JJA

nedjelja, 31.12.2006.

Sretan vam i oprezan docek!



Izgorila je jucer kuca u mojoj ulici. Dva broja dalje. Iako je u roku od 5 minuta dojurilo 10-ak vatrogasnih kola, 4 policijska (psiholog ukljucen) i 5 hitnih vozila. Volim uredjenu i funkcionirajucu drzavu. No za ove je bilo kasno. Ostavili su svjecice na boru gorjeti lud i otisli na izlet, pregorile su i zapalile sve. Jer je njihova greska, osiguranje im nece nista platiti. Kupili su jeftinu kinesku elektriku, ustedjeli mozda 10 eura i izgubili sto tisuca.

Molim vas pazite na sebe i svoje najmilije i u ovoj najludjoj noci! Ne stedite na pogresnim stvarima!

Prosle godine, bas za docek je jako dobrom frendu izgorilo pola stana, naime ostavio je otvoren prozor, preko kojeg je uletjela necija tudja raketa i prvo zapalila zavjesu a onda i ostatak stana. Imao je sto vidjeti kad se vratio doma na to novogodisnje jutro. Zavrsio je na psihijatriji, jer je izgubio sve. Na srecu njemu je osiguranje platilo stetu, samo pola godine kasnije dok su sve procjene zavrsile - jer nije zakonom zabranjeno ostaviti otvoren prozor ali dok nije dosao do tih novaca zivio je pomalo kod prijatelja i bio totalno na dnu.

Ne zelim vam pokvariti ovu najludju noc u godini i mi cemo slaviti i tulumariti ali za boga miloga ugasite svijece, lampice i sve ostalo prije nego izadjete iz kuce! Navodno je u onom prvom slucaju i Rauchmelder zakazao (alarm za dim). Nas je pola sata nakon sto su dojurila sva ta silna vozila, nazvao nas kucepazitelj i rekao da je ugovorio inspeciju nasih za utorak.



Sretna vam Nova i da vam se ostvari sve sto si sami zelite!

- 13:42 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 29.12.2006.

Kozmetika petkom...

Nekoliko osoba me pitalo o Balea kozmetici, dakle pocnimo:

Ima nekoliko linija: face, vital, young, soft and clear, soft and pure, deo, med. Inace Baleu vecinom puni Nivea, zato nazalost sasvim solidne dnevne kreme nemaju SPF, a ja bez toga ne mogu proizvod svrstati u pravi anti-age cak i kad su mu oni nadjenuli to ime.
Prije 2 godine pola proizvoda nije sadrzavala UVA (oni koji prate sjetiti ce se storije o Nivei), ne znam kako je sad. Vremenski nisam u stanju svaku bocicu i tubu detaljno prouciti, pogotovo ako po nju uopce nisam ni dosla.

Uglavnom probala sam sve iz linije Balea MED i nemaju ni konzervansa ni parfema ni boje. Cak ih je i DAAB (Deutschen Allergie- und Asthmabund) napisao u svojoj preporuci za astmaticare i alergicare. Narandjasta linija za stopala je o.k., krcata mentolom ali ako netko ne pati od dermatitisa dobro osvjezi ljeti, gelovi za tusiranje su mi dobra jeftina verzija, probala sam i sve iz linije DEO i ona njihova deo krema je dobra (ala nasa lidera). Iz linije FACE sam probala okoloocnu kremicu Q10 koenzim 10 i ja sam na tu kremicu imala alergijsku reakciju, a nisam bas nesto alergicna. Iz te linije dnevna krema za lice je i sastojak ronacare http://www.merck.de/servlet/PB/menu/1246410/index.html

Iz iste linije gel za pranje mi je bio prejak pa je uzeo muzic i njemu je dobar, kupio je opet. Linija VITAL ima dobar antioksidanas (smjenke grozdja), ali nema SPF. Balea Young nije njezna i blaga kao sto bi pink pakiranje moglo navesti - ona kao i zelena soft + clear linija su preagresivne da bi ista ucinile. Nadasve mala cijena ne govori nista o kvaliteti, nego o pohlepi proizvodjaca i za koju je ciljnu grupu koncipiran proizvod.

Nastavak Vichy od proslog puta. Dobri su proizvodi za suncanje, after-sun proizvodi sadrze mentol, lose. Lose od Vichy-ja Reti-c Retinol i vitamin C – iako zvuci super, dva mocna anti age sastojka krema je previse isusujuca za bilo kakav anti age efekt. Blazinice iz linije Normaderm za problematicnu kozu, pH nije u redu i BHA nece djelovati.

Dobar ali skup puder dolazi iz jos jedne svjetski poznate vizazisticke nise – Vincent Longo Ako ste ikad culi za njega, onda ste culi za njegov proizvod (njegov zastitni znak) – puder Water Canvas (oko 50 dolara), ima i na amazonu, koji ima vodenastu teksturu, znaci ultra laganu i na kraju se pretvori u puderasti trag. Sto nikako nije unikatno ovoj liniji, naime La Roche ima nesto slicno za tri puta manje novaca ( o tome sljedeci put). Odlican puder za one s mjesovitom ili blago masnom kozom. Kao sto ste vec citali, rijetko cete naci koju liniju u posjedu vizazista s LOSIM, neprirodnim bojama pudera. Tako to necete ni ovdje naci. Ako nismo sigurni sto valja a sto ne, po svoj prilici u takvim linijama puderi uvijek valjaju.

Jos jedan konj za utrku Liquid Canvas SPF 6 za 45 dolara. – jedan od recimo 10 najboljih pudera na trzistu, ako imate priliku probajte, jedini minus je premali SPF broj, barem za ljetne mjesece.

Wet 'n' Wild ima neopisivo jeftinu sminku,
je, bas tak i izgleda pakiranje. Ako vam to nije ispod casti ;-) mozete recimo tamo naci bronzer za manje od tri dolara i nije nista losiji od verzija deset puta skupljih. Ako volite svjetucave ruzeve njih cete naci ispod dva dolara, recimo zelite se poigrati bojama, a to mozda jednokratno igranje ne zelite izvesti na skupom Lancome standu. MegaSlicks ili MegaPlump – koji nece ama bas nista napumpati ali je divan kremasti ruz za koji da je bio u neutralnoj ambalazi bih dala ruku u vatru da je Chanel ili Helena R.

Nedavno sam sasvim slucajno procitala tekst jedne blogerice (cudo jedno sto pogresno upisan google pojam izbaci) koja je pala na lasersko odstranjivanje dlacica. I opisala kako je izgledao proces prodavanja istog tretmana. Bez imalo namjere da uvrijedim, nekoliko puta sam se glasno nasmijala citajuci. Naime marketing je mocna stvar, presutjeli su da metoda nije 100% trajna, jer nisu objasnili osnove biologije. Naime odredjena unistena dlaka nece ponovo izrasti ALI ce vrlo lako izrasti neka druga, hormonom ili policistickim jajnicima potjerana. Naime bas ova druga skupina je vrlo nezahvalna za takve laserske tretmane (nezahvalna u smislu da lako postaju nepresusini izvor novaca za kozmeticki salon), zatim naravno tu su slike "before" i "after"za koje vi drage moje zapravo nemate pojma kojom su metodom dlake eliminirane, jesu malo photoshopom dotjerane (malo, tak da ne upada u oko) vi ne znate jesu ljudima mozda za godinu dana opet izrasle dlake. Obicno stave prodavati takve tretmane osobe izabrane po STROGIM vama namjerno nepoznatim kriterijima. Osobe koje IZGLEDAJU njegovano, a tako izgled ima i moja frendica koja u zivotu salon iznutra nije vidjela. Niti jedan. Osobe koje ni prirodno nisu bile dlakave pa to paperje po nogama zaista lako uklone, no koje vam uopce ne moraju reci istinu koliko stvarno tretmana su trebale. Vas tesko zaradjeni novac je u pitanju. Budite kriticne. I najvazniji savjet:


prespavajte svaku odluku i svaki potpis. Drugi dan stvari vidite trezvenije.

