Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom

Kao sto ste primjetili nisam nista pisala o estetskoj operaciji grudiju ili liposukciji i slicnom te uklanjanju povrsinskih zila i kapilara, malo me umorilo toliko kirurgije u kozmetici no ako nekoga zanima ukratko i o tome nek se javi pa cu napisati, u protivnom idemo s drugim temama.

Moje zadnje nabavke: Jade/Maybelline ucvrscivas za nokte, Strong Pastel cijena 6 eura, daje jedva primjetnu zdravo-ruzicastu boju noktu, dugo drzi, ne guli se, ucvrscuje nokat, mozete ga nanjeti i spod laka, kao zastitu da vam se nokat ne ofarba od tamnijeg laka.
- Maybelline rumenilo isto toliko novaca, iz linije expertwear nijansa 51 rose, u pakiranju se dobije i pripadajuca cetka koja meni razmazenoj B. Brown cetkama, nicemu ne sluzi ali eto barem su si dali truda. Rumenilo je prilicno trajno, mat i ogodne prirodne nijanse.

Kupila sam i no name ruz za usne "basic" u jednostavno srebrno-prozirnom pakiranju, predivne boje fuksije koji sam nekoliko mjeseci trazila kod svih prestiznih firmi i nisam nasla, ruz je bio manje od dva eura. Mislim da je to Schlecker kucna marka pa ako ste u blizini, testirajte. Pohvalno - na web stranici imaju za sve te ultra jeftine proizvode, ruzevi pocinju s cijenom od 1,30 eura sve sastojke navedene. Politika koje bi se i Chanel mogao posramiti.
Ovo nije boja koju sam uzela, ali cisto da vam pokazem pakiranje kako bi vam bilo lakse prepoznati.

Jos sam testirala od Paula's Choice Super Antioksidant

30 ml i 17 eura, nema mirisa i boje, to je nesto za luksuzniju njegu, ja ga koristim za oko ociju, recimo da ce biti zadovoljni oni koji vole silikonske baze (me cerek) i oni sa masnom i mjesovitom kozom, suhoj kozi bi mogao biti sam preslab, mozda u dodatku odlicne hidratatne kreme, opet bez parfema i bez boje, bez imalo bojazni ju mozete koristiti i na djecjoj kozi (sto me podsjeca da sam davno htjela napisati tekst o kozmetici za bebe) 60 ml za 14,20 eura a moze ici uz bok sa apotekarskim linijama koje su u pravilu skuplje.

Jos testirano -

Weightless Body Treatment sa 2% Beta Hydroxy Acid kolicina 237 ml za 16 eura. Odlicna stvar. Ako vam u bikini zoni nakon depilacije urastaju dlacice, mazite se dvaput dnevno ovime i jako je mala sansa da ce vam opet urasti. Osim toga dobijete klasican kemijski peeling i meksu kozu.

Jos to buy:
St.Ives firma iz Los Angelesa, a ne iz Svicarske kao sto mnogi misle, pseudo- spa linija
dobri – cleanseri
i to za male novce preko 300 ml, njihove mehanicke peelinge necu hvaliti jer znate da nisam pristalica takvih peelinga, o tome ste citale ovo proljece (ako niste, potrazite datume s lijeve strane teksta). Osim onog sto generalno zamjeram takvim peelinzima u ovima ima i sodium lauryl sulfata – nije dobro za kozu. Ne od ovog sastojka necete dobiti rak kao sto kruze neki pseudo-znanstveni malovi kroz net i tvrde bas to ali je jako agresivan (dakle los) za kozu. Odlicna, nimalo zutostamparksa stranica o tom i drugim stetnim sastojcima, na njemackom - ovdje
http://www.biotonus.de/html/gefahrliche-inhaltsstoffe.php. Isusuje kozu i usporava oporavak koze.
Osim toga lanolin ulje staviti u proizvode za masnu kozu 8vise o lanolinu sa istog linka) i nije neka pametna strategija. AHA linija ima los pH i nece pilingirati nista ali barem vas nisu opljackali, ovdje takav proizvod kosta manje od 3 eura i lakse je preboljeti taj izdatak nego kad platite dvadeset puta vise i opet ne dobijete nista bolji proizvod.
Dobar retinol proizvod – Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream 9 eura i 30 ml ima i verzija u kapsulama (vitamin A serum) i to 14 kapsula za 8 eura i iako je i meni bila ta ideja zgodna jer u malim pakiranjima se cuvaju posebno dragocjene stvari (bolje da ne pisem kakvu narodnu mudrost imaju Nijemci vezani uz mala pakiranja he,he) ali jednako dobro bi proizvod bio sacuvan u aluminijskom pakiranju (kako je pakirana spominjana retinolska krema) dakle kremi plus i za odlicno pakiranje pri kojem su sastojci zasticeni. Ako vam nije tlaka svake veceri otvoriti novu kapsulu – poigrajte se, inace je dobar proizvod i relativno malo kosta. Meni je bilo fora 2 tjedna, a onda mi je dojadilo, no sva sreca taman toliko i traje jedno pakiranje. U nekim proizvodima (ne znam za sve) fali UVA, dakle oprez.
Za izbjeljivanje odlicna stvar Dark Spot Fade Cream (St. Ives Whitening Face Cream) sa vitaminom A i E oko 10 eura za 30 ml i 2 % hidroquinona, definitivno medju najjeftinijim proizvodima te vrste na trzistu, a da rade. Jeftiniji je proizvod od paule's choice jer ga se dobije ipak vise. Bezmirisni Hypo-Allergenic Oil-Free Moisturizer je ipak bolji za normalnu kozu ili suhu, za masnu je mozda malo prejak. 3 eura i 120 ml ako ne odgovara nece vam biti zao potrositi za vrat i dekolte ili laktove.

Stila:
Jos jedna linija rodjena u njedrima vizazista. Dobri puderi i ako volite sami slagati svoje boje (sjenila) moze vam se dopasti ova linija. I pakiranje svakako :-).
Za preporuciti: Complete Coverage za oko 40 eura,

ima nesto manju pokrivenost nego sto sam ja ocekivala od proizvoda koji nudi "kompletnu" pokrivenost u naslovu i nema SPF. Ali je odlican za vecernju sminku, ja sam odustala od proizvoda jer mi je preskup na duge staze. Drugi je Liquid Makeup za nekih 10 eura manje i treci je Illuminating Powder Foundation
(mozete naruciti na amazon.com-u),sjenila su im navodno o.k. (iz druge ruke, jer ja koristim premalo sjenila i ne testiram ih bas kod svake linije koja mi dodje pod ruku), recimo Eyeshadows za 15 eura nijansa Dune. Kao sto znate mnogo sam iskusnija na podrucju ruzeva – njihov Lip Rouge za 28 eura (dobila na poklon)
, je prilicno trajan ali za mnogo manje novaca imate Lipfinity (max factor) ako zelite zaista trajan ruz. Cetka nije posebno blaga, paznja za one koji imaju osjetljive usnice. Rumenila su im super kao i cijene, pa sam se ja zadovoljila Maybelline rumenilom za tri puta manju cijenu, no ako vam lova nije problem, necete pozaliti.
Za nadolazece lude noci imaju i All Over Shimmer Body u nijansi zlata i srebra,
(ako vas zanima ovakva kozmetika skocite ovdje, ima preko 30-ak proizvoda prednjaci kao i uvijek urban decay sa svojim otkacenim idejama http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&me=A1E5XTDSAV2ESC&rh=n%3A12832931&page=1

dugo traje, ja svoj imam vec dvije godine, cijena je bila cini mi se oko 20 eura. Stila je poznata i po svojim "kompaktima" setovi 4, 5, 6 i 8 i magnetom koji drzi cetkicu i posudice s bojama (single pan compact). Ako cesto putujete ovo je zaista prakticno rijesenje, pogotovo jer mozete slagati boje ovisno o outfitu koji ste slozili u kofer.

Bacite pogled i na njihove kozmeticke torbice. Ima i sportsku liniju koja je pakirana u svemirske aluminijske posude, recimo Pivotal Skin Foundation SPF 8 na silikonskoj bazi, za one koji i za vrijeme sporta zele sminku koja se ne razljeva zbog znojenja i koji i u bazenu zele biti nasminkani. Nije mi jasna ta potreba, ali takvih zena ima jer se inace ova linija ne bi prodavala zar ne? Sam puder izgleda lagano i prirodno, no malo cete eksperimentirati cime cete ga sknuti, recimo ne ide dolje s nekim fensi smensi odstranjivacima ali ide dolje sa obicnim i prilicno povoljnim eucerinovim wash-om. Ista linija nudi i vodootpornu maskaru, za 17 eura (kao sto vam je poznato cijene moguce variraju od ducana do ducana za par eura simo tamo, dakle cijena ovdje je neka gruba orjentacija).
Niti jedna vodootporna maskara nece ne znam kako podebljati trepavice ali ako je dobra lijepo ce ih izduziti, i nece se grudati ili razmazivati – sto je cest slucaj nimalo jeftinih vodootpornih maskara.

