Komentari

jekatisine.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • jekatisine

    Borim se.

    avatar

    16.11.2019. (15:18)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Bori se, draga. Mijenjaj terapije ako treba. Šta god da treba, bori se. I neka se bore tvoji prijatelji za tebe. Oni su podrška i potpora kad nam je najpotrebnije. Moji dragi i bliski su u ratu s depresijom. Usponi i padovi. Naizmjenično. Bori se za što više uspona. Znam da prođu. Ali i dođu. Ako zagrljaj može bit iscjeljujuć, takvog ti šaljem svim svojim srcem.

    avatar

    16.11.2019. (15:30)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ja sam je prebrodila s nekoliko godina terapije nakon smrti moje mame.......Iza sebe imam i brak i djecu...hoću reći, podršku onih, koji me najviše vole i trebaju,,,ali u ti trenucima nakon njene smrti, gotovo da ih nisam primjećivala.......Oni, koji mene dobro znaju nisu mogli vjerovati da mogu pokleknuti - ali jesam ! Uz terapiju prebrodila sam tjeskobu,a razlog nikad neću zaboraviti.
    Ima lijeka dakako i ti to znaš a evo ti i mog primjera: vratila sam se poslu u školi i poslu s ovisničkim obiteljima za 3 tjedna.....Sretno mila !

    avatar

    16.11.2019. (15:39)    -   -   -   -  

  • eredin

    Znaci ti imas dijagnozu..
    Ja sam samo gad

    avatar

    16.11.2019. (15:45)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @Dnevnik jedne otočke: prošla sam barem 20 različitih kombinacija do sad. trenutna terapija je najbolje što su mogli izmisliti.
    borim se za uspone, ali uvijek se vrati. navodno je biološki uvjetovana. svaki moj neuroreceptor u mozgu je kriv.

    @Anaboni: moja depresija je velikim dijelom uvjetovana fizički, a ne vanjskim događajima. poremećaj u radu sinapsi. ja sam osoba kojoj neuroreceptori koji kodiraju sreću ne rade prirodno, pa ih reguliraju terapijom (kemijski).
    savršeno radim i učenici ne osjete da nisam dobro. vole moje satove jer ulažem jako puno truda u njih.
    trebalo je 8 mjeseci da me skrpaju da donekle živim nakon inicijalne terapije. ispalo da ne reagiram na antidepresive. imam sad koktel koji pijem i drži me nekako na liniji. osim ako mi se okine epizoda, tad uopće nije lijepo.

    avatar

    16.11.2019. (15:50)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @eredin: da, imam dijagnozu. Imam vise njih. Kompletna mozdana kemija mi otisla.

    avatar

    16.11.2019. (15:53)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    nema čovika koji na neki način nije iskusio depresiju. osobno smatram da šta je čovik emocionalniji i, da se tako izrazim, 'zaštićeniji' to ga više strefi kad ga nešto izbaci iz ravnoteže. of kors disbalans će se odraziti na svakog no po meni je presudno da čovik prihvati i pomiri si s time, a ne da traži razloge koje ionako promijeniti ne može. također je normalno da svi imamo očekivanja, čak je i sporedno koliko su ona realna ili nerealna, ali od onoga što dolazi ne treba očekivati puno, jer šta više očekuješ to te više poklopi. nada je dobra, ali bez borbe nema opstanka. zato volim kazati 'tko živi u nadi umire razočaran'.
    bojiš se da se tvoja ljubav ne 'ugasne', čemu? zato šta ćeš se ti osjećati sigurnijom? istina, ali promisli i o tome da sve ono što se s vremenom, a hoće, ne bude uklapalo u tvoj okvir poimanja će izazivati nove strahove, nove nesigurnosti i nove depresije. prihvati da je nešto takvo kakvo je i da sama, osim sebe same, ne možeš puno toga promijeniti.

    avatar

    16.11.2019. (16:05)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    šetnja sunčanom stranom ulice djeuje na djeovanje neurona...
    pomaže stvaranju serotonina, hormona sreće...
    razumijem te... trenutačno je vrijeme bez sunca... djeluj na nutarnje...
    ti to možeš... :)

    avatar

    16.11.2019. (16:09)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    sad vidio da si napisala kako je to kod tebe biološki poremećaj. a gle, u kemiju mozga se razumiš bolje od mene, mislim ja se ne razumin uopće ali sam siguran da i za takvo nešto postoji rješenje iako se sada ne nazire. pogledaj film 'lorencovo ulje' koji govori nešto na tu temu. svakako da nije vezan za ovo o čemu govoriš ali je vrlo interesantan kad se govori o terapijama.