Informirajte se kojim tocno aparatom cete dobiti tretman i prosvrljajte po netu kakve su ocijene tog tretmana, ozbiljni saloni bi vam trebali dati broj barem jedne bivse musterije koju smijete kratko kontaktirati. Ja bih ovu proceduru sljedila za sve sto me kosta ista vise od 300 eura.

Victoriu Secret stranicu znamo svi. Slinimo po njoj manje ili vise redovito. Zbog donjeg vesa. Zbog u medjuvremenu i zgodne i nimalo skupe odjece. Skupa je jedino dostava u nase krajeve. Jeste li probali sminku iz iste linije? Cijeli koncept ove firme je sexy look, pa si lako uz tako fini ves mozete zamisliti ukusno nasminkanu zenu, sjajnih punih usana. Cak dapace mnogo lakse nego NENASMINKANU, blijedu i s kojim pristicem u luksuznom neglizeu ;-).

Zaluta ovdje i pokoji muski, pa evo nek se i oni vesele, decki to vam je...za Bozic i Novu wink


necemo vam reci kaj je sve retusirano da vam ne pokvarimo uzitak.

Pakiranje u srebrno i rozo je zgodno, a pokusajte otkriti kako se proizvodi zovu :-). No ponavljam se ali napisati cu – mi vise ne padamo na nesto jer je slatko. Pametna i informirana kupica (ima li zenska verzija za kupac, potrosac ???? cudno da nema kad su upravo zene najzastupljenije u ovoj kategoriji) dakle pametna i informirana musterija zna da ono sto se broji je sadrzaj a ne svjetlucava masna oko istog.
To ste nadam se u medjuvremenu naucile i za muskarce.

Dakle ja bih vam savjetovala ako vec morate od Victorie kupiti nesto osim vesa, kupite parfem. Imate desetke na izbor.

Ono sto NIKAKO ne zelite kupiti je puder sa SPF-om ali BEZ UVA – Seamless cover rich cream , niti korektore cudnih neprirodnih boja. Rumenila su im dobra, kako nisam neki znalac za sjajila, tuseve i olovke – sorry no tu nemam sto za reci. Ruz Smooth Talk je o.k. i cijena od 12 dolara je isto o.k. Na njihovoj stranici mozete kupiti i druga prestizna imena, pa je tamo i nas gore spominjani Vincent i druga bjelosvjetska imena.


YSL – Touche Eclat, Radiant Touch Highlighter, moj vjerni pratilac.

cijena oko 20-ak eura. Funkcionira kao click pen sa malim kisticem na kraju (sintetika), pazite da ne ispumpate previse jer visak ne mozete vratiti. Meni pakiranje traje pola godine, ne koristim svaki dan ali sigurno 2-3 puta tjedno i to okolo ociju, sa strane nosa, malo na bradu, nije korektor nego je osvjetljivac, iluminator, ovo pisem jer sam cula prituzbe da uopce ne pokriva. Naravno da ne, niti mu je to posao. Ima tri nijanse ali treca nije uopce za bijelopute, po svoj prilici ce vam trebati najsvjetlija nijansa, kad sam knap s lovom ima i tri puta jeftinija verzija od revlona (Illusion Wand) koja NIJE jednako dobra, dapace meni je losija ali je jos uvijek bolja od hodanja bez iluminatora.
Njihov bezalkoholni tonik Extra-Gentle Tonic 250 ml i 20 eura je dobar, ostali imaju alkohola i to dosta, zaobidjite. Uglavnom preparativa je zaista srednja zalost, dekorativa je bolja. Serumi imaju previse alkohola, neke kreme ne sadrze UVA. Ova linija je u vlasnistvu Gucci-ja i bolje ostanite kod parfema i odjece. Naravno ambalaza dobiva bodove i naravno da ovdje placate IMIDZ.
Njihov puder Energie Teint Oil-Free Liquid Found. SPF 12 je odlican za suhu kozu, cijena mu je preko 45 eura, bocica na pumpanje, sto znaci pred kraj cete imati problema izvuci ostatak proizvoda, sto ni s tubom nije nuzno idealan slucaj – naime ja kad sve istisnem i tako 2-3 dana i znam da necu istisnuti vise, razrezem tubu (stavim u Tupperware casu da zastitim od zraka i prasine) i imam se cime mazati jos preko dva tjedna! Imala bi i vise ali tko je rezao tubu zna da s vremenom puder postaje sve gusci, dok ne dobije izgled pastete i tesko ga je razmazivati bez tragova. E sad cekam da mi netko oda trik kako izvuci te pozamasne ostatke pudera s dna bocice?
YSL Poudre Compact Matte odlican i skup (ja sam imala tester, tocnije tri) – ovom prilikom moram reci da se ja kao kupac (kupica wink) ne vracam tamo gdje mi ne daju testere. Iako ih jako cesto podijelim frendicama i one znaju tko ce ih snabdjeti istima, mislim da to spada u uslugu. Ako ja tamo ostavim 50 eura, ocekujem da mi da taj jastucic od 5 ml koji je BESPLATNO dobila od firme u reklamne svrhe. Jer lojalan sam kupac, ako mi se usluga i proizvod svidi, nakon potrosenog testera vracam se kupiti ga iskljucivo tamo gdje sam ga dobila. Naravno da ima bahatog osoblja po parfumerijama, no ako ni na moj direktan uljudan upit NE daju testere, ciao djaci. Nek se ona doma maze s njima ali nek si onda i sama kupuje te kreme, na kraju krajeva ona zna jel joj pase testirana krema. Ja ne znam jel ju nisam imala prilike testirati.
Dakle orginal je oko 50 eura ALI refil je upola jeftiniji. Da su im sjenila losa sam cula iz druge ruke, iako od relativno revne sjenilo-potrosacice. Navodno su presuha i lose se nanose.
Ruzevi: Rouge Pur Pure Lipstick ili R. P. Matte su solidni ali nikako wow ruzevi.

Na svoje bijele i crne liste stalno nadopisujem proizvode, nisam mjesecima posteno stigla sortirati, tako da sad imam poveci dokument koji prvo treba pocistiti u odredjene kategorije ili po proizvodjacu ili po vrsti proizvoda: naime tonik, maska, korektor i slicno. Koja vam se podjela ili sistematizacija cini bolja i zasto? Hvala.

