Mecabg, znam da većina peče papriku, ali s obzirom na količinu od 70 kg ovako mi je puno brže i lakše, a ajvar je laganije "teksture", kako bi to rekli naši veliki majstori kuhinje :)
12.09.2016. (09:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pozamašna količina, po ovome što si napisala vjerujem da se dobro troši.. Pečene paprike su kod nas za posebne staklenke :) I u nas se kuhalo za ajvar, puno je bolji ovako. Nitko me nije tražio pa nisam radio :) Mljac!
12.09.2016. (10:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ane, slažem se s tobom, međutim kod mene ajvar prolazi jako dobro. Vrlo često posluži i kao ručak uz pečena jaja ili kobasice. Vjeruj mi da jedva da ostane koja staklenka do nove količine! Pozdrav!
12.09.2016. (10:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
okus djetinjstva... pamtim i volim... ne radim sama... kupujem gotovi, ali sjećam se moja baka je radila i crveni i zeleni... razlika u boji paprika... a patliđani uvijek prisutni... i njeni su jedva dočekali sljedeću jesen... sretna je tvoja obitelj s tobom... :)
12.09.2016. (10:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iako imam drugi recept (zapravo...i nemam ga; paprike, sol, papar, češnjak, ocat i ulje dodajem po okusu), i ne stavljam patlidžane jer mi ne odgovaraju, još nikada nisam jela ajvar a da nije bio dobar...tak' da bih ti mogla i šeficu odglumiti :DD
12.09.2016. (10:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljiv način pripremanja ajvara za zimnicu, vjerujem da je ukusan (nije mi jasno ono na početku o pečenju sa puno masnoće, jer je pečenje obrada namirnica bez masnoća (na žaru, vrućoj ploči, u pećnici), a prženje ili friganje je u masnoći) .
12.09.2016. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo, nekako mi je svaki ajvar koji sam probala, a rađen je od pečene paprike bio jak i puno masniji od moga. Ne znam da li možda paprika pečenjem otpusti neku masnoću ili je sve do različitosti recepta :)
12.09.2016. (13:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
100 g svježe crvene paprike sadrži 92% vode, 6 grama ugljikohidrata, 1 gram bjelančevina, 0,2-03 grama masti i 1,2 grama dijetetskih vlakana; znači masnoća skoro i nema, a veći dio tih masnoća paprike je u sjemenkama. Vjerojatno se radilo o prženju, a ne o pečenju, a zavisi i o naknadno dodanom ulju.
12.09.2016. (13:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jednom sam kod posjete rodbini u Varaždinu hvalio vrlo ukusan ajvar, misleći da hvalim domaćicu. Kako je meso bilo domaće, i kobasice, i špek, pa je i krumpir bio domaći i krastavci, slijedno sam zaključio da je i ajvar domaći. Ispostavilo se da je kupljen, ali nema veze, nije mi to jedina greška u procjeni. Ovaj tvoj ću proglasiti odličnim da ga i ne probam, i siguran sam da neću pogriješiti ,) P.S. Svaka čast na trudu, energiji i dobroj volji. Ja da čak i ne radim teško da bi tako nešto radio, pogotovo u tim količinama.
12.09.2016. (19:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja se prijavljujem da ti budem prijatelj kojeg ćeš darivati! :)))) šala na stranu, dugo nisam radila ajvar a imam dobar recept sa hrenom :) Otkad su zatvorili Billu više nemam gdje kupiti Vitaminkin ajvar, to mi je baš žao
01.09.2018. (18:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Servus :)
12.09.2016. (09:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Svaka čast. Ajvar je ponos svake domaćice.
12.09.2016. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Lasto, vrijedno je truda!
P.S. Danas sam došla na posao da se odmorim :):)
Valjda šefica ne prati blog, ako da, podmitit ću je ajvarom :)
12.09.2016. (09:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ja ne kuham papriku, nego pečem, pa oljuštim, ocedim, sameljem i onda kuham:))
Nije loš ni ovaj tvoj način.
12.09.2016. (09:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mecabg, znam da većina peče papriku, ali s obzirom na količinu od 70 kg ovako mi je puno brže i lakše, a ajvar je laganije "teksture", kako bi to rekli naši veliki majstori kuhinje :)
12.09.2016. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
pozamašna količina, po ovome što si napisala vjerujem da se dobro troši.. Pečene paprike su kod nas za posebne staklenke :) I u nas se kuhalo za ajvar, puno je bolji ovako. Nitko me nije tražio pa nisam radio :)
Mljac!
12.09.2016. (10:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Sjedokosi, kada imaš veliku ekipu doma isplati se potruditi jer svi uživaju u ajvaru!
P.S. Posebno kad stignu domaće kobasice i špek!
12.09.2016. (10:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Hvala, ne bih !!!
Ovo je preveliki trud za 2-3 ajvara godišnje što se potroši
12.09.2016. (10:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
Nisam duuugo vidio domaće kobasice i prave čvarke (one lisnate)
12.09.2016. (10:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Ane, slažem se s tobom, međutim kod mene ajvar prolazi jako dobro. Vrlo često posluži i kao ručak uz pečena jaja ili kobasice. Vjeruj mi da jedva da ostane koja staklenka do nove količine!
Pozdrav!
12.09.2016. (10:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Obožavam ajvar. Kad god dođem kod tebe počinje mi rečenica s "obožavam" jesi primijetila hehehe? Što mogu, volim papati. Baš ću ga isprobati.
12.09.2016. (10:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
okus djetinjstva... pamtim i volim... ne radim sama... kupujem gotovi,
ali sjećam se moja baka je radila i crveni i zeleni... razlika u boji paprika... a patliđani uvijek prisutni... i njeni su jedva dočekali sljedeću jesen...
sretna je tvoja obitelj s tobom... :)
12.09.2016. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Iako imam drugi recept (zapravo...i nemam ga; paprike, sol, papar, češnjak, ocat i ulje dodajem po okusu), i ne stavljam patlidžane jer mi ne odgovaraju, još nikada nisam jela ajvar a da nije bio dobar...tak' da bih ti mogla i šeficu odglumiti :DD
12.09.2016. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
jako volim ajvar
12.09.2016. (11:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Vidim da bih druge godine trebala odaslati reklamne uzorke na poprilično adresa, možda, tko zna :)
Pusa svima!
12.09.2016. (11:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
tko će čekati do iduće godine ?....čekam poštara, možda nosi uzorak ajvara...
12.09.2016. (12:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Zanimljiv način pripremanja ajvara za zimnicu, vjerujem da je ukusan (nije mi jasno ono na početku o pečenju sa puno masnoće, jer je pečenje obrada namirnica bez masnoća (na žaru, vrućoj ploči, u pećnici), a prženje ili friganje je u masnoći) .
12.09.2016. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Biljezim se za reklamni uzorak ... :-))))
12.09.2016. (12:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
gogoo, nekako mi je svaki ajvar koji sam probala, a rađen je od pečene paprike bio jak i puno masniji od moga. Ne znam da li možda paprika pečenjem otpusti neku masnoću ili je sve do različitosti recepta :)
12.09.2016. (13:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
100 g svježe crvene paprike sadrži 92% vode, 6 grama ugljikohidrata, 1 gram bjelančevina, 0,2-03 grama masti i 1,2 grama dijetetskih vlakana; znači masnoća skoro i nema, a veći dio tih masnoća paprike je u sjemenkama. Vjerojatno se radilo o prženju, a ne o pečenju, a zavisi i o naknadno dodanom ulju.
12.09.2016. (13:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Zaista ima mnogo različitih recepata, naravno kao i ukusa o kojima kažu da se ne raspravlja :)
12.09.2016. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ti si umjetnica kuhanja, meni bi se u kuhanju sve raspalo :))
12.09.2016. (16:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Jednom sam kod posjete rodbini u Varaždinu hvalio vrlo ukusan ajvar, misleći da hvalim domaćicu. Kako je meso bilo domaće, i kobasice, i špek, pa je i krumpir bio domaći i krastavci, slijedno sam zaključio da je i ajvar domaći. Ispostavilo se da je kupljen, ali nema veze, nije mi to jedina greška u procjeni. Ovaj tvoj ću proglasiti odličnim da ga i ne probam, i siguran sam da neću pogriješiti ,)
P.S. Svaka čast na trudu, energiji i dobroj volji. Ja da čak i ne radim teško da bi tako nešto radio, pogotovo u tim količinama.
12.09.2016. (19:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dražene, hvala ti na lijepim riječima!
Što se kupovnog ajvara tiče nekada nije bilo premca Vitaminkinom ajvaru, bio je zaista kao domaći!
13.09.2016. (09:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Ja se prijavljujem da ti budem prijatelj kojeg ćeš darivati! :)))) šala na stranu, dugo nisam radila ajvar a imam dobar recept sa hrenom :)
Otkad su zatvorili Billu više nemam gdje kupiti Vitaminkin ajvar, to mi je baš žao
01.09.2018. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...