IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

ponedjeljak, 31.03.2008.

Ne znam kako vama, al meni ovo predobro zvuči :)

'Imam usmeni dogovor s dvojicom mladih igrača te s jednim koji će odmah uskočiti u prvi sastav. Taj je već kupljen', izjavio je menadžer Liverpoola. Mladi su, pišu engleski mediji, Rakitić i Rafinha.
Iako menadžer Liverpoola Rafael Benitez već neko vrijeme živi u ratu s vlasnicima kluba, španjolski je strateg u nedjelju novinare nastojao uvjeriti da će i sljedeće sezone voditi Redse. Učinio je to tako što se pohvalio da je već dogovorio transfere trojice igrača za novu sezonu, ne otkrivši pritom, dakako, tko su oni.
"Imam usmeni dogovor s dvojicom mladih igrača te s jednim koji će odmah uskočiti u prvi sastav. Taj igrač je već kupljen", izjavio je Benitez, koji se napomenuo i to da je započeo s planiranjem priprema za sljedeću sezonu.
Odmah po njegovoj tvrdnji engleski su se mediji bacili na posao i započeli s nagađanjima, a dio ih je objavio kako su mladići o kojima govori Ivan Rakitić (20) i Rafinha (22 godine), Schalkeov dvojac. Potvrdu toga, naravno, još najmanje dva mjeseca neće biti moguće dobiti, no znakovito je da mladom hrvatskom reprezentativcu iz dana u dan predviđaju novi transfer još ovoga ljeta.



| Komentiraj (4) | PriNtAj | # |

subota, 29.03.2008.

hm....pa sami prosudite....

nema više slika sretan



| Komentiraj (43) | PriNtAj | # |

Još jedan intervju

Nije me bilo par dana kako treba i odmah nove vijesti frcaju sa svih strana. Nadam se da nisam zakasnila sa ovim intervjuom (ili kako već) koji je Ivan dao za index. A moram spomenuti i to kao je Liverpool sve više zagrizao za Ivana, al on navjerojatnije ide u Italiju, točnije Inter cry
Image Hosted by ImageShack.us

"Postoje još neke stvari koje treba popraviti"
Schalkeov napadač iz rehabilitacijskog kreveta pozorno je pratio svoje suigrače na Hampden Parku, a danas je u razgovoru za Index podijelio svoje dojmove. Razočaran je zbog propuštanja reprezentativne akcije, ali najvljuje brzi oporavak i povratak na pobjedničke staze.
"Naravno da mi je bilo teško utakmicu gledati na televiziji, ali to tako ide. Na takve stvari ne možete utjecati. Nadam se brzom oporavku i ponovnim igrama za reprezentaciju vrlo uskoro", započeo je razgovor Rakitić.
Kako napreduje oporavak nakon pomalo nesretne ozljede?
"Dobro, hvala Bogu ide dobro. Evo posljednja dva dana počeo sam nešto raditi. Radim u teretani i neke vježbe u bazenima. Pripremam se za daljnji dio oporavka koji će uslijediti, kako bi se što prije vratio."
Je li predviđeno vrijeme oporavka od dvadesetak dana realno?
"Nadam se da bi to moglo biti i prije. Sad je već prošlo 7 dana, baš sam dobio novi plan treninga koji bi mi omogućio što bolji oporavak, pa se ipak nadam da bi to moglo biti i ranije nego što je bilo planirano na početku."
Kako ste vidjeli utakmicu u Glasgowu?
"Dobro je bilo. Prije svega je najbitnije da se reprezentacija ponovno okupila i da su bili svi zajedno, odradili
trening i utakmicu. Što se tiče same igre, sve u svemu, bilo je u redu. Rezultat je zadovoljavajućih 1:1."
Izbornik Bilić iskušavao je neke nove varijante. Povjerenje je dobio Pranjić, a zaigrali su povratnici Budan i Klasnić?
"Mislim da prijateljske utakmice i postoje da bi se isprobale neke nove kombinacije i opcije. Treba uvijek probati, pa se vidi kako to ide. Mislim da su eksperimenti uspjeli i da su svi pokazali da se na njih može s pravom računati. To je opet bitno jer se su se otvorile neke nove alternative za buduće igre."
Nažalost, obrana i dalje stoji na klimavim nogama?
"Da nije došlo do greške sve bi bilo dobro. Dobro smo stajali na terenu, dobro smo igrali do primljenog gola. Što se tiče igre odozada, postoje još neke stvari koje se daju popraviti i koje moramo zajedno popraviti. Imamo dovoljno vremena za to, pa se nadam da ćemo nastaviti pravim putem prema Europskom prvenstvu."