250 eura. Ne, to nije cijena mojih novih cipela. To je cijena koju sam danas popodne platila u specijaliziranom art ducanu. Za firme, umjetnike i galeriste sto cuda na preko 5000 kvadrata. Morate imati clansku iskaznicu kako bi smjeli tamo kupovati. Kupila sam profesionalni materijal, kist 65 eura (najjeftiniji u klasi), platno od dva metra sa jednim metrom. Po narudzbi radjen antikni srebrni okvir. Jos jedno platno za hodnik, okomito, dugo metar i pol siroko pola metra. Profesionalne boje. To sve ce mi netko nadaren i drag pretvoriti u tri unikatne slike. Koje da ih kupujem u galeriji svaka bi me kostala minimalno 600 eura. Ovako me kostao samo materijal. Ma prava Schnäppchen! Prije je stan bio kao kutija sibica i nisu mu pasale velike slike, sad cu si konacno ispuniti i tu zelju. Slika po narudzbi. Samo moja.
.
Preporucam ducan jer ga ima u svim saveznim republikama, samo katalog izlistanih proizvoda ima preko 1600 stranica sitnog tiska. Mozete stvari kupiti i online, salju unutar EU, recimo u mom gradu se sve galerije i fakultet dizajna opskrbljuju samo tamo. Ima ih 22 puta su u Njemackoj, 3 puta u Austriji i 3 puta u Francuskoj, nekoliko puta u Svicarskoj. Osoblje je IZUZETNO ljubazno, toliko znanja i prijateljskog tona nisam u zivotu dozivjela. Sve znaju. cerek Recimo ja sam rekla da bi sliku od dva metra, da visi na onim ultra tankim metalnim sajlicama kako bi slika bila ukoso od zida i oni su sve znali sto mi treba, dali mi na izbor 4 varijante i pokazali palete boja od 5 eura po tubi do 70 eura po tubi i rekli da nisu uvijek najskuplje najbolje. Tamo mozete naci drvene bojice sa 400 boja u setu za pisljivih 70 eura...Bösner







A sada nesto potpuno drugacije - trazim stolicu za spavacu sobu, za sad bi sluzila citanju, da odlazem robu spremljenu za drugi dan negdje osim na pod, a kad dodje jednom beba sluzila bi za dojenje i citanje prica. Dvoumim se izmedju sljedecih modela - napomena; stolica ce stajati u prilicno velikoj spavacoj sobi, nebesko plavih zidova, bijelog asketskog namjestaja, dakle dozvoljena je mala doza ludosti.

/>

ovo mi se jako jako svidja ali je preskupo, samo stolica je 700 eura, dakle kupila bih bez hokera, ako uopce...


ovo je neka luda, masazna al ne dam 1700 eura za fotelju ma da i pegla





- 23:00 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.12.2006.

Sretan Bozic!

...slike su dio moje blagdanske dekoracije, malo i s mjerom, bas po mom ukusu. Nije savrseno al je nase cerek. Ovo je zimski buketic u boravku, na ulaznim vratima visi gotovo identican vjencic.

, svaka kuglica prica svoju pricu i svaka je kupljena na drugom dijelu Europe u nekom od autenticnih bozicnih sajmova, svaka kuglica je dio lijepih uspomena, pa nam je kicenje i prepricavanje prica trajalo tri sata cerek



jako jako krupni plan



stoji u hodniku na komodi, kraj telefona, ima za mene veliku emotivnu vaznost



- 16:52 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 23.12.2006.

Kozmetika petkom...

Dragi moji, evo mene zive i zdrave (iako tako bas i ne izgledam) he,he tulum je bio ZA DESET, prasio se domaci rock, iako je koka za koji se tulum radio Nijemica, nakon ovog tuluma si je uzela u zivotnu misiju da se uda za Hrvata ;-)) umjesto 20 ljudi bilo nas je 35…festali smo do pola sest ujutro, onda je pola njih otislo, pa smo igrali Cranium (luda igra, plakali smo od smijeha) do devet, onda dugo i izdasno doruckovali – friske palacinke cerek…e da u neko doba noci dosao se zaliti na buku mladi zgodan susjed, ali kad je skuzio da mu pustamo omiljeni bend (daleku obalu) ostao je na tulumu. Njega je zavaralo nase prezime, pa je odusevljeno zakljucio da je barem ranije znao da smo takve Partykanone naughty Kolac je planuo brzo, dakle bio je o.k., hvala svima na receptima, svi su usli u moju knjizicu, na kraju sam slozila od dva recepta jedan i nadala se svemu najboljem.

Bor se kiti sutra, na depilaciji se bilo, na pedikuri isto - kaj vise treba za blagdane? wink

Za one koji u zadnji cas kupuju poklone sebi ili drugima...

To buy:
Vital Radiance Skin Renewing Toner (za mjesovitu i suhu kozu) 240 ml i 2% BHA - slicno pakiranje

i cijena od 15 dolara.

Wonderwear korektor SPF 6 za 12 dolara, a odlican je kao i Gotta Blush Cheek Color od iste firme.

Versace - Cream Compact Foundation za mastovitih 40 eura
te korektor Long-Lasting Hydrating Cream za 30 eura, a dobar je i puder u prahu
. Zatim sjajilo , maskara za 20 eura kao i makeup cetke. Meni osobno se dizajn ni ovog dizajnera ni ambalaze proizvoda ne svidja, previse mi je pretenciozan, ali koga veseli - :-)
Naravno da kvaliteta nije opravdana cijenom, ali od firme koja prodaje majce po par stotina eura sigurno ne ocekujete da ima kozmetiku po DM-cijenama?

Vichy je svima vise manje poznat i prilicno popularan u Hrvatskoj, solidna, ne pretjerano skupa i pouzdana firma. Princip termalne vode kao i neke proizvode ove kuce smo vec susreli ranije, a sada malo detaljnije - Vichy je vlasnistvo L'oreala. Pouzdani SPF proizvodi, u AHA/BHA igru se ukljucuju relativno kasno. Termalna voda je dobra ali nikako CUDOTVORNA stvar. Jer da je tako sadrzavali bi ju i svi L'oreal proizvodi a i Lancome koji se smjestio pod istim krovom. Termalna voda moze pomoci kod dermatitisa i zbog kolicine fluroida kojima je bogata, koji ima antibakterijsko djelovanje. No oprez - u vecini proizvoda je dodan parfem i to je minus ove linije. Naime kad pisu na proizvod da je "hypoallergenic" i istovremeno ga nakrcaju parfemom (ma kako on decentan i prirodan djelovao) onda je to oksimoron.

Dobro: Purete cleanseri, tonici i mlijeko (kod mene oko 8 eura)

Vichy Normaderm Deep Cleansing
Proizvodi za akne nisu nimalo blagi, imaju previse alkohola.
Serija Liftactiv

Oprez, nije za suhu kozu, dapace jedan od sastojaka isusuje kozu, vama ce sigurno vise odgovarati Nutrilogie, iako zaista suhoj kozi od srca mogu preporuciti Thermal S2 (prilicno slicna Hydranormi od La Roche Posay) - sljedeci put nastavak o Vichy-ju.

Crna lista:
Ultima II - ProCollagen Eyes with SPF - cijela linija sa SPF-om nema UVA.
Face Lift Anti-Oxidant Moist. SPF 15 - nema UVA te Nighttime Advanced Retinol A - nema retinola.



Ima li dobrovoljac za prevesti znacenje imena Urban Decay - znam sto rijeci odvojeno znace ali ne znam sto je ta firma zeljela da mislimo o tom imenu? Uglavnom njihova filozofija je - nema pravila, sve je dozvoljeno, anarhija u bocici. Lakove ste vec vidjeli na ovom blogu (27.03. 2006) no ako trazite cudnovate, neobicne boje onda je ovo adresa za vas - http://www.urbandecay.com/

Razigrana, otkacena firma - recimo u ovom prstenu cuvate pomadicu za usta i imate uvijek pri ruci
Flavored Powder Body Brush

Ili - sto pokloniti osobi koja ima sve, a vi imate 300 dolara viska?


sjajila

No kako smo mi velike i ne damo se vise nasamariti bljestavom ambalazom evo sto probati, a sto zaobici:

Liquid Surreal Skin Liquid Foundation SPF 15 kao i korektor iz iste linije
15 i 24 dolara, solidno pokriva, boje su odlicno prirodne, za mjesovitu kozu i ako volite da puder pokriva (ja volim). Na to sve jos dobijete i luckasto pakiranje.
Relativno nepoznat proizvod je Special Sauce kojeg mozete pomijesati sa bilo kojim puderom (ne nuzno od ove firme) i koji onda osigurava da sminka puno duze ostane mat. Ima i verzija koja dodaje "sjaja" licu i podigne vas za ove posebne trenutke u godini.

Ink Lip Stain, boja ostaje garantirano 24 sata na usnama, ako ju i pokusate ukloniti ranije - well, puno srece smijeh
Cijena , 17 dolara, zaista fair cijena za odlican proizvod. Sa sajta proizvodjaca:

*Apply Ink to DRY lips only. Glosses will gunk up the tip of the “pen”.
*Store your Ink upside-down to keep the tip fresh and full of color

Tips: The reason Ink stains so well is because it contains alcohol, which helps pull the color into your skin. Since alcohol is a bit drying, add a touch of lip balm or any Urban Decay lip gloss afterward to keep lips juicy and moisturized.


Moj savjet: nanosite pazljivo. Susi se brzo. Greske cete nositi po svijetu barem do sljedeceg dana.

Dobra je i maskara Skyscraper Mascara za 16.50 dolara, a svakako pogledajte kakve cetke nude. Nisu od prirodne dlake ali su meke i trajne. Uglavnom ako ste preko 30 ili ako ste i ispod ali njegujete decentan, svevremenski stil necete se ovdje oduseviti. Svi ostali hoce.

Bolje zaobidjite:

Zamisljen kao puder koji ce vam podariti sjaj, sljokice i glamor, zavrsava kao puder koji ostaje svugdje (odjeca, kosa) samo ne tamo gdje ste ga zeljeli imati, ne prianja dobro na kozu i vjerojatno ce svatko tko se slucajno okrznuo o vasu malenkost i sam sjajiti - preljubnici oprez.

Vaniqa sluzbenu reklamnu stranicu mozete prouciti i sami http://www.vaniqa.com/ a kako moji sunarodnjaci lijepo kazu - i ja moram svoj senf ovomu dodati - na europskom trzistu je od 2004 i ovdje kao i preko bare ide ISKLJUCIVO na recept i sluzi uklanjaju nezeljenih dlaka. Prije nego se odusevite procitajte do kraja. Ovaj proizvod ne funkcionira kao klasicna depilacijska krema koja "pojede" dlaku. Glavni sastojak je eflornithine hydrochloride http://en.wikipedia.org/wiki/Eflornithine i nije nimalo bezazlen sastojak. Koristi se u medicni za treitiranje odredjenih vrsta tumora. Trudnice i dojilje bez obzira sto kaze reklama NE smiju uzimati ovaj proizvod. On koci rast dlake. Mora se nanositi dnevno i to do kraja zivota i najcesce tu kremu koriste osobe koje imaju izrazeno dlakavu nausnicu ili slicno a draza im je ta metoda od voskanja, pincete ili neceg slicnog. Onog trena kad prestanete koristiti kremu dlake polako ali sigurno pocnu rasti. Ne djeluje na hormonalnoj bazi nego je tkz. Wachstumshemmer ili Enzymhemmer. Folikula dlake ne dobiva impuls za rast i prelazi u fazu mirovanja ili tkz. katagenu fazu. Prve rezultate imate nakon 4 tjedna, a jedna tuba vam za nausnicu moze potrajati i do 3 mjeseca. Moguca nuspojava, iako rijetka - akne!
Jos stiva na tu temu: http://www.haarerkrankungen.de/aktuelles/haarsinglenewsmeldung.php4?newsid=20050617, http://www.pcosupport.org/medical/vaniqa.php
Na europskom trzistu je cijena jedne tube oko 65 eura.

Tak, javim se jos sa prigodnom cestitkom sutra.

- 22:00 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 15.12.2006.

Kozmetika petkom

Kao sto ste primjetili nisam nista pisala o estetskoj operaciji grudiju ili liposukciji i slicnom te uklanjanju povrsinskih zila i kapilara, malo me umorilo toliko kirurgije u kozmetici no ako nekoga zanima ukratko i o tome nek se javi pa cu napisati, u protivnom idemo s drugim temama.

Moje zadnje nabavke: Jade/Maybelline ucvrscivas za nokte, Strong Pastel cijena 6 eura, daje jedva primjetnu zdravo-ruzicastu boju noktu, dugo drzi, ne guli se, ucvrscuje nokat, mozete ga nanjeti i spod laka, kao zastitu da vam se nokat ne ofarba od tamnijeg laka.
- Maybelline rumenilo isto toliko novaca, iz linije expertwear nijansa 51 rose, u pakiranju se dobije i pripadajuca cetka koja meni razmazenoj B. Brown cetkama, nicemu ne sluzi ali eto barem su si dali truda. Rumenilo je prilicno trajno, mat i ogodne prirodne nijanse.

Kupila sam i no name ruz za usne "basic" u jednostavno srebrno-prozirnom pakiranju, predivne boje fuksije koji sam nekoliko mjeseci trazila kod svih prestiznih firmi i nisam nasla, ruz je bio manje od dva eura. Mislim da je to Schlecker kucna marka pa ako ste u blizini, testirajte. Pohvalno - na web stranici imaju za sve te ultra jeftine proizvode, ruzevi pocinju s cijenom od 1,30 eura sve sastojke navedene. Politika koje bi se i Chanel mogao posramiti.
Ovo nije boja koju sam uzela, ali cisto da vam pokazem pakiranje kako bi vam bilo lakse prepoznati.

Jos sam testirala od Paula's Choice Super Antioksidant

30 ml i 17 eura, nema mirisa i boje, to je nesto za luksuzniju njegu, ja ga koristim za oko ociju, recimo da ce biti zadovoljni oni koji vole silikonske baze (me cerek) i oni sa masnom i mjesovitom kozom, suhoj kozi bi mogao biti sam preslab, mozda u dodatku odlicne hidratatne kreme, opet bez parfema i bez boje, bez imalo bojazni ju mozete koristiti i na djecjoj kozi (sto me podsjeca da sam davno htjela napisati tekst o kozmetici za bebe) 60 ml za 14,20 eura a moze ici uz bok sa apotekarskim linijama koje su u pravilu skuplje.

