IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

utorak, 27.10.2009.



Veznjak Schalkea Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobro drugo poluvrijeme protiv HSV-a (3:3), ponovo demonstrirao da je u sve boljoj formi. - Bilo je to čudo od utakmice, jedna od najboljih ove sezone u Bundesligi. Ušao sam u drugom dijelu kod vodstva suparnika 2:0. Zaigrali smo jako dobro, zadovoljan sam i svojom prezentacijom, a posebno nas hrabri što smo se predstavili u tako kvalitetnom izdanju, pokazali smo da ova naša momčad ima kapacitete za značajne stvari.
Međutim, Rakitić je nama najzanimljiviji kao hrvatski reprezentativac. Izbornik mlade vrste Dražen Ladić izjavio je da ga želi imati u svojoj momčadi u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Za Švicarsku je nastupao u svim uzrastima, zaključno s U-21. Je li razmišljao da bi kao standardni A reprezentativac već više od dvije godine mogao igrati i za mlade?
- Nitko me nije zvao iz Hrvatske i ne znam kakvo je stanje - prvo je kazao Rakitić te dodao: - Poznato mi je što očekuje mladu reprezentaciju, nego ne znam što ljudi koji je vode misle. U A vrsti iza mene je Slaven Bilić i tu mi je sve jasno. Logično bi bilo da oni dođu ovdje da popričamo. Kako me nitko nije zvao, na pitanje o igranju za U-21 zapravo sam bez odgovora.
Kako uopće gledate na tu mogućnost?
- Za mene je zadovoljstvo igrati i za U-15 ako igram za Hrvatsku.
Jesu li vam 2007. kad ste se odlučili za kockasti dres iz HNS-a rekli da ćete biti pozivani samo u A reprezentaciju?
- Da, kada smo razgovarali bila je riječ isključivo o A reprezentaciji, kazali su mi da ću nastupati za Bilićev sastav. Međutim, to nije bilo u tom smislu da bih ja htio igrati samo za A reprezentaciju. Daleko od toga. Jednostavno, o mladima se tada nije pričalo. Ja volim Hrvatsku i uvijek rado igram u državnom dresu.
U svakom slučaju bilo bi dobro da izbornik prvo planove predoči igračima, a potom s njima izlazi u javnost. Nego, osjeća li se u Schalkeu recesija? Mediji bruje da klubu prijeti bankrot.
- Meni plaća stiže redovito, a s ostalim stvarima se ne zamaram, to je posao za predsjednika i direktora. (sportske novosti)



| Komentiraj (12) | PriNtAj | # |

subota, 17.10.2009.

Napokon i taj gol

Nogometaši Schalkea pobijedili su u Stuttgartu istoimenog domaćeg Bundesligaša 2:1 u dvoboju devetog kola njemačkog prvenstva. Ivan Rakitić goste je doveo u vodstvo.
Dogodilo se to u 24. minuti. Hrvatski je reprezentativac iskoristio poklon gostujućeg nogometaša Celozzija, koji mu je samo primirio loptu malo izvan peterca nakon ubacivanja Rafinhe. Rakitić je primio loptu i topovski pogodio pod gredu za svoj prvi ovosezonski pogodak.
Odigrao je Hrvat do 64. minute, što je njegova najduža minutaža u pet ovosezonskih bundesligaških nastupa. Tada ga je zamijenio mladi Gruzijac Kenia.
Domaći su izjednačili pogotkom Cacaua u 73. minuti, da bi konačnih 2:1 postavio Kuranyi tri minute kasnije, ponovno na asistenciju Rafinhe.(Index.hr)

Napokon se dogodilo i to. Ivan je zabio. Koliko sam ga u rođendanskom postu iskritizirala....al čini se da se isplatilo...hehe



| Komentiraj (9) | PriNtAj | # |

petak, 16.10.2009.

Bilić ostaje, Ivan s ponosom:"Ne žalim što sam izabrao Hrvatsku "

Presretna sam što sam upravo pročitala da Bilić ipak ostaje na čelu naše repke. Žalosno bi bilo da svaki izbornik nakon jednog neuspjeha ode. Preponosna sam na njega jer je izdržao pritisak i pokazao svima da zna šta radi. Zli jezici neka pričaju, a ja sam uvjerena u ispravnost Slavenove odluke. A Marković? Ostaje li i on? Ajme meni, nadam se da ne. Dosta mi je više i njega i Srebrića. Fosili koji znaju samo pokupiti pare i prigovarati zbog poraza.
Image and video hosting by TinyPic

A Švicarska javnost zaokupljena je slavljem zbog prolaska na SP i naslađivanja na račun naših reprezentativaca Rakitića i Petrića koji su umjesto njih izabrali Hrvatsku. Naime, mislim da je svima dobro poznata priča oko njih dvojice. Mogli su birati za koga igrati jer su Hrvati, a živjeli su u Švicarskoj. Nakon što su izabrali našu repku silno su razljutili švicarce koji su jedva čekali kiks naše reprezentacije da mogu pričati kako bi ovima bilo bolje da su kod njih.
“Švicarska je bila bijesna. Dva talenta su pobjegla, gdje je zahvalnost? Uslijedile su prijetnje švicarskih navijača, a sada napokon oni imaju svoju zadovoljštinu, Švicarska je na SP-u, a pogledajte samo Petrića i Rakitića”.
Image and video hosting by TinyPic
"Na kraju ipak imam puno prijatelja u Švicarskoj i osjećam se djelomično Švicarac. Naravno da bih radije bio na SP-u, ali ne žalim zbog svoje odluke."
(Ivan Rakitić)



| Komentiraj (5) | PriNtAj | # |

četvrtak, 15.10.2009.

