječ rekla."

    Koliko god onaj dio zaposlenih u obrazovanju koji "vole" svoj posao tupio tu mantru koju sam gore citirao, jedna stvar se tu redovito zanemaruje, a ta stvar nije stvar, nego su bića, zbog kojih bi taj sustav i trebao postojati. To su oni koje se baš ništa ne pita i koje se ne šljivi ni pet posto. Da - djeca. Njih uopće ne zanima jel ti jako voliš svoj posao i da li krvariš dok im nešto želiš prenijeti. Oni se uglavnom pitaju - koji k... mi uvaljuju te gluposti u glavu, ako ja to ne želim? Većina njih ne želi ići u školu. Kako to? Pa oni su malo pametniji od vas koji im silom želite uljevati razna "znanja" u glave. Cijeli sustav je katastrofa, u tome je problem. Možeš ti krvariti koliko hoćeš ako me silom želiš naučiti matematiku, od koje mi je slabo i ne želim je u svome sustavu. Za mene si u tom slučaju obična zlostavljačica.

    avatar

    20.11.2019. (10:23)    -   -   -   -  

  • j.

    Svrha obrazovanja danas je papir kojeg ono nudi, a ne znanje. Sustav vrijednosti u društvu je takav da to podržava. Zato profesori u biti malo koga zanimaju.

    avatar

    20.11.2019. (10:41)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    odličan post

    avatar

    20.11.2019. (18:33)    -   -   -   -  

  • lion queen

    meni se ne sviđa kad se djeca koriste u svrhe da se učitelje ucjenjuje njima, kako se ne bi borili za svoja prava, koja im itekako pripadaju. za to što djeca trpe, nisu krivi učitelji, koji štrajkaju, već onaj tko je odgovoran za nesrazmjer u plaćama tog visokoobrazovanog kadra, koji brine za našu mladost, u odnosu na nepismene ili polupismene saborske zastupnike, čija je plaća višestruko veća, a za puki nerad. nitko me ne može uvjeriti u to da saborski zastupnici nešto rade, ako je sabornica iz dana u dan prazna. pa ako u proračuni ima love za njih financirati, onda se mora moći naći novac za financiranje učitelja.

    avatar

    25.11.2019. (21:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...