| Komentiraj (8) | PriNtAj | # |

srijeda, 26.03.2008.

Mršav rezultat za mršavu tekmu

Prošla je još jedna u nizu tekmi koje će naša repka odigrati kao pripremne utakmice za Euro. Ni ovaj put naši nisu bili previše obećavajući. Igrali su bolje, i prvi su zabili gol (Niko- svaka čast! kiss), no to ipak nije bilo to. Nekako mi naši čudno djeluju. Ubiti, kad zabijemo gol, povučemo se i samo branimo. Hm, to mi se ne sviđa ni maloeek
Inače, Škoti me nisu ni malo iznenadili. Igrali su po mojim očekivanjima. Pa ipak su oni bili najugodnije iznenađenje kvalifikacija. Baš mi žao što su na kraju ipak ostali bez Eura.... No, da se ja vratim tekmi u kojoj je bilo batina ajme meni... i opet smo mi izvukli deblji kraj. Srna, Čarli, Budan...to je samo mali niz u cijeloj hrpi ozljeđenih igrača. Bome je onaj gadno nagazio Srnu, dobro je još i prošao-samo šepajući. A Ćorluka je dobio po glavi stanovnika. Jadničak je morao izaći iz igre da dođe sebi....Ma sve u svemu bilo je okršaja (samo na terenu) i prilika sa obe strane, al meni najvažnija vijest je- IGRAO JE KLASNIĆ!!!!!!!!! thumbupparty E tako sam sretna zbog njega. Nije odigrao ništa spešl, al ni drugi se nisu pretrgli tako da sve u svemu je to super. Joj, baš sam happy nut
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (17) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 24.03.2008.

LOL

Iako je bio Uskrs, ovaj vikend su bile aktivne lige petice. Posebno meni zanimljive tekme su bile naravno one u kojima su igrali naši reprezentatvivci. Počet ću sa Schalkeom za kojeg nažalost Ivan nije igrao (zbog dobro poznate situacije s ligamentima). Slavili su u Berlinu 2:1.... U vodstvo su došli u 12. minuti kad je Asamoah zabio glavom, a u 23. minuti već je bilo 2:0 (Jones). Taj je rez bio sve do 67. min kada za Herthu iz jedanaesterca zabija Kačar. Bilo je još prilika al je rezultat ostao 2:1.
Drugi Ivan (Klasnić) se vrato na teren nakon ozljede. On je igrao drugo poluvrijeme i izborio jedanaesterac. Mogao je i zabiti, al se nije snašao 2 puta pred golom, i rezultat je bio : Arminia-Werder 1:1.
Da, i Petrić je zabio odličan gol iz slobodnjaka sretan
A sad malo Premiershipa. O tekmi Man. Utd.-Liv'pool neću puno pisati jer sam jako razočarana igrom Redsa... Ne mogu vjerovati da su tako izgubili... 3:0...uf notuzan. A Chelsi je pogocima Drogbe spasio svoja 3 boda te su i dalje na 5 bodova razlike od Manchestera. Mislim ipak da oni to neće stići...Vragovi su jaki ove godine i mislim da definitivno osvajaju svoju ligu, al ne i Ligu prvaka nut

E da, a sad malo za one kojima ovaj blog smeta sretan. Ako mi mislite prijetiti i vrijeđati, bolje nemojte dolaziti. Ja te komentare i tako brišem. Ne zato jer sam kukavica već ne želim takve gluposti imat na blogu. I da, boli mene šta vi mislite o mom blogu... A i one prijetnje da će te me lancima vezati i glavu odrubiti rofl su totalno djetinjaste i bolesne lud. I naravno, blog neću obrisati belj



| Komentiraj (18) | PriNtAj | # |

nedjelja, 23.03.2008.