Mojih drugih 365 dana

Dragi blogeri i blogerice, vjerni čitatelji bloga, ali i svi oni koji su ovdje sasvim slučajno….
žao mi je što ovaj slavljenički post moram započeti u tužnom tonu L Jučer oko 19 h i konačno je izgubljena svaka nada za odlazak naše repke na SP. Ja sam bila jedna od onih malobrojnih koji su vjerovali da Andora može napraviti čudo. Ali čuda su rijetka, pa je tako Andora dobila 6 komada a mi se sa jadnih 2:1 protiv Kazahstana oprostili od J.Afrike. No, što je tu je, glavu gore. I puno se gore stvari događaju. Lijepo je Srna na kraju tekme rekao kako mu je drago što su pobijedili i pokazali kakva su momčad. Da ih ne mogu sputati ni novinari koji pišu svašta o njima, i pokušavaju ih ocrniti i okriviti za svaki poraz i loš uspjeh. Ali ja ovo ne bih nazvala lošim uspjehom već više manjkom sreće. Ono što nas je pratilo u kvalifikacijama za Euro '08 nas je definitivno napustilo, ali mi se nadamo da će se ta sreća i taj dobri duh vratiti čim prije.

Možda naši mladi reprezentativci obrane čast „velikih“ pa se plasiraju na Euro 2010. godine. Kako im je počelo moglo bi biti svega. Iako imaju jedan kiks, nakon sjajne utakmice protiv Srbije u utorak, dali su nam optimizam i potvrdili kako imamo sjajne mlade igrače i budućnost repke. O toj se tekmi puno priča, a i ja ću u jednom od sljedećih postova jer takvoj temi nije mjesto u današnjem postu.

A zašto????
Zato što danas ivanrakitic.blog.hr slavi svoju drugu godišnjicu postojanja. Nije da se hvalim, ali sam jako ponosna što sam uz brojne poteškoće uspjela održati blog na životu. A u ovih 731 dan je bilo svega…napisano je 179 (ovo je 180) postova, ostavljeno 3317 komentara, svađalo se, tugovalo, veselilo, plakalo…a najvažnije od svega, preživjelo se J

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

O Ivanu se u ovih 365 dana malo pisalo. Vijesti su stizale na kapaljku, a o intervjuima da ni ne pričam. No ipak sam uspjela saznati mnoge stvari i prenijeti ih vama. Što se tiče Rakete za njega je najvažnija odluka bila ostanak u Schalkeu. Koliko je dobra ili loša tek će se pokazati jer pravih minuta u nogama još nema (iako igra više nego prošle godine, i ima upisanih par asistencija, a ima tu i golova). Zato minutažu skuplja u utakmicama reprezentacije gdje igra gotovo svaku tekmu, a nerijetko počinje i u prvih 11. Golovi mu za sada nisu jača strana. Veli on bit će bolje….a nama ostaje da se nadamo da će i biti.
Image and video hosting by TinyPic
Pala je tu još i pokoja tetovaža. Najuočljivija, i od velike emotivne važnosti je ona na desnoj podlaktici gdje su upisani datumi rođenja njegovih najmilijih, tako da uvijek budu uz njega ma gdje on bio.
Image and video hosting by TinyPic
A i zaljubio se naš Ivan ove godine, i to čini se dva puta. Kako se kaže: „Nakon neuspjeha slijedi popravak“, a čini se da se on za tom rečenicom i poveo. Nakon neuspješne veze sa Tatjanom čini se da je na pomolu neka nova ljubav, ali se bez pravih informacija neću uplitati u rapravu o tome.
Bilo je tu i nekih priznanja i nagrada, a jedan primjer je časpois FHM koji je Ivana uvrstio na 9. mjesto ljestvice nogometaša koji će obilježiti 2009. godinu. Da li ju je obilježio ili nije, nisam sigurna u odgovor, ali ova godina još nije gotova i može se tu još štošta napraviti.

A kako Ivan bude napredovao, tako će i ovaj blog s njime. Nadam se da me moja ljubav prema pisanju i ovom blogu neće napustiti i kako će biti još puno postova i slikica, ne samo o Raketi već i o brojnim drugim sportašima, sportašicama, ekipama…
Za kraj ću vam još staviti jedan video i par meni najdražih slikica J



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (2) | PriNtAj | # |

subota, 10.10.2009.

Hm...

