Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • ljelja

    Hvala na dodatnim informacijama. Kad si opet dotakla izbjeljivače: novi hrvatski proizvod Novaderm AHA izbjeljivač sa 7% glikolne kiseline i 2% hidrokinona. 50 ml. 138 kn u apoteci. Radi! ali cca pola sata nakon njega stavim i laganu noćnu kremu. Koža mi je miješana s masnom T zonom. Pakiran u neprozirnu bočicu s kapaljkom na vrhu tako da ne pušta odviše zraka ni svjetla unutra :)))
    Što si to išla gledat?

    avatar

    15.12.2006. (22:17)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala za podatak! :-) Jel i pH kako treba biti, mali ali bitan detalj. Inace mozes i odmah nesto preko toga, ne moras cekati pola sata, tj. nije potrebno. Ja ujutro nemam pola sata, za pola sata moram biti i obucena i najedena i vani....gledati cu sutra ;-)

    avatar

    15.12.2006. (22:31)    -   -   -   -  

  • blond lady

    koju ces predstavu gledati u kazalistu, meni je uvijek smetalo sto München nije bas kulturno zanimljiv grad, malo je bilo dobrih i zanimljivim predstava u kazalistu

    avatar

    16.12.2006. (00:11)    -   -   -   -  

  • Frederika

    Htjela sam vec da mi Three custom color kopira jedan ruz koji je pri kraju, ali kad sam vidjela cijene, odlucila sam pricekati... Ne znam samo kako da konzerviram ostatke ruza, pokvarit ce se do tad. Sto se tice sodium lauryl sulfata, kod nas ga je tesko izbjeci, tj. tesko je izbjeci njega ili sodium laureth sulfate. Tek poneki proizvod ima ammonium lauryl sulfate. Mislis li da su svi oni stetni? I meni bi trebalo nesto za izbjeljivanje, iako sam koristila Eucerin s faktorom 50 cijelo ljeto (avobenzone, titanium dioxide i tinosorb), i kad bih otisla van na samo 5 min, dobila sam pjegice. Pijem Yasmin, ali inace mi te pilulice pasu, pa ne bih htjela prestati. Koristim piling s 10% glikolne kiseline svaka 3 dana (onaj Avonov Anew Clinical dvofazni), malo je pomogao, ali radije bih to ubrzala. Kupila sam i nekakav proizvod s biljkama koje bi trebale izbjeljivati, ali bas nista ne radi. Znas li mozda kako je Michael Jackson izbijelio kozu, dobro bi mi dosla njegova kozmetika :) Cisto sumnjam da se radi o vitiligu. Zelim ti dobar provod u kazalistu i brz oporavak od bolestine ;)

    avatar

    16.12.2006. (00:27)    -   -   -   -  

  • jja

    Blond lady -mora da se salis! U moje malo selo svake prijestupne dodje nesto zanimljivo, uvijek u Münchenu igra sve sto zelim vidjeti. Uz Berlin i Hambrug München je definitvno kulturna meka :-) znam jer mi tamo zivi jako dobra prijateljica koja uziva u brojim predstavama. Evo bas sam sad isla gledati kazalisni program Münchena, igraju sve svjetske predstave kojih pola ni nece ici u druge gradove....sad ne znam za tvoj osobni ukus ali ima za svakoga nesto, ja idem sutra na jedan politicki kabaret
    Frederika - nema veze ako se ruz pokvari tako dugo dok boja ostane, ja sam kod bake nasla ruz star 15 godina koji doduse vise nije bio za sminkanje ali boja mu je bila ista. Ili pokusaj uslikati. Za M.J. ne znam ali nisu sigurno bili nikakvi proizvodi iz supermarketa, nego profesionalni kozmeticki tretmani, ali cisto sumnjam da netko zeli izgledati kao on?

    avatar

    16.12.2006. (01:09)    -   -   -   -  

  • jja

    Frederika - Avon cesto zezne bas pH kod kemijskih eksfolijansa, provjeri kakav je pH proizvoda koji koristis. I vhala na dobrim zeljama :-)

    avatar

    16.12.2006. (01:21)    -   -   -   -  

  • Frederika

    Naravno da ne zelim izgledati kao on, osim mozda tena jer prirodno sam blijeda, pa bih jos da pjegice izblijede. No, shvacam da je to njegovo vjerojatno jako agresivno, mozda je cak inhibirao hormon za proizvodnju melanina... Potrazit cu poljoprivrednu apoteku da nabavim pH indikatore, ali ne znam bas koliko cu uspjeti izmjeriti jer se radi o natopljenim blazinicama.

    avatar

    16.12.2006. (03:57)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Jjane znam koji mu je ph faktor, ne piše ali kako radi tj. pokazuje rezultate ne trljam glavu s time, ne isušuje kožu ako to išta može indicirati. Ja to stavljam samo noću a po danu spf 15-30 ovisno o godišnjem dobu.
    Aha idemo se rugat malo glavonjama:)))
    Fredirika meni su te Avonove blazinice izazvale alergiju sva sam bila crvena i napuhana da sam smjesta, ne poklonila, nego bacila u smeće. Čujem da i nisu mnogo djelotvorne ako uopće. Da je meni koža tako osjetljiva ne bih više eksperimentirala sa slobodnim tržištem več bi iskopala dobrog dermatologa :)
    P.s. najčešća pogreška kod nanošenja kreme sa spf jest da je ne stavimo u dovoljno debelom sloju!