Jos testirano -

Weightless Body Treatment sa 2% Beta Hydroxy Acid kolicina 237 ml za 16 eura. Odlicna stvar. Ako vam u bikini zoni nakon depilacije urastaju dlacice, mazite se dvaput dnevno ovime i jako je mala sansa da ce vam opet urasti. Osim toga dobijete klasican kemijski peeling i meksu kozu.

Jos to buy:
St.Ives firma iz Los Angelesa, a ne iz Svicarske kao sto mnogi misle, pseudo- spa linija
dobri – cleanseri
i to za male novce preko 300 ml, njihove mehanicke peelinge necu hvaliti jer znate da nisam pristalica takvih peelinga, o tome ste citale ovo proljece (ako niste, potrazite datume s lijeve strane teksta). Osim onog sto generalno zamjeram takvim peelinzima u ovima ima i sodium lauryl sulfata – nije dobro za kozu. Ne od ovog sastojka necete dobiti rak kao sto kruze neki pseudo-znanstveni malovi kroz net i tvrde bas to ali je jako agresivan (dakle los) za kozu. Odlicna, nimalo zutostamparksa stranica o tom i drugim stetnim sastojcima, na njemackom - ovdje
http://www.biotonus.de/html/gefahrliche-inhaltsstoffe.php. Isusuje kozu i usporava oporavak koze.
Osim toga lanolin ulje staviti u proizvode za masnu kozu 8vise o lanolinu sa istog linka) i nije neka pametna strategija. AHA linija ima los pH i nece pilingirati nista ali barem vas nisu opljackali, ovdje takav proizvod kosta manje od 3 eura i lakse je preboljeti taj izdatak nego kad platite dvadeset puta vise i opet ne dobijete nista bolji proizvod.
Dobar retinol proizvod – Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream 9 eura i 30 ml ima i verzija u kapsulama (vitamin A serum) i to 14 kapsula za 8 eura i iako je i meni bila ta ideja zgodna jer u malim pakiranjima se cuvaju posebno dragocjene stvari (bolje da ne pisem kakvu narodnu mudrost imaju Nijemci vezani uz mala pakiranja he,he) ali jednako dobro bi proizvod bio sacuvan u aluminijskom pakiranju (kako je pakirana spominjana retinolska krema) dakle kremi plus i za odlicno pakiranje pri kojem su sastojci zasticeni. Ako vam nije tlaka svake veceri otvoriti novu kapsulu – poigrajte se, inace je dobar proizvod i relativno malo kosta. Meni je bilo fora 2 tjedna, a onda mi je dojadilo, no sva sreca taman toliko i traje jedno pakiranje. U nekim proizvodima (ne znam za sve) fali UVA, dakle oprez.
Za izbjeljivanje odlicna stvar Dark Spot Fade Cream (St. Ives Whitening Face Cream) sa vitaminom A i E oko 10 eura za 30 ml i 2 % hidroquinona, definitivno medju najjeftinijim proizvodima te vrste na trzistu, a da rade. Jeftiniji je proizvod od paule's choice jer ga se dobije ipak vise. Bezmirisni Hypo-Allergenic Oil-Free Moisturizer je ipak bolji za normalnu kozu ili suhu, za masnu je mozda malo prejak. 3 eura i 120 ml ako ne odgovara nece vam biti zao potrositi za vrat i dekolte ili laktove.

Stila:
Jos jedna linija rodjena u njedrima vizazista. Dobri puderi i ako volite sami slagati svoje boje (sjenila) moze vam se dopasti ova linija. I pakiranje svakako :-).
Za preporuciti: Complete Coverage za oko 40 eura,

ima nesto manju pokrivenost nego sto sam ja ocekivala od proizvoda koji nudi "kompletnu" pokrivenost u naslovu i nema SPF. Ali je odlican za vecernju sminku, ja sam odustala od proizvoda jer mi je preskup na duge staze. Drugi je Liquid Makeup za nekih 10 eura manje i treci je Illuminating Powder Foundation
(mozete naruciti na amazon.com-u),sjenila su im navodno o.k. (iz druge ruke, jer ja koristim premalo sjenila i ne testiram ih bas kod svake linije koja mi dodje pod ruku), recimo Eyeshadows za 15 eura nijansa Dune. Kao sto znate mnogo sam iskusnija na podrucju ruzeva – njihov Lip Rouge za 28 eura (dobila na poklon)
, je prilicno trajan ali za mnogo manje novaca imate Lipfinity (max factor) ako zelite zaista trajan ruz. Cetka nije posebno blaga, paznja za one koji imaju osjetljive usnice. Rumenila su im super kao i cijene, pa sam se ja zadovoljila Maybelline rumenilom za tri puta manju cijenu, no ako vam lova nije problem, necete pozaliti.
Za nadolazece lude noci imaju i All Over Shimmer Body u nijansi zlata i srebra,
(ako vas zanima ovakva kozmetika skocite ovdje, ima preko 30-ak proizvoda prednjaci kao i uvijek urban decay sa svojim otkacenim idejama http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&me=A1E5XTDSAV2ESC&rh=n%3A12832931&page=1

dugo traje, ja svoj imam vec dvije godine, cijena je bila cini mi se oko 20 eura. Stila je poznata i po svojim "kompaktima" setovi 4, 5, 6 i 8 i magnetom koji drzi cetkicu i posudice s bojama (single pan compact). Ako cesto putujete ovo je zaista prakticno rijesenje, pogotovo jer mozete slagati boje ovisno o outfitu koji ste slozili u kofer.

Bacite pogled i na njihove kozmeticke torbice. Ima i sportsku liniju koja je pakirana u svemirske aluminijske posude, recimo Pivotal Skin Foundation SPF 8 na silikonskoj bazi, za one koji i za vrijeme sporta zele sminku koja se ne razljeva zbog znojenja i koji i u bazenu zele biti nasminkani. Nije mi jasna ta potreba, ali takvih zena ima jer se inace ova linija ne bi prodavala zar ne? Sam puder izgleda lagano i prirodno, no malo cete eksperimentirati cime cete ga sknuti, recimo ne ide dolje s nekim fensi smensi odstranjivacima ali ide dolje sa obicnim i prilicno povoljnim eucerinovim wash-om. Ista linija nudi i vodootpornu maskaru, za 17 eura (kao sto vam je poznato cijene moguce variraju od ducana do ducana za par eura simo tamo, dakle cijena ovdje je neka gruba orjentacija).
Niti jedna vodootporna maskara nece ne znam kako podebljati trepavice ali ako je dobra lijepo ce ih izduziti, i nece se grudati ili razmazivati – sto je cest slucaj nimalo jeftinih vodootpornih maskara.

Crna lista:
Proizvodi Stridex namjenjeni problematicnoj kozi lica, cijenom pristupacni ali sastojcima preagresivni i kad koristeni – nevolja koja ceka da se dogodi. Puni peperminta i mentola, imaju sastojak triclosan za koji nije dokazanio da uspjesno djeluje kod akni (akni prouzrocenih bakterijama) nego kod nekih drugih stvari. Proizvodi su puni alkohola tako da ionako aknama napacenoj kozi dodajete jos jednu stvar s kojima se mora boriti. Cak i linija za osjetljivu kozu sadrzi mentol?!

Thalgo – ovu liniju cete susresti u kozmetickim salonima, spa centrima, wellness oazama koji se bave zatezanjem koze, eliminacijom celulita i slicno. Linija zasnovana na algama i morskoj soli, bas slicno kao i od mene nahvaljena Guam (Lacote) linija. U kozmetici se alge koriste cijelo vrijeme, samo u neke druge svrhe recimo kao zgusnjivaci, antioksidansi, sastojci za vezivanje vode, neke vrste algi su i potencijalni iritanti, nije svaka alga ista. I sama sam se iznenadila kad sam na jedan alge-proizvod dobila burnu reakciju iako sam dotad alge dobro podnosila. Ali u drugim proizvodima. Za neke vrste algi se cak sumnja da izazivaju dermatitis. Kreme iz ove linije imaju vazelina, soli i mineralnih ulja. Sol nije dobra za kozu, odvlaci vlaznost s koze i iako vas ljeti odlicno mehanicki izbrusi, pa jos pocrnite pa si odmah izgledate i mrsaviji i zdraviji, ljeti se nakon plaze i mazete svime i svacime i to svaku vecer i posebno se njegujete, tako da negativne posljedice u velikoj mjeri sanirate. Iako neki poklonici prirodnog, doma rade redovito peeling sa solju, nakon toga treba dobro nahraniti kozu (i bolje se pilingirati solju nego secerom, to smo vec naucili) a kad je sol u kremi, malo sam zacudjena. Kako sam i sama probala te tretmane u salonu i bili su mi dobri, nagovorili su me i na isprobavanje (ma fakat me bilo tesko nagovoriti) i pratece kozmetike. Obdarili me testerima i
Marine Tonic sa AHA nema AHA, a kosta preko 25 eura ima ekstrakt limete i limunovo ulje i osim sto su oboje potencijalni iritantni nisu AHA. Njihova Exfoliant Cream od 45 ml za (sjednite, sjednite) 45 eura ima Saccharum ekstrakt koji ne eksfoliira (iako se od njega moze dobiti glikolna kiselina) i malo zelenog caja i algi. To sam dobila srecom kao tester. Reebalancing Cream za 29 eura i 45 ml ima zlocesti sodium lauryl sulfate, pepermint, lanolin i jos neka ulja i od toga je moja t-zona dobivala zivcane napade. Radiance Mask za oci i usne 35 eura za 45 ml i ako se ima na umu da se koristi par puta mjesecno, investicija koja bi se cak i mogla isplatiti da je proizvod kako treba – sadrzi sodium lauryl i to u proizvodu koji dolazi gotovo u doticaj s ocima je prilicno opasno. Njihov Skin Lightener nema ni jedan sastojak koji ce izbjeliti mrlje na kozi a cijena mu je preko 50 eura.
Moguce ova linija ima i svoje aseve u rukavu ali ja vise necu okusavati na njoj svoju srecu. Ima toliko kozmetickih linija kojima jos treba dati sansu, da mi je prevelikodusno dati ju nekome tko me razocarao vise nego jednom. Navodno imaju solidne SPF-proizvode, svejedno se klonite njihovog (i bilo cijeg !!!) Bonzing Activatora zamisljenog da potencira vasu preplanulost a ujedno vas i posalje direktno u onkolosku ordinaciju. Ako se vec morate suncati, barem se klonite tih ubrzivaca.
A imaju tako divnu ambalazu, ali davno sam izasla iz faze kad sam zbog toga kupovala kozmetiku. Inace jos sam dobro i prosla jer serumi su im po 200 i vise eura.

Kao sto znate ja sam veliki pristasa kozmetike koja ne kosta puno, a radi svoje. Ako ste i vi kao i ja tip koji mozete zivjeti bez fensi imidza i bez fensi pakiranja (a cesto za sam proizvod jako loseg pakiranja – tipa luksuzne teglice) ustedjeti cete si dosta novaca i muke svojoj kozi.

Dalje to buy:

Australska linija Sue Devitt cija sam dva proizvoda dobila na poklon od moje frendice koja zivi u Australiji i zna za moju ljubav prema kozmetici, ova linija je nastala slicno kao M.A.C. i Bobbi Brown, dakle kreirana je od makeup artista koji nije bio zadovoljan nijansama ponudjenim na trzistu. Linije ima i u USA u Europi bas i ne.
Uglavnom su na dobrom glasu sto se tice pudera, rumenila i sjenila, make up cetke su isto o.k. ali nisu posebno povoljne.
Linije ima u Sephori, Barneys-u (New York), ima je na amazon.com-u, na strawberrynet-u a gdje je jos ima znati cemo ako nam javite.
Ja sam probala Triple-C-Weed Whipped Foundation
, kremast odlican za suhu kozu, pokriva malo ali daje divan vlazan osjecaj na kozi (idealan zimski puder) ima c vitamina (antioksidans). Cijena oko 40 dolara, za moje financijsko stanje previse novaca za puder, ja sam si dala limit za buduce kupnje od max. 30, a tendiram cijeni od 25 – no ako imate dovoljno novaca onda nije steta kupiti ovaj dobar proizvod. Za manje od 300 kuna imate puder koji ce vas dobro pratiti kroz zimu.
Imala sam i malu (probnu verziju, velicinu koju dobijete kad kupite neki drugi proizvod) pudera u prahu i iako nisam pobornik istog iz cisto prakticnih razloga – rasuo mi se po torbici, mora se biti jako pazljiv kad se nanosi da se ne pobrasni i okovratnik, dakle ako uzmemo na stranu da ja ovakvu vrstu proizvoda ne volim puder je bio dobar. Triple C-Weed Loose Powder za 30 dolara, odlicna prirodna nijansa i odlicna tekstura, imam i rumenilo doduse nijansa koja nije za svaki dan nego samo za odredjene ruzeve i prilike ali zadovoljna sam.

Danas vam zelim predstaviti jednu posebnu firmu, jednu o kojoj smo sve mi sanjale, dobra vijest je da postoji, a losa da joj usluge jos ne dopiru do nas ali mozda ako budemo dovoljno uporno kucale na prava vrata i pocnemo uzivati blagodati sminke po mjeri.

Three Custom Color je firma koja na vasu narudzbu radi sminku, recimo ruz koji se prestao proizvoditi ili lak za nokte kojeg uopce na trzistu nema, a vi bi bas tu nijansu da ide uz tu i tu haljinu ili sjenilo koje je bilo carobno i odjednom ste culi u parfumeriji da se vise ne proizvodi. Ovi carobnjaci ce vam proizvesti bas tu i tu the nijansu. Dovoljno je poslati im na dnu preostalog sjenila ili mozda vec i zasusenog laka za nokte ili komadic tkanine od haljine kakve bi boje trebao biti lak, garantiraju 100% zadovoljstvo dakle ako su proizveli boju koja je jako jako blizu zeljenoj nijansi ali NIJE BAS TA i vi se zalite besplatno ce raditi tako dugo dok ne naprave vasu nijansu. Ova usluga je skupa kao sto su sve individualne usluge skupe, no dobra vijest je da pri narudzbi vise proizvoda istog tona imate prilican popust, recimo ako znate da je to ruz koji obozavate koji bas istice vase predivne oci i da cete ga sigurno htjeti vise od jednog komada, narucite odmah 3-4 da imate zalihu i prodjete jeftinije. Dakle tako mozete naruciti ruzeve, sjenila, rumenila i ta da dam korektore! Kao i kompaktne pudere. Mislim da je cijena takvog ruza oko 30 eura po komadu (manje ako narucite vise njih) ali kad racunate da to NIJE promasena boja ili tekstura (da i to mozete definirati, koju teksturu, mat, glanc itd.) i da cete taj ruz obozavati, a nece biti poput nekoliko ostalih koje zaboravljate na dnu kozmeticke torbice, onda je ovo itekako smislena investicija. Sve uvjete narucivanja imate na njihovoj web stranici.


