Komentari

rossovka.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • smjehotvorine

    nema kategorije bol ili strah za odabrati...

    avatar

    23.09.2018. (06:05)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    S tim slučajem kao i sa još dva krvnička ubojstva žena u Glini i Petrinji sam jako dobro upoznata...Čak i povezana rodbinski sa žrtvama no o tome sam davno nešto i napisala i bolne uspomene pokušavam pospremiti,nije da uspjevam u tome ali pokušavam...A drugi dio priče o nasilju mi je ukrao mnogo godina života...Zašto nisam pričala?Ima puno razloga...jer su moga supruga svi znali kao dragog čovjeka koji nikad ne bi takvo što napravio...ironija dvostrukog života...pa onda jer je branitelj koji ima PTSP e to je problem koji diže milionske udruge na noge.. prijetio mi je ubojstvom i zaključio da će ga PTSP izvući a ja ću dobiti svoje mene neće biti...A najveći razlog što nisam pobjegla i otišla je troje djece i moja povezanost sa tim ubojstvima....Očajnički strah...Preokrenulo me kad mi je pozlilo na poslu...Pitanje doktora da li ste doživjeli kakav stres u zadnje vrijeme pokrenuo je lavinu...Veliko olakšanje a i nevjerica kad sam shvatila da mi ljudi ipak vjeruju....Oprosti na dugom komentaru ali eto u ovo doba se uvijek vratim u taj košmar i poželim svojim svjedočanstvom pomoći onima koji šute a možda i pročitaju ovo...

    avatar

    23.09.2018. (07:17)    -   -   -   -  

  • .Carapa Floyd.

    Smjehuljicu za top blogericu... Cmokić super kokić...

    avatar

    23.09.2018. (07:33)    -   -   -   -  

  • andriano01

    Protiv svakog nasilja se treba boriti...drugo je pitanje koliko naše društvo i nadležni rade na spriječavanju nasilja...mi danas imamo kod nas bezočne napade kako na žene, tako i na niz drugih skupina, po nacionalnoj, spolnoj, vjerskoj, političkoj, ideološkoj i svakoj drugoj osnovi a da se javnost niti nadležne institucije na to uopće ne obaziru..evo, i na ovo blogeru jedan bloger gotovo svakodnevno na izravan i neizravan način piše uvredljivo o ljudima srpske nacionalonosti a da nijedan bloger još nije dignuo glas protiv toga, osim mene....čak ni ti nikad nisi ni riječ rekla, pa je vrlo upitna tvoja iskrenost po ovom pitanju...

    avatar

    23.09.2018. (07:50)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Prozor u svijet, drago mi je da si izašla iz tog košmara :) to što je komentar dugačak neka te nimalo ne brine :)

    avatar

    23.09.2018. (07:56)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Čarapa Floyd... Green Princess, cmokić strikes back :)

    avatar

    23.09.2018. (07:57)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ stefanio, ja sam sve osim podizivač glasa :) ako si pročitao neku moju priču onda ti je sve jasno ( a istovremeno ti ne mora ništa biti jasno). ne ocjenjujem i ne procjenjujem nikoga, niti koga vrijeđam.
    ugodan ti dan :)

    avatar

    23.09.2018. (08:02)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Moram ovo komentirati. Svaka čast na postu, sve što si napisala, stoji. Tužno je slušati sudbine onih koji su to doživjeli, pa i onih ovdje na blogu.Da, svatko nasilje treba osuditi, ne samo deklarativno. Slušala sam jučer jednu emisiju posvećenu tome i gospođa psihologinja kaže da u našem društvu neće biti napretka dok god nam javne osobe šalju krivu poruku.... deklarativno osuđuju nasilje, a s druge strane ga smatraju sastavnim dijelom zajedničkog života. Nasilje nije privatni problem, nego nešto o čemu treba konstantno javno progovarati, pa čak i ako ga nismo doživjeli osobno. STOP nasilju na bilo kakvoj razini.

    avatar

    23.09.2018. (08:08)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Pozitivka, potpisujem :)

    avatar

    23.09.2018. (08:15)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ono što žene ne znaju jeste da ne sme da se desi prvi put.
    Ako se desi, da moraju odmah reagovati. Nema "oprosti, neću više."
    Odmah odlazak. Ko je jednom uradio, opet će.