    avatar

    16.12.2006. (08:25)    -   -   -   -  

  • dnevna doza života....

    svašta korisnoga u tvojem postu, as usual...

    avatar

    16.12.2006. (17:16)    -   -   -   -  

  • blond lady

    ja najvise volim mjusikle pogledati i za to München nije bio naj,
    to je bio Stuttgart i Hamburg, München je bio za operete, opere, balet itd.

    avatar

    16.12.2006. (17:55)    -   -   -   -  

  • jja

    Frederika - ostavi pjegice, one imaju svoj sarm, ja bih bas voljela imati pjegice :-)
    ljelja - ako radi, dobro je a i cijena je fer
    blond lady - ja volim razne zanrove...
    upravo sam saznala da meni jako draga frendica ceka dijete !!! :-) Tj. tek je jucer napravila test, i vidjela se ni u snu nije kao mama ikad u zivotu, sad me nagovara da idemo u shopping, sve joj treba, jao sto cemo gustati :-)

    avatar

    16.12.2006. (18:09)    -   -   -   -  

  • Frederika

    Ja sam bas cula da te Avonove blazinice djeluju, i procitala sam to na www.makeupalley.com gdje trazim recenzije proizvoda koje namjeravam kupiti. Imam osjetljivu kozu, ali one mi ne smetaju, malo pecka u pocetku, ali nista strasno. Pjegice bi bile ok da ih prirodno imam, ali prvi put sam ih dobila lani kad sam presla na Yasmin, i nemam ih po nosu nego uz rub obraza - grozno, lice mi izgleda prljavo. Mislim da je melazma.

    avatar

    16.12.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    kako me kozmetika tako u detalje ne zanima, ocekujem tvoje i penicilinovo izvjesce iz kazalista uz nadu da si ipak prezivjela i da ti je bilo lijepo.

    avatar

    17.12.2006. (01:31)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Frederika sudeći po mjestu gdje su izbile to jesu "staračke/sunčane pjege" ali sudeći po vremenu izbijanja lako moguće imaju veze s hormonima. Nešto slično se i u trudnoći događa. Mojoj prijateljici rak štitnjače se i tako manifestirao!!! Sada pogotovo mislim da moraš upecati dobrog dermatologa!!!
    Blazinic mi nisu ništa izbijelile, samo izazvale iritaciju. Proizvod koji djeluje navela sam gore. Kako je i Jja objasnila glikolne kiseline ljušte kožu a hidrokinon (hidroquinon) sprečava nakupljanje malanina tj. nastajanje pjega. I to u gornjoj koncentraciji djeluje kod blažih slučajeva. Dermatolozi imaju jače koncentracije tih istih spojeva:)))

    avatar

    17.12.2006. (07:18)    -   -   -   -  

  • jja

    dnevna doza zivota - koliko jos sitnog brojis? :-)
    Frederika - onda to nisu pjegice, onda su to fleke, a to su dvije razlicite stvari ovo drugo, slazem se, ne izgleda lijepo.
    mentina- prezivjela, cak sam isla i na tupper-party :-) pokazem vam kaj sam si lijepoga kupila :-)
    ljelja - tako je 1 i2 % je u slobodnoj prodaji, 4% na recept.

    avatar

    17.12.2006. (12:32)    -   -   -   -  

  • Frederika

    Hvala Ljelja i JJA, potrazit cu Novaderm, a kad uhvatim vremena i dobrog dermatologa. Trenutno imam guzvu u zivotu, a moram obaviti neke druge pretrage kod drugih doktora (i ja imam problema sa stitnjacom - hipotireozu, i jos uvijek mi utvrdjuju potrebnu dozu tiroksina).

    avatar

    18.12.2006. (06:40)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    nadam se da je vikend dobro prosao s penicilinom u kazalistu.. pozdravljam

    avatar

    18.12.2006. (19:16)    -   -   -   -  

  • borut

    Koliko toga ti znas! Najbolje da ja sebe dovedem tebi i dam ti kred.karticu!
    Imam 59 godina, koje jako uspjesno nosim i podnosim i tek nedavno su mi se pocele praviti bore na bradi! Do sada sam upotrebljavala preparativnu kozmetiku "svetskih firmi". Zadnja je bila Beauty kontinuity od Korff-a. Jedina vidna razlika bila je u cijeni!
    Odlucila sam upotrebljavati kozmetiku domacih proizvodjaca, naime, pretpostavljam da je prilagodjena potrebama njege koze u uvjetima lokalne klime: Ahava i Netapharma. Prvoj su osnova ljekoviti minerali Mrtvog mora, a druga 100% "natural extract from organic plants"
    O mogucem uspjehu, bit ces obavjestena!

    avatar

    19.12.2006. (08:54)    -   -   -   -  

  • jja

    Vesna puno uspjeha i veselim se razmjeni iskustava :-) Pogotovo jer te firme ne poznajem, biti ce to pravo obogacenje za ovaj blog :-)

    avatar

    19.12.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...