Udruga Mlada pera


Postanite član Kluba podupiratelja mladih literata. Svaka donacija je dobrodošla. Time se i Vi pridružujete našim naporima za unapređenje literarnog izražavanja i obrazovanja djece. Svima HVALA!Spomenuli su knjigu:Dnevnik.hr - Naš bloger izdaje knjigu

E-medjimurje - U "Mamici" promocija knjige "Konobari, kurve i političari"Tko o kome, ja po svome

30.08.2015., nedjelja

Promocija iz drugog kuta


Eto dočekao sam se i te promocije.
Mnogi već objavljuju svoje viđenje i doživljaje, i kad se spoje svi postovi, znat će se sve, što, gdje, kako i s kim. Da je atmosfera bila pozitivna, prijateljska i afirmativna, oslikava recimo i pojedinost da sam sjedio pokraj križara, žene koja mi je u komentaru na moj post Jesi li i ti kukavica glasno i jasno odgovorila NE!
I još jedna pojedinost koju sam zapazio po "političkoj deformaciji", bilo je osjetno više blogerica nego blogera.

I da li je sve prošlo kako je predviđeno?
Nije!
Promocija je imala svoj pogled i iz drugog kuta, i nadam se da ga nitko nije snimio i da se neće pojaviti negdje na Youtubu.
Kao ni trenutak kad sam se u dvorani ja blago nagnuo, a dupla ljuta je pažljivo odmjerio moju stražnjicu, onako kako to radi muškarac muškarcu, ne zato što voli odmjeravati muške stražnjice, ili zato što je moja nešto posebno sexy, već zato jer.....no krenimo redom!

Imao sam sa Sjedokosim dogovor da ga sačekam na uglu Petrinjske i Amruševe i pomognem oko istovara knjiga. Knjige lijepo zapakirane, po 14 u paketu. I ja se sagnem da dignem jedan paket, kad čujem FFRRRRCCC.
Pukle hlače!
Pa dobro, dođe provincijalac u metropolu na promociju, friško istuširan tog istog dana, s jednodnevnom bradom kako je to sad u modi (ili je barem donedavno bilo), i odmah se sramoti!
I onda još onako, usred bijela dana, usred bijelog Zagreb grada, s obje ruke opipava međunožje i međustražje da procijeni rupu, pardon, štetu.

Dočepam se nekako te Europske dvorane ( a kako će Hrvat u Europu nego rasparanih hlača), gdje je onda dupla ljuta solidarno muški procijenio štetu. Procjeni se priključila i njegova žena, i njihov zaključak je bio, ništa se ne vidi.
No ja sam zauzeo svoje mjesto u kutu i više se nisam micao.
Uglavnom.
Kako u svemu lošem treba sagledati i dobru stranu (je li tako O-da životu?), dobro je i došlo malo ventilacije, jer je bilo jako vruće.

I bez obzira hoće li ovaj novi admin koji nastoji biti politički korektan staviti post na Fresh ili Cool listu, glavno da je meni među nogama bilo fresh i cool!

A forenzičari su svim raspoloživim sredstvima analizirali donju fotografiju i na sudu dokazali da se ništa ne vidi:)


Oznake: blogoknjiga, i ja imam post, promocija


- 11:25 - Ajd sad ti po svome (18) - Isprintaj - #


28.08.2015., petak

Objavljeno na medjimurje.info


Promocija prve blogerske zbirke u Hrvatskoj

Prva hrvatska zbirka blogerskih radova je servirana.U knjizi su odabrani radovi blogera sa Blog.hr-a, njih 39, koji dolaze iz šest država: Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke i Srbije.Ono što je najzanimljivije u knjizi je potpuna različitost autora, ali ne u podjeli na stare i mlade (ima ih od 25 do 73 godine), ili po zanimanjima, a ima ih od liječnika do skippera, od arheologa do konobara, od elektroinženjera do profesora, od domaćice do kasirice, već u različitim stilovima razmišljanja, oblikovanja priča, stihova, foto zapisa.Dragi Zagreb grade, u subotu, 29. kolovoza imaš čast ugostiti te blogere i njihove kolegice i kolege iz cijele Hrvatske na promociji te zajedničke knjige “I ja imam post”, ili kako je oni od milja zovu Blogoknjige.
Promocija počinje u 17 sati u Europskom domu u Zagrebu, Jurišićeva 1.Među 39 blogera su i dva Međimurca: semper contra i Gorkić Taradi (na slici)


Oznake: i ja imam post, blogoknjiga


- 10:14 - Ajd sad ti po svome (5) - Isprintaj - #


27.08.2015., četvrtak

Jesi li i ti kukavica?


Smatram da je moje pravo da imam vlastito mišljenje.
Dapače, živim i djelujem po tom pravu.
Omiljeni način djelovanja mi je pisanje.
Smatram da pisanjem lakše izražavam svoje misli i mišljenje.
Koje se ne sviđa svima.
I tako i treba biti.
Jer pišem o onome što me interesira, ne pišem o svemu mogućemu jer nisam budala pa da sve znam i u sve se razumijem. Pišem onako kako mislim. Ne znam i ne želim svoje misli zapakirati u neki celofan, ne želim da se između redaka mora nagađati što sam htio reći. Svoje mišljenje iznosim jasno, da ne bi bilo nikakve sumnje!
A među onima koji ne misle kao ja ima i takvih koji me zbog mog mišljenja nastoje uvrijediti, poniziti.
Oni misle da su mi zadali udarac, a zapravo su mi dali novi vjetar u leđa!
Što mi više klipova podmeću pod noge, to se brže krećem.
I to uzbrdo!
Jednostavno smatram da je čovjek sam odgovoran za svoj život, sudbinu. Ne može uvijek ostvariti sve ciljeve u životu, ali ako nije ni pokušao, neće ostvariti baš nijedan.
I onda će kukati i samosažalijevati se.
A jedan takav primjer su svi oni koji ne izlaze na izbore.
O da, kritizirat će Vladu, i bivšu i sadašnju i buduću, nakon izbora mudro će zboriti kako su to oni znali.
Ali u biti su kukavice koje nemaju hrabrost poduzeti nešto u životu, promijeniti nešto u životu.
Sad nam se približavaju izbori, započela je predizborna kampanja, i već masa njih viče: o ne, opet kampanje, opet reklame, opet će samo o tome pričati.
I cijelo vrijeme pričaju kako ih politika ne zanima, ali cijeli dan trube o njoj.
Cijelo vrijeme pričaju kako se ništa ne može promijeniti, a ne može se jer oni nemaju hrabrosti za promjene.
Izgovori tipa “svi su isti”, “ništa su tu ne može” itd. samo su izgovori za kukavičluk!
Jer samo kukavica sjedi kod kuće i čeka da netko drugi napravi nešto za njega!
Samo kukavica nalazi izgovore da ne napravi promjene u svom životu!
Samo kukavica nema hrabrosti napraviti prvi korak!
Jer nisu svi političari isti, kao što ni svi ljudi nisu isti.
Ali treba imati hrabrosti i upustiti se u izbor, a ne biti hrabar i kritizirati tuđi izbor!
Treba biti hrabar i izreći svoje mišljenje, a ne samo pljuvati po tuđem!
Ponekad treba biti hrabar i promijeniti smjer da bi stigao do cilja !

A ako sam nekoga ovim tekstom uvrijedio, neka mu bude utjeha da sam samo iznio svoje mišljenje!

Oznake: pravo na mišljenje


- 11:37 - Ajd sad ti po svome (18) - Isprintaj - #


25.08.2015., utorak

Sve miriše na ORaH


ORaH svakim danom zaokuplja sve više pažnje, iako to svi opovrgavaju, i nastoje ismijati tu “malu strančicu”, a neizostavan dojam je da je svi pomno prate.
I ne samo prate, već otvoreno kradu ORaH-ov rad.
Mirela Holy pokrene interpelaciju o bušenju Jadrana, odmah se prilijepi HDZ.
ORaH počne zagovarati upotrebu konoplje i zelenu ekonomiju, evo SDP “originalno” najavljuje legalizaciju konoplje i uvođenje zelene ekonomije.
Na protivljenje bušenje Jadrana zalijepio se i Živi zid, kao i na, s višemjesečnim zakašnjenjem, fracking u Međimurju, i zamisli, legalizaciju konoplje.
A biser nad biserima, oličenje hladnokrvne, usudit ću se reći, ljigavosti, su Josipović i Čačić. Osim kopiranja politike reforme javne uprave, pravosuđa, teritorijalnog ustroja, zapravo znatnog dijela Programa, dva dana nakon što je ORaH predstavio svoj slogan PROMIJENI SMJER oni na pressici bez treptaja oka upotrebljavaju taj slogan kao da je te sekunde izašao ispod nakovnja.

A ORaH je još po nečemu originalan: za vlastito financiranje i promociju neće koristiti već ofucane kemijske olovke, bedževe i kape, već originalne parfeme čiji je dizajner Dejan Levačić, član ogranka stranke u Čakovcu.
Kupnja parfema će se knjižiti kao donacija stranci, a parfemi se mogu nabaviti putem web boutiqua ili u središnjici stranke, Ilica 48 u Zagrebu.

Oznake: feminine, masculine, orah, parfem, promijeni smjer, unisex


- 12:25 - Ajd sad ti po svome (1) - Isprintaj - #


24.08.2015., ponedjeljak

Opravdano ubojstvo


Počeo sam osjećati nenaklonost prema religiji još kao klinac, nekako nagonski, čim sam osjetio da religija dijeli ljude.
Kad bi u razgovoru rekli “on je židov”, ograđujući se odmah da time ne misle ništa loše, još klinac sam se pitao zašto su onda imali potrebu to napomenuti. Ili govore o nečijem urodu u polju i iz vedra neba “on je pravoslavac”. Hm, kako sad pak to utječe na urod?
Pa su razgovori bili tako intelektualni, opaske tako bistre, da sam jednom u vrtiću zaključio da svi na selu koji imaju krave, a nemaju svinje, to su muslimani.
Pa onda u školi učiš o ratovima u ime vjere, ubijanjima zbog vjere, i čudiš se kako su nekad grozni bili ljudi.
Odrastao si u siromašnoj obitelji, u siromaškom kvartu, često niste imali što jesti, ali se novac davao u crkvu, a tamo su uvijek bili nekakvi debeli svećenici, imali su i auto, čak i televizor, i to u boji.

Pa onda odrasteš, misliš ti si odrastao pa je i svijet odrastao, ali brzo shvatiš da se varaš.
Svaka religija govori da je miroljubiva, pričaju o nekakvoj ravnopravnosti, jednakosti, uzajamnom poštovanju, riječnik kao da su izašli iz kakvog partijskog kružoka, ali istovremeno pljuju i omalovažavaju druge religije, sami sebe izdižu iznad drugih, gledaju prezrivo one druge.

I jednog dana te zaslijepi spoznaja, nema to veze s vjerom, sve se vrti oko love. Ako ne čiste love, a onda oko ruda, nafte, vode, zraka, sve je to lova!
I svi ti ratovi su vođeni zbog love, religija ja samo izgovor.

I u puno tih današnjih ratova svoje prste imaju Amerikanci. Zbog svojih interesa oni su stvorili Al-Kaidu, ISIL, ISIS i još mnoge druge, neki se tek moraju pojaviti na sceni.
Jer su Amerikanci, uz blagoslov nekih razvijenih europskih zemalja zbog svojih interesa stvorli naoružane grupe ljude, i kasnije ih ostavili kad ih više nisu trebali.
No ovi nisu otišli kućama, nego su nastavili sa svojim ratovima, i u ime nekog Boga ili Alaha nastavili ubijati, sve žešće i sve okrutnije.

I tako danas imamo masu izbjeglica, koje neki uspoređuju s izbjeglicama u Domovinskom ratu.
No ja tu vidim jednu veliku razliku.
One izbjeglice su bile i sa dosta starijeg življa, da ubacim malo i crnog humora, skoro po zip sistemu, podjedanko oba spola, ili većinom žene. Ove su izbjeglice većinom muškog roda, i to prilično mladih i mlađih.
Slijedeća logična stvar, teroristi sigurno sa tim izbjeglicama šalju i svoje ljude da se čim više rašire po Europi.
Logično je i da će prije ili kasnije kolona izbjeglica skrenuti i u Hrvatsku.
Pa je i logična stvar postaviti pitanje da li se naša Vlada pripremila za dolazak izbjeglica, jer reagirati moramo uvijek humano i ljudski, bez obzira na vjeru i religiju.
Sigurno je i da je velik očaj natjerao te ljude na toliki put, neke i sa malom djecom.

A sve zemlje koje su prihvatile izbjeglice, račune za sve troškove neka ispostave SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji…
One su temelj svih ovih događanja!

Oznake: interes, Izbjeglice, politika, religija, vjera


- 10:10 - Ajd sad ti po svome (5) - Isprintaj - #


21.08.2015., petak

Alen Zadravec – ORaH-ov X-faktor za 3.izbornu jedinicu


Mirela Holy, predsjednica ORaH-a i Alen Baščevan, predsjednik Izbornog stožera nedavno su predstavili Izborni stožer, postupak odabira kandidata i kandidatkinja za liste ORaH-a te koncept kampanje, koja će biti fokusirana na konkretne prijedloge za promjenu smjera, optimistična, neformalna, nepretenciozna i koja će se najvećim dijelom oslanjati na dijaloške objave na društvenim mrežama i gerilsku komunikaciju, ORaH-ovu ‘Izbornu kuharicu’ za gospodarski i moralni oporavak Hrvatske, ulične akcije i izložbe i programske stripove.
Pa smo u tom “online” duhu zamolili Alena Zadravca, koordinatora u trećoj izbornoj jedinici u koju spadaju Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija, da odgovori na nekoliko pitanja.Tko je zapravo Alen Zadravec?
Za sebe mislim da sam jednostavna osoba koja pokušava zajedno sa “ekipom” koja se okupila oko ideje ORaH-a napraviti pomak u politici i samim tim prekinuti dosadašnje trendove. Trend “uzajamne pomoći” i suradnje stranka koje se pojavljuju na političkoj sceni mora napokon prestati, a politika mora postati posao koji se brine o javnom, a ne privatnom interesu.

U svom dosadašnjem životu imao sam prilke biti đak, student, trgovac, obrtnik, radnik, otac, i sada vodtelj PJ Vinogradi u Podrumu Štrigova. Po struci sam inženjer poljoprivrede koji vrlo aktivno radi na samim počecima pisanja sektorskih politika poljoprivrede stranke ORaH.

Predsjednik sam regionalne organizacije ORaH-središnja regija, koja pokriva sedam županija i grad Zagreb i od samih početaka sudjelujem u razvoju, te gradnji infrastrukture stranke ORaH u središnjoj regiji.

Zašto ORaH?
Razlog zašto sam u stranci ORaH je program koji se podudara sa mojim shvaćanjem političkog djelovanja potpuno drugačijeg smjera i baziran je na konkretnim prijedlozima kako i zašto bi trebalo PROMIJENITI SMJER. Stranka ORaH je okupila timove ljudi koji konstantno rade na raznim sektorskim politikama, a jedina smo stranka koja svoje politike javno objavljuje i javnost ima mogućnost davanja sugestija i primjedbi na iste. Samim tim mogućnost djelovanja u odnosu na ostale stranke daje svakom članu da se na “ljestvici” stranačke hijararhije penje svojim radom koji je mjerljiv, dok podobnost, prijateljstva ili slične stranačke “smicalice” u stranci gube svaki smisao – eto zato ORaH!

ORaH traži da izborne liste budu po zip sistemu , naizmjence muško – žensko, a kandidati se moraju sami kandidirati. Recimo da se prijavi osjetno više muških kandidata u odnosu na broj ženskih kandidata, pa je time automatski ženama lakše doći na izbornu listu. Ne bi li u tom slučaju moglo biti prigovora da je netko došao na izbornu listu samo zato jer je ženskog spola?
Liste su zamišljene po sistemu paritetne zastupljenosti i naravno da je u tom slučaju moguće da se zbog navedenog slučaja desi da je teoretski kandidatkinja u prednosti za ulazak na listu, što u konačnici ne mora značiti lošiji plasman kandidata suprutnog spola jer postoji i preferencijalni glas koji to anulira.

Vi ste koordinator za treću izbornu jedinicu. Hoće li se lista bazirati na «zvučnim» imenima ili ćete dati mogućnost i nepoznatim, ali agilnim članovima ORaH-a, odnosno, koji su kriteriji za ulazak na izbornu listu?
Mislim da u trećoj izbornoj jednici neće biti zvučnih imena jer naprosto stranka ORaH zasad nema mogućnost većeg medijskog istupanja, pa samim tim promocija ljudi i imena ide malo teže. Kriteriji ulaska na listu su, kako sam već prije naveo, dnevnik rada te ocjena GO i predsjedništava regionalnih organizacija kandidata koji predaju zahtjeve.

Je li ORaH elitistička stranka?
Ne, ORaH nikako nije elitistička stranka što će ubrzo biti vidljivo iz lista kandidata za parlamentarne izbore.

Ima li poštenih političara?
Da, ima poštenih političara, ali po mojem mišljenju su upravo zbog te karakteristike da su pošteni pomalo izolirani, čak bih rekao ismijavani jer nikako ne prihvaćaju dosad ustaljene modele “ko je jamio, jamio”.

Je li ORaH spreman za parlamentarne izbore?
ORaH je potpuno spreman na izbore i ako je predstavljenje programa ili politika jedne stranke osnova da bi se uopće upustila u izbore tada sam mišljenja da je ORaH jedna od rijetkih koja to zaista i jeste.

Čak dva Međimurca su visoko pozicionirana u ORaH-u. Vi, kao predsjednik Središnje regije i Kristijan Mavrek, kao član Predsjedništva ORaH-a.
Slučajnost ili rezultat rada ORaH-a u Međimurju?

Međimurje je od samog početka krenulo “agresivno” što je ubrzo bilo vidljivo i na rezultatima za EU izbore gdje smo imali jedan od ponajboljih rezultata. Sam slijed događanja u stranci koja je na početku, ima malo kadra i brzo se razvija je dovela do toga da se kolega Mavrek i ja nađemo na pozicijama koje su ključne. Stranka ORaH je i po tome specifična pa se nečije želje ili rezultat rada opet na kraju moraju dokazati na unutarstranačkim izborima koji su zadnji regulator prije imenovanja. Kadrovska komisija i ocjene mogućnosti za svaku više rangiranu funkciju opet su novitet u političkom životu, ali donose samim postupkom procjene realnu sliku kandidata.

ORaH izlazi samostalno na izbore, za razliku od mnogih stranaka koje su ušle u koaliciju ili sa HDZ-om ili SDP-om, jer samostalno nemaju nikakve šanse da prijeđu izborni prag.
Kakva su očekivanja ORaH-a na predstojećim izborima?


ORaH suprotno raznim podmetanjima izlazi potpuno sam na izbore, jer smatra da je sve ostalo prijevara birača. Samim tim stranke koje NITKO ne podržava ili imaju vrlo malu podršku dobivaju ili imaju mogućnost upravljanja ključnim resorima. Mislim da je to apsurd koji svaka poštena stranka mora sama riješiti i u slučaju očite NEPOPULARNOSTI staviti ključ u bravu, a ne aplicirati na resore/pozicije koje naprosto glasači njima svojim glasovima nisu dali.

I za kraj, jedno pitanje van okvira: da ORaH ima financijska sredstva iz državnog proračuna kao što imaju HDZ i SDP, da li bi ih trošili na razne izvođače da vas prate na promotivnim turnejama i koje izvođače biste Vi zaželjeli?
Ne. Nemamo na žalost nikakva redovita sredstva/priljeve iz državnog proračuna nego se samofinanciramo članarinama i raznim donacijama članova i članica koji svakodnevno volontiraju i žive ideju ORaH-a, ideju pravednijeg društva. Samovoljom i potpuno neutemeljenom promjenom iznosa koje stranke dobivaju za EU parlamentarca aktualna vlada je pokušala zaustaviti ORaH smanjivši iznos koji je javno objavljen (ORaH – 1 EU zastupnik Davor Škrlec) i time pokazala svoju aroganciju i strah od “male” stranke koja dolazi da bi napokon PROMJENILA SMJER.

Oznake: Alen Zadravec, orah, 3. izborna jedinica


- 08:49 - Ajd sad ti po svome (3) - Isprintaj - #


17.08.2015., ponedjeljak

Ljeto, a toliko ozbiljnih stvari


Završio je godišnji, nekako u stilu "Prohujalo s vihorom".
Ništa se posebno meni osobno nije desilo ove godine na godišnjem, reklo bi se čista rutina u manjem omjeru budući da sam zbog vrućina većinu vremena proveo zatvoren u sobi.
Ali nijedan dan dok sam bio na moru nisam upalio TV. Čitale se knjige, vodili dokoni razgovori.
No jedan detalj će ipak obilježiti ovaj godišnji.
Stigao sam u Priznu u 6 sati ujutro, trajekt je kretao u 6,30. I kad smo se svi utovarili, počeli su izlasci iz automobila za jutarnje razgledavanje mora dok traje vožnja.
I onda sam se ja počeo smijati, prvo potiho, no već za sekundu na sav glas. I dok su me ostali putnici zbunjeno promatrali, posada trajekta, koju većinu poznajem, mi se pridružila tihim smješkom, jer su znali čemu se smijem.
Doslovce iz svakog automobila, osim mog, barem jedna osoba je izašla se selfie štapom. I svi su počeli razvlačiti taj čudesni štap, i ja se nikako nisam mogao odlučiti asociraju li me na čarobnjake iz Hogwartsa koji mašu svojim čarobnim štapićima ili na NLO lovce koji svojim antenama hvataju signale iz svemira.
Toliko sam se smijao da nisam mogao poslikati tu scenu sa mobitelom niti bez selfie štapa.
Valjda histerija što je putovanju na odredište došao kraj!
I onda su započele seanse selfija, štapovi su se ukrštavali, smetali su jedni drugima, jedan mobitel je umalo pao i u more, no sad su se već svi sa mnom cerekali jer im je odmor konačno dobio smisao, slikanje selfija!
Čuo sam da je izmišljen i novi glagol za to: kolindirati se, što znači umjesto da radiš svoj posao, fotkaš se kao da nešto radiš.
No uglavnom, i u kolotečini, godišnji je brzo prošao, valjda zbog ljetnog računanja vremena.
Vrativši se na kopno, uvidiš da nisi bogzna što propustio.
Lipe su ocvale, i sve je isto ko i lani.
Osim cijene krastavaca za kiseljenje. Dok sam ih prošle godine kupio po 6 kn za kilogram, i to one lijepe, malecke, sad traže 10 do 12 kn za kilogram. Uspio sam ih nabaviti po 8 kn, a papriku po istoj cijeni ko i prošle godine, 4,50 kn.
Kad smo već kod poljoprivrede, poljoprivredna emisija prikazana u nedjelju privukla mi je pažnju.
Zašto?
Zato jer se valjda prvi put od postojanja te emisije nije cijela sastojala od kukanja seljaka.
Reportaža iz Zagore, poljoprivrednici zadovoljni, reportaža iz Istre, poljoprivrednici zadovoljni, jedino u Slavoniji standardno nezadovoljni. Eno kuka jedan voćar, tuča mu uništila jabuke, nije imao mrežu. Zapravo, ispravka, imao je mrežu, ali negdje u garaži, nije je stavio u voćnjak da zaštiti jabuke. Valjda još nije sezona za zaštitne mreže.
Kako sam došao na kopno, upalio sam i TV, što ste već shvatili, pa sam pogledao prilog o hrvatskim specijalcima.
I odmah shvatio da su u tim specijalcima samo prave Rvatine.
Jer očito je neizbježan uvjet da budeš specijalac i to da budeš katolik. Ne možeš biti niti druge vjere, niti ateist, a niti agnostik. Jer u zakletvi se zaklinješ i Bogu i Majci Božjoj i svim svecima, i kad završiš obuku dobiješ i diplomu, ali i krunicu.
No glavno da smo svi po Ustavu ravnopravni!

No ljeto još uvijek traje, mejte se radi,
pozdravlja vas vaš gtaradi!Oznake: ljeto, godišnji odmor, sezona krastavaca, selfie, specijalci


- 10:47 - Ajd sad ti po svome (5) - Isprintaj - #


11.08.2015., utorak

Uzalud vam trud svirači


Ne znam koliko puta sam napisao da se radujem promociji Blogoknjige, ali nedvojbeno puno puta.
Kad je Siniša pokrenuo taj projekt, mnogi su ga dočekali s podsmijehom.
Pa kad je Siniša dao radno ime projektu Blogoknjiga, svi su to šutke prihvatili.
Kad je Siniša pozvao sve da doprinesu kako znaju, napomenuo je da je to prvi put, nitko nema iskustva i svatko može dati prijedlog kakav želi i sugestiju, i napomenuo je da će se stvari rješavati usput, jer se odmah ne može ni znati na kakve će se probleme nailaziti.
I Sjedokosi i Lastavica su odmah ponudili svoju pomoć i počeli aktivno raditi.
Dakle, Annabela, Annaboni, stara teta i ostali generali koji su pametni poslije bitke, Sjedokosi i Lastavica nisu čekali nikakve službene pozivnice da se uključe, i njih nitko nije morao pitati da urade nešto. Vi, bunđije, kažete da bi napravili bolje da vas se pitalo.
A zašto se vas trebalo posebno pitati? Zašto se niste mogli sami uključiti, kao Sjedokosi i Lastavica? Suradnja je bila od strane Siniše odmah ponuđena svima.
No vi ste očito čekali posebne pozivnice s vašim imenom.
I niste ih dočekali! I neka niste!
Da ste zaista htjeli pomoći, javili bi se sami kad je trebalo!
I jeste, jedna od vas je popljuvala Varaždin kao mjesto promocije, što govori mnogo o njoj i njenim ljudskim vrijednostima! Pljujete po knjizi koju niste ni imali u ruci!
No ostaje činjenica, Blogoknjiga, kako je odmilja zovemo, a službenog naziva "I ja imam post" je tiskana.
Prvo takvo izdanje u Hrvatskoj, i prema tome ipak povijesno i antologijsko!
I vi niste u njemu, svojom voljom, i sad nastojite umanjiti važnost njenog objavljivanja!
Promociju ste uništili, ali knjigu ne možete.
Ona je tu, postoji, prva takva u Hrvata!Ovim postom sam rekao sve što sam mislio i što mislim i dalje, i odmah napominjem da neću ulaziti u raspravu u komentarima, jer sve je već rečeno!
Osim možda još nitko nije primijetio da su crvene korice!

Oznake: blogoknjiga, i ja imam post


- 09:10 - Ajd sad ti po svome (19) - Isprintaj - #


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2015 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Studeni 2015 (19)
Listopad 2015 (19)
Rujan 2015 (12)
Kolovoz 2015 (8)
Srpanj 2015 (11)
Lipanