Borba dobra i zla

petak , 23.12.2022.

...je konstantna. Odvija se svakodnevno u našim srcima. Raznim odabirima biramo stranu, a da toga nismo ni svjesni. Osjetila su nam tupa, previše okaljana ljudskim principima i zakonima. Mislimo da su naša djela na taj način opravdana. Sumnjam u sve što je danas normalno. Neke se neistine vuku još iz pamtivijeka i teško ih je iskorijeniti, pogotovu kad nam je čovječanstvno sazdano na tomu. Hoće li se čovjek ikada približiti Bogu? Može li se vratiti ovaj vrtlog života i ispraviti krive drine? Jesmo li opako i nepovratno zaglibili?

Izbori

subota , 17.12.2022.

Živimo kako biramo, sve je u našim rukama. Kako si želimo tako i svemir piše naše puteve, naša raskršća di opet biramo. Svaki odabir piše priču koja može završiti sretno ili razočarenjem. Svaki je izbor ujedno i prilika za napredak. Ponekad trebamo biti i malo hrabri za neke odluke, a to znači da vjerujemo u taj put kojim idemo. Nekad smo i kukavice, jer izabiremo olakotne okolnosti koje su ne nužno i dobar odabir. Dobra je stvar da nam svemir uvik daje nekoliko odabira, a životnu priču pišemo mi sami. Mi sami nesvjesno svojim odabirima određujemo razinu napretka naše duše. Stoga birajte dobro i mudro i ne bojite se ponekad izaći iz svog komfora, jer nekad baš trnovitiji putevi u konačnici vode do nečeg još boljeg. Nekad samo treba vjerovati.

Nothing to judge

četvrtak , 15.12.2022.

I always try to understand before I judge, but when I understand I realize there's really nothing to judge. We are all just trying to find our place under the Sun and the Stars the way we think is the best for us. Life is a school and we are all students here.

Those who judge will never understand, and those who understand will never judge. (Wilson Kanadi)

Šizofrenija

petak , 09.12.2022.

Šizofrenija nije bolest nego duhovno stanje. Šizofrenija je napad zloga koji koristi naš um, naša osjetila protiv nas samih pa čak se koristi i našim grijesima da nas izludi. Također može koristiti ljudske komunikacijske kanale poput društvenih mreža, tv-a i radija. Možete upasti i u loop loših misli o sebi, jer vas ono uvjerava u to. Moguće se oduprijeti tomu kad se prepozna na vrijeme i ne uvučete se u to. Čak bi rekla da čovjek na neki način sam otvori put zlomu pridajuči mu na važnosti i pokušavajući razumijeti što se događa. Što se više držite za to, duže će trajati, tj. ono će se zadovoljno igrati s Vama i izluđivati Vas. Trebamo biti ponizni i zahvalni pred Bogom, osvještavati svoje grijehe i tražiti oprost kao i zaštitu od zloga da nas ne maltrertira.

Trebamo znati da je zlo jače od nas i ne trebamo voditi bitku s njime, trebamo se samo okrenuti Bogu.

Možda u tim trenucima osjećamo da smo pozvani, taj dio još nisam istražila, jer se ne usuđujem samonametati si neki poziv, a možda to tako izgleda kad dobiješ poziv, ne znam, ali treba biti oprezan s time i ne upuštati se u to ako nisi siguran, jer zli itekako zna i zavoditi i pretvarati se. Pazite na sebe i na sve oko sebe pa čak i na svoje ljubimce. Molite za zaštitu. Upustite li se u borbu, znajte da se možete izgubiti na način da će vas toliko izluditi da nećete biti sigurni što je stvarno, a što nije, čut ćete glasove, vidjet ćete stvari koje nitko drugi ne vidi, obgrlit ćete se raznim fobijama i trebat će vam neko vrijeme da se ponovo vratite u normalu. Pomoći mogu terapije koje preporučuju psihijatri jer one umiruju mozak.


Važno je da shvatite da Vi imate kontrolu nad svojim mislima i da Vi možete tomu stati na kraj!

Govorim iz iskustva. Pazite se i čuvajte!

Napomena: U borbi protiv Zloga imala sam pomoć, no ne znam točno od koga, dal od Boga, Isusa, Duha Svetoga ili Anđela čuvara, tko god da je, od srca mu hvala <3



Edit: Naknadno sam shvatila da sam zapravo povjerovala u laži Zloga i na taj način samu sebe dovela u stanje straha koje je on dodatno iskorištavao protiv mene. Također mi se istovremeno i Bog na neki način otkrio, dajući mi do znanja da je tu uz mene, da je prisutan, da nisam sama. Kako zapravo funkcionira obmanjivanje Zloga i kako se toga riješiti, jako dobro je opisao evanđelist David Diga Hernandez u priloženim videima: (02.07.2023.)





Također evo i nekoliko njegovih kratkih videa na istu temu:
1. Many Walk into this Trap without even knowing
2. What Lies are you Believing
3. A Warning for all Christians


I za kraj, svima koji muku muče sa napadima Zloga:


Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga. (sv. Padre Pio)

Naišla sam na još jedan zanimljiv članak o djelovanju Zloga na Book.hr (06.08.2023.)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>