Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

Intervju :)

Schalke je jučer ostvario povijesni uspjeh. Četvrtfinale Lige prvaka dojmljiv je rezultat ove generacije, stoga je i slavlje vjerojatno bilo adekvatno.
"Kako da ne, slavili do kasno u noć, ni ne možete zamisliti kakvo je to slavlje bilo, jer kao što ste rekli, Schalke je napravio najveći uspjeh u povijesti i sigurno je da smo svi vrlo sretni zbog toga. Čestitke su stizale sa svih strana i zaista smo ponosni. S druge strane svjesni smo da smo imali puno sreće i da ćemo na nedostacima, koji su na Dragau bili itekako vidljivi, morati poraditi", rekao je Rakitić.
Slomkina bunkeraška taktika umalo se slomila na krilima razigranih Portugalaca. Zar je moguće da se tako iskusan trener odluči za bunker, vjerujući slijepo da će ga 20-godišnji vratar spasiti?
"Da, zamisao Mirka Slomke bila je prvenstveno da se branimo, mislio je da ćemo tako najbolje proći, a kako smo prošli u četvrtfinale, nema mu se tu što prigovoriti. Igrali smo sa četvoricom defenzivnih veznih u sredini, sa četvoricom razbijača i to je pravi razlog zašto nisam igrao. No, kao što ste vidjeli, nije nam baš dobro išlo to branjenje i samo je bilo pitanje kada ćemo primiti gol. Srećom imali smo Neuera koji nas je nekoliko puta izvukao iz mrtvih i odveo u četvrtfinale"
Kad smo već kod Neuera, mnogi su njemački stručnjaci nakon njegove sinoćnje predstave slavodobitno uzviknuli:" Njemačka je našla vratara za Europsko prvenstvo". Slažeš li se s tom konstatacijom?"Gledajte, kada smo došlo do jedanaesteraca, znao sam da ćemo proći, jer Neuer je specijalist za kaznene udarce i bi sam siguran da će obraniti barem jedan. On je zaista sjajan golman, svjetska klasa, a on nas je na kraju krajeva i držao cijelu utakmicu u igri te nas i odveo u četvrtfinale. Posebno mi je drago to zbog njega, jer su ga u posljednje vrijeme često kritizirali, a sada je svima pokazao kako je zapravo fantastičan vratar"
Odigrao si samo zadnjih devet minuta utakmice na Dragau, to te sigurno ne zadovoljava?"Naravno da nisam zadovoljan što sam odigrao samo devet minuta, jer sam to sebi zamislio sasvim drukčije, mislio sam da ću igrati od prve minute. No, što samo mogao, trener mi je objasnio za kakvu se taktiku opredijelio i morao sam prihvatiti nastalu situaciju, jer ipak je on taj koji odlučuje. No, sigurno, da ubuduće želim igrati u prvoj momčadi, a ne grijati klupu", napomenuo je Rakitić u razgovoru za Index.
Nakon 120 minuta lavovske borbe rezultat je izjednačen. 1:1 rezultat je u jedanaestercima, a na redu si ti. Kakav je to osjećaj, kada znaš da četvrtfinale Lige prvaka ovisi o tvom udarcu i kada te u tišini promatra 52 tisuće gledatelja, kao i milijuni uz male ekrane.
"Moram vam reći da je osjećaj fantastičan. No, moram priznati znao sam da će Neuer skinuti barem jedan penal, tako da sam znao da možemo jedan promašiti. To mi je malo olakšalo posao. Kada sam krenuo izvoditi bio sam siguran u sebe, siguran da ne mogu promašiti. Pratio sam golmana i vidio da se kod prvog penala bacio ranije pa sam ga i ja čekao. On je krenuo u lijevo, a loptu sam poslao u desnu stranu. Veliko olakšanje je uslijedilo".
Za kraj, Ivane postoje li kakve želje u četvrtfinalu? Možda Fenerbahce i borba za polufinale ili, pak, alibi spektakl s Barcelonom ili Manchesterom?
"Znate što, mi smo svoje napravili, ulazak među osam najboljih povijesni je uspjeh vrijedan divljenja, a sve ostalo što napravimo samo je dodatak. Upravo s toga želio bi de izvučemo Barcelonu, moj najdraži klub i da odigramo dva vrhunska spektakla. Bilo bi fantastično zaigrati protiv njih, ali ne znam baš kakvo bi to bilo odmjeravanje snaga. Vjerojatno nepravedno", dodao je Rakitić.



Post je objavljen 08.03.2008. u 11:50 sati.