Osim ove jedinstvene usluge Custom Color Menu, nude i vlastitu sminku preko 140 nijansi boja koje se nikad nece prestati proizvoditi. Sigurno ste barem jednom dozivjele frustraciju da se vas omiljeni proizvod prestao proizvoditi, meni se to obicno dogadja s trapericama. Prosvrljajte po stranici i ako se odlucite za nesto sjenila, ruz i sjajilo su im odlicni. Njihovi ruzevi su oko 15 dolara po komadu i ako im se svidi ruz koji ste vi narucili velika je sansa da ga uvrste u svoj stalni sortiment i da ga sljedeci put kupite u redovnoj ponudi i za duplo manje novaca! Naravno da nece u vlastitu ponudu uvrstiti svaku divlju nijansu ali neke koje bi se mogle svidjeti i drugima, hoce. Njihovo sjajilo je odlicno.

Ako je netko probao filozofski nastrojenu (da ne spominjem kakvu filozofiju zastupaju, da se covjek baci na pod od smijanja) www.tonytina.com molim da podijeli s nama svoja iskustva. Recimo zanima me rumenilo u gel verziji iz bocice. Hvala. Cula sam da su im i cetke odlicne (kako i ne bi bile kad im je pomagala poznata Shu Uemura) ali su besramno skupe. Njihov millenium key jest jedini lak za nokte koji je zavrsio u muzeju moderne umjetnosti .

Za slucaj da si za Bozic zelite nesto posebno a to nesto bi trebalo ukloniti flekice bilo od nepromisljenog suncanja u kombinaciji sa kontracepcijskim tabletama, bilo flekice nastale u trudnoci bilo one nastale koristenjem AHA kremica a da niste koristili uz to uvijek i svuda SPF – Tri-Luma je
odlicna stvar (ne jedini odlican izbjeljivac, ali jedan od definitvno najboljih) i najskupljih, preko 90 eura za 30 ml. No kad uzmete u obzir da ima izbjeljivaca po istoj cijeni koji ne rade NISTA onda je bolje za te novce kupiti proizvod koji radi nesto. Ako malo progooglate naci cete nekoliko stranica posvecenih iskljucivo ovom proizvodu.
Ovaj proizvod sadrzi tri mocna sastojka tretinoin, 4% hidroquinon i fluocinolone acetonice. Sto rade prva dva sastojka naucili smo odavno, ako nismo vratiti cemo se na pocetke kozm. tekstova i podsjetiti se. Ukratko h. ce izbjeliti mrlje, tretinoin ce stimulirati proizvodnju novih stanica kako bi se koza brze obnovila, a hydrokortizon je tu da sprijeci mogucu iritaciju ova dva mocna ali nikako bez nuspojava sastojka. Ovaj preparat ide samo na recept, sto i nije neka muka za nabaviti, svaki privatni dermatolog ce u stanju ovo prepisati, jesu i oni drzavni ali ionako cete sve platiti sami, a kod privatnog cete cekati manje na red. Jedina MANA je cijena. Uzmite u obzir da svaki takav proizvod treba koristiti minimalno 2 mjeseca bez pauze da bi dobili zadovoljavajuci rezultat, dakle nece vam biti dovoljno jedno pakiranje nego minimalno dva. No mrlje ce nestati i ako cete se vjerno drzati SPF-a nece se vise vratiti.
Popisu dobrih makeup cetki dodajte – Trish McEvoy http://www.trishmcevoy.com/ ne bas jeftine ali odlicne cetke kao uostalom i svake linije koju je lansirao vizazist. Jer takve linije i jesu lansirane iz potrebe da si sami naprave kvalitetan alat kojeg na trzistu manjka. Vizazisti znaju sto zele i kako kvalitetne cetke trebaju biti i po svoj prilici ni u jednoj takvoj liniji necete naci lose cetke. Samo one s visom i nizom cijenom.
Osim sto su takve cetke meke, u pravilu traju cijelu vjecnost a ako ih dobro odrzavate i redovito perete minimalno 10 godina. Dakle slobodno ovo smatrajte investicijom.

Face Planners – kako da nosite cijelu sminku na praktican nacin u torbi, ruksaku, fasciklu wink ne zauzima puno mjesta, savrseno je pregledno i uvijek znate gdje je odredjeni komad koji vam bas sad treba.


I malo literaure - ne nova ali nista manje za preporuciti

Arte je i opet prikazao odlican 10-dnevni serijal o zenama u New Yorku (Manhattan Ladies) zanimljivo, dinamicno i snimljeno ovo ljeto. Svaka pohvala!

Tak, vikend je, odoh ja i moja 3000 mg pencilina sutra u kazaliste, ak se srusim tamo barem mi je do zadnjeg bilo lijepo. ;-)

- 21:40 - Komentari (19) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.12.2006.

Samo u sigurnim coporima....

ili ste po potrebi i solo igrac?
Idete li igdje ili nigdje sami? Ima osoba koje ne mogu same ni tampone kupiti, moraju imati frendicu za tu nadasve zahtjevnu radnju. A ima i onih drugih koji obidju pola svijeta sami. Ja sam negdje u sredini. Sama idem posvud, poslovno stalno, privatno rijedje ali ima i toga i iako volim drustvo nije mi uopce problem biti sama sa sobom.
Kad trebam nesto kupiti moje koke mi samo smetaju, zagledavaju ovo ono, ja bih bila za pola sata gotova da me ne ometaju. Zato najbolje sama. Odem sama i u restoran i u kino. Bolje sama nego u losem drustvu. Neka solo putovanja su mi bila najbolja. Ima osoba koje radije ne bi kavu godinu dana u bircu popile, nego ju popile same. Iako u 80% slucajeva sjedim u drustvu, ponekad je bas ta solo kavica, novine i ja, najbolji dio dana.
Ili oni koji BEZ partnera ne znaju van, ja recimo kazem – Aleksandra daj mi dodji na kavu, znam da sam sama i da mozemo nasiroko o malim zenskim temama koje niti zanimaju a niti bi trebale prosjecno musko, i pripremim se za ugodno i povjerljivo cakulanje, ali hop evo nje sa zarucnikom. I kad diskretno u 4 oka pripomenem da bih radije da smo se nasamo ispricale (tipa ona kaze – e ono sto si mi htjela ispricati na telefon, daj mi sad reci – ne hvala lijepa necu njenom zarucniku pricati kak mi je zadnji put bilo kod ginekologa). Onda uvrijedjena faca i da kaj mi on smeta da oni nemaju tajni i bla bla i truc truc. Pa i ne moraju imati tajni. Ali on NIJE moj frend, barem ne jos i ne moram i ja prema njemu osjecati isti stupanj prisnosti. Kad skuzim da neka frendica sve referira muzu, decku ili slicno prestanem se povjeravati.
Jer ako neku moju tajnu izbrblja njemu sve pod krinkom ljubavi njihove, onda ja ne zelim biti dio tih igara. Isto tako kao sto mene nikad moj muz ne ispituje o razgovorima s mojim frendicama, a i zna da mu ne bih rekla.

