Komentari

kakotikupus.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


 • Gurmanka

  Starija studira farmaciju, mlađa želi jezike, a ja jedino njihovu sreću, ostalo neka se posloži samo, pozdrav Kupusiću :)

  avatar

  29.03.2018. (17:14)    -   -   -   -  

 • mcmlx

  vrlo složena problematika tematike trokuta škola - učenik - roditelji čije sjecište bi podmlatku garantiralo kakvu takvu sigurnu budućnost, još dugo će to za jedne biti gubitak vremena, za druge mjesto usavršavanja a za treće nešto treće,
  kod svojih troje sam shvatio da nema univerzalne matrice koja bi garantirala uspjeh, sve je na individualnom pristupu

  avatar

  29.03.2018. (17:15)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Moji su sami odabrali, ja sam im govorio o prednostima određenih zanimanja i manama, ali ne pet dana prije nego su se tribali upisivat nego ranije, sami su se išli upisat i tako redom, roditelji ne tribaju odlučivat za dicu, jer tako im dajemo izgovor u slučaju neuspjeha, oni moraju znat da su mladi, da imaju vrimena, da mogu falit, da imaju pravo odustat, i prominit mišljenje, bolje da prominu fakultet nego da se mrcvare na nečemu šta ih ne zanima, pa odustanu ili šta je još gore završe.

  Bože moj, ljudi minjaju postole aute muževe žene ljubavnice pa zašto ne bi mogli i fakultet.

  avatar

  29.03.2018. (17:34)    -   -   -   -  

 • Dnevnik velike cure

  Moj mlađi brat evo taman završava 8. razred pa je sav zbunjen jer ne zna di bi, kud bi. Na kraju krajeva, starci i ja ga možemo usmjerit i predložit, al opet je on taj koji si bira zanimanje. Makar, to je isti idiotarija kad se od djeteta koje ima 14 godina traži da mora odlučiti tko i što želi bit u životu.

  avatar

  29.03.2018. (18:00)    -   -   -   -  

 • Donabellina

  Dica pojma nemaju : kad se moja kćer upisivala u srednju ( a ja radila u srednjoj ) odvela sam je obzirom na dijabetes na prof.orjentaciju jer su to u ono doba bolesna djeca morala proći....I kaže meni moj kolega po struci i znanac ( jedan otkačeni psiholog ) neka je upišem u----------šnajderice ( mala je odlična učenica i može u koju god školu po uspjehu ) jer, da se ne muči raditi s dijebetesom.....bla blaaaaaaaaa

  Rekla sam mu ono što sam rekla ( neću napisati ) i dite upisla u pravu školu : završila je studij na vrijeme i uspješno radi a dijebetes drži pod kontrolom jer će je pratiti do smerti....

  Bila sam tužna i razočarana neznanjem jednog psihologa!

  avatar

  29.03.2018. (18:48)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  svima.
  dicu tiba pustit da se rukovode prema svojim afinitetima, međutim velika je istina da dite sa 15 godina nema pojma što želi i tada uskaču roditelji koji su uočili, naglašavam uočili djetetove talente da ga usmjere. sin mi je htio ići u pomorsku školu, nisam imao ništa protiv toga ali sam uočio da to nije čvrsta volja, predložio sam da završi tehničku školu za što je pokazivao naklonost a da nakon toga upiše pomorski faks jer je bez faksa u današnje vrime i u pomorstu nema kruha, složio se, ali faks nije upisa. ćer je odma rekla da će u frizerke, uzaludno je bilo uvjeravanje da može što poželi, ali ona je poželila to i gle zajeba, alergična na sve i svašta tako da to nije mogla nastavit, završila je za hoteljersko turističkog tehničara al ona oće vozit uber. i šta sad? ako ne prihvatiš to što je završit ćeš na lovrincu (groblje). u konačnici, dicu moš usmjeravat i biti im potpora u onome što su odabrali, ali ih isto tako moraš pustit da sami kreiraju vlastiti život. na koncu svi smo mi imali 18 godina, neki su sebe našli i sa 16, al bogami, kako vidim, mnogi se ni danas nisu pronašli. kako bilo, tko sa 18 godina misli na penziju.

  avatar

  29.03.2018. (19:26)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  Potpuno se slažem s tobom. Djecu treba poticati isključivo na to da sami istražuju i sami odlučuju.

  avatar

  29.03.2018. (20:33)    -   -   -   -  

 • Donabellina

  bogami, kupusiću ni tebi nije bila laka..............A ni meni, vjeruj.........neka sad oboje imaju visoko obrazovanje, kalvarija je samo moja-----muža sam uvik držala podalje od školskih briga

  avatar

  29.03.2018. (21:00)    -   -   -   -  

 • Elyca

  Ala sto sam ubola temu :-)
  Svoju dicu sam poslala na profesionalnu orijentaciju i ne znam zasto ih se rijetko koriste. Ipak daju neki drugaciji pogled na tvoje dite.

  Neformalna edukacija je nasa buducnost.... A vrednovanje takve edukacije se kod nas omalovazava... Svi se u biti boje kompetentnih .boje se tudjeg znanja koje ne mogu iskoristit u svoju korist

  Mi smo narod koji uzdize formalizam, glupost i neznanje .,. Grozno

  avatar

  29.03.2018. (21:28)    -   -   -   -  

 • Elyca

  Kako doktor nije upozorio na alergije prije upisa?

  avatar

  29.03.2018. (21:29)    -   -   -   -  

 • Divlje srce

  da...

  avatar

  29.03.2018. (22:02)    -   -   -   -  

 • Grunf

  Situacija je nevjerojatno puno, i puko generaliziranje ne prolazi,
  gotovo kao i uvijek, ma kako se nama činilo da je tome suprotno ;)

  avatar

  29.03.2018. (22:34)    -   -   -   -  

 • Donabellina

  evo malo za laku noć

  U Australiji skakuće klokanica i svakih stotinjak metara se zaustavi. No umjesto klokanića iz njezinog tobolca viri pingvinić i povraća.
  Za to vrijeme na Antarktiku u grupi pingvina sjedi jedan klokanić, zabrinuto gleda okolo, povremeno kihne i mrmlja: Eh, te glupe razmjene učenika.

  avatar

  29.03.2018. (23:55)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  - ma da, sve ostalo je kontra produktivno.
  - a čuj ane, odgoj je zahtjevna materija a griješe oni koji misle da od dice nemaju što naučit što je potpuno krivo jer odgajajući nih odgajamo i sebe.
  - ovo gore si dobro rekla, formalizam uništava progres. što se tiće alergija javile su se tijekom škole kada je počela radit sa kemikalijama prije nije bilo nikakvih naznaka da bi se ispostavilo kako je alergična čak i na papir. nemoš virovat!
  - ae
  - generaliziraju oni koji ne žele znati.
  - ae, naši bi napravili razmjenu sa brazilom. mi njima tovara oni nama ljenjivca

  avatar

  30.03.2018. (09:05)    -   -   -   -  

 • nema garancije

  Čista petica za tekst, slažem se da život treba graditi prema
  vlastitim afinitetima i malo roditeljske podrške. Iz iskustva znam
  da priče ne pomažu ako dijete zapne i to na kraju ispadne baš
  kako treba. U mojoj mladosti u školu si se upisivao di imaš rod,
  u protivnom "čuvaj ovce". Opet sve ovisi o nama samima, koliko
  želimo učiti i znati, a papir nas često ostavi na margini..., ako?

  avatar

  30.03.2018. (16:57)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Htela sam biti kondukter u tramvaj, ali mi nisu dali.
  Mogla sam birati fakultet, i umesto da sam lepo otišla na neki tehnički, kao pametne cure, i tamo zgrabila nekog muškića, okačila mu se o vrat i bacila knjige,
  ja se prevarila pa morala učiti 5 godina medju samim ženskicama i onim muškićima koji su ženstveniji od svake ženskice.
  Sudbina :))

  avatar

  30.03.2018. (20:03)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...