Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 27.01.2012.

Kako pretvoriti curu u rezervu

Anonimni čitatelj D.G. piše:

Hejj Igniss, ti si expert za zavođenje, veze i ljubav, nadam se da ćeš mi htjeti pomoći ;) imam jedan veliki problem, a pomoć i savjet koji tražim i nije baš kavalirski, više je muljatorski i pomalo sebičan, no ako želiš pomogni ...

Ja sam u 20-im. U vezi sam s jednom curom nekoliko mjeseci, nazovimo je N., ali sam izgubio interes i zanimanje prema njoj, pogotovo kad sam ima nekih mjesec dana uoči božićnih blagdana na poslu upoznao jednu kolegicu, dakle jednu drugu curu koja me je "oborila s nogu", jednostavno ovo mi se nikad nije desilo ali onaj pogled, oči, smješak, njezina otvorenost, osobnost, poslovna ili privatna komunikacija sve mi je sexy, jooojj jednostavno sam kao "začaran" s njom, još kad sam saznao od nje da je solo totalno sam poludio, i sad mojim mukama i problemima već mjesec dana nema kraja .

Problem je u tome što želim ostaviti sadašnju curu, ali kako da joj rečem da me ne zanima više, jer jednostavno moram pokušati ostvariti vezu s ovom kolegicom koja me je tako oborila s nogu, vjeruj mi to je baš "ljubav na prvi pogled" koja mi se nikad do sad nije dogodila, i ovih mjesec dana otkad je znam me je doslovno uništilo, jer stalno razmišljam kako da prekinem s sadašnjom curom iako me boli srce kad na to pomislim, ali problem nije samo taj kako s njom prekinuti, problem je što bi ja s druge strane želio ostati s njom (današnjom curom N.) u "fer i prijateljskim" odnosima tako da mi bude "rezervna cura" u slučaju da kod ove "kolegice s posla" ne uspijem, pa da se mogu vratiti u staru vezu i svi sretni i zadovoljni.

Kako da ostvarim svoj cilj i izađem iz veze s sadašnjom curom, ali opet da ostanem s njom u "fer i prijateljskim" odnosima, odnosno da je ostavim za "rezervnu curu, ali naravno da se ona tako ne osjeća" ako mi kod ove kolegice s posla ne uspije, znači moja najiskrenija rečenica (čitaj: rečenica tipične muške svinje) iz srca bi glasila ovako: "N., sorry ali želim da prekinemo, jer planiram ući u vezu s drugom curom, ali želim da ostanemo u "fer i prijateljskim" odnosima jer te mislim držati kao "rezervnu curu" ako mi s ovom ne uspije !! "


(Ilustracija muške svinje, dodao Igniss)

Evo Igniss rekao sam ti svoj problem, kako da od ove svoje iskrene želje i plana, odnosno rečenice tipične muške svinje, napravim scenarij ili neku rečenicu na koju neću dobiti od sadašnje cure trisku + doživotnu mržnju, već da dobijem to da sadašnju curu N. nakon prekida držim i imam u nekoj takozvanoj "prijateljskoj zoni" kao "rezervnu curu-a da ona to ne doživljava tako" kojoj ću se javiti ako mi kod ove "kolegice s posla" ne uspije ?

Ako Igniss smatraš da je ovo neizvedivo, ili da je izvedivo, ali da je neukusno i sebično, ok, ne trebaš pomoći, poštujem to, i ja se osjećam kao sebični kreten :( dok razmišljam kako da ovo napravim, ali me tješi to što znam da ovo što sad ja kao "muškarac" pokušavam napravit, da to cure redovito rade s muškima i to bez ikakve grižnje savjesti, samo te stavi pod parolom "prijateljstva itd... heheh one su vještije od mene" u "rezervnog dečka", pa ja tebe pitam kako da ja to napravim u svojoj situaciji, da curu stavim u "rezervnu curu" ?

Hvala


Tko god je mislio da nekome neću dati savjet zato što to nije kavalirski se grdno vara. Ja ne govorim ljudima što moralno imaju raditi ili ne raditi, već samo promatram. Uostalom, već sam pisao da je kavalirstvo na samrti...


Kavalirstvo je danas u istom stanju kao i Costa Concordia

Dobre vijesti! Ovo je itekako moguće i osobno sam to doživio. Cura u pitanju je uistinu bila "rezerva", i ne samo da joj to nije smetalo godinama, već je zbog toga i sve više fantazirala o tome kako će popraviti stvari, učiniti sve da se vrati na staro, blah blah blah... uglavnom, godine su prošle i još se nije ništa promijenilo. Istina, ne mogu reći da je to garantirana reakcija - podloga svakako postoji, kao što se vidi i ovdje, ali uvijek će utjecati jako puno faktora. Mogao bih reći nešto tipa "šanse za uspjeh su 50%", ali to bi bilo vrlo neumjereno. Jedino ti možeš procijeniti rizik.

