To je tajna Pomagačice! Geo, ma kakvi, to ja samo onako ;-) Shadow of soul - hvala ti skyfall- potrebno je tako nešto, s vremena na vrijeme, pogotovo kad je kopno ovako "ludo" kao posljednjih mjeseci
20.08.2017. (08:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Je li znaš jednu pravu, dalmatinsku formulu koja se mora ispoštovati ka i ona s poklopcem ili drvenom žlicom za mišanje :
u pravi brujet ide najmanje 10 sastojaka -ako je manje, nije pravi, ako je više od 10 onda mora biti dobar! Ako si ga kuva, a mislim da jesi, onda se siti broja: počni od kapule, ulja maslinovog pa ostalo dodaj.............Aj' da vidim !
22.08.2017. (07:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Anaboni - ulje, vino, riba, petrsimul, kapula, češnjak, sol, papar, pomidori... koliko je to... devet, pa to je isto ka i deset... alternativno - kvasina, prošek, lovorov list, pura, kumpiri... kombinacije su neograničene. Aj, sad se ti misli koji je deseti sastojak :-D
22.08.2017. (11:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
1. riba 2. riba 3. riba 4. ulje maslinovo 5. kapula 6. sol 7. papar 8. petrusimel 9. kvasina 10. bijelo vino 11.češnjak 3 kom oguljena neusitnjena 12.lovorov list 13.voda 14.oguljene pome ili konšerva ( ovaj sa slike je blid ka krpa )
i jedan grancigul i to cili, ne prerezan na pola Ako možeš na otoku nać onda malo pidoča radi gušta
Ovo zadnje bi bilo 16 djelova ako se posriči nać grancigula
22.08.2017. (16:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
i sad bi mi kao mogli mislit da je nije ispao odličan :) uz prekrasne fotografije (zadnju ne treba niti spominjati) ovaj put sam još mrvu više od gledanja uživao u čitanju pozdrav! i hvala :)
22.08.2017. (18:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gogoo: Što je više kapitalista, manje je kapitalaca AnaBoni - neću se tako igrat - riba, riba, riba - da su to tri stavke ;-) Nego, s obzirom da smo nas dvoje ovdi negdi blizu najbolje da se nađemo pa zajedno napravimo jednoga ( s grancigulom dakako) Semper contra, otočani su uglavnom - kako vitar puše, a boca vina u svakom slučaju pripomaže da raspoloženje kakvo god bilo postane još intenzivnije J -I te kako, nije zbog toga što je moj, ali stvarno je bio odličan ha ha. Bilo bi šteta uprskat toliko dobre ribe borgman - sve si reka!
23.08.2017. (10:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ostaje mii tajnom kakav je bio brujet ali sam zato uzivala u citanju ovog teksta i svemu pruzenom mi njime, zivom rijecju, slikovitoscu, duhovitim finim sastojcima i sjajnim fotografijama. Volim procitati tekst nakon kojeg se osjecam dobro. I bolje nego pred citanje :)
28.08.2017. (16:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pomagačica
Dobar brudet.Otkrio si nam neke tajne.Mora da ste guštali na tom otočiću.Jesteli točali s kruhom ili ste skuhali puru...pitanje je sad :-)
19.08.2017. (12:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Činiš činiš da nam voda gre na justa, a??
19.08.2017. (14:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
sve mi je predivno
19.08.2017. (15:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skyfall
lijepi detalji na fotkama, kao pozivnica za odmak od kopna
19.08.2017. (15:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
To je tajna Pomagačice!
Geo, ma kakvi, to ja samo onako ;-)
Shadow of soul - hvala ti
skyfall- potrebno je tako nešto, s vremena na vrijeme, pogotovo kad je kopno ovako "ludo" kao posljednjih mjeseci
20.08.2017. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnaBoni
Je li znaš jednu pravu, dalmatinsku formulu koja se mora ispoštovati ka i ona s poklopcem ili drvenom žlicom za mišanje :
u pravi brujet ide najmanje 10 sastojaka -ako je manje, nije pravi, ako je više od 10 onda mora biti dobar!
Ako si ga kuva, a mislim da jesi, onda se siti broja: počni od kapule, ulja maslinovog pa ostalo dodaj.............Aj' da vidim !
22.08.2017. (07:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Anaboni - ulje, vino, riba, petrsimul, kapula, češnjak, sol, papar, pomidori... koliko je to... devet, pa to je isto ka i deset... alternativno - kvasina, prošek, lovorov list, pura, kumpiri... kombinacije su neograničene. Aj, sad se ti misli koji je deseti sastojak :-D
22.08.2017. (11:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepo o brujetu sa otoka koji je veći od hridi, a crvenog bodečka može za "gazdu", ja bih radije škarpinu. A zbilja veliki ugori kod vas.
22.08.2017. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnaBoni
1. riba
2. riba
3. riba
4. ulje maslinovo
5. kapula
6. sol
7. papar
8. petrusimel
9. kvasina
10. bijelo vino
11.češnjak 3 kom oguljena neusitnjena
12.lovorov list
13.voda
14.oguljene pome ili konšerva ( ovaj sa slike je blid ka krpa )
i jedan grancigul i to cili, ne prerezan na pola
Ako možeš na otoku nać onda malo pidoča radi gušta
Ovo zadnje bi bilo 16 djelova ako se posriči nać grancigula
22.08.2017. (16:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Devet ljudi
a jedan brudet,
jo ho ho i boca vina.
Kopnjari su ljudi ludi
otočani vedre čudi.
jo ho ho i boca vina.
22.08.2017. (16:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
i sad bi mi kao mogli mislit da je nije ispao odličan :)
uz prekrasne fotografije (zadnju ne treba niti spominjati) ovaj put sam još mrvu više od gledanja uživao u čitanju
pozdrav!
i hvala :)
22.08.2017. (18:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borgman
recept za sreću( u jelu), a ostatak ekipe je recept (za sreću, u životu)...a poslije se može onako ispod glasa, i zapivat :-)
23.08.2017. (07:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Gogoo: Što je više kapitalista, manje je kapitalaca
AnaBoni - neću se tako igrat - riba, riba, riba - da su to tri stavke ;-) Nego, s obzirom da smo nas dvoje ovdi negdi blizu najbolje da se nađemo pa zajedno napravimo jednoga ( s grancigulom dakako)
Semper contra, otočani su uglavnom - kako vitar puše, a boca vina u svakom slučaju pripomaže da raspoloženje kakvo god bilo postane još intenzivnije
J -I te kako, nije zbog toga što je moj, ali stvarno je bio odličan ha ha. Bilo bi šteta uprskat toliko dobre ribe
borgman - sve si reka!
23.08.2017. (10:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Ja ne vjerujem da je to fino! Dok ne probam :)))
23.08.2017. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viviana
Ostaje mii tajnom kakav je bio brujet ali sam zato uzivala u citanju ovog teksta i svemu pruzenom mi njime, zivom rijecju, slikovitoscu, duhovitim finim sastojcima i sjajnim fotografijama. Volim procitati tekst nakon kojeg se osjecam dobro. I bolje nego pred citanje :)
28.08.2017. (16:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Suncokretice, u pravu si!
Viviana, hvala ti
03.09.2017. (10:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...