Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

Dan odluke

Stigao je i taj dan. "Dan D" za hrvatsku, ali i za ukrajinsku reprezentaciju. Tko će na zadnje gostovanje ići čisto turistički, a tko kao putnik na SP? Sve će se to znati danas oko 20 sati (a možda već i ranije). I opet ništa nije u našim rukama i ne odlučujemo sami o svojoj sudbini već o nama odlučuju drugi, točnije englezi. Danas će cijela Hrvatska biti uz otočane i svim glasom navijati. Teško je i povjerovati da ćemo navijati za engleze koji su nam toliko toga lošeg napravili. No ono što se činilo nevjerojatnim postalo je itekako vjerojatno i istinito.
Iako su mnogi očekivali da će Engleska istrčati na teren sa nekim čudnim, sastavom sa klupe, najave su ipak drukčije. Capello je navodno odlučio izvasti prvu momčad i boriti se za sva 3 boda kako bi u punom sjaju završili ove kvalifikacije. No hoće li to biti zaista tako ili je sve to zamaskirana istina tek ćemo vidjeti.

"Engleska nije bilo tko - jedna smo od najboljih momčadi na svijetu i to moramo pokazati u svakoj utakmici. Stalno moramo potvrđivati reputaciju. Za mene ogled s Ukrajinom nije nikakva prijateljska utakmica; igračima sam objasnio kako moraju ući i odigrati sto posto i to će i napraviti" (Capello)

"Nećemo srljati. Pokušat ćemo utakmici pristupiti inteligentno i na taj način postići željeni rezultat. Tokom cijelih kvalifikacija izgubili smo samo od Engleza, ali i tu smo mogli izvući neriješen rezultat. Cijela zemlja s nestrpljenjem očekuje ovu utakmicu, no svi shvaćaju koliki je uteg i pritisak na leđima mojih nogometaša." (Mihajličenko)

Mi se pak nadamo da je taj uteg prevelik i da će ukrajincima donijeti najviše nerješeni rezultat i ovakvu sliku na kraju:
Image and video hosting by TinyPic





Post je objavljen 10.10.2009. u 12:50 sati.