Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • Lilianke

    Pustimo mi zatvaranje bloga koje se neće dogoditi.
    Slike su predobre, a posebno velebna stabla, posebno sunčev sjaj kroz njih, posebno oblačasto nebo nad svemirskim stablom, posebno rijeka bez smjera toka, posebno pogled iz diletantove sobice,

    Kakvo prekrasno mjesto, sretniče.

    avatar

    12.09.2019. (00:42)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Halo, gosn Hocu Na Zlatibor: posalji mi. napisi svoj mejl! :)

    avatar

    12.09.2019. (02:18)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Prelijepo!

    avatar

    12.09.2019. (04:57)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Koji si ti netadnik, samo skitaš :))

    avatar

    12.09.2019. (06:28)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    inače jednom davno prije puno godina sam bio opčinjen katarima, i ostalim pravovjernim sekcijama, pa sam gutao sve što mi je palo pod ruku, što u onoj eri prije interneta, i nije bilo nešto, u stvari bilo je nešto romansirane literature, više nego povijesne, hm, možda bi mogao malo obnovit znanje, imaš li kakvu preporuku

    avatar

    12.09.2019. (09:37)    -   -   -   -  

  • Robyn

    Lijepa priroda, a sigurno i duhovni ambijent

    avatar

    12.09.2019. (11:11)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepe fotke iz ovog dijela Francuske.

    avatar

    12.09.2019. (11:53)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Lilianke: ajd ok, ako ti tako kažeš, ali amerikanski sjevernoindijanci su prorekli u svojim mjesečevim almanasima da između "žetvenog" i "lovčevog" mjeseca ove godine blog mora pasti. Btw. "žetveni" ti je u subotu, a "lovčev" ti dođe sljedeći uštap poslje žetvenoga... pa bumo brže videli ko je tu lud... :-P

    @VladKrvoglad: gosn, gdje je tvoj mejl da ti tamo pošaljem svoj? Kako ću javno svoga napisati? Oćeš da me čudaci zasipaju fanmejlom :-((

    @Lastavica: sve što je ruralno je prelijepo, nikako dokučiti zašto su ljudi osmislili gradove... s kojom točno svrhom i nakanom :-S

    @FreshCaYg: zapravo sam tek u fazi preliminarnoga treninga, ali kad poodrastem volio bi biti "čovjek koji je prodao svijet" o kome je pjevao Kurt Cobain u onoj pjesmi, odnosno "landerpuh" - kako se za takvu osobu uobičajeno kaže u indoeuropskim jezicima.
    A ti ništ više ne spominješ Camino...
    A meni je puhnulo da bi otšetao smjer Via de la Plata (Srebrni Put)... od Seville do Santiaga, cca 1003 km, najjači Camino... od Andaluzije pa kroz polupustinjsku Extremaduru... i tak, no naravno ništa nije sigurno, samo smrt je sigurna i ne valja se trovati ciljevima i planovima.

    O katarima, baš neku knjigu, nemam pojma, nisam pročitao takvo nešto. Poznate su mi samo enciklopedijske informacije. S religijske strane nema sumnje da je to bio pokret od Carigrada, preko bugarskih i bosanskih bogumila pa do Zapadne Europe. Imali su međusobne veze, organizirali svoje crkvene koncile sa predstavnicima iz svih navedenih zemalja itd. Da su zbog toga kao konkurencija Papi Rimskome morali prije ili kasnije pasti, to je sve jasno i poznato, ali ono što je meni kao ljubitelju geopolitike jako intrigantno je kako su Francuzi dovitljivo iskoristili tu "borbu protiv hereze" sa svom popratnom međunarodnom križarskom vojnom pomoći (njemački križari su bili dosta zastupljeni kao ispomoć u tome ratu), za svoje potrebe, a to je ugušenje okcitanske nacije i inkorporiranja čitavoga teritorija trajno u unitarističku državu u kojoj su svi imali biti Francuzi. Okcitanija je bila slobodarska i prosperitetna u odnosu na Francusku onoga vremena, sa svojom kulturom i jezikom, održavala je svoju pomorsku trgovinu s Bliskim istokom, to je bila dakle jedna velika geopolitička igra, javno za "religijsko pravovjerje", a potajno za mediteransku obalu Francuske.