A niti bi meni pala takva drskost na pamet, kad se njemu njegov frend povjeri cackati po tome sto mu je rekao. Mislim da je zelio reci meni, rekao bi mi, zar ne?
Zato razmislite drugi put kad vucete na svoje zenske kave muzeke, decke i ine, jesu li uvijek tako dobrodosli ili su drugi samo prepristojni. Mislim, ja sam s muzem puno, kvalitetno provedemo vrijeme niks tv ili comp, ali ako nemam sat-dva nasamo za svoje zenske onda bi to znacilo da mi one nisu vrijedne tih mojih sat dva nedjeljenih s mojim partnerom?!
Imala sam jednu jako dobru prijateljicu, koja je nestala s lica zemlje kad je prohodala s odredjenim tipom. Prijatelji niks, cak i mjesoviti izlasci niks, sve je prestalo imati znacenje. Tad sam jako patila zbog toga, bila mi je kao sestra koja je nestala preko noci, cak je ispalo da sam ljubomorna na tu savrsenu ljubav. Oni su prekinuli i ona je stajala pred rusevinama, jer prijatelji su nastavili sa svojim zivotima i sad su kao svi trebali stati kad se ona nakon skoro 2 godine opet pojavila u nasim zivotima. Mislim da onaj koji zbog takvog razloga potpuno pocne ignorirati frendove pljuje sam po sebi. To su ljudi koji su ti do jucer maltene bili obitelj, ali sad vise nisu zanimljivi, sad ja imam neki nov zivot.
Htjela sam pisati o necem drugom, nesto sto mi je na pameti zadnjih tjedana. Vjerujete li vi u internet prijateljstva? Naime sve vise mi se neke osobe iz virtualne sfere zavlace pod kozu, a kako se ne cenzuriram i bas takva necenzurirana se izgleda i njima dopadam, brijem da je to dobra baza za nesto vise od blog poznanstva. Nakon jednog loseg iskustva s foruma, s kojeg sam otisla (najavila da odlazim, rekla i zasto, sve pet, jer su me neke stvari tog privatnog foruma te samovolja istog i protekcije privatnih poznanstava smetale), a nakon toga se moje puno ime i prezime, adresa i sve ostalo sto sam naivna kakva jesam ostavila (adresa roditelja, broj moba, tako neki podaci koji su bili nuzni za ulazak u club) tamo povlacilo po tracerskim kuloarima, da, nakon toga sam postala puuuno opreznija. Da ne kazem nepovjerljivija. Naime, za iste traceve sam saznala kad mi je korisnicki racun (preko noci) bio izbrisan i kad se znalo da se ne mogu vise javiti i nadodati nesto istine toj mastovitoj prici. No kako ja vjerujem da se dobro dobrim vraca, a i ono zlocesto zlocestim – ne brinem, sve ce to doci na svoje. Ma vec je i doslo, al taj dio cu zadrzati za sebe.

Uglavnom lijepa stvar tog ruznog iskustva je nekoliko poznanstava, stovise prijateljstava i zato mi nije zao. Kontakt se premjestio na mail, jer ja odtad pusem i na hladno. Zato su i moji blogerski poceci bili tematski i informativni, ali nikako osobni. No nakon nekog vremena mi se ucinilo da tim nepovjerenjem ne stetim nikome osim samoj sebi i da zbog par budala nisu svi zasluzili biti baceni u isti kos, nekako u isto vrijeme sam pocela i malo vise osbnog stavljati na blog. U tom duhu Osho rece -
HEART doesn’t know what doubt is, heart doesn’t know what BELIEVE is- heart simply knows trust. Heart is like a small child; the small child clings to the father’s hand, and wherever the father is going the child is going, neither trusting nor doubting. The child is undivided. Doubt is half, belief is half. A child is still total. Whole.

Je, daleko sam od doma, umorna i filozofski nastrojena, citam

- 20:21 - Komentari (19) - Isprintaj - #

petak, 01.12.2006.

Kozmetika petkom

KOZMETIKA

To buy
Shiseido - D-Program Makeup Cleansing Gel ili iz iste linije pjena za ciscenje, cijena oko 25 eura, ostale stvari iz iste linije bolje zaobici
- Pureness Oil-Blotting Paper 100 komada za 13 eura. Ne samo da uklone masnocu za T-zone nego i ostave trag upijajujeg pudera tako da se necete ponovo za pola saza zasjajiti.
- proizvodi za suncanje OSIM jednog kojeg potrazite na crnoj listi.
-Shiseido Stick Foundation SPF 15 za 34 eura
odlicno za suhu kozu, ako ste skloni pristicima ili imate masnu kozu, klonite se stickova.
- kompaktni puder za 19 eura
Ruzevi su oko 18 eura i o.k. su
(ja sam imala njihov red cool i odlican je crveni ruz za sve svjetlopute), kistove za sminkanje slobodno preskocite
- imaju i olovku koja brise pogreske pri sminkanju kako se ne bi morali umivati i opet sve iznova, eraser pencil za 14 eura.

Crna lista:
Benefiance Daytime Emulsion SPF 8 - nema UVA kosta oko 35 eura.

Na EU-trzistu ju oglasavaju tekstom, nudi kompletnu visoku zastitu od sunca, niti nudi kompletnu a niti visoku.
- linija Pureness Deep Cleansing Foam, sadrzi prilicno mentola, koji moze donjeti samo nevolje ionako problematicnoj kozi kojoj je ova linija namjenjena
, osim toga neki proizvoidi te linije iako namjenjeni masnoj i bubuljicavoj kozi sadrze voskove, previse alkohola i pogresne pH vrijednosti da bi BHA bila efikasna. Jedina zgodna stvar su papirici za odmascivanje.
- Izbjeljivac iz linije Bio-Performance kosta skoro 90 eura NEMA NISTA sto ce izbjeliti kozu, pa cak ni u vlastitoj kuci patentiran arbutin. Osim toga kad bi takvo nesto i postojalo u tom proizvodu, bilo bi vrlo kratkog roka trajanja s obzirom da se izbjeljivaci ne smiju pakirati u teglice. Odlican izbjeljivac ima Shu Uemura Whitening LIpo za sicusnih 70 eura i minijaturna kolicina proizvoda, ali eto barem radi.
- Sun Protection Emulsion SPF 8 vodootporna (nema UVA), njihovi Whitening kreme sa SPF 15 nemaju UVA zastitu sto je u kombinaciji sa izbjeljivacem JAKO OPASNO.
- bijela linija Shiseido (the skin care) gentle cleasing cream je puna alkohola, kao i Hydro Refining Softner


te T-Zone Balancing Gel - alkohol, mentol i skrob (ubitacna kombinacija za jos koznih problema)-

Ukratko o kompaniji- Shiseido, jedna od najstarijih japanskih kozmetickih kompanija, prodaje se po boljim (skupljim) parfumerijama, ima nekoliko linija - the skin care, benefiance, D-Program, Bio-Preformance itd. U njegovom vlasnistvu je skupa Cle de Pau, koji kosta cetiri puta vise nego maticna firma iako su im formule i sastojci gotovo identicni.

- 18:00 - Komentari (19) - Isprintaj - #