Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom...

Dragi moji, evo mene zive i zdrave (iako tako bas i ne izgledam) he,he tulum je bio ZA DESET, prasio se domaci rock, iako je koka za koji se tulum radio Nijemica, nakon ovog tuluma si je uzela u zivotnu misiju da se uda za Hrvata ;-)) umjesto 20 ljudi bilo nas je 35…festali smo do pola sest ujutro, onda je pola njih otislo, pa smo igrali Cranium (luda igra, plakali smo od smijeha) do devet, onda dugo i izdasno doruckovali – friske palacinke cerek…e da u neko doba noci dosao se zaliti na buku mladi zgodan susjed, ali kad je skuzio da mu pustamo omiljeni bend (daleku obalu) ostao je na tulumu. Njega je zavaralo nase prezime, pa je odusevljeno zakljucio da je barem ranije znao da smo takve Partykanone naughty Kolac je planuo brzo, dakle bio je o.k., hvala svima na receptima, svi su usli u moju knjizicu, na kraju sam slozila od dva recepta jedan i nadala se svemu najboljem.

Bor se kiti sutra, na depilaciji se bilo, na pedikuri isto - kaj vise treba za blagdane? wink

Za one koji u zadnji cas kupuju poklone sebi ili drugima...

To buy:
Vital Radiance Skin Renewing Toner (za mjesovitu i suhu kozu) 240 ml i 2% BHA - slicno pakiranje

i cijena od 15 dolara.

Wonderwear korektor SPF 6 za 12 dolara, a odlican je kao i Gotta Blush Cheek Color od iste firme.

Versace - Cream Compact Foundation za mastovitih 40 eura
te korektor Long-Lasting Hydrating Cream za 30 eura, a dobar je i puder u prahu
. Zatim sjajilo , maskara za 20 eura kao i makeup cetke. Meni osobno se dizajn ni ovog dizajnera ni ambalaze proizvoda ne svidja, previse mi je pretenciozan, ali koga veseli - :-)
Naravno da kvaliteta nije opravdana cijenom, ali od firme koja prodaje majce po par stotina eura sigurno ne ocekujete da ima kozmetiku po DM-cijenama?

Vichy je svima vise manje poznat i prilicno popularan u Hrvatskoj, solidna, ne pretjerano skupa i pouzdana firma. Princip termalne vode kao i neke proizvode ove kuce smo vec susreli ranije, a sada malo detaljnije - Vichy je vlasnistvo L'oreala. Pouzdani SPF proizvodi, u AHA/BHA igru se ukljucuju relativno kasno. Termalna voda je dobra ali nikako CUDOTVORNA stvar. Jer da je tako sadrzavali bi ju i svi L'oreal proizvodi a i Lancome koji se smjestio pod istim krovom. Termalna voda moze pomoci kod dermatitisa i zbog kolicine fluroida kojima je bogata, koji ima antibakterijsko djelovanje. No oprez - u vecini proizvoda je dodan parfem i to je minus ove linije. Naime kad pisu na proizvod da je "hypoallergenic" i istovremeno ga nakrcaju parfemom (ma kako on decentan i prirodan djelovao) onda je to oksimoron.

Dobro: Purete cleanseri, tonici i mlijeko (kod mene oko 8 eura)

Vichy Normaderm Deep Cleansing
Proizvodi za akne nisu nimalo blagi, imaju previse alkohola.
Serija Liftactiv

Oprez, nije za suhu kozu, dapace jedan od sastojaka isusuje kozu, vama ce sigurno vise odgovarati Nutrilogie, iako zaista suhoj kozi od srca mogu preporuciti Thermal S2 (prilicno slicna Hydranormi od La Roche Posay) - sljedeci put nastavak o Vichy-ju.

Crna lista:
Ultima II - ProCollagen Eyes with SPF - cijela linija sa SPF-om nema UVA.
Face Lift Anti-Oxidant Moist. SPF 15 - nema UVA te Nighttime Advanced Retinol A - nema retinola.



