Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Velika lista seksualne eskalacije

Za razliku od filmskih scenarija gdje se dvoje golupčića gledaju satima i danima i onda odjednom magično završe u krevetu, stvarni svijet funkcionira malo drukčije. Ako verbalna igra gradi privlačnost, dodir je ono što je učvršćuje. Tvoja pametna dosjetka će sutra biti zaboravljena, no dodir neće, koliko god bio prolazan.

Nije nimalo slučajno da je jedan od problema zbog kojih muškarci završavaju u "prijateljskoj zoni" manjak dodira. Tipično Beta razmišljanje je plaho i čeka dopuštenje da učini išta, čak i male dodire za koje pogrešno vjeruje da su na neki način nepristojni ili uvredljivi za ženu. Bukvalno uzima da "ne uvijek znači ne" i očekuje da će za tu pristojnost biti nagrađen. Kao posljedica suzdržavanja, jaz samo raste i raste, dok naposljetku između njega i žene ne ostane nepremostivi ponor.

Grubo rečeno, ništa dodira = ništa eskalacije. A ništa eskalacije = ništa seksa. Tvoj cilj je, osim postati prirodno komunikativna osoba, postati i prirodno "touchy" - recimo, "topla" osoba. Ovo je ista stvar kao i projekcija: ako se ti osjećaš neugodno kada nekoga dodiruješ ili nemaš dobar, samopouzdan jezik tijela, oni će tvoj dodir doživjeti kao neželjen i creepy. Ako se osjećaj opušteno, i oni će biti opušteni. No kako bi olakšali put, pogledajmo ovu opću, redoslijednu klasifikaciju dodira:

Slučajni (romantično nejasni) dodir - 1. kategorija



- Rukovanje
- Dodir po nadlaktici ili podlaktici da naglasiš nešto ili skreneš pozornost - ova najosnovnija vrsta dodira bi ti trebala prijeći u naviku.Što prije počneš, to je prirodnije. Najbolje odmah prilikom rukovanja, vrlo kratko i jedva primjetno.
- Stajanje blizu tako da vam se ruke ponekad dodiruju

Slučajni dodir - 2. kategorija
- Poljubac u obraz
- Zagrljaj (prijateljski prilikom pozdrava)
- Sjedenje tako da vam se noge ili ruke dodiruju
- Tapšanje po leđima (gornjem dijelu)
- Dodirivanje ramena
- Daj 5
- Čitanje dlanova

Slučajni dodir - 3. kategorija - mnogi muškarci čine grešku preranog približavanja licu. Udaljenost lica i dodiri po njemu su granica između slučajnog i namjernog i ne smiju doći prije nego je uspostavljena neka vrsta sigurnosti i povezanosti. Ako se žena ikada osjetila ugroženo zbog dodira, to je bilo zato što je prerano dodirnuto ovo vrlo osjetljivo područje.
- Pričanje u njeno uho ili vrlo blizu lica (zbog vrlo glasne okoline) ili šaptanje (tajna)
- Kratko dodirivanje vrata ili predmeta oko vrata, te na ušima
- Uklanjanje nečeg iz ili poravnavanje kose

Namjerni dodir - 1. kategorija - negdje nakon ispunjavanja dodira iz slučajne 2. ili 3. kategorije, dobra je ideja početi s ovako nečim. Ovo su izražajne stvari, no ne toliko da još nema nikakvog povlačenja. Stvari u ovom trenutku i dalje vise u zraku.
- kratki zagrljaj sa strane
- hodanje ruku pod ruku
- dulji dodir donjeg dijela leđa (za usmjeravanje kroz gužvu, recimo)
- dulji dodir po koljenu
- poljubac u ruku

Namjerni dodir - 2. kategorija - dok se za 1. kategoriju može reći da nije baš obvezujuća, ništa iz druge se ne radi s nekim tko ti se ne sviđa na romantičan način. Ovo su prilično krupni izrazi interesa i treba ih tretirati štedljivo.
- držanje za ruke
- ruka oko njenog stomaka ili boka
- dodir po bedrima
- dulje držanje ruke oko njenih ramena
- uzimanje njene ruke i njeno stavljanje bilo gdje na sebe
- frontalni zagrljaj



Namjerni dodir - 3. kategorija - ova vrsta dodira je gotovo uvijek priprema za poljubac. Ako je ovaj korak prošao, gotovo si 100% siguran.
- stavljanje njene noge preko svoje
- nježno, polagano dodirivanje njenog lica, vrata ili kose
- približavanje lica i gledanje duboko u njene oči uz bilo koji drugi dodir

Nikada ne pitaj za dopuštenje za dodir - ili učini ili ne učini. Što ako si krenuo prebrzo i ona se udalji ili ti na drugi način pokaže da joj to nije ugodno? Odmakni se, smanji intenzitet i pokušaj opet od nižeg koraka. Iako previše inzistiranja može učiniti štetu, dati će bolje rezultate nego premalo inzistiranja devet od deset puta.

Post je objavljen 03.01.2012. u 12:57 sati.