    avatar

    23.09.2018. (08:28)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Lastavica, u pravu si... samo ponekad život složi stvari tako da se ne može reagirati, iz kojekakvih razloga :( strašno je to :(

    avatar

    23.09.2018. (08:34)    -   -   -   -  

  • Just me

    Kada bi svaki dan mediji prenjeli bar jednu priču mislim da bi doprlo do svih. Ali....

    avatar

    23.09.2018. (09:31)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Just me, stravične su to sudbine :(

    avatar

    23.09.2018. (09:44)    -   -   -   -  

  • lion queen

    samo su dva načina kako se riješiti nasilnika: postati toliko jaka da mu se možeš suprotstaviti nasiljem na nasilje ili pobijeći na kraj svijeta tajno, bez ikakva traga i promijeniti identitet. trećeg načina nema, jedina treća opcija koja je izgledna je Palača pravde-1999. ne treba se zavaravati da će društvo pomoći. neće. poginula sutkinja je simbol te i takve pomoći društva.

    avatar

    23.09.2018. (09:52)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Teška tema o kojoj se treba pričati, jasno, glasno, javno
    Nasilje nema opravdanja, nikada

    avatar

    23.09.2018. (09:56)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    o nasilju u hrvatskoj će se početi slobodno govoriti onda kada crkva bude krivično procesuirala sve svoje nasilnike. dok god tako ne bude nasilje nad ženama i u obitelji će se stavljati pod tapet.

    avatar

    23.09.2018. (11:14)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Lion Queen, nasilnici nažalost priznaju jedino nasilje kao argument.... ali kuda bi to tek odvelo... :(

    avatar

    23.09.2018. (11:15)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Nisa, potpisujem :)

    avatar

    23.09.2018. (11:15)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Pogrešno je uopće raspravljati o tome što mogu učiniti žene, da su nešto mogle učiniti do zlostavljanja ne bi ni došlo, društvo kao prvo treba nasilnika treba staviti na stup srama, obilježit ga da svi znaju da je nasilnik, i da je to pogrešno, i svakako uvesti zakone kao u Rusiji po kojima svaka žena ili dijete može nasilnika ubit ko zeca a da ne odgovara za to, to pravo bi trebalo proširit i na ostale članovi obitelji zlostavljane osobe.

    Za sadašnju situaciju su krivi raznorazni zaštititelji ljudskih prava, i slični idioti, pa imamo situaciju da su nam oni koji mlate žene ugledni građani, kao odvjetnik Nobilo ili onaj hadezejov župan ili bivši premijer Milanović, da nam cigani pucaju po cesti, i da nam Srbi koji su ubijali i silovali po Vukovaru hodaju unaokolo, i sastavljaju vladu.

    avatar

    23.09.2018. (11:20)    -   -   -   -  

  • lion queen

    nije važno kuda bi to odvelo, važno je preživjeti. kad si živa, imaš šanse dovesti se u red, ali ove tri iz sudnice to više nikada neće moći.

    avatar

    23.09.2018. (11:57)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ kupus, nasilja ima svugdje i u svim oblicima...pitanje je kako ga najefikasnije onemogućiti :(

    avatar

    23.09.2018. (12:04)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Freš, nije nasilje problem samo kod nas, ima ga posvuda po svijetu i u svim oblicima...strašno je to :(

    avatar

    23.09.2018. (12:05)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Lion Queen, sve je jasno...samo kažem da nasiljem odgovarati na nasilje vodi u... ne znam uopće koju riječ da upotrijebim :(

    avatar

    23.09.2018. (12:07)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Problem će i ostati, ako će se nastaviti rješavati na ovakav način, ako ukradeš pet šteka cigareta, napravio si kazneno djelo, i ne možeš dobit posao tamo di se traži potvrda o nekažnjavanju, a ako natamburaš ženu i ti i ona dobijete prekršajnu prijavu, o čemu onda pričamo, imamo patetična obilježavanja obljetnica, i zakon po kojemu natamburana žena dobije prekršajnu prijavu.

    avatar

    23.09.2018. (12:26)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Freš, prestrašno :(

    avatar

    23.09.2018. (12:53)    -   -   -   -  

učitavam...