Ima li dobrovoljac za prevesti znacenje imena Urban Decay - znam sto rijeci odvojeno znace ali ne znam sto je ta firma zeljela da mislimo o tom imenu? Uglavnom njihova filozofija je - nema pravila, sve je dozvoljeno, anarhija u bocici. Lakove ste vec vidjeli na ovom blogu (27.03. 2006) no ako trazite cudnovate, neobicne boje onda je ovo adresa za vas - http://www.urbandecay.com/

Razigrana, otkacena firma - recimo u ovom prstenu cuvate pomadicu za usta i imate uvijek pri ruci
Flavored Powder Body Brush

Ili - sto pokloniti osobi koja ima sve, a vi imate 300 dolara viska?


sjajila

No kako smo mi velike i ne damo se vise nasamariti bljestavom ambalazom evo sto probati, a sto zaobici:

Liquid Surreal Skin Liquid Foundation SPF 15 kao i korektor iz iste linije
15 i 24 dolara, solidno pokriva, boje su odlicno prirodne, za mjesovitu kozu i ako volite da puder pokriva (ja volim). Na to sve jos dobijete i luckasto pakiranje.
Relativno nepoznat proizvod je Special Sauce kojeg mozete pomijesati sa bilo kojim puderom (ne nuzno od ove firme) i koji onda osigurava da sminka puno duze ostane mat. Ima i verzija koja dodaje "sjaja" licu i podigne vas za ove posebne trenutke u godini.

Ink Lip Stain, boja ostaje garantirano 24 sata na usnama, ako ju i pokusate ukloniti ranije - well, puno srece smijeh
Cijena , 17 dolara, zaista fair cijena za odlican proizvod. Sa sajta proizvodjaca:

*Apply Ink to DRY lips only. Glosses will gunk up the tip of the “pen”.
*Store your Ink upside-down to keep the tip fresh and full of color

Tips: The reason Ink stains so well is because it contains alcohol, which helps pull the color into your skin. Since alcohol is a bit drying, add a touch of lip balm or any Urban Decay lip gloss afterward to keep lips juicy and moisturized.


Moj savjet: nanosite pazljivo. Susi se brzo. Greske cete nositi po svijetu barem do sljedeceg dana.

Dobra je i maskara Skyscraper Mascara za 16.50 dolara, a svakako pogledajte kakve cetke nude. Nisu od prirodne dlake ali su meke i trajne. Uglavnom ako ste preko 30 ili ako ste i ispod ali njegujete decentan, svevremenski stil necete se ovdje oduseviti. Svi ostali hoce.

Bolje zaobidjite:

Zamisljen kao puder koji ce vam podariti sjaj, sljokice i glamor, zavrsava kao puder koji ostaje svugdje (odjeca, kosa) samo ne tamo gdje ste ga zeljeli imati, ne prianja dobro na kozu i vjerojatno ce svatko tko se slucajno okrznuo o vasu malenkost i sam sjajiti - preljubnici oprez.

Vaniqa sluzbenu reklamnu stranicu mozete prouciti i sami http://www.vaniqa.com/ a kako moji sunarodnjaci lijepo kazu - i ja moram svoj senf ovomu dodati - na europskom trzistu je od 2004 i ovdje kao i preko bare ide ISKLJUCIVO na recept i sluzi uklanjaju nezeljenih dlaka. Prije nego se odusevite procitajte do kraja. Ovaj proizvod ne funkcionira kao klasicna depilacijska krema koja "pojede" dlaku. Glavni sastojak je eflornithine hydrochloride http://en.wikipedia.org/wiki/Eflornithine i nije nimalo bezazlen sastojak. Koristi se u medicni za treitiranje odredjenih vrsta tumora. Trudnice i dojilje bez obzira sto kaze reklama NE smiju uzimati ovaj proizvod. On koci rast dlake. Mora se nanositi dnevno i to do kraja zivota i najcesce tu kremu koriste osobe koje imaju izrazeno dlakavu nausnicu ili slicno a draza im je ta metoda od voskanja, pincete ili neceg slicnog. Onog trena kad prestanete koristiti kremu dlake polako ali sigurno pocnu rasti. Ne djeluje na hormonalnoj bazi nego je tkz. Wachstumshemmer ili Enzymhemmer. Folikula dlake ne dobiva impuls za rast i prelazi u fazu mirovanja ili tkz. katagenu fazu. Prve rezultate imate nakon 4 tjedna, a jedna tuba vam za nausnicu moze potrajati i do 3 mjeseca. Moguca nuspojava, iako rijetka - akne!
Jos stiva na tu temu: http://www.haarerkrankungen.de/aktuelles/haarsinglenewsmeldung.php4?newsid=20050617, http://www.pcosupport.org/medical/vaniqa.php
Na europskom trzistu je cijena jedne tube oko 65 eura.

Tak, javim se jos sa prigodnom cestitkom sutra.

Post je objavljen 23.12.2006. u 22:00 sati.