Sretan Uskrs

ej ljudi....Sretan vam Uskrs....nadam se da uživate u šunki, kobasici, luku i naravno jajima (koja ste sami obojali sretan)...nemojte se brinuti za suvišne kalorije jer danas nije dan za to....jednostavno uživajte, a sutra gledajte šta se sve nakupilo i kako skinuti njami hehe....pusa od Mo!!!!! kiss party
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (2) | PriNtAj | # |

petak, 21.03.2008.

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (11) | PriNtAj | # |

četvrtak, 20.03.2008.

e pa stvarno nemo'š vjerovati

E da sam ranije napisala da se s Ivanom u posljednje vrijeme ništa ne događa, ranije bi došla i ozljeda. Pa ne mogu vjerovati. Šokirala sam se kad sam čula. Al istina, prva ozljeda i mora se naviknit na te gluposti tuzan. Nisam se stigla ranije javiti pa vam sada kopiram što rekoše na net-u:
Prema pisanju Bilda, Ivan Rakitić doživio je na jutarnjem treningu tešku ozljedu ligamenata, a nakon prvog liječničkog pregleda postojala je zastrašujuća mogućnost da bi namlađi Vatreni mogao propustiti i EURO i vratiti se tek na početku nove sezone.

Rakitić je normalno trenirao da bi u jednom trenutku pao kao pokošen držeći se za koljeno i bolno gestikulirajući.
"Ivan se ozlijedio potpuno sam, nitko od suigrača nije bio u kontaktu s njim kada se to dogodilo", objasnio je trener Schalkea Mirko Slomka.
Najviše su prestrašili prvi napisi u Bildu koji je prenio da se radi o teškoj ozljedi ligamenata lijevog koljena čiji bi oporavak mogao trajati i do dva mjeseca. Međutim, odmah nakon prekinutog treninga, Ivan je prevezen na specijalistički pregled u Duisburg, nakon kojega je sve bilo puno jasnije. Pukla su dva ligamenta u gležnju, a Rakitić bi trebao početi s lakšim treninzima već za dva tjedna.
"Nije toliko strašno kako se činilo u prvi trenutak. Nije se dogodilo ništa s koljenom nego sam napravio jedan nezgodan korak, tako da su mi u gležnju pukla dva ligamenta. Međutim, puno je bolje nego se činilo i nadam se da ću se već za nekoliko tjedana vratiti", poručio je hrvatski reprezentativac.
Rakitić će tako propustiti prijateljski dvoboj protiv Škotske sljedećeg tjedna u Glasgowu, ali i četvrtfinalne dvoboje Lige prvaka protiv Barcelone 1. i 9. travnja. a smrc, a baš sam se veselila tim tekmama i Barca mu je doživljaj života bila. ajde, barem nešto pozitivno, ozljeda nije strašana...kad se samo sjetim Dudua...uf
zastrašujuća slika ( a tatoo dođe sutra, nešto sporo ide)
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (28) | PriNtAj | # |

nešto tako sasvim obično

ej ljudeki, evo mene...nema ništa posebno pa vam nisam pisala, a i ovaj će post biti tak bez veze. Oko Ivana se ništa ne događa, osim nagađanja oko odlaska u Arsenal, pa mi je i glupo nešto pisati. Tekma Schalkea je za koji dan pa ću onda pisati cijelo izvješće sretan. Prva HNL mi je srednja žalost pa jučerašnje tekme neću ni spominjati....
ubiti ni sama ne znam zašto pišem ovaj postek, pa ću vam staviti samo par sličica sa strane i ode. nekako sam u posljednje vrijeme lijena, pa sorry što vam ne stavljam puno slika, a i napravila bi dizajn, al ne znam cry heh...
ae pozz svima!!!!!! party



| Komentiraj (18) | PriNtAj | # |

petak, 14.03.2008.

Moj Ivane.....

E da nije Ivana, Schalke bi bio dosta niže na ljestvici nego što je sada. Raketa je dns opet bio odličan, i asistirao, al' opet nije bilo nikoga da zabije gol. Tek se Kuranyi "odlučio" zabiti nakon što su se vratili s odmora u minusu. Bilo je još prilika, a i zabio se još jedan gol. Tako je na kraju ipak završilo: Schalke-Duisburg 2:1. I naravno, Neuer ih je spašavao. Hm, to mu je prešlo u naviku wink
Ali ipak je vijest dana izvlačenje četvrtfinalnih parova Lige prvaka. Kao što je Ivan i želio, igraju protiv Barcelone. Ne znam zašto, ali svi su u klubu naprosto oduševljeni. Slomka posebno....on je rekao da se sprema veliki spektakl. Pa ipak Barca i Schalke nikad nisu igrali-baš nikad. Baš me zanima kako će izgledati te tekme. A ipak nakon svega mislim da imaju šanse...ako se potrude i igraju totalno napadački i otvoreno.... Vidjet će mo 1. ili 2. travnja tj. tjedan dana poslije.
A ovo su parovi polufinala, pa sami zaključite koje su to četvrtfinalne utakmice nut
Arsenal - Liverpool (ajde..... barem Redsi ne igraju protiv Schalkea)
Roma - Manchester United
Schalke - Barcelona
Fenerbahče - Chelsea

evo neke slikice sa početka Ivanove karijere u Schalkeu...nije baš neka, al mi je nekak posebna...do not why belj....čuperak rulz...hehe
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (25) | PriNtAj | # |

srijeda, 12.03.2008.

Jesam vam rekla :)

Hehe....jesam vam rekla rofl
Da da, Liverpool je prošao u četvrtfinale LP-a. Nakon prvog susreta i rezultata 2:0 za Redse, mnogi su govorili da Inter definitivno prolazi. E pa baš vama u inat pišem ovaj post nut belj Meni je utakmica bila super. Liverpool se uopće nije branio i bilo je prilika sa svih strana wink No na kraju se ipak pokazalo da su Redsi u velikoj formi i da su jako moćni te je El Nino dokrajčio Inter super pogotkom u 65. minuti. Ne znam kako je uoće bilo pitanje tko prolazi. No ugl, trenutno mi je najveća mora da se ne susretnu Schalke i Liverpool-pa poludila bi!
Neam više inspiracije pa vas kissam do idućeg posta kiss
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (12) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 10.03.2008.

SRETAN ROĐENDAN, Ivane

Da, da, danas je Ivanov 20-ti rođendan. Sigurno ni sam nije svjestan šta je sve postigao u ovih 20 godina. A tek šta ga sve čeka...sretan
Image Hosted by ImageShack.us

Ali pustimo sve što je bilo i što će biti, danas je njegov dan i neka uživa party. A ja mu želim sve naj naj, da mu krene sa golovima (iako se on specijalizirao za slobodnjake wink), da nađe klub u kojem će biti sretan i da u tom klubu igra onoliko koliko stvarno zaslužuje (cijele tekme)...da se ne ozlijedi ( da ga drugi ne ozlijede).....da zajedno sa repkom osvoji naslov europskog prvaka sretan....da bude sretan i uživa u životu nut....i ....ne znam više, vi nadopunite sa svojim željama sretan kiss
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (11) | PriNtAj | # |

subota, 08.03.2008.