    avatar

    16.11.2019. (16:14)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @kako_ti_kupus: živim s tim cijeli svoj život. mislim da ne shvaćaš razliku između kroničnog i prolaznog stanja. nije bezveze dijagnoza "povratna", javlja se u ciklusima i svaki ciklus je teži.
    najgore je da nemaš kontrolu nad tim kad će se dogoditi i kako će se razvijati. kod mene je biološki uvjetovana (kreće se u obitelji).
    znam kakve efekte može imati i zato se borim. u depresiji sam, da, ali se dižem svako jutro, idem na posao, radim, družim se s ljudima, volim.
    u sebi se osjećam užasno, ali oni to ne moraju vidjeti.

    avatar

    16.11.2019. (16:14)    -   -   -   -  

  • lion queen

    mislim da nisi bolesna, već samo presavjesna i altruistična.. više brineš o tuđi osjećajima, umjesto svojim, zato ti je bilo toliko teško prekinuti staru vezu. stavljala si drugog ispred sebe i to te koštalo zdravlja. zamisli mene, ja nisam imala tvoju snagu i udala sam se za onog od kojeg sam se u međuvremenu ohladila. nisam imala petlje prekinuti jer me obožavao i prijetio da će ovo-ono. onda sam čula denisa latina, kad je rekao da su sve granice u našim glavama, da zapravo nikog nije briga za nas same, jer svatko brine svoje brige. i odlučila sam se prekinuti farsu. prvi put sam stavila sebe ispred sebe, a ne drugoga. a vidiš, ti si to odmah uspjela. na žalost, tebe je koštalo zdravlja, a kako sam ja to učinila kasnije, nisam toliko patila.
    ovo što ti se trenutno događa, nikako nema veze s prethodnom vezom i nemoj ni slučajno uspoređivati. nemoj se bojati. trenutno je elementarna nepogoda, koja djeluje na sve ljude, pa i na tebe. pričekaj da prođe. nemoj analizirati. opusti se.
    mislim da samo superinteligentni ljudi, koji previše analiziraju i previše su osjećajni i srčani, stradavaju na takav način.
    drugim riječima, blago budalama, oni nemaju takvih problema.
    kisssić i izdrži...

    avatar

    16.11.2019. (16:17)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    e da, jedi čokoladu i slušaj klasičnu glazbu. ako japanci puštaju kravama klasičnu glazbu kako bi bile sretnije i davale više mlika, možda i tebi pomogne oko neurona :))))

    avatar

    16.11.2019. (16:17)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    Ne dozvoli da te ščepa. Terapija pomaže, ali sporo. Sama si kemičarka i znaš. Mene je ščepalo jednom u životu i trajalo je jaaaaako dugo. Znam da su hormoni bili presudni, štitnjača i menopauza. Bila sam u neprepoznatljivom stanju. Razumijem te i predobro. Rečenica koja me je držala bila je: Proći će.
    Jedina osoba koja mi je pomogla bila je psihijatrica.

    Ne daji otkaz, ne napuštaj ljubav!!! Opstaj. Proći će. Probaj vježbati u teretani da povećaš hormone sreće. Pomaže.

    avatar

    16.11.2019. (16:20)    -   -   -   -  

  • jeka

    Pada kiša. Čitam tvoj zapis i komentare. Tako krhka a takk snažna. Imaš obožavateljicu. Ono što ti želim je da ostaneš snažna i jaka . Emotivna. Divna. I taj tvoj mrak. Uopće ne sumnjam da je jači od tvoje svjetlosti . Ti si bolja od serije i knjige za čitati.

    avatar

    16.11.2019. (16:26)    -   -   -   -  

  • jeka

    Nemoj pasti. Samo piši. Ili šta već te održava vitalnom.

    avatar

    16.11.2019. (16:27)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ''Borim se najbolje što znam.
    Ne želim se pustiti ovaj put.
    Ipak, bojim se. U mraku sam.
    Praznina me hvata u svoj hladan zagrljaj.''


