IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

nedjelja, 31.05.2009.

Bez komentara :(

Prošlo je duga dva tjedna kako vam se nisam javljala, ali tako je to kad nemate net tuzan. U ta dva tjedna se dogodilo puno toga, nekima dobroga, a nekima lošeg…. Javljam vam se tek sada i zbog tekme koja je završila prije par trenutaka, ali o tome u daljnjem tekstu.
Počet ću sa posljednjim kupom Uefe kojega je osvojio Shaktar, a naš Darijo Srna je podigao pehar. Ne mogu ne reći da sam zaplakala u tom tenutku. Prekrasno nešto, i za njega, i za cijelu momčad, Ukrajinu, a i za nas. Iako je bio napeto, potpuno zasluženo pehar će biti u vitrini ovog velikog kluba koji je svake godine sve bolji i bolji.
A u ovu je srijedu najvećom nogometnom titulom okrunjen po mnogima najbolji europski klub, Barcelona. U pomalo neočekivanom i neuzbudljivom, ali lijepom finalu pobijedili su Manchester United i uzeli im ono što su Vragovi njima uzeli prije godinu dana. Kako ne volim ni jedan od ta dva kluba bilo mi je svejedno tko će uzeti titulu, ali drago mi je zbog Barce yes

Još jedno veliko nogometno uzbuđenje smo imali prošle subote u zadnjem kolu Bundes lige. Wolfsburg je ipak odolio pritisku i uspio napraviti nešto fenomenalno. Meni je toliko drago zbog njih da vam ja to ne mogu opisati. Žao mi je jedino što su Werder i Ivanov Schalke onako nisko na ljestvici, ali nadam se da će se ova sezona zaboraviti i da će u novu ući puno bolje. A u kakvom sastavu to je jako upitno….
Image and video hosting by TinyPic

U HNL-u je sve gotovo i samo će Dinamo danas još primiti pokal da i taj dio bude po protokolu, ali oni su svoju duplu krunu već proslavili. Iako je dupla kruna skoro pobjegla. Nakon maksimirskih 3:0 u kupu, Hajduk je nevjerojatnom utakmicom pred svojim navijačima izravnao rezultat. I najvećim optimistima je stao dah kada su se počeli izvoditi penali. Srećom po Dinamo da imaju Butinu koji je skinuo dva najvažnija udarca i doveo plave do titule. Ali mi je nekako sav taj program dodjele medalja i onog Sunca bio čudan. Svi su bili napola mrtvi kao da su u šok od odigrane tekme. Nije bilo previše veselja, a oni koji su djelili medalje su bili najzbunjeniji…Sve mi je to bilo pomalo bzvz. Jedina osoba koja se po meni istinski veselila kao malo dijete je ova dolje na slici wink
Image and video hosting by TinyPic

Formula me je jako razveselila, točnije Kimi koji je bio 3. sretan Nadam se da je ovo početak dobrih rezultata kako za njega tako i za cijelu Ferrari momčad.
A sada najtužnija vijest kja me je mogla dns pogoditi. Nakon domaćih 5 razlike i vodstva po 3-4-5 golova razlike tijekom cijele tekme, Kiel je izgubio u fnalu rukometne lige prvaka od Ciudad Reala. Baš sam i tužna i ljuta i razočarana i nemam snage pisati o tome…..mislim da ću jednom napisati postek o Kielu. Stvarno su mi predragi i želim svoju ljubav prema njima podijeliti sa svima vama…ali drugi puta ;)

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (9) | PriNtAj | # |

nedjelja, 17.05.2009.

Klupko se odmotava

Sve je bliže za mene najdepresivnije razdoblje u godiniwink. Još malo pa su gotove nogometne, rukometne i sve ostale lige. I dolazi sportska suša (jedino ostaje formularolleyes). U većini je liga sve riješeno, samo je potrebna i konačna potvrda naslova.
Jučer je remijem protiv Arsenala Manchester osvojio tj. obranio naslov. Sada definitivno više nema nade za Redsetuzansmrc. Nadam se da će Liverpool uspjeti zadržati drugo mjesto jer Chelsea im puše za vratom, a nakon toliko borbe nebi bilo fer da završe ispod drugog mjesta.
Kao i u Engleskoj, španjolci su svoje prvenstvo riješili i to još u onom velikom derbiju gdje je Real zabrljao (ali nećemo sada o tome). Ugl, Barca je osvojila naslov, a nadam se da neće i Ligu prvaka.
U Bundes ligi je poprilično sigurno da je ovogodišnji pobjednik Wolsburg. Treba im samo bod kako bi iza sebe ostavili Bayern na nedohvatljiva 3 boda razlike. Oni su po meni najveće iznenađenje (nakon Tottenhama) i to ugodno iznenađenje.
Talijani imaju gotovo čistu situaciju. Inter prvak, Milan drugi a Juve treći. Njih baš ne volim pa ću samo ovoliko reći o njima, kao i o Francuzima koji imaju malo kompliciraniju situaciju od ostatka Europe i kod njih ne bi ni prognozirala prvaka.
A u našoj je ligi najvjerojatnije novi-stari prvak Dinamo. Potrebno im je jako malo, a mislim da će do toga doći danas na prepunom Maksimiru gdje igraju protiv Slaven Belupa.

Uskoro će mo vidjeti koliko je ovaj moj post bio točan, i tada ću napisati nešto više o svakoj ligi a do tada mah



| Komentiraj (14) | PriNtAj | # |

nedjelja, 10.05.2009.

Kad zavlada nepravda i plač

Prošlo je već par dana (kako od koje utakmice) a rane još mnogima nisu zacijelile. Bilo je ovog tjedna puno nepravde, plača i šokantnih završnica. Naravno, riječ je o europskim elitnim natjecanjima. Lagala bih kad bi rekla da me mnogi nisu iznenadili. Dobro, od Manchestera sam iskreno i očekivala prolaz iako sam svim silama navijala za Arsenal, al ipak je bolji pobijedio. Ali to ne mogu reći u slučaju koji se dogodio dan poslije. Chelsea-Barcelona....utakmica o kojoj će se dugo pričati. Po meni je Barca totalno nezaslženo u finalu cry. Žao mi je kad moram reći kako je sudac uništio tekmu, ali ovo se jednostavno ne može previdjeti. Katastrofa!!!! Nadam se da su greške bile slučajne iako je to teško za vjerovati.
Ali, možda čak i veće uzbuđenje od te utakmice su dan poslije priredile tekme Uefe. Ovi iz Shaktara imaju više sreće nego pameti. Ali mi je fakat drago zbog tog gola koji su pred sam kraj postigli i otišli (zasluženo) u finale. A o sreći ne mogu pričati HSV-ovci. Barem ne u pozitivnom smislu. Ali stvarno su odigrali lošu utakmicu da im čak 2 Olina gola nisu bila dovoljna za prolaz. Iako su u prvoj tekmi igrali odlično, ovu su zeznili i Werder je (iako neočekivano) otišao u finale kupa UEFE.

A sada moram spomenuti i tekmu odigranu prije tjedan dana. Riječ je o najvećem i najpoznatijem svjetskom derbiju između Real Madrida i Barcelone. E to je bila prava tekme sve do negdje početka drugog poluvremena. Još i dan danas ne vjerujem kako je Barca zgazila Real pred njihovim navijačima. I to takvim rezom koji će se duuuuugo pamtiti. Mislim da je u nihovom prvenstvu sada prilično čista situacija na vrhu.

Evo ljudi, u očekivanju kraja prvenstava i početka novog ciklusa kvalifikacija (i nogometnih i rukometnih) ja vas pozdravljam uz jednu lijepu sličicu wave

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (8) | PriNtAj | # |

petak, 01.05.2009.

Euro kupovi

Evo mene u blogerskim vodama prije očekivanog wink Vani se sprema neka kiša pa sam prije planiranog došla iz šume (roštiljnjamiparty) pa ću malo prokomati Euro tekme. Ona u utorak između Barce i Chelsea je bila dobra samo mi je žao što nije bilo pogodaka. Zaslužili su i jedni i drugi barem jedan gol zabiti, ali i ovako će biti "veselo" u uzvratu koji se igra u Londonu, ali unatoč tome ne dajem preveliku prednost plavima. Manchester-Arsenal su dobro odigrali (a u ovoj fazi LP-a ni ne može biti loših tekmi) i zasluženo je Vragovima otišla prednost. Jedva čekam uzvrate i konačnu odluku o putnicima u finale.
Jučerašnji susreti Uefe me nisu iznenadlili, Dynamo-Shaktar(ili kako god se pišewink) odigrali remi, a HSV u gostima slavio. I sada je sve izvjesnije da će biti ono očekivano finale Njemačka-Ukrajina belj, ali Srnina ekipa još mora odraditi svoj posao do kraja.....



| Komentiraj (10) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0