Intervju :)

Schalke je jučer ostvario povijesni uspjeh. Četvrtfinale Lige prvaka dojmljiv je rezultat ove generacije, stoga je i slavlje vjerojatno bilo adekvatno.
"Kako da ne, slavili do kasno u noć, ni ne možete zamisliti kakvo je to slavlje bilo, jer kao što ste rekli, Schalke je napravio najveći uspjeh u povijesti i sigurno je da smo svi vrlo sretni zbog toga. Čestitke su stizale sa svih strana i zaista smo ponosni. S druge strane svjesni smo da smo imali puno sreće i da ćemo na nedostacima, koji su na Dragau bili itekako vidljivi, morati poraditi", rekao je Rakitić.
Slomkina bunkeraška taktika umalo se slomila na krilima razigranih Portugalaca. Zar je moguće da se tako iskusan trener odluči za bunker, vjerujući slijepo da će ga 20-godišnji vratar spasiti?
"Da, zamisao Mirka Slomke bila je prvenstveno da se branimo, mislio je da ćemo tako najbolje proći, a kako smo prošli u četvrtfinale, nema mu se tu što prigovoriti. Igrali smo sa četvoricom defenzivnih veznih u sredini, sa četvoricom razbijača i to je pravi razlog zašto nisam igrao. No, kao što ste vidjeli, nije nam baš dobro išlo to branjenje i samo je bilo pitanje kada ćemo primiti gol. Srećom imali smo Neuera koji nas je nekoliko puta izvukao iz mrtvih i odveo u četvrtfinale"
Kad smo već kod Neuera, mnogi su njemački stručnjaci nakon njegove sinoćnje predstave slavodobitno uzviknuli:" Njemačka je našla vratara za Europsko prvenstvo". Slažeš li se s tom konstatacijom?"Gledajte, kada smo došlo do jedanaesteraca, znao sam da ćemo proći, jer Neuer je specijalist za kaznene udarce i bi sam siguran da će obraniti barem jedan. On je zaista sjajan golman, svjetska klasa, a on nas je na kraju krajeva i držao cijelu utakmicu u igri te nas i odveo u četvrtfinale. Posebno mi je drago to zbog njega, jer su ga u posljednje vrijeme često kritizirali, a sada je svima pokazao kako je zapravo fantastičan vratar"
Odigrao si samo zadnjih devet minuta utakmice na Dragau, to te sigurno ne zadovoljava?"Naravno da nisam zadovoljan što sam odigrao samo devet minuta, jer sam to sebi zamislio sasvim drukčije, mislio sam da ću igrati od prve minute. No, što samo mogao, trener mi je objasnio za kakvu se taktiku opredijelio i morao sam prihvatiti nastalu situaciju, jer ipak je on taj koji odlučuje. No, sigurno, da ubuduće želim igrati u prvoj momčadi, a ne grijati klupu", napomenuo je Rakitić u razgovoru za Index.
Nakon 120 minuta lavovske borbe rezultat je izjednačen. 1:1 rezultat je u jedanaestercima, a na redu si ti. Kakav je to osjećaj, kada znaš da četvrtfinale Lige prvaka ovisi o tvom udarcu i kada te u tišini promatra 52 tisuće gledatelja, kao i milijuni uz male ekrane.
"Moram vam reći da je osjećaj fantastičan. No, moram priznati znao sam da će Neuer skinuti barem jedan penal, tako da sam znao da možemo jedan promašiti. To mi je malo olakšalo posao. Kada sam krenuo izvoditi bio sam siguran u sebe, siguran da ne mogu promašiti. Pratio sam golmana i vidio da se kod prvog penala bacio ranije pa sam ga i ja čekao. On je krenuo u lijevo, a loptu sam poslao u desnu stranu. Veliko olakšanje je uslijedilo".
Za kraj, Ivane postoje li kakve želje u četvrtfinalu? Možda Fenerbahce i borba za polufinale ili, pak, alibi spektakl s Barcelonom ili Manchesterom?
"Znate što, mi smo svoje napravili, ulazak među osam najboljih povijesni je uspjeh vrijedan divljenja, a sve ostalo što napravimo samo je dodatak. Upravo s toga želio bi de izvučemo Barcelonu, moj najdraži klub i da odigramo dva vrhunska spektakla. Bilo bi fantastično zaigrati protiv njih, ali ne znam baš kakvo bi to bilo odmjeravanje snaga. Vjerojatno nepravedno", dodao je Rakitić.



