JJA

petak, 01.12.2006.

Kozmetika petkom

KOZMETIKA

To buy
Shiseido - D-Program Makeup Cleansing Gel ili iz iste linije pjena za ciscenje, cijena oko 25 eura, ostale stvari iz iste linije bolje zaobici
- Pureness Oil-Blotting Paper 100 komada za 13 eura. Ne samo da uklone masnocu za T-zone nego i ostave trag upijajujeg pudera tako da se necete ponovo za pola saza zasjajiti.
- proizvodi za suncanje OSIM jednog kojeg potrazite na crnoj listi.
-Shiseido Stick Foundation SPF 15 za 34 eura
odlicno za suhu kozu, ako ste skloni pristicima ili imate masnu kozu, klonite se stickova.
- kompaktni puder za 19 eura
Ruzevi su oko 18 eura i o.k. su
(ja sam imala njihov red cool i odlican je crveni ruz za sve svjetlopute), kistove za sminkanje slobodno preskocite
- imaju i olovku koja brise pogreske pri sminkanju kako se ne bi morali umivati i opet sve iznova, eraser pencil za 14 eura.

Crna lista:
Benefiance Daytime Emulsion SPF 8 - nema UVA kosta oko 35 eura.

Na EU-trzistu ju oglasavaju tekstom, nudi kompletnu visoku zastitu od sunca, niti nudi kompletnu a niti visoku.
- linija Pureness Deep Cleansing Foam, sadrzi prilicno mentola, koji moze donjeti samo nevolje ionako problematicnoj kozi kojoj je ova linija namjenjena
, osim toga neki proizvoidi te linije iako namjenjeni masnoj i bubuljicavoj kozi sadrze voskove, previse alkohola i pogresne pH vrijednosti da bi BHA bila efikasna. Jedina zgodna stvar su papirici za odmascivanje.
- Izbjeljivac iz linije Bio-Performance kosta skoro 90 eura NEMA NISTA sto ce izbjeliti kozu, pa cak ni u vlastitoj kuci patentiran arbutin. Osim toga kad bi takvo nesto i postojalo u tom proizvodu, bilo bi vrlo kratkog roka trajanja s obzirom da se izbjeljivaci ne smiju pakirati u teglice. Odlican izbjeljivac ima Shu Uemura Whitening LIpo za sicusnih 70 eura i minijaturna kolicina proizvoda, ali eto barem radi.
- Sun Protection Emulsion SPF 8 vodootporna (nema UVA), njihovi Whitening kreme sa SPF 15 nemaju UVA zastitu sto je u kombinaciji sa izbjeljivacem JAKO OPASNO.
- bijela linija Shiseido (the skin care) gentle cleasing cream je puna alkohola, kao i Hydro Refining Softner


te T-Zone Balancing Gel - alkohol, mentol i skrob (ubitacna kombinacija za jos koznih problema)-

Ukratko o kompaniji- Shiseido, jedna od najstarijih japanskih kozmetickih kompanija, prodaje se po boljim (skupljim) parfumerijama, ima nekoliko linija - the skin care, benefiance, D-Program, Bio-Preformance itd. U njegovom vlasnistvu je skupa Cle de Pau, koji kosta cetiri puta vise nego maticna firma iako su im formule i sastojci gotovo identicni.

- 18:00 - Komentari (19) - Isprintaj - #