Sry ljudi, al važnija vijest od poraza engleza i našeg neodlaska na SP je vijest vezana uz Ivana Rakitića koju sam upravo vidjela na net.hr. Je li istinita ne znam, ali je pobudila moju pažnju. Naime, prema pisanju novinara sa navedene internet stranice, Ivan ima curu. Aha! Ne znam kako to već prije nije odjeknulo, ali ako je istina, bude uskoro, to je sigurno.
Image and video hosting by TinyPic
(net.hr....lijeva)



| Komentiraj (10) | PriNtAj | # |

Dan odluke

Stigao je i taj dan. "Dan D" za hrvatsku, ali i za ukrajinsku reprezentaciju. Tko će na zadnje gostovanje ići čisto turistički, a tko kao putnik na SP? Sve će se to znati danas oko 20 sati (a možda već i ranije). I opet ništa nije u našim rukama i ne odlučujemo sami o svojoj sudbini već o nama odlučuju drugi, točnije englezi. Danas će cijela Hrvatska biti uz otočane i svim glasom navijati. Teško je i povjerovati da ćemo navijati za engleze koji su nam toliko toga lošeg napravili. No ono što se činilo nevjerojatnim postalo je itekako vjerojatno i istinito.
Iako su mnogi očekivali da će Engleska istrčati na teren sa nekim čudnim, sastavom sa klupe, najave su ipak drukčije. Capello je navodno odlučio izvasti prvu momčad i boriti se za sva 3 boda kako bi u punom sjaju završili ove kvalifikacije. No hoće li to biti zaista tako ili je sve to zamaskirana istina tek ćemo vidjeti.

"Engleska nije bilo tko - jedna smo od najboljih momčadi na svijetu i to moramo pokazati u svakoj utakmici. Stalno moramo potvrđivati reputaciju. Za mene ogled s Ukrajinom nije nikakva prijateljska utakmica; igračima sam objasnio kako moraju ući i odigrati sto posto i to će i napraviti" (Capello)

"Nećemo srljati. Pokušat ćemo utakmici pristupiti inteligentno i na taj način postići željeni rezultat. Tokom cijelih kvalifikacija izgubili smo samo od Engleza, ali i tu smo mogli izvući neriješen rezultat. Cijela zemlja s nestrpljenjem očekuje ovu utakmicu, no svi shvaćaju koliki je uteg i pritisak na leđima mojih nogometaša." (Mihajličenko)

Mi se pak nadamo da je taj uteg prevelik i da će ukrajincima donijeti najviše nerješeni rezultat i ovakvu sliku na kraju:
Image and video hosting by TinyPic





| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

petak, 02.10.2009.

Dani koji obećavaju

Jeste li gledali jučer tekmu Temišvar-Dinamo, ili čuli doživljaje???? Ako živite u Hrvatskoj sigurno jeste. Dogodio se dugoočekivani rasplet, Dinamo je sa lakoćom pobijedio. Dobro, i nije bilo toliko lagano, ali rezultat od 3:0 govori da nije bilo panike u zadnjim minutama. No dinamova igra nije bila sjajna. Dobro, možda sam i ja malo prezahtjevna tj. gledam previše englesku i njemačku ligu pa očekujem od kluba iz naše lige neku akciju i lepršavu igru, ali moglo je i bolje (što se igre tiče, rezultat je super). No što je tu je, najvažnija su tri boda koja su bila prijeko potrebna.
Naravno, dogodilo se i ono što su svi očekivali. Navijači i njihovo divljanje napunili su retke svih novina. Žalosno je to što se događa, iako i sama vjerujem da nebi ostala mirna da me netko vrijeđa i napada.
A moram se osvrnuti i na "Maminja". Pa kako tom čovjeku ne dosadi da ga toliko vrijeđaju i napadaju? Pa jel mu nije dosta para i svega, mogao bi se maknuti iz Dinama i napokon stvoriti mir. No kako sam i u nekom postu ranije rekla:" Dinamo bez Mamića nije Dinamo". A to je i istina. Uz Mamića su vezani mnogi skandali, a uz skandale se odmah veže i klub.

Al' dosta o Dinamu i Mamiću, idemo mi na bolje stvari, a to su tekme LP-a. Definitivno najbolji dojam na mene je ostavila tekma Arsenal-Olympiacos tj grčki golman koji je branio fantastično. Ja sam nakon te tekme ostala "paf". Sjećam se ja tog golmana još sa Eura 2004. gdje je branio odlično, al ovo je bilo nešto fantastično :)). Šteta što su na kraju grci primili dva gola. Sretna sam što je za prvi od ta dva gola asistent bio Dudu koji je i ozlijeđen igrao.
Od ostatka utakmica mogu reći da me je Liverpool jako razljutio. Izgubili su od Fiorentine 2:0mad. Zurih je pobijedio Milan na San siru i to je mnogima bio šok. A tekma koju smo mogli gledati na HRT-u Bayern-Juventus nije donijela ništa posebno, jedino ne opravdavam onaj sučev zadnji zvižduk. Mogao je pustiti Olićevu akciju.



| Komentiraj (13) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0