    Robyn & gogoo: ako me tehnika posluži objavim još skicu dvije uskoro.

    avatar

    12.09.2019. (20:35)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Valjda je u pitanju taj neki teutonski gen, koji je uvijek spreman na otimačinu, jer nekako bar se meni čini da su sve te velike nacije koje su imale skoro cijeli svijet porobljen, znači Francuzi, Englezi, Nizozemci, Belgijci, kad malo dublje zagrebeš, u stvari Nijemci koji su oteli nečiji teritorij, samo su izgleda Španjolci utentični okupatori :))

    Ne spominjem jer su se neke loše stvari bile izdogađalo koje su mi u jednom trenutku izokrenule život naopako i poremetile sve planove, Ali pomalo se sve stabilizira i vraća u normalu, pa se nadam da dolazi neko malo bezbrižnije vrijeme, u kojem će bit moguće planirati :)

    avatar

    13.09.2019. (06:47)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Lijepe fotografije, lijep putopis. Uživao sam.

    avatar

    13.09.2019. (07:05)    -   -   -   -  

  • stara teta

    jelenkić, nahranil si me s ovim krasnim postom, neviđne fotke, nepoznati detalji, vidi se da si uživao u putovanju. a kako kažeš, ne valja se opterećivati ciljevima i planovima. ni želje nije dobro sputavati, ni ideje. ni misli. a cijeli se život učimo mudrosti njihovog oblikovanja onako kako zaista jest. u društvu je uvijek bilo onih koji drugačije misle. ponekad su postali novi vođe, otkrivači. a ponekad žrtve besramnog nerazumijejvanja i progona.
    puno sam naučila, i od posta i od komentara. sad me to tjera na još. :)

    avatar

    13.09.2019. (13:31)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Znači ipak te nisu zadržali? Slab si onda diletant za dokazivanje :P ja sam mislio da ideš u halje i to je to. Što se tiče biciklizma: sad će u rujnu tu kod nas rekreativna Parenzana pa idem možda do Trsta kroz divljinu*, ali više vjerojatno negdje bliže jer imam pratnju, a sam Buddha zna da me teško ovih dana pratiti... Uživaj i pazi se! :)

    avatar

    17.09.2019. (01:54)    -   -   -   -  

  • jelen

    @FreshCaYg: Španjolcima svakako ne fali germanskih gena, tamo su Vizigoti vladali stoljećima, sve što su Arapi uzeli u 8 st. bilo je Vizigotsko kraljevstvo, onda u Galiciji su uspostavili svoje kraljevstvo Svevi (tj. Suebi, pleme od čijega imena je i nastao naziv "Švabe"), pa još i prije svega toga su se Vandali smucali uzduž i poprijeko poluotoka Iberije.

    @Viatrix: hvala!

    @stara teta: dobro da te tjera na još, jer ovo je sve jako malo i preskromno za tvoje intelektualne kapacitete, moraš ići na izvore pravih stvari, a ne na moja diletantska piskaranja ;-))

    @Unusual suspect: ne brini ništa, mene moja uniforma negdje čeka i ja ću je kad tad odjenuti, da li je to halja, ili nešto drugo, znat će se na vrijeme... Pazi ti radije da te štrige ne dohvate na tvojim lutanjima po toj ludoj Histriji... ili te možda neka već dohvatila... :-((
    ;-))

    avatar

    19.09.2019. (20:40)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Sto mu jelenskih rogova! :) Hvala što si me se sjetio. :)
    Ima dabrova ima. Vidio sam jednog kako pliva u Lonji u gradu.
    Vjerujem da je bilo zanimljivo vidjeti peloton makar i na desetak sekundi. Meni je super zvuk koji proizvede velika grupa biciklista. Dobro veliš kao jato čvoraka.
    Bit će još dobrih vožnji, samo treba biti strpljiv.

