IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

četvrtak, 27.11.2008.

Ivan Rakitić je uz Bastiana Schweinsteigera glavna meta Juventusa

Približavanjem zimskog prijelaznog roka sve se više pojavljuju informacije o transferima naših igrača koji su bili na metama velikih klubova i tijekom prethodnog ljeta.
Što se tiče Ivana Raktića, on se povezuje s Juventusom već duže vrijeme, a prema novim našim informacijama, u torinskom su klubu daleko najzainteresiraniji za Bastiana Schweisteigera iz prvenstvenog razloga što im je u ovom trenutku krucijalno doći do igrača koji će zamijeniti 36-godišnjeg Pavela Nedveda. Juventus je spreman ponuditi za njega velik novac, ali i Bayern također (Njemačkom reprezentativcu ističe ugovor u ljeto 2009.), tako da u ovom trenutku visi upitnik iznad njegovog transfera u Juventus.
Juve će nakon Bayernove ponude vjerojatno morati ponuditi gotovo duplo veći novac za njemačkog reprezenetativca kako bi ga doveo u svoju momčad. Schweini se također nećka oko toga želi li otići iz Muenchena u talijansku ligu jer simpatizira život u Muenchenu.
Ipak, njemački reprezentativac je u prednosti u odnosu na našeg Ivana Rakitića iz čistog razloga što Ranieri treba igrača profila Clarencea Seedorfa, ili već spomenutog Pavela Nedveda, dakle nekog tko je jak, čvrst u duelima, prodoran prema naprijed, a ne ofenzivnog veznog što je najdraža pozicija Ivana Rakitića. No, to ne znači da ga Juventus neće dovesti, dapače, on im je prva opcija propadne li transfer Scweinsteigera. (index)
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (19) | PriNtAj | # |

nedjelja, 23.11.2008.

www.ivanrakitic.com

Evo male reklame za Ivanovu novu web stranicu. Idite vidjeti, pa mi recite svoje mišljenje. Meni je stranica fora iako je Ivan malo čudan.

Meni inače net nešto šteka a i neće me biti sljedećih par dana pa novog posta neće biti. I samo ću još reći da je Ivan bio jučer asistent i da je Schalke pobijedio :))



| Komentiraj (18) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 17.11.2008.

Dobar glas daleko se čuje, loš još dalje

No u ovom slučaju riječ je o dobrom glasu. Upravo sad pročitah, malo se šokirah i odlučih odmah napisati post. Iako mi nagađanja i naklapanja oko Ivanovog privatnog života, točnije ljubavnog idu na živce i to poprilično, sad moram ja biti ta koja će napisati da Ivan ima curu. Za SN-i je izjavio da je sretno zaljubljen:
'Istina je, sretno sam zaljubljen'
Navodno se i Ivan promijenio na emotivnom planu, je li točno da odnedavno nije samac, da je često s dragom?
- Tko je to rekao, kako je procurilo!?

Njemački internetski portali razotkrivaju sve tajne...
- Istina je da sam sretno zaljubljen. Iskrena veza pridonosi stabilnosti karijere.

Baš sam happy zbog njega, i nadam se da je cura normalna jer mislim da zaslužuje curu koja će ga podupirati u karijeri i voljeti zbog njega kao osobe a ne zbog njegove karijere cerek



| Komentiraj (35) | PriNtAj | # |

Skijanjeeeeeeeeeeeee

Zbog veeeelikih obaveza ovog vikenda (svatova i krštenja njamiparty) nisam bila u mogućnosti pratiti sportske događaje tuzan. Jedino sam jučer ujutro pogledala prvu vožnju slaloma u kojoj me Ivica oduševio. Odlično je odvozio, i na kraju (druge vožnje) završio na 5. mjestu. To je odličan rezultat za početak, a kasnije će biti i bolje.

Naravno, prelazim na nogomet belj. U Hnl-u veća iznenađenja pripremili su vinkovčani Dinamu i Zagreb Belupu. Dinamo je od Cibalie izvukao bod, a Slaven je u Zagrebu ostavio sva 3. Hajduk je pobijedio Rijeku i diže se iz "krize", a bodove je pokupio i Zadar pobjedivši Šibenik 1:0.
U engleskoj ligi Arsenal i dalje gubi, i više je nego očito da su u krizi. Može Wenger govoriti što god želi, ali njima nije ni loš dan, ni loši suci nego im je loša igra. A izgubio je i Tottenham, a Luka se ozlijedio tuzan. Srećom ništa teže. Chelsea i dalje pobjeđuje pa Liverpool ne može izbiti na 1. mjesto eek.
U Bundesici ima svega. Schalke je izgubio od Bayera, a Ivan je dobio punih 0. minuta na travnjaku i sada službeno izgovaram ove riječi: Želim da Ivan ode iz Schalkea. Volim Schalke, i super je bilo ali mislim da je vrijeme za promjenu. Schalke je ovim poratom pao na 8. mjesto ljestvice. Vodeći je upravo Bayer Leverkusen, a Bayern Munchen je na 3. mjestu. HSV je 5., a do tog mjesta ga je doveo poraz ovog vikenda. Bilo je 2:1 a počasni gol za Hamburg je postigao naš Mladen Petrić yes.



| Komentiraj (6) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 10.11.2008.

Schalke i Rakitić loše, Tottenham opet oduševio

Schalke je jučer poražen na svome terenu u derbi utakmici od Bayerna rezultatom 2:1. Golovi su počeli padati već u 3. minuti utakmice, a već je u 31. bio postavljen konačan rezultat. Prvo poluvrijeme utakmice je bilo odlično sa puno akcije i 3 gola dok je drugo bilo bez golova, ali jsto jako zanimljivo. Ivan je jučer igrao do 60. minute, zaradio žuti karton i ne baš naigrano izašao iz tekme. Nekako mu jučer nije bio dan. Igrao je dosta loše, posebno 2. dio.

Image and video hosting by TinyPic

Tottenham žari i pali najjačom ligom svijeta. Opet su pobijedili i to Man. City, a to nije mala stvar. Promjena trenera im je uvelike godila i preporodili su se. U jučerašnjoj tekmi Luka je bio asistent Bentu za drugi gol.

Image and video hosting by TinyPic

Naš njemački dvojac Petrić i Olić opet su bili glavni i donijeli pobjedu HSV-u u ogledu protiv Borussije.

A u našoj ligi jučer je bilo superefikasno kolo. Pala su čak 4 gola po utakmici (u prosjeku). Pobjede su ble pomalo i očekivane, jedino je Varteks kod Belupa napravilo iznimku i odbnio kuću sva 3 boda.
Image and video hosting by TinyPic

I za kraj nešto što sam pročitala na index.hr i s čime se ni malo ne slažem.
Bivši uspješni sportski direktor Schalkea Rudi Assauer smatra da hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nikad neće razviti vlastiti potencijal zato jer je prespor.
U velikom intervjuu za Bild Assauer je govorio o sastavu iz Gelsenkirchena, kojega je svojim vođenjm u drugoj polovici devedesetih učinio ponajboljim njemačkim klubom. Do Rakitića je došao govoreći o manama Schalkeove momčadi.
"Momčad ne treba napadačka pojačanja. Napadači su dobri. Problem je u veznom redu, tu nema kvalitete. Ernst, Jones i Engelaar mogu se boriti, ali nemaju kreativnosti".
“A što je s Rakitićem?”, pitao je novinar nekad dugogodišnjeg nogometaša dortmundske Borussije.
"Dobro barata loptom. Međutim, tom dečku nedostaje brzina. Zbog toga se nikad neće značajno poboljšati".
Kad je u pitanju bundesligaški poredak na kraju sezone, Assauer tvrdi da će prvaci biti Jürgen Klinsmann i igrači Bayerna. Schalke je smjestio tek na peto mjesto, a senzacionalnom Hoffenheimu prorekao - Kup UEFA.

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (18) | PriNtAj | # |

petak, 07.11.2008.

Nema naslova....ali ga ipak ima

Opa, tek sada vidim koliko dugo nisam pisala. Kako su dani kraći doslovno mi lete pa sam čak rijetko i na netu, a pisanje bloga sam totalno zanemarila. I ne samo to! U nedjelju sam bila toliko ljuta da sam željela napisati post ali sam morala u šetnju na hlađenje. Ne mogu vjerovati šta je Glock napravio Massi. Čista gadarija. Nisam htjela da Hamilton osvoji naslov. Nekako mi se on ne sviđa, iako je fora što je prvi crnac koji je osvojio tako nešto. Ali po meni je to neregularna utrka.

Sa formule ću skočiti na nogomet, i to na jučerašnju tekmu Tottenham-Dinamo. Na žalost (ili sreću) tekmu nisam mogla gledati, al kad sam čula rezultat nemalo sam se iznenadila.Nisam očekivala tako težak poraz. Žao mi je što su tako završili, vjerujem da je moglo bolje. Ali ja se i dalje nadam da mogu prezimiti u Europi...uz malo sreće i naravno znanja i dobre igre u preostale dvije utakmice.
Schalke je odigrao 1:1 u gostima...Ivan je igrao do 65. minute kada ga je zamijenio Altintop. Jedva čekam nedjelju, Schalke igra protiv Bayerna. I napokon će biti prijenos na TV-u...Nadam se da će Ivan igrati :)).

Ne znam više što reći osim da jedva čekam prodaju karata za Svjesko rukometno prvenstvo. Ajme koja će to ludnica biti....
POZZ!!!!!



| Komentiraj (14) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0