Komentari

mcind.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • gogoo

    Stisnem "objavi" i sve živo mi pobriše i ondak ponovo, a zatim tri puta brišem duple fotke i ponovo stavljam . Uh!

    avatar

    10.06.2016. (23:24)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Prekrasno! Vidim lijepu planinu koje se rado sjećam, cijeli
    botanički vrt, fine detalje plus još rižoto od tri vrste riže.

    P.S. Prije Objavi klikni Spremi. Sačuvaj. Onda tek objavi.

    avatar

    11.06.2016. (06:27)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    budiš uspomene... sjetih se izviđačkih pohoda...
    divne fotografije... :)

    avatar

    11.06.2016. (08:03)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    Gogo, kod tebe se uvijek odmore oči, napuni duša ljepotom i nešto nauči....arniku znam kao jako ljekovitu, ali nikad nisam išla guglati fotku, evo, sad znam i kako izgleda....jednom su mi ponudili neku rakiju i rekli da je jako fina i da se zove biska...znam samo da je bila preljuta ( nisam znala kaj je to, a nisu ni oni kaj su mi nuđali)
    za kraj, ono najvažnije : čestitam na uspjehu u orijentacijskom !

    avatar

    11.06.2016. (08:09)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Kako lijepo zeleno!!!
    Čuj, možeš ti doći k nama kuhati? uvijek imaš ideja a mi se doma natežemo i valjamo u nemaštovitosti...... :)

    Prekrasno bilje,stvarno se ima što za pogledati kod tebe.
    I svaka čast na dobrom prolaznom vremenu :)

    Nego, ono nije bazga nego bijela imela, bar kako bih ja rekla.
    :)

    avatar

    11.06.2016. (10:16)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Lastavica, bio sam spremio samo dvije fotke prije toga koje su mi ostale, a i tekst mi je bio bolji u prvoj verziji, poslije u ponavljanju sam malo ubrzao.
    @Dinaja, mislim da nedaleko Oštrca ima i izviđački dom.
    @Čuvarica..., sad znaš kako izgleda arnika ili brđanka, a i sa čim u Istri rade rakiju bisku.
    @Coprnjica, hvala na ispravci, htio sam prije toga staviti i fotku sa bazgom, a i prevarilo me ono -u Istri se zove... , a zova je bazga. I Kelti su radili slično piće sa imelom.

    avatar

    11.06.2016. (11:39)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Meni, koja nikad ne vidjeh ovaj kraj.............sve uzgleda kao iz dječje knjige o prirodi.
    Reci mi : ( znam za crni grah ) je li ima u bio-bio trgovinama crne indijske riže ?

    avatar

    11.06.2016. (15:21)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Anabonny, lijep kraj u Prigorju koji sam skoro cijeli propješačio, a ovo nije indijska nego indijanska, sjever USA i jug Kanade, dalji rod riže. Ima u tim trgovinama, a nekad i u super marketima. Uglavnom ne miješam kontinente u jelima, ali ovo mi bilo zgodno i jer je bilo po povoljnoj cijeni, pakiranje od Podravke. U bio-bio nekad uzmem žutu i crnu leću, integ. basmati rižu i kvinoju.

    avatar

    11.06.2016. (17:30)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Koja ljepota Gugoo....navikla sam ja da kod Tebe je uvjek ljepo ali taj post je stvarno nešto poseban...Veliki Pozdrav - kišni!!!

    avatar

    11.06.2016. (20:16)    -   -   -   -  

  • Oljinaljuljacka

    Dobar đir, krasna priroda i vrhunska klopa (ak je bila Indijancima, ne znam što mi sad kompliciramo ?) :-)

    avatar

    11.06.2016. (21:21)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    od kad nima više onog brzog Marjan Express.. jean put sad sia u oni nagibni.. koji je na po puta iskočia iz tračnica .. pa smo presjedali buson...
    eeee brže bi bičikleton .. a i lipje vidia sve :)

    avatar

    11.06.2016. (21:32)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @modrinaneba, volim ovo gorje, pitomo ali i divlje.
    @Oljinaljuljacka, mogli bi se u mnogo čemu ugladati na indijance.
    @Domenico, šteta što više nema Marjana, a ni Orient expressa. Biciklom se zbilja sve stigne vidjeti.

    avatar

    12.06.2016. (00:43)    -   -   -   -  

  • marionetta

    meni je prva fotka mrak...i priča za sebe.

    avatar

    12.06.2016. (10:54)    -   -   -   -  

  • jelen

    Pravi ti je pohod ovo bio, nema što nisi imao na repertoaru, biciklizam, trčanje, planinarenje, botanika... :-))

    Razgovarao sam vaš danas s frendom koji ima iskustva s putovanjem kombinacija bicikl-vlak, veli da HŽ slabo drži do biciklista i da rijetko su vagoni s mjestima za bic iako bi prema redu vožnje trebali biti. Znači ako je vlak označen kao vlak u kojem se mogu prevoziti bicikli to je nerijetko običan vlak samo je nominalno "za bicikle" i u njemu se snalažiš tako kako si i opisao, a dok na isti takav vlak se ne smije s biciklom, ako nije naznačen u redu vožnje kao "biciklistički".