    avatar

    20.09.2019. (09:46)    -   -   -   -  

  • jelen

    Da, peleton je tehnički naziv za takvo jato biciklista. Bio je to simboličan doživljaj za mene, više kao neka reminiscencija djetinjstva kad sam slušao i gledao na tv o tom mitskom spektaklu "Tour d'France"... dok je popularan bio biciklist Lance Armstrong...

    Bude, strpljen spašen, kao i u svemu!

    avatar

    20.09.2019. (20:39)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Hehehe, iz istog razloga ni ja ne objavljujem svoj mejl. Doduse, ja sam spreman da ti ustupim mesto na Zlatiboru, pa sad vidi da li se isplati otkriti mejl!? :))))
    P.S. Nije mi radio internet 10 dana, zato ovako kasnim sa odgovorom.

    avatar

    21.09.2019. (13:15)    -   -   -   -  

  • jelen

    Super, javit ću se u vezi toga, ali gle, sad momenentalno mi se još ne ukazuje vremenski okvir za Zlatibor Do kraja ove godine nikako nije moguće.
    Ali stavljam destinaciju u svoju globalnu hodočasničku mrežu i bit ćemo u kontaktu!

    P.S: pokušao sam se preko @Lilianke povezati s tobom, ona je imala tvoj mejl, no veli da sad taj više ne radi, vraća mejlove natrag.

    avatar

    22.09.2019. (10:15)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Dečki bok, ako i dalje želite moju asistenciju, Vlade, pošalji mi svoj mail Liliankeanke@gmail.com pa vam razmijenim mailove, ako ne , onda ne :D Baaaj! Sretan vam Mabon!

    avatar

    22.09.2019. (10:22)    -   -   -   -  

  • jelen

    Super, hvala @Lilianke!
    joj kak se ti ništ ne bojiš da ti se ne bi počeli čudaci javljati u mejlovima... ta blog.hr je ovo... mene toga najviše strah, baš si hrabra!! :-O

    avatar

    22.09.2019. (10:45)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelene imaš mail :))

    avatar

    22.09.2019. (12:02)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Zabole me za čudake.
    Doduše, onaj koji pušta pjesme hrpimice i stavlja čudnovate komentare (ima ga po svim.ženskim blogovima), od njega sam se naježila (ne u dobrom smislu) i zabranila komentiranje anonimcima.

    Računam na tebe ako bude nekog trebalo nalupati.

    avatar

    22.09.2019. (12:04)    -   -   -   -  

  • jelen

    Treba to nalupati sve... pa poslati na rehabilitaciju uz prisilan rad... to ludo sve!
    Ostalo nas je blogera čistih i poštenih možda 2,5 %, a i to sam puno rekao
    ;-))

    avatar

    22.09.2019. (21:28)    -   -   -   -  

  • isabel

    uuuuu kakav vrhunski post i fotkee, ajooooj
    one štenge i rijeka i ono svemirsko drvo toliko mi djeluju nestvarno, ali
    kad si ih fotkao logično da su stvarne, kakav postt, uživam ,doslovno
    tp.

    avatar

    14.10.2019. (17:05)    -   -   -   -  

  • isabel

    p.s pitam se gledajući svu ovu ljepotu koliko čovjek zaista mora biti
    glup pa da ovu Rajsku oazu tišine, mira ,ljepote zaore, preore, koji
    debilizam, šteta, zaista šeta.
    tp.od srca

    avatar

    14.10.2019. (17:13)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ajmo jel vrijeme za ić doma :)

    avatar

    15.10.2019. (21:30)    -   -   -   -  

učitavam...