Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • Sukiyaki

  Jako zanimljiv post. Sad mi je u potpunosti jasan tvoj komentar kod mene. Svaka ti čast što si te zidine pratio sve te godine i slikao. Vidi se itekako koliko ti je stalo do prirode i očuvanja starina.

  S ove perspektive, ne piše se dobro Japancima i Osaka castlu a još manje bedemima u Čakovcu. Naravno da će se gradski oci vaditi na manjak financija. A takav njihov odgovor, uvijek me jako razljuti jer naravno novaca bi bilo da ima i prave brige za očuvanje starina i prirode. Međutim, njima su neke druge stvari na pameti.

  Baš si me zaintrigirao ovim postom. Baš ću pratiti događaje u Japanu, mislim na spomenute zidine, i naravno situaciju kod nas tj. u Čakovcu. Silno me sad zanima kako će se razvijati situacija u vezi s time. LP

  avatar

  11.06.2017. (21:01)    -   -   -   -  

 • Kunigunda

  Čisti dokumentarac čovjeka koji pozna znanje

  avatar

  11.06.2017. (21:31)    -   -   -   -  

 • stara teta

  povremeno sam u čakovcu, no sramim se reći, usprkos redovnom zagledanju u i oko dvorca, nisam zapazila tu zelenjavu. moram sad podrobnije pogledati! gleč, sam dvorac i unutrašnjost muzejskog postava zahtijeva puno brige, održavanje, uređenje, sve to košta. međimurska je županija, iako svojevremeno među najbogatijima, izgubila je neke svoje produktivne firme, mtč npr., možda je tu razlog, financijski manjak, pa se ne stigne pazit na sve detalje. inače, i unutarnja strana samog zida nije još uređena, a obično čupanje u krhkim zidovima i trusnoj žbuki baš i nije preporučljivo. vidiš, podjetio si me na neki način da saberem te svoje nedavne sličke i stavim na blogeca. u par navrata je društvo, naravno, skočilo i do jezera prema vž, pa do bednje, pa malo do toplica, pa prek zagorske strane domeka. :) ma lijepo je tamo, uvijek se raspekmezim.

  avatar

  11.06.2017. (21:36)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Iskreno, @Sukiyaki, nisam ja baš neki dušebrižnik za očuvanje starina. Prirode, to da. Međutim jako mi smeta kad se netko neodgovorno ponaša za nešto za što je plaćen da se o tome brine.

  avatar

  11.06.2017. (22:23)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Znam, @stara teta vrlo dobro koliko novaca treba uložiti u održavanje jednog takvog objekta, pogotovo kad se zna da je desetljećima bio prepušten na milost i nemilost ljudima i zubu vremena. Godinama traje obnova samog dvorca, nešto se radilo i na obnovi zidina pa stalo.

  No ovo je sasvim nešto drugo: ovdje se radi o aljkavosti. Da su otrovom protiv korova poprskani zidovi dok je korov još bio mali moglo se to učiniti i za malo novca. Ovako će popravak stajati neizmjerno više, a ponavljam, taj dio bedema je već jednom obnavljan.

  Ima još jedan problem koji će jednako vremenom doprinijeti propadanju zidina. U otvorima puškarnica na bedemima gnijezde se 'leteći štakori', golubovi, koji svojim izmetom doprinose uništavanju zidova. A samo je trebalo na otvore postaviti žičanu mrežu od nehrđajućeg čelika i spriječiti njihovo gniježđenje.

  Još ima stvari koje su znane i koje će vremenom dovesti do još ozbiljnijeg propadanja dvorca, no to je već druga priča.

  avatar

  11.06.2017. (22:37)    -   -   -   -  

 • geomir

  Evo jedna moja kad onomad (2015) bijah u taj kraj.

  A ko van je kriv ča ste gradili zidine od matunih, znači .... od zemje!!
  I bome da na zemji reste trava i zemja se rasipa!! :-)))

  Tribali ste naručit naš materijal i zidare onda bi to više trajalo! :-)))

  avatar

  12.06.2017. (00:51)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Sve što se uradi na vrijeme, jeftinije je i efikasnije.

  avatar

  12.06.2017. (07:27)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Tako je to kod vas i kod nas. U mojemu selu je zgrada škole iz 1893., nasljednica prve škole u BiH iz 1823., i nikome ne pada na pamet da ju obnavlja?!

  avatar

  12.06.2017. (20:53)    -   -   -   -  

 • NF

  dok fauna ne poludi niš se ne rješava...

  avatar

  14.06.2017. (11:34)    -   -   -   -  

 • Sukiyaki

  To je lijepo od tebe ali na žalost, to ne ovisi o nama (običnim ljudima) već zna se, zar ne. Žalosno ali istinito. Nekako mi se čini da to često spominjem kad je u pitanju Hrvatska.

  avatar

  14.06.2017. (22:21)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  flora art

  avatar

  15.06.2017. (08:17)    -   -   -   -  

 • Sukiyaki

  Šteta što ne možeš probati kolač zbog zdravsvenih razloga ali bit će već prilike da ga nekome serviraš. LP

  avatar

  15.06.2017. (12:45)    -   -   -   -  

 • Demetra

  Uglavnom se zna kada je problem velik tada se veliki novci vrte pa veliki dio dođe u privatne džepove i to ti je odgovor. Pozdrav.

  avatar

  16.06.2017. (14:07)    -   -   -   -  

 • nema garancije

  Kako mi ovo izgleda poznato i domaće, a "domaće je domaće":)

  avatar

  16.06.2017. (21:39)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepo zabilježeno, nadam se da će gradski oci to uvidjeti jer je bolje i puno jeftinije spriječiti nego liječiti. Čakovec i Međimurje su mi u lijepoj uspomeni jer sam nekoliko puta trčao, dobro jeo i pio i kupao se u toplicama. (Nije Osaca neko Osaka).

  avatar

  17.06.2017. (19:55)    -   -   -   -  

 • suncokretica

  Citam zaostatke...da, svi smo jako povrsni, tvojoj Flori zelim jako korjenje

  avatar

  20.06.2017. (14:41)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...