Mislim da imaš dobar početni stav, pogotovo što prepoznaješ da je za cure to uistinu modus operandi. O tome će biti više riječi poslije, no dobro je da te neće sputavati grižnja savjest. Također mislim da se moraš osloboditi tog mentaliteta "zaštitne mreže". Mentalitet obilja, sjećaš se? Tvoj stav mi se trenutno čini kao malo nezdrav za tebe u smislu da se po tvom tonu doima kao da ćeš propasti ako ne uspiješ ni s jednom ni drugom. Vjeruj mi, ako si u poziciji da razmišljaš o ovakvim manevrima, treća je odmah iza ugla.

Zanimljivost: tvoja trenutna opsjednutost kolegicom, tako da kažemo Jednoitis, te čini privlačnijim tvojoj sadašnjoj curi N., jer tvoje ponašanje očito zrači onim nedostižnim "nije me briga". No budući da to trenutno nije ono što želiš...

Cijela stvar se može izvesti na dva načina, koji ovise o nekim stvarima koje nisu sasvim definirane. Kao prvo, što ta kolegica osjeća za tebe? Dobivaš li od nje nekakve indikatore interesa? Jeste li već bili vani? Zna li da si ti u vezi i poznaje li osobno N.? Pa evo, da izvidimo oba načina...

1. Pokreneš stvari s kolegicom, a N. ništa ne kažeš sve dok sama ne sazna. Kada sazna i (predvidljivo) te napadne jer si je prevario, ponašaj se hladno i udaljeno, kao da se apsolutno podrazumijeva da moraš imati malo slobode i da je ona nerazumna jer joj to smeta. "Volio bi da smo mogli o tome prije razgovarati" je dobar izgovor koji ne prihvaća nikakvu krivnju. Bez ispričavanja. Bill Clinton je upotrebljavao samo slavno "Učinio sam neke pogreške" i to je bilo sve. Zatim joj reci da moraš razmisliti o svemu i da želiš popraviti stvari između vas, ali nastavi kako već jesi. To će ti dati ekstra vrijeme (barem par tjedana) da iskristaliziraš situaciju s kolegicom i vidiš ima li tu čega. Slučaj koji sam spomenuo na početku se odigrao upravo tako, samo je to "vrijeme" potrajalo 5 godina.

Ako trenutno nisi u nikakvom bližem kontaktu s tom kolegicom i nisi niti siguran bi li ona nešto htjela s tobom, preporučam ovo. Ako nešto loše krene i to ti ne uspije, nitko neće saznati. Čak i ako sazna, nisi ništa loše napravio i opet bi N. bila ta koja je malo previše posesivna ("Lijepo je da se tako brineš za mene" su riječi koje bi ti mogle zatrebati ako budeš optužen za nešto.)

UPOZORENJE! Razmisli je li dobro upuštati se u išta s tom kolegicom, iz sasvim drugog razloga. Ako ti o tom poslu ovisi egzistencija, znaj da takve romanse znaju loše završiti (također zato što poslovni konflikti mogu zasmetati ljubavnoj vezi), a kada završe postoji dobra šansa da netko ostane bez posla. Jesi li spreman to riskirati?

2. N. staviš u rezervu, a tek onda nešto pokušavaš s kolegicom. Ako tvoja kolegica zna za L. i nije voljna ništa raditi dok si s njom, ovo ti je jedina opcija. Isto tako ako se njih dvije već poznaju, ili ako jednostavno nije moguće privatno nešto pokušati s njom. Ako kolegicu bude zanimao tvoj status, uvijek možeš upotrijebiti dobro staro "To je komplicirano".

Kako tvoju trenutnu curu staviti u rezervu? Posjedni je za "razgovor" i nježno joj objasni da ti treba malo prostora. Nešto tipa "znaš da te volim, ali moram razmisliti što bi sa sobom" bi trebalo biti dobro. Ne želiš porušiti nikakve mostove. Naglasi da se želiš i dalje čuti s njom i da vidiš nešto u budućnosti, samo da ti treba vremena. Ako ona na to svejedno reagira loše, vrijedi sve rečeno pod 1. Ne bi joj trebao spominjati ništa o kolegici - ako ideš tako direktno, onda je 1 ionako bolja opcija. U slučaju da joj se poželiš vratiti, morat ćeš ići polagano.

Bilo u 1 bilo u 2, nakon što se sazna ili nakon "razgovora", tvoje ponašanje prema N. bi trebalo biti toplo ali distancirano. Apsolutno ne ulazi u daljnje rasprave o tome je li nešto krenulo krivo, ne ispričavaj se, i kloni se melodramatičnih razgovora. Cijelu stvar bi trebao tretirati kao "Kako vratiti bivšu", iako ti tehnički nije bivša. U doba kada sam pisao Kratku povijest Igre, također sam spomenuo Roissya (aka Heartiste), jednog od mojih omiljenih blogera. Ovaj njegov članak bi ti mogao biti od pomoći, isto kao i ovaj. U prvom članku ne zaboravi pročitati komentare za mnogo korisnih savjeta.