    avatar

    12.06.2016. (16:46)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @marionetta, uz ovu fotku bi dobro došla glazbena pratnja sa onom pjesmom Emilije i Nine gdje se spominje vlak.
    @jelen, kad ja ne znam samo jedno, he. Nije fer da se moramo ovako snalaziti u vlaku, a to opterećuje i konduktere jer nam moraju napraviti mjesto, ali srećom obično nema gužve. Inače biciklisti su solidarni i pomažu jedni drugima kod ukrcaja bicikla. Više mi se sviđalo kad su imali službena kola.

    avatar

    12.06.2016. (18:07)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Potpisujem ovo od Jelena. I iz Varaždina i natrag vozi malo vlakova koji su klasificirani kao "za bicikle". Doduše, moram pohvaliti konduktera koji je bio u vlaku iz Zlatar Bistrice za VŽ i koji nam je jednom dopustio da strpamo bicikle u vlak koji nije bio "za bicikle". Kako zapravo nema prave razlike, ne znam zašto su toliko strogi po tom pitanju.

    Slike su stvarno kao iz neke dječje knjige o prirodi :)
    Čestitam na vožnji, obavljenoj utrci, a svaki put se sve više divim tvom botaničkom znanju. Tvoj bicikl me uvijek fascinira - izgleda nekako prenatrpano, ali očito mi se to samo čini :)

    Naravno, za kraj mora biti i neka hrana. Pesto od medvjeđeg luka zvuči odlično :D

    avatar

    12.06.2016. (19:38)    -   -   -   -  

  • V

    Sviđa mi se tvoj obrok...jako:)

    avatar

    12.06.2016. (23:30)    -   -   -   -  

  • Mendula

    Čestitam na 4. mjestu! Oštrc je lijep kao i nekada.

    avatar

    13.06.2016. (09:58)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Unusual..., vjerojatno štede u vagonima kad ne očekuju gužvu, nadam se kako će sad u sezoni staviti čim više mjesta za bicikle, postoj i ičitav vagon, s jedne strane stolice, s druge bicikli.
    Kad idem na duži put moram nositi puno robe, hranu, vodu, alat i opremu za bivakiranje.
    @V, nije baš svakidašnje, obično imam puno jednostavnije.

    avatar

    13.06.2016. (12:20)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Baš lijepo, razgledala vrtove, sudionike i na kraju "pojela troriži"
    obrok. Baš ti hvala:))

    avatar

    13.06.2016. (21:36)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Nočni Pozdrav u prolazu!!!

    avatar

    13.06.2016. (23:38)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @mendula, i četvrto mjesto nije za bacit, pogotovo kad su ispred dva skoro profića i Slovenac.
    @malo ti malo ja, riže i motara još mogu nabaviti, ali lijepog medvjeđeg luka ima još samo na Velebitu.
    @modrinaneba, pozdrav i tebi, baš sam došao iz Lovrana odakle se vidi vrh Snežnika u Notranjskoj.

    avatar

    14.06.2016. (00:19)    -   -   -   -  

  • Leptirica

    kao i obično, lijep post:) bačve u kojima se može sjesti izgledaju predobro iako mi ta ideja zvuči nezamislivo...

    avatar

    14.06.2016. (08:29)    -   -   -   -  

  • Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;)

    Sve si lijepo spomenuo i standardno dobru reportažu napravio, ali očekivao sam da ćeš degustirati i neko vino iz tog kraja. Uglavnom se odlikuju pitkošću, nešto su lakša i kiselija. Ljeti su posebno dobra s mineralnom. Ako se sjećaš Tko pjeva zlo ne misli, kod Žnidaršića se moglo dobiti baš Pleševičko, što god da je to bilo. Istina, u istom su filmu pokazali da se često znaju raditi i bućkuriši, kao oni koje su točili kod Svete Ane, pa drugi dan boli glava, ako se imalo pretjera. Kako god, živio ;)

    avatar

    14.06.2016. (08:55)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Leptirica, u starim bačvama su stavili klupe i stol a iznad krov, ugodno i ljeti i zimi.
    @Kalorijski, u doba prolaska preko Plešivičke vinske ceste vinarije su bile zatvorene (rano jutro), a i bolje da jesu jer ne bih stigao na vlak niti se dobro orijentirao. Ali prošlih godina sam dvaput degustirao u nekoliko podruma (Ivančić, Kurtalj... , a Šoškić ima točionicu i u Rijeci na placi). Kod samog proizvođača se obično nađe dobro vino, ali kod gostioničara se može i bućkuriš i to za puno veću cijenu.

    avatar

    14.06.2016. (11:51)    -   -   -   -  

učitavam...