    - prije si bila mlađa, neiskusnija, ranjivija, osjetljivija, naivnija... bila si nešto što više sada nisi, ipak je vrijeme odigralo jednu ulogu i na neki način te očvrsnulo prijašnjim iskustvima, jer jako dobro se sjećaš svojih iskustava i te ranjivosti i te predaje

    - praznina će i dalje zvati, pokušat će te zagrliti i kad budeš imala 70 godina, mrak će te pokušati obaviti za 3 dana, a možda će i odustati nakon 10 minuta kad taj mrak shvati, da nema što obavijati, jer u tebi živi ovo: "Ne želim se pustiti ovaj put"

    avatar

    16.11.2019. (16:37)    -   -   -   -  

  • Divlje srce

    Da vjeruješ u "pseudoznanosti", znala bi da smo u astrološkom razdoblju retrogradnog Merkura u škorpionu i da ti aspekti uzrokuju takva rasploženja. Kopanje po prošlosti, teške emocije, problemi, praznine... sve ovisno o natalnoj karti.
    Ne umanjujem tvoju dijagnozu "povratna", ali ipak nije sve kemija, nešto je i fizika, i matemstika, ali i književnost, i to ruska.
    Pusa!

    avatar

    16.11.2019. (16:46)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @lion queen: jesam bolesna. bilo bi lijepo vjerovati da nisam, ali imam fizičkih problema zbog kojih moram uzimati terapiju.
    doslovce, svaka sinapsa u mozgu poremećena. nažalost, to utječe na moja emocionalna stanja.

    @kako_ti_kupus: zanimljiva stvar, ne djeluju mi antidepresivi. antipsihotici su se našli kao bolje rješenje. nisam nešto sretna, ali i ne padam više toliko duboko.

    @samo za vranju: mislim nastaviti živjeti svoj život. samo u idućem razdoblju s daleko više truda.

    @jeka: ovo je moja vrsta terapije, uz 5 različitih lijekova koje me drže u balansu. Samo je možda vrijeme za rotaciju terapije.

    @shadow-of-soul: ne odustaje za 10 minuta. prosječna epizoda traje tjednima. vjeruj mi, do sad sam već imala dvadesetak epizoda. moram živjeti s tim. i nije mi žao.

    avatar

    16.11.2019. (16:50)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @Divlje srce: ne vjerujem da me Merkur prati kontinuirano zadnjih nekoliko mjeseci. pogotovo ne zadnjih 8 godina.
    i da par tableta može barem privremeno riješiti problem.

    avatar

    16.11.2019. (17:01)    -   -   -   -  

  • Divlje srce

    Naravno. Svatko se sa svojim problemima nosi kako zna, i objašnjava ih sebi na način kako ih najlakše prihvaća.
    Recimo, kladim se, da ja odem liječniku, pronašli bi mi posve sigurno neki organski trag i dokaz onoga što mene "boli", dali mi dijagnozu i tablete. To pokušavam reći, za sve u životu postoje objašnjenja, ne samo objašnjenje.
    Srećom ili nesrećom, moj put je bio drugačiji, moji problemi drugačiji, a komentare moje ne zamjeri, nisam uzalud "divlje srce".

    avatar

    16.11.2019. (17:14)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Svatko ima neku bolest. Tvoja nije za zanemarivanje niti negiranje.
    Ali je i pobjediva. Vjerujem u tebe.

    avatar

    16.11.2019. (17:17)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @Divlje srce: sve ok. Svatko ima pravo na svoja objasnjenja.

    avatar

    16.11.2019. (17:17)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @Lastavica: osudjena sam da zivim s njom. Dok sam ziva.

    avatar

    16.11.2019. (17:23)    -   -   -   -  

  • lion queen

    bitno je da su oni našli što ti je i da postoji lijek. kad ti je "neprijatelj" poznat, lakše se protiv njega boriti. kad smo mom djetetu tražili što je, prošli smo kalvariju, sigurno 15 dijagnoza, od kojih dvije zloćudne, dok se nije došlo do toga i dok nije počelo liječenje.
    ne zaboravi da medicina svakodnevno ide naprijed i da će jednog dana naći kvalitetnije rješenje za tvoj problem. do tada je najvažnije izdržati...do tada će tvoj snažan duh kompenzirati sve probleme na koje nailaziš...samo se ne boj budućnosti...ne boj se ničega...

    avatar

    16.11.2019. (17:37)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    @lion queen: nasli su. Samo lijekovi nisu bas najefektivniji. Kod iduce kontrole cu traziti rotaciju terapije.
    Ne predajem se.

    avatar

    16.11.2019. (17:58)    -   -   -   -  

učitavam...