Crna lista:
Proizvodi Stridex namjenjeni problematicnoj kozi lica, cijenom pristupacni ali sastojcima preagresivni i kad koristeni – nevolja koja ceka da se dogodi. Puni peperminta i mentola, imaju sastojak triclosan za koji nije dokazanio da uspjesno djeluje kod akni (akni prouzrocenih bakterijama) nego kod nekih drugih stvari. Proizvodi su puni alkohola tako da ionako aknama napacenoj kozi dodajete jos jednu stvar s kojima se mora boriti. Cak i linija za osjetljivu kozu sadrzi mentol?!

Thalgo – ovu liniju cete susresti u kozmetickim salonima, spa centrima, wellness oazama koji se bave zatezanjem koze, eliminacijom celulita i slicno. Linija zasnovana na algama i morskoj soli, bas slicno kao i od mene nahvaljena Guam (Lacote) linija. U kozmetici se alge koriste cijelo vrijeme, samo u neke druge svrhe recimo kao zgusnjivaci, antioksidansi, sastojci za vezivanje vode, neke vrste algi su i potencijalni iritanti, nije svaka alga ista. I sama sam se iznenadila kad sam na jedan alge-proizvod dobila burnu reakciju iako sam dotad alge dobro podnosila. Ali u drugim proizvodima. Za neke vrste algi se cak sumnja da izazivaju dermatitis. Kreme iz ove linije imaju vazelina, soli i mineralnih ulja. Sol nije dobra za kozu, odvlaci vlaznost s koze i iako vas ljeti odlicno mehanicki izbrusi, pa jos pocrnite pa si odmah izgledate i mrsaviji i zdraviji, ljeti se nakon plaze i mazete svime i svacime i to svaku vecer i posebno se njegujete, tako da negativne posljedice u velikoj mjeri sanirate. Iako neki poklonici prirodnog, doma rade redovito peeling sa solju, nakon toga treba dobro nahraniti kozu (i bolje se pilingirati solju nego secerom, to smo vec naucili) a kad je sol u kremi, malo sam zacudjena. Kako sam i sama probala te tretmane u salonu i bili su mi dobri, nagovorili su me i na isprobavanje (ma fakat me bilo tesko nagovoriti) i pratece kozmetike. Obdarili me testerima i
Marine Tonic sa AHA nema AHA, a kosta preko 25 eura ima ekstrakt limete i limunovo ulje i osim sto su oboje potencijalni iritantni nisu AHA. Njihova Exfoliant Cream od 45 ml za (sjednite, sjednite) 45 eura ima Saccharum ekstrakt koji ne eksfoliira (iako se od njega moze dobiti glikolna kiselina) i malo zelenog caja i algi. To sam dobila srecom kao tester. Reebalancing Cream za 29 eura i 45 ml ima zlocesti sodium lauryl sulfate, pepermint, lanolin i jos neka ulja i od toga je moja t-zona dobivala zivcane napade. Radiance Mask za oci i usne 35 eura za 45 ml i ako se ima na umu da se koristi par puta mjesecno, investicija koja bi se cak i mogla isplatiti da je proizvod kako treba – sadrzi sodium lauryl i to u proizvodu koji dolazi gotovo u doticaj s ocima je prilicno opasno. Njihov Skin Lightener nema ni jedan sastojak koji ce izbjeliti mrlje na kozi a cijena mu je preko 50 eura.
Moguce ova linija ima i svoje aseve u rukavu ali ja vise necu okusavati na njoj svoju srecu. Ima toliko kozmetickih linija kojima jos treba dati sansu, da mi je prevelikodusno dati ju nekome tko me razocarao vise nego jednom. Navodno imaju solidne SPF-proizvode, svejedno se klonite njihovog (i bilo cijeg !!!) Bonzing Activatora zamisljenog da potencira vasu preplanulost a ujedno vas i posalje direktno u onkolosku ordinaciju. Ako se vec morate suncati, barem se klonite tih ubrzivaca.
A imaju tako divnu ambalazu, ali davno sam izasla iz faze kad sam zbog toga kupovala kozmetiku. Inace jos sam dobro i prosla jer serumi su im po 200 i vise eura.

Kao sto znate ja sam veliki pristasa kozmetike koja ne kosta puno, a radi svoje. Ako ste i vi kao i ja tip koji mozete zivjeti bez fensi imidza i bez fensi pakiranja (a cesto za sam proizvod jako loseg pakiranja – tipa luksuzne teglice) ustedjeti cete si dosta novaca i muke svojoj kozi.

Dalje to buy:

Australska linija Sue Devitt cija sam dva proizvoda dobila na poklon od moje frendice koja zivi u Australiji i zna za moju ljubav prema kozmetici, ova linija je nastala slicno kao M.A.C. i Bobbi Brown, dakle kreirana je od makeup artista koji nije bio zadovoljan nijansama ponudjenim na trzistu. Linije ima i u USA u Europi bas i ne.
Uglavnom su na dobrom glasu sto se tice pudera, rumenila i sjenila, make up cetke su isto o.k. ali nisu posebno povoljne.
Linije ima u Sephori, Barneys-u (New York), ima je na amazon.com-u, na strawberrynet-u a gdje je jos ima znati cemo ako nam javite.
Ja sam probala Triple-C-Weed Whipped Foundation
, kremast odlican za suhu kozu, pokriva malo ali daje divan vlazan osjecaj na kozi (idealan zimski puder) ima c vitamina (antioksidans). Cijena oko 40 dolara, za moje financijsko stanje previse novaca za puder, ja sam si dala limit za buduce kupnje od max. 30, a tendiram cijeni od 25 – no ako imate dovoljno novaca onda nije steta kupiti ovaj dobar proizvod. Za manje od 300 kuna imate puder koji ce vas dobro pratiti kroz zimu.
Imala sam i malu (probnu verziju, velicinu koju dobijete kad kupite neki drugi proizvod) pudera u prahu i iako nisam pobornik istog iz cisto prakticnih razloga – rasuo mi se po torbici, mora se biti jako pazljiv kad se nanosi da se ne pobrasni i okovratnik, dakle ako uzmemo na stranu da ja ovakvu vrstu proizvoda ne volim puder je bio dobar. Triple C-Weed Loose Powder za 30 dolara, odlicna prirodna nijansa i odlicna tekstura, imam i rumenilo doduse nijansa koja nije za svaki dan nego samo za odredjene ruzeve i prilike ali zadovoljna sam.

Danas vam zelim predstaviti jednu posebnu firmu, jednu o kojoj smo sve mi sanjale, dobra vijest je da postoji, a losa da joj usluge jos ne dopiru do nas ali mozda ako budemo dovoljno uporno kucale na prava vrata i pocnemo uzivati blagodati sminke po mjeri.

Three Custom Color je firma koja na vasu narudzbu radi sminku, recimo ruz koji se prestao proizvoditi ili lak za nokte kojeg uopce na trzistu nema, a vi bi bas tu nijansu da ide uz tu i tu haljinu ili sjenilo koje je bilo carobno i odjednom ste culi u parfumeriji da se vise ne proizvodi. Ovi carobnjaci ce vam proizvesti bas tu i tu the nijansu. Dovoljno je poslati im na dnu preostalog sjenila ili mozda vec i zasusenog laka za nokte ili komadic tkanine od haljine kakve bi boje trebao biti lak, garantiraju 100% zadovoljstvo dakle ako su proizveli boju koja je jako jako blizu zeljenoj nijansi ali NIJE BAS TA i vi se zalite besplatno ce raditi tako dugo dok ne naprave vasu nijansu. Ova usluga je skupa kao sto su sve individualne usluge skupe, no dobra vijest je da pri narudzbi vise proizvoda istog tona imate prilican popust, recimo ako znate da je to ruz koji obozavate koji bas istice vase predivne oci i da cete ga sigurno htjeti vise od jednog komada, narucite odmah 3-4 da imate zalihu i prodjete jeftinije. Dakle tako mozete naruciti ruzeve, sjenila, rumenila i ta da dam korektore! Kao i kompaktne pudere. Mislim da je cijena takvog ruza oko 30 eura po komadu (manje ako narucite vise njih) ali kad racunate da to NIJE promasena boja ili tekstura (da i to mozete definirati, koju teksturu, mat, glanc itd.) i da cete taj ruz obozavati, a nece biti poput nekoliko ostalih koje zaboravljate na dnu kozmeticke torbice, onda je ovo itekako smislena investicija. Sve uvjete narucivanja imate na njihovoj web stranici.


Osim ove jedinstvene usluge Custom Color Menu, nude i vlastitu sminku preko 140 nijansi boja koje se nikad nece prestati proizvoditi. Sigurno ste barem jednom dozivjele frustraciju da se vas omiljeni proizvod prestao proizvoditi, meni se to obicno dogadja s trapericama. Prosvrljajte po stranici i ako se odlucite za nesto sjenila, ruz i sjajilo su im odlicni. Njihovi ruzevi su oko 15 dolara po komadu i ako im se svidi ruz koji ste vi narucili velika je sansa da ga uvrste u svoj stalni sortiment i da ga sljedeci put kupite u redovnoj ponudi i za duplo manje novaca! Naravno da nece u vlastitu ponudu uvrstiti svaku divlju nijansu ali neke koje bi se mogle svidjeti i drugima, hoce. Njihovo sjajilo je odlicno.

Ako je netko probao filozofski nastrojenu (da ne spominjem kakvu filozofiju zastupaju, da se covjek baci na pod od smijanja) www.tonytina.com molim da podijeli s nama svoja iskustva. Recimo zanima me rumenilo u gel verziji iz bocice. Hvala. Cula sam da su im i cetke odlicne (kako i ne bi bile kad im je pomagala poznata Shu Uemura) ali su besramno skupe. Njihov millenium key jest jedini lak za nokte koji je zavrsio u muzeju moderne umjetnosti .

Za slucaj da si za Bozic zelite nesto posebno a to nesto bi trebalo ukloniti flekice bilo od nepromisljenog suncanja u kombinaciji sa kontracepcijskim tabletama, bilo flekice nastale u trudnoci bilo one nastale koristenjem AHA kremica a da niste koristili uz to uvijek i svuda SPF – Tri-Luma je
odlicna stvar (ne jedini odlican izbjeljivac, ali jedan od definitvno najboljih) i najskupljih, preko 90 eura za 30 ml. No kad uzmete u obzir da ima izbjeljivaca po istoj cijeni koji ne rade NISTA onda je bolje za te novce kupiti proizvod koji radi nesto. Ako malo progooglate naci cete nekoliko stranica posvecenih iskljucivo ovom proizvodu.
Ovaj proizvod sadrzi tri mocna sastojka tretinoin, 4% hidroquinon i fluocinolone acetonice. Sto rade prva dva sastojka naucili smo odavno, ako nismo vratiti cemo se na pocetke kozm. tekstova i podsjetiti se. Ukratko h. ce izbjeliti mrlje, tretinoin ce stimulirati proizvodnju novih stanica kako bi se koza brze obnovila, a hydrokortizon je tu da sprijeci mogucu iritaciju ova dva mocna ali nikako bez nuspojava sastojka. Ovaj preparat ide samo na recept, sto i nije neka muka za nabaviti, svaki privatni dermatolog ce u stanju ovo prepisati, jesu i oni drzavni ali ionako cete sve platiti sami, a kod privatnog cete cekati manje na red. Jedina MANA je cijena. Uzmite u obzir da svaki takav proizvod treba koristiti minimalno 2 mjeseca bez pauze da bi dobili zadovoljavajuci rezultat, dakle nece vam biti dovoljno jedno pakiranje nego minimalno dva. No mrlje ce nestati i ako cete se vjerno drzati SPF-a nece se vise vratiti.
Popisu dobrih makeup cetki dodajte – Trish McEvoy http://www.trishmcevoy.com/ ne bas jeftine ali odlicne cetke kao uostalom i svake linije koju je lansirao vizazist. Jer takve linije i jesu lansirane iz potrebe da si sami naprave kvalitetan alat kojeg na trzistu manjka. Vizazisti znaju sto zele i kako kvalitetne cetke trebaju biti i po svoj prilici ni u jednoj takvoj liniji necete naci lose cetke. Samo one s visom i nizom cijenom.
Osim sto su takve cetke meke, u pravilu traju cijelu vjecnost a ako ih dobro odrzavate i redovito perete minimalno 10 godina. Dakle slobodno ovo smatrajte investicijom.

Face Planners – kako da nosite cijelu sminku na praktican nacin u torbi, ruksaku, fasciklu wink ne zauzima puno mjesta, savrseno je pregledno i uvijek znate gdje je odredjeni komad koji vam bas sad treba.


I malo literaure - ne nova ali nista manje za preporuciti

Arte je i opet prikazao odlican 10-dnevni serijal o zenama u New Yorku (Manhattan Ladies) zanimljivo, dinamicno i snimljeno ovo ljeto. Svaka pohvala!

Tak, vikend je, odoh ja i moja 3000 mg pencilina sutra u kazaliste, ak se srusim tamo barem mi je do zadnjeg bilo lijepo. ;-)

Post je objavljen 15.12.2006. u 21:40 sati.