Jedan detalj: čak i ako zadržiš trenutnu curu kao rezervu, imaj na umu da bi ona u međuvremenu mogla kratkoročno naći drugoga ili spavati s nekim. Teško je predvidjeti, ali definitivno uzmi u obzir da šansa postoji i hoće li ti to smetati ako se dogodi.

Puno sreće!

- 07:38 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.01.2012.

Prvi zakon seksualne dinamike

Prvi zakon seksualne dinamike:

Muškarci žele dobiti seks bez da daju pažnju; žene žele dobiti pažnju bez da daju seks.


Ako se ikada nađeš u nedoumici zašto je neka društvena interakcija takva kakva jest, sjeti se ovog pravila. Toliko za danas - over and out.

UPDATE:
Dobio sam pametno pitanje: ako je to pravilo istina, zašto žene ulaze u odnose s Alfa muškarcima gdje postoji samo mnogo neobaveznog seksa, a ništa pažnje?
Odgovor: zato što je Alfa muškarac relativno u puno jačoj poziciji. Zna da se ne mora razbacivati pažnjom jer uvijek može naći drugu, a to zna i ona. Stoga daje to što on traži u zamjenu za barem nestalnu, minimalnu pažnju.

- 04:26 - Komentari (10) - Isprintaj - #

utorak, 24.01.2012.

Kako ostati u celibatu na putovanju

Mnogo muškaraca, kada nekamo putuje, ima romansiranu viziju raja na zemlji koji će ih tamo dočekati, barem što se tiče lokalnih žena. Ma vidi ih tamo crne/žute/crvene/blijede, kako su zgodne! Budući da većina muškaraca ima slabu ili nikakvu igru, logično je da i ta većina muškaraca neće imati posebnog uspjeha, već će se zadržati na čitanju romansiranih putopisa gdje bijeli protagonist osvaja zanemarenu lokalnu djevojku i vodi s njom ljubav na kiši / u pustinji, ili izdvojiti neke pare za javnu kuću. Ne da postoji nešto posebno loše oko te zadnje opcije, kako smo već analizirali


Putovanje kao seksualni raj?

Ništa ne bi moglo biti dalje od istine. Istina je samo to da će to poboljšati tvoju igru dugoročno - ako si voljan učiti na greškama - ali kratkoročno će ti biti mnogo teže nego doma. To je neizbježna stvar, i možeš samo unaprijed znati za potencijalne probleme i pokušati se prilagoditi. Čak i ako imaš igru i znaš otprilike u što se upuštaš, svejedno je lako moguće da te odvedu na stranu neki drugi faktori. Recimo:

1. Oblačiš se kao hippie ili backpacker (poderana odjeća, pončo, raspadnute široke čizme, etc). Nosiš toliko malo odjeće da ćeš svaki komad nositi po tjedan dana, ili je planiraš ručno prati nad slivnikom. Možda misliš da te to čini individualcem i alternativnim tipom (na ironičan način na koji se ljudi žele pokazati različitima kupujući ultimativni konformistički iPod / iPad proizvod) no istina je da se time samo pokazuješ kao još jedan turist koji nema pojma o lokalnoj kulturi i misli da će se najlakše uklopiti time što će smrditi. Ili izgledati kao da smrdi, što je jednako loše. Isto vrijedi i za "cool" majice s natpisima i sunčane naočale, urođene osobine šupčina. Da, ako si ogromna faca, možda ćeš nadići taj hendikep, no zašto si otežavati posao?
Tip: razlike su dobre, no dolaze najviše iz genetike, jezika i karaktera, genijalče

2. Skakućeš između gradova svakih par dana umjesto da se zadržiš po barem 2-3 tjedna ili više. U idealnoj situaciji, trebao bi odabrati jedan grad, utaboriti se tamo za gotovo stalno i odatle raditi izlete kamo te zanima. Ako si u gradu samo kratko, nemaš priliku upoznati lokalne ljude, naučiti jezik, istražiti najbolja mjesta za noćni život ili se čak naći s nekim ako slučajno ostvariš neko poznanstvo. Neizbježno isparivanje već "sigurnih" kontakata za koje si mislio da te nikada ne bi ostavili na cjedilu će izmasakrirati sve tvoje prilike da ostvariš ikakav kontakt s lokalnim ženama.


Ako tvoj plan puta za zemlju koju posjećuješ izgleda ovako, nešto radiš krivo.

3. Toliko si "na ograničenom budžetu" da nisi u mogućnosti osigurati privatni smještaj kad se ukaže prilika za seks. Čak i ako upoznaš neku koja je zaposlena, svejedno je dobra šansa da će i dalje živjeti s nekim. Solo stanovanje može biti skupo. Ako te ne želi odvesti mami ili cimerici, bolje ti je da ti imaš svojeg asa iz rukava.