| Komentiraj (8) | PriNtAj | # |

Ivan bi išao dalje

Kada se za tebe zanimaju veliki klubovi tipa Intera, Juventusa, Liverpoola, Arsenala i tako dalje, nije ni čudo da želiš otići iz svog sadašnjeg kluba (koliko god on bio dobar). Tako je jučer došla vijest da je Ivan rekao kako definitivno želi otići u neki od klubova koji se zanimaju za njega. Nagađa se da je nezadovoljan minutažom koju mu Slomka daje. A čujte, i ja bi bila nezadovoljna da tako igram a ulazim sa klupe ili odigram jedva 60-tak minuta pa van. Kako god, Ivan na sve ovo samo kaže: "Velika je čast kada te prate veliki klubovi kao što je Juventus. Nisam pregovarao niti s jednim klubom, no spreman sam na korak naprijed kako bi brže napredovao".
A utakmicu sa Portom prokomentirao je samo u par riječi:"Ne znam zašto nisam igrao protiv Porta od prve minute. Trener se odlučio na zatvoreniju varijantu"
Rakitić je ove sezone upisao 22 ligaška nastupa, no samo je u tri utakmice odradio svih 90 minuta. Postigao je dva pogotka, te upisao pet asistencija i jedan žuti karton.
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (0) | PriNtAj | # |

četvrtak, 06.03.2008.

Neuera za predsjednika :)

Ajme koja tekma (Porto-Schalke). Bila sam poprilično sigurna da Schalke bez problema prolazi, kad ono.... Igra im je bila katastrofalna, centar u prvim minutama nisu ni prelazili. Ivan nije igrao! To me je moram priznati šokiralo jer sam očekivala njega u prvih 11 (kao i svi ostali), kad ono, ništa se ne plavi na travnjaku belj I igrali su u narančastim dresovima. Fora su, al su mi bili tak čudni u njima (mislim da čak nisam ni vidjela te dresove do sinoć).
Image Hosted by ImageShack.us

Eto, kao što rekoh, igra katastofalna, a Portovi napadi su bili sve učestaliji i sigurniji. E tu sad na scenu stupa Manuel Neuer. Branio je prepreprepresuper. Jučer je bio njegov dan. Taj je skinuo sve živo i neživo (a ona obrana nogom u 55.minuti....). Za mladog njemca imam samo riječi pohvale, ništa više. I još je dva penala skinuo. Pa jel' moglo bolje? thumbup Dobro, da sad ne bude da se Schalke samo izvačio i branio, moram reći da su i oni imali sjajnih prilika. Ali ništa. Ništa sve do 86. minute kada je Lisandro izjednačio rezultat iz prve utakmice. Tu je nastala frka-panika al se ipak išlo na produžetke. Tu je bilo par izmjena i u 110. minuti je ušao Raketa. Ne znam kako nije ranije, al možda komentator ima pravo, možda ga se boje pokazivati da drugi ne bi grizli još više i da Ivan ne ode tako brzo.
Ni on nije mogao pomoći svojoj momčadi pa su uslijedili, uvijek tako stresni, jedanaesterci. I opet je tu Neuer bio glavni, a drugi penal je zabio Ivan sretankiss.
Image Hosted by ImageShack.us

I tako....uz puno muke i na kraju se može reći i sreće Schalke se probio do četvrtfinala. Tamo mu društvo prave još i Chelsea, Roma, Barcelona, Arsenal, Manchester Utd., Fenerbahče i u utorak ćemo vidjeti ide li dalje Liverpool ili će se Inter izvući.
Image Hosted by ImageShack.us

Nažalost moram spomenuti i suce koji me baš nisu oduševili. Imali su par propusta, al na obje strane podjednako pa kad se sve zbroji i oduzme, ne ispadne tako loše. I tako je najvažnije da je Schalke prošao dalje i spasio Slomku, barem još malo.
ova mi je slika prezakon :)
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (3) | PriNtAj | # |

utorak, 04.03.2008.

Ja sam za

Kako klub našeg Ivana Rakitića ne stoji baš najbolje u prvenstvu, čelnici kluba iz Gelsenkirchena razmišljaju o promjeni trenera, a navodno, ako Schalke izgubi od Porta, Mirku Slomki dani su odbrojani.Kao prvi kandidat za Slomkina nasljednika spominje se kontroverzni Christoph Daum, koji se unatoč sklonosti porocima, smatra jednim od najboljih trenera u Njemačkoj.Drugi kandidat je Branko Ivanković, čija serija od 28 uzastopnim pobjeda, pa makar i HNL-u, nije mogla ostati nezamijećena. Iako možda nije trenersko ime poput Dauma, Ivanković ima svoje adute te bi vrlo lako mogao preuzeti ovog jakog njemačkog prvoligaša.
Ivanković je oduševljen interesom ovog bundesligaša, a smatra da bi to bilo kruna njegove karijere.
Zanimljivo, jako zanimljivo sretan



| Komentiraj (8) | PriNtAj | # |

subota, 01.03.2008.

Uzjas, Uzjas...zivi uzjas!!!!!!!!!

Ajme meni...ne mogu vjerovati da se to meni dogodilo headbang. Tak sam bila sretna jer ću u jednoj utakmici gledati dvije svoje najdraže plavuše...Ivana i Bastiana kiss. Kad ono nakon prvog poluvremena zbog skorog tornada meni nestane struje. I u cijelom selu dođe struja za nekih sat vremena, a jedino u moj dio ulice ne mad. Najgore je od svega bilo to što je ove iz HEP-a totalno bilo briga za sve. Užas! No pustimo sad to...struja je došla, a ja sam se dokopala neta i saznala sve što sam propustila. A to je kao prvo i prvo poraz Schalkea od vodećeg Bayerna. Sada se Slomkina stolica jaaaaaako mrda. Kao što rekoh u predhodnom postu, ne prođu li Porto, ode on i prije nego što je najavljivao. Al' toplo se nadam da se to neće dogoditi. Nego, da prijeđem na tekmu. U prvim je minutama Schalke imao dobru igru i vidjelo se da jaaaako žele tu pobijedu. No svijet im se urušio u 14. minuti. Nakon sjajne kombinacije Schweinsteigera i Riberya, lopta dolazi do Klosea, a njemačkom reprezentativcu nije bilo teško ugurati loptu u praznu mrežu. Schalke je još "grizao" ali do kraja nije bilo ništa od gola. Ivan je igrao odlično ( s obzirom na ekipu). On namjesti loptu igraču, treba ju samo ubaciti u gol, a ovi ni to ne mogu. Nešto se događa sa plavima i ne bi me čudilo da Ivana pukne nešto u glavu i da već sad najavi odlazak. On je inače igrao do 61. minute kada ga je Slomka izvadio. Opet zbog neutvrđenih razloga. Navodno je bio neraspoložen, iako se meni nije tako činilo.
Još jedna vijest, al dobra (ubiti kako za koga) stiže iz Njemačke. U Bremenu je domaćin Werder pobijedio Borussiju. A dobra vijest je da su Ivan Klasnić i Jurica Vranješ u zelenom dresu i Mladen Petrić i Robert Kovač u žuto crnom desu igrali od prve minute sretan Tekma je završila rezom 2:0 u korist domaćina.
I da, Ivan je proglašen najpopularnijim Hrvatom u inozemstvu.
"Draga mi je ova nagrada. Zaslužili smo je sva trojica, a najviše Ivan Klasnić zbog toga što je sve proživio u prošloj godini" – rekao je Rakitić i dobio pljesak cijele dvorane. Zbog njegova dolaska u Bad Homburg Večernjakova domovnica bila je te večeri i jedan od značajnijih društvenih događaja u Bad Homburgu, jer je dodjelu pratilo desetak njemačkih novinara.
Image Hosted by ImageShack.us


Evo malo za promjenu slikice jedne druge slatkice nut
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (19) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0