Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing



Veznjak Schalkea Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobro drugo poluvrijeme protiv HSV-a (3:3), ponovo demonstrirao da je u sve boljoj formi. - Bilo je to čudo od utakmice, jedna od najboljih ove sezone u Bundesligi. Ušao sam u drugom dijelu kod vodstva suparnika 2:0. Zaigrali smo jako dobro, zadovoljan sam i svojom prezentacijom, a posebno nas hrabri što smo se predstavili u tako kvalitetnom izdanju, pokazali smo da ova naša momčad ima kapacitete za značajne stvari.
Međutim, Rakitić je nama najzanimljiviji kao hrvatski reprezentativac. Izbornik mlade vrste Dražen Ladić izjavio je da ga želi imati u svojoj momčadi u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Za Švicarsku je nastupao u svim uzrastima, zaključno s U-21. Je li razmišljao da bi kao standardni A reprezentativac već više od dvije godine mogao igrati i za mlade?
- Nitko me nije zvao iz Hrvatske i ne znam kakvo je stanje - prvo je kazao Rakitić te dodao: - Poznato mi je što očekuje mladu reprezentaciju, nego ne znam što ljudi koji je vode misle. U A vrsti iza mene je Slaven Bilić i tu mi je sve jasno. Logično bi bilo da oni dođu ovdje da popričamo. Kako me nitko nije zvao, na pitanje o igranju za U-21 zapravo sam bez odgovora.
Kako uopće gledate na tu mogućnost?
- Za mene je zadovoljstvo igrati i za U-15 ako igram za Hrvatsku.
Jesu li vam 2007. kad ste se odlučili za kockasti dres iz HNS-a rekli da ćete biti pozivani samo u A reprezentaciju?
- Da, kada smo razgovarali bila je riječ isključivo o A reprezentaciji, kazali su mi da ću nastupati za Bilićev sastav. Međutim, to nije bilo u tom smislu da bih ja htio igrati samo za A reprezentaciju. Daleko od toga. Jednostavno, o mladima se tada nije pričalo. Ja volim Hrvatsku i uvijek rado igram u državnom dresu.
U svakom slučaju bilo bi dobro da izbornik prvo planove predoči igračima, a potom s njima izlazi u javnost. Nego, osjeća li se u Schalkeu recesija? Mediji bruje da klubu prijeti bankrot.
- Meni plaća stiže redovito, a s ostalim stvarima se ne zamaram, to je posao za predsjednika i direktora. (sportske novosti)

Post je objavljen 27.10.2009. u 21:24 sati.