4. Odbijaš naučiti lokalni jezik. Ako se radi o engleskoj zemlji, nije te briga što zvučiš kao "ja biti" neandertalac, a ako se radi o nekoj drugoj zemlji pogrešno pretpostavljaš da svi znaju engleski. Osim na Baltiku, većina zna "nešto", i postaje vrlo sramežljiva ako im netko iznenada upadne na stranom jeziku. Ne moraš naučiti cijeli jezik, ali par riječi je a) korisno za općenito snalaženje, i b) pokazuje da si iskreno zainteresiran za kulturu, a nisi samo još jedan "seks turist". Koliko napaljenih hordi iz Italije, Velike Britanije, SAD-a, Francuske i sl. stiže u neku zemlju svaki vikend i dreči po ulicama na svojim jezicima? Mogu garantirati da je njihov provod 99% pijanstvo, a ne nešto seksualno, unatoč svim fantazijama o "mladenačkim večerima".

Pronaći neke resurse, pa čak i osobne mentore, nije teško za sve osim egzotičnih jezika. Meni je za ovu svrhu najdraža stranica Livemocha.

5. Pi**ica si koja se boji eskalirati, ili želiš čekati tjednima prije nego išta pokušaš. Koliko bi god na površini "polagani pristup" izgledao dobro da bi pokazao kako si različit od drugih koji dolaze i samo žele seks, isto toliko je i velika zamka koja će uništiti svu privlačnost koju izgradiš. Biti strpljiv i pokazivati kako si strpljiv i uviđavan gentleman ne radi niti u tvojoj rođenoj zemlji, a kamoli u onoj gdje ne živiš baš za stalno.


Nisam spremna, lalalalalalala...

Ne moraš biti očajan i odmah nasrtati, ali stalno pomalo napreduj i guraj stvar prema onome što želiš (kako dvosmisleno :P ). Samopouzdano i bezbrižno eskaliranje - iz kontakta u telefonski broj - iz broja u spoj - iz spoja u dodir - iz dodira u poljubac - iz poljupca u seks - je najbolji indikator Alfa muškarca. Ako to imaš na mjestu, sve ostalo je samo potpora.

6. Odbijaš koristiti internet. Ne, šansa da te istog trena kada sletiš okruže zgodne, oskudno obučene djevojke zainteresirane za tebe nije oko 70% kako su te neki naveli misliti. Ista takva nije ni u prvom baru kamo odeš. Zaboga, pa živimo u dobu Couchsurfinga i nebrojenih drugih stranica. Isprobaj malo upoznavanje, ili jednostavno nešto potpuno nevino i platonski kako bi ti netko pokazao grad, objasnio najbolja mjesta i možda te upoznao s nekim (društveni krug! Poslije ćeš zbog toga biti sretan). Ako se radi o ne-romantičnom kontekstu, većina ljudi će rado upoznati strance. Naravno, pokušaj i s romantičnim. Ova praksa, na engleskom poznata kao "pipelining" (doslovno: "namještanje" ili "segmentacija"), ti nikako ne može naškoditi. Možeš s njom početi i par tjedana prije puta.

7. Družiš se prvenstveno s drugim putnicima umjesto s lokalnim ljudima. Drugi putnici su fascinantni, da, ali miješati se s njima je gubitak vremena što se tiče upoznavanja žena. Attention-whoring, ili jednostavnije, "kurvanje za pozornost", je među ženama koje možeš upoznati recimo u hostelu, na samom vrhuncu i slaba je šansa da će od njih biti ičega. Osim toga, istog trena će biti okupirane hordama gladnih, očajnih Beta tipova koji će skakati oko njih na sami treptaj i izazivati nerealnu inflaciju. Ako odete vani (što će redovito, nakon puno neslaganja, biti u naj-kliše i najskuplji disko preko ulice), imaš bolju šansu da upoznaš povraćevinu nekog bezveznog Australca koji se napio kao svinja nego li neku ženu. Razgledavaj s drugima znamenitosti, a ne barove. Biti sam stranac u nepoznatom mjestu nije samo avantura, već će te i pozitivno odvojiti od turističke horde na koju su lokalne žene navikle.

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.01.2012.

Zašto u disku vjerojatno nećeš pronaći partnera svojih snova

Nikada me ne prestaje zaprepaštavati popularni način provođenja vremena, ispijanje pića, bezvezno odijevanje, klataranje uokolo i neobavezni erotski kontakt, koji je danas u obliku "samo još jedne večeri vani u disku" postao modus operandi ogromne većine mladih generacija. Iz nekog razloga, čak i mladi intelektualci smatraju X tjedana na sat provedenih u zadimljenom, nagruvanom i bučnom okruženju epitomom dobre zabave. Za većinu je to jednostavno nešto prirodno. Nisu nikada posebno o tome razmišljali, jednostavno su se uklopili u opću kulturu. Također se smatra i dobrim mjestom za naći momka ili curu.... wooops, čekaj malo. Postoje neki problemi.

Muška strana: zamisli kvalitetu žene koju ćeš upoznati na takvom mjestu? Kao drugo, vjerojatno nećeš imati uspjeha. Nije uopće tajna da su većina diskoa u gotovo stalnom stanju "sausage-fest"-a, te da je upravo u njima preselekcija, već i inače vrlo jaka sila, pojačana više puta. Popularni zgodni tip koji je došao sa svojim haremom privući će gotovo svu žensku pozornost, isto kao i najbolji plesač u klubu, dok će drugi stajati sa strane i fantazirati o tome da im netko priđe. Šupčine su naglašeni, drugi su zaboravljeni. Ako imaš dobru igru, nešto na čemu bi trebao raditi konstantno, samo naprijed. No uvijek imaj na umu: takva mjesta su po svojoj prirodi okrutna prema prosječnosti. I ako se želiš poboljšati, što je sasvim moguće, budi spreman na mnogo razočaranja prije uspjeha.

Vratimo se i kvaliteti. Ovdje dolazimo do klasičnog Groucho Marx problema "ne želim pripadati nijednom klubu koji bi me prihvatio kao člana". Prevedeno u ovaj kontekst, ako je u ovom okruženju ona pala na tvoju igru ili izgled (koji su u toj okolini izolirane kvalitete, a ne dio tebe kao cijele osobe negdje vani), kolika je šansa da će uskoro pasti na sljedećeg tipa koji se pojavi s boljim izgledom i igrom?

Prilično velika, zapravo. Prepustit ću svakome na volju želi li se brinuti o potencijalno velikom broju na koji takav manjak kriterija ukazuje i smeta li mu to uopće. Bukvalno rečeno, šansa da tu upoznaš kvalitetnu ženu, pa čak i ikakvu ženu, je minorna. Budući da je većini disko jedina zabava za koju znaju, pretpostavljam da uočavaš problem, ali to nije današnja tema. Osobno, poučen iskustvom od poznanstava nastalih na takvim mjestima očekujem puno zabave, ali malo supstance. Ali kada želiš samo zabavu, i naravno ako znaš što radiš sa svojom igrom, diskoi su nenadmašna stvar. Bog blagoslovio onoga tko je izumio vrteća svjetla.


Beskonačni izvor seksualnog zadovoljstva.

Ženska strana: kao tipična žena, vjerojatno si sklona prigovarati o tome gdje su nestali svi dobri muškarci, te isto tako zašto su svi dobri muškarci zauzeti, zašto više nema džentlmena i zašto su općenito svi takvi kreteni. Nažalost, moram ti reći, tvoj izbor lokaliteta snosi dobar dio krivnje za neugodne situacije koje doživljavaš. Recimo da želiš upoznati nekog tihog, vjernog, pristojnog i umjetnika, možda koga zanimaju šetnje u prirodi koliko i tebe. E pa pogodi što? U disku je preglasno da bi mogla dubinski razgovarati o galeriji koju si posjetila. Naslućuješ pogrešku?

Igra, sa svojim energičnim pristupom, pametnim replikama, ostavljanjem bez daha i seksualnim kontekstom, je kao stvorena za disko. Onaj tko ima dobru igru (i.e. Alfa) je u takvoj okolini kralj. On je zvijezda, obara s nogu, i svojim vrlo izoliranim ali vrlo efikasnim osobinama će garantirano privući tvoju pozornost. Ako tražiš nekog tihog i pristojnog, šansa da se on nađe na takvom mjestu je malena, a čak i da se nađe su još manji izgledi da ti se usudi pristupiti u tako opasnoj atmosferi u koju on ne pripada. Svojim prisutstvom si gotovo eliminirala mogućnost da nađeš nekog "normalnog", a potencirala šansu za upoznavanje onih za koje predstavljaš lijepo zamotan komad p**ke.

Ali, reći će neke djevojke, nikada se nismo raskalašeno ponašale po diskoima. Nismo bile pijane. Nismo spavale s prvim tko nam je prišao niti se žvalile i pipale sa strancima. Samo smo popile koje piće i malo plesale u krugu. Čak i tada - misliš li da se tihi razgovor i šetnja, ili pristojan koncert pop pjevača mogu mjeriti s umjetnim uzbuđenjem i adrenalinom blještavih svjetala, sa svemoćnom bukom disko muzike? Što si više vremena provela u takvom okruženju, to je takvo okruženje postalo više tvoj standard po kojemu ćeš mjeriti sve ostalo.

To je jednostavno pasivna stvar. Ako ti se netko tko je dobronamjerno skupio hrabrost da ti kaže bojažljivo "hej" dok čekate u redu čini kao trunku mlak i pomalo dosadan. mislim da za to možeš okriviti samo sebe.

Oznake: disko, rana igra, srednja igra, savjeti za žene, odabir partnera


- 06:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 14.01.2012.

Kapetan i prvi časnik

Ljudi često krivo shvaćaju pojam "dominantnosti" koji spominjem u gotovo svakom postu kao osnovu kvalitetnog odnosa muškarca i žene. Kao prvo, ne radi se o tiraniji ili oholosti; kao drugo, dominantnost u kontekstu zavođenja je drukčija od dominantnosti u kontekstu duge veze ili braka.

Ne dopusti da te uvjere drugačije, velika doza dominantnosti je kao ulje za podmazivanje svakog zavođenja i manifestira se najviše u zabavljenoj vještini, samopouzdanju i hrabrosti. Nakon što je nešto kliknulo i uspostavili ste nekakvu vezu, dominantnost postaje jednako vitalna ali drukčija - sastoji se najviše od vodstva i odlučnosti.

Uoči razliku: prva vrsta dominantnosti je neka vrsta hladnoće, i preuzimanja velikih rizika u okolnostima koje nisu pod ičijom kontrolom. Druga je usmjeravanje, donošenje odluka i stvaranje kontrole od koje se druga strana osjeća sigurno. Feministi će sada vrištati da muškarac ne smije imati kontrolu, ali to je osnova velike većine zdravih bračnih i drugih odnosa. I ne, ne mislim na opsesivno kontroliranje partnera. Ovu finu ravnotežu je teško precizno odrediti, a još teže opisati. Stoga današnji post...


Kapetan i prvi časnik. Bez gay šala, molim.

Dominantnost u dugoj vezi ili braku se može otprilike poistovjetiti s modelom koji vlada na brodu - kapetan i prvi časnik. Muškarac bi trebao biti kapetan - on donosi odluke i preuzima odgovornost. Nevažne, rutinske stvari većinom odlučuje sam; za važne stvari se uvijek konzultira s prvim časnikom i traži njegov savjet. Uzima u obzir njegovo mišljenje ako je različito i dozvoljava da to promijeni njegovo, no u slučaju neslaganja on je taj koji donosi odluku. Na kraju krajeva, i njegova odgovornost je veća.

Ponekad, samo u izuzetnim okolnostima, može biti odsutan i prepustiti vodstvo prvom časniku, znajući da će on jednako dobro obaviti posao. Imati dva kapetana će neminovno dovesti do razdora kada se ne budu mogli dogovoriti oko neke bitne odluke, dok će ne imati nijednog kapetana biti jednako pogubno kroz besciljno krivudanje.

Princip je vrlo jednostavan i identičan onome kod testa plakata uz cestu za SMS poruke. Odgovara li tvoja pozicija u vezi/braku otprilike ovom modelu koji sam naveo? Ako ne, ne bi bilo loše zamisliti se malo.

- 13:37 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 10.01.2012.

Jesu li prostitutke zamjena za Igru?

Čitatelj P.P. piše:

Poštovani Igniss,
Sa zanimanjem sam pročitao tvoj blog. Zbilja zanimljive analize ženskog uma. Iskreno, ne znam jesu li žene stvarno takve kakvima ih ti prikazuješ u svom blogu, pa dopuštam mogućnost da imaš pravo. Ali, ako vjeruješ u to da je tvoja analiza ženskog uma točna, onda si trebao otići do kraja, pa napisati savjetnik za muškarce o tome kako i gdje za malo novaca dobiti kvalitetnu uslugu prostitutki. Jer ukoliko si u pravu i ako su žene zaista takve kakvima si ih prikazao, sa njima se ne isplati imati apsolutno nikakav kontakt osim seksualnog. A u takvim okolnostima je najbolje imati posla samo sa prostitutkama. Ovo nije ni kritika ni provokacija, ozbiljno to mislim. Nemoj mi molim te odgovoriti da se više isplati postati alfa mužjak nego plaćati prostitutke. Jer za prostitutke bi se još tu i tamo našlo novaca, ali da običan čovjek postane alfa mužjakom kako si ga ti opisao, trebala bi mu gomila love i to sa neizvjesnim uspjehom. Lijep pozdrav.

Hej, hvala na zanimanju. Pa, iako volim upozoravati na opću opasnost i oprez, ne mislim da su sve žene takve. Priroda svakako jest, samo opet u njoj postoje razni stupnjevi na koje utječu kultura, okolina, odgoj, itd. Istina, broj decentnih, "kvalitetnih žena" se smanjuje svakim danom kako se svijet sve više amerikanizira, ali i dalje postoji velik dio ne-zapadnog svijeta gdje se može upoznati i druge žene. Ili kulture između koje su zadržale i malo tradicionalnog (recimo, Poljska i Ukrajina - razlika između tamnošnjih i ovdašnjih žena je ogromna).

Nije mi nimalo strana ta misao da je najbolje imati posla samo sa prostitutkama. Osobno volim ovu alegoriju "5 stadija tuge" koja opisuje stavove muškaraca koji se uhvate Igre:


Faza 4?

1. Negiranje: sve su žene prekrasna anđeoska bića.
2. Bijes: sve su žene kurve.
3. Pregovaranje: sve su žene kurve, ali možda mogu pronaći onu posebnu koja nije.
4. Depresija: ne želim imati ništa sa ženama.
5. Prihvaćanje: sve su žene kurve, tako da je najbolje što mogu učiniti igrati igru bez vezivanja za njih


U kojoj bi se ti našao fazi, ako ijednoj? Nijedna nije nužno bolja ili lošija od drugih, iako oni iz prve faze u pravilu spadaju u skupinu koja ima najmanje uspjeha. Iako svakako volim razbiti neke pozitivne iluzije o ženama jer ih prosječan muškarac previše idolizira, nije mi cilj da ih netko zamrzi. Jednostavno prihvatiti prirodu pojedinog spola, ne mrziti je, može dovesti do najvećeg razumijevanja i zadovoljstva.

No, recimo da vrijedi 4. i stoga ideja o prostitutkama dominira kao isplativa strategija. Mogu bez problema razumjeti koristi takve strategije i zašto bi za nekoga ona bila dobra. No u prosječnom slučaju, tu se nažalost ne mogu složiti s tobom zbog ove tri točke:

1. Seks sa ženom koja to želi će uvijek biti bolji od seksa sa ženom koja to radi za posao. Iskreno, imao bi problema s dizanjem ako bi takvo iskustvo bilo mehaničko ili kao da ona zapravo ne želi biti tu. Znati da je i ona zadovoljena koliko i ja dosta pridonosi ukupnom doživljaju seksa.

2. Nažalost, moram ti reći da se postati Alfa mužjak uistinu isplati puno više nego plaćati prostitutke. Zašto?

A) Prostitutke su je**no skupe i stoga, osim povremeno (ili u mega-nerazvijenim zemljama kao Kambodža), nedostupne prosječnom muškarcu. U Hrvatskoj, prostitutke (i to ne nužno najljepše, najmlađe i s najintimnijim iskustvom) koštaju oko 100€/h. Recimo da bi netko tko ima curu ili ženu koja je sretna s njim spavao s njom 2 puta tjedno. To je 200€ tjedno, ili 10400€ godišnje. To je apsurdno veliki iznos za naše prilike, čak i za dobrostojeće ljude. Samo tajkuni, političari i sl. bi si mogli priuštiti tako nešto. Naravno, pretpostavljam da uvijek ostaje Tajland...

B) bogatstvo, iako korisno, je dvosjekli mač zbog kojega može ispasti da te seks košta puno više od bilo koje prostitutke. Primjer: Kobe Bryant, nedavno oguljen za desetke milijuna. Ako je spavao sa svojom ženom svaku noć braka, i dalje ga je to u prosjeku koštalo trideset puta više nego da je otišao kod naj high-end prostitutke, kurtizane ili kako bi već to nazvali, i platio joj 300-400€/h.

3. Alfa mužjak je mnogo više stanje uma nego financija. Pročitaj opet post "Cure koje vole kretene", a zatim "Severina je trudna!" za bolju ilustraciju. Financije uvijek pomažu, ali čak i kod ogromnih financija, razvijanje pravog karaktera - učenje i vježbanje igre - će dati mnogo bolje, brže i vidljivije rezultate.

Mislim da je krivo i dugoročno štetno za muškarca gledati na stvar kao "nikada neću biti bogat, stoga nikada neću biti Alfa", ili "rođen sam nizak i slabe građe pa nikako ne mogu biti Alfa". Pravilno stajalište, po meni, bilo bi "Alfa se sastoji od puno stvari, uključujući i bogatstvo, stoga ću prvo pokušati nabaviti one stvari koje su najlakše i najrealnije".

Sve u svemu, ovo je jako dobro pitanje o kojemu se može pričati još nekoliko postova i rasprava će se kontinuirano nastaviti kroz ovaj blog.

Lijep pozdrav,
Igniss

- 02:48 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.01.2012.

Ne budi pi**ica

Mogu jasno opisati kako ide tok misli tipičnog muškarca: upozna neku ženu koja mu se sviđa, i nalazi se u prilici da izrazi interes prema njoj primjeren situaciji. Možda ju je tek nedavno upoznao i mogao bi je pitati za kontakt detalje. Ili je s njom na spoju i mogao bi je uhvatiti za ruku dok šetaju. Ili se ljube i mogao bi eskalirati i pozvati je doma ili sebe kod nje. I u svakom slučaju u njemu leži sitni, jedva čujni glasić:

"Ako nešto pokušam, možda će me odbiti. Možda je prerano. Što ako prerano nešto poduzmem i uništim šanse koje sam imao? Što ako će poslije biti boljeg trenutka? Što ako pomisli da sam kao i svi drugi (lol)? Što ako se osramotim? Što ako ispriča nekome?"

STOP!



Činjenica je, nikada nećeš biti kažnjen za nešto što si pokušao prerano ili preintenzivno - naravno, ako je tvoje reakcija na moguće odbijanje Alfa kakva treba biti. Ženska potreba za "muškarcem koji zna što želi" će te zaštititi od bilo neugodnosti. Također je činjenica da mnogo više muškaraca ima problem s prevelikim suzdržavanjem, a ne premalim.

Svemir boli k**ac za tvoj ego i tvoje (ne)uspjehe. Sutra ćeš biti prašina - ako ne posežeš za onim što bi trebao, bez obzira na "riziK" u tvojoj glavi, onda to ni ne zaslužuješ.

Sljedeći put kada ti misli krenu putem bez povratka, sa sjenama oklijevanja svugdje oko tebe, zapitaj se: "što imaš izgubiti?"

- 15:35 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 03.01.2012.

Velika lista seksualne eskalacije

Za razliku od filmskih scenarija gdje se dvoje golupčića gledaju satima i danima i onda odjednom magično završe u krevetu, stvarni svijet funkcionira malo drukčije. Ako verbalna igra gradi privlačnost, dodir je ono što je učvršćuje. Tvoja pametna dosjetka će sutra biti zaboravljena, no dodir neće, koliko god bio prolazan.

Nije nimalo slučajno da je jedan od problema zbog kojih muškarci završavaju u "prijateljskoj zoni" manjak dodira. Tipično Beta razmišljanje je plaho i čeka dopuštenje da učini išta, čak i male dodire za koje pogrešno vjeruje da su na neki način nepristojni ili uvredljivi za ženu. Bukvalno uzima da "ne uvijek znači ne" i očekuje da će za tu pristojnost biti nagrađen. Kao posljedica suzdržavanja, jaz samo raste i raste, dok naposljetku između njega i žene ne ostane nepremostivi ponor.

Grubo rečeno, ništa dodira = ništa eskalacije. A ništa eskalacije = ništa seksa. Tvoj cilj je, osim postati prirodno komunikativna osoba, postati i prirodno "touchy" - recimo, "topla" osoba. Ovo je ista stvar kao i projekcija: ako se ti osjećaš neugodno kada nekoga dodiruješ ili nemaš dobar, samopouzdan jezik tijela, oni će tvoj dodir doživjeti kao neželjen i creepy. Ako se osjećaj opušteno, i oni će biti opušteni. No kako bi olakšali put, pogledajmo ovu opću, redoslijednu klasifikaciju dodira:

Slučajni (romantično nejasni) dodir - 1. kategorija



- Rukovanje
- Dodir po nadlaktici ili podlaktici da naglasiš nešto ili skreneš pozornost - ova najosnovnija vrsta dodira bi ti trebala prijeći u naviku.Što prije počneš, to je prirodnije. Najbolje odmah prilikom rukovanja, vrlo kratko i jedva primjetno.
- Stajanje blizu tako da vam se ruke ponekad dodiruju

Slučajni dodir - 2. kategorija
- Poljubac u obraz
- Zagrljaj (prijateljski prilikom pozdrava)
- Sjedenje tako da vam se noge ili ruke dodiruju
- Tapšanje po leđima (gornjem dijelu)
- Dodirivanje ramena
- Daj 5
- Čitanje dlanova

Slučajni dodir - 3. kategorija - mnogi muškarci čine grešku preranog približavanja licu. Udaljenost lica i dodiri po njemu su granica između slučajnog i namjernog i ne smiju doći prije nego je uspostavljena neka vrsta sigurnosti i povezanosti. Ako se žena ikada osjetila ugroženo zbog dodira, to je bilo zato što je prerano dodirnuto ovo vrlo osjetljivo područje.
- Pričanje u njeno uho ili vrlo blizu lica (zbog vrlo glasne okoline) ili šaptanje (tajna)
- Kratko dodirivanje vrata ili predmeta oko vrata, te na ušima
- Uklanjanje nečeg iz ili poravnavanje kose

Namjerni dodir - 1. kategorija - negdje nakon ispunjavanja dodira iz slučajne 2. ili 3. kategorije, dobra je ideja početi s ovako nečim. Ovo su izražajne stvari, no ne toliko da još nema nikakvog povlačenja. Stvari u ovom trenutku i dalje vise u zraku.
- kratki zagrljaj sa strane
- hodanje ruku pod ruku
- dulji dodir donjeg dijela leđa (za usmjeravanje kroz gužvu, recimo)
- dulji dodir po koljenu
- poljubac u ruku

Namjerni dodir - 2. kategorija - dok se za 1. kategoriju može reći da nije baš obvezujuća, ništa iz druge se ne radi s nekim tko ti se ne sviđa na romantičan način. Ovo su prilično krupni izrazi interesa i treba ih tretirati štedljivo.
- držanje za ruke
- ruka oko njenog stomaka ili boka
- dodir po bedrima
- dulje držanje ruke oko njenih ramena
- uzimanje njene ruke i njeno stavljanje bilo gdje na sebe
- frontalni zagrljaj



Namjerni dodir - 3. kategorija - ova vrsta dodira je gotovo uvijek priprema za poljubac. Ako je ovaj korak prošao, gotovo si 100% siguran.
- stavljanje njene noge preko svoje
- nježno, polagano dodirivanje njenog lica, vrata ili kose
- približavanje lica i gledanje duboko u njene oči uz bilo koji drugi dodir

Nikada ne pitaj za dopuštenje za dodir - ili učini ili ne učini. Što ako si krenuo prebrzo i ona se udalji ili ti na drugi način pokaže da joj to nije ugodno? Odmakni se, smanji intenzitet i pokušaj opet od nižeg koraka. Iako previše inzistiranja može učiniti štetu, dati će bolje rezultate nego premalo inzistiranja devet od deset puta.

Oznake: dodir, spoj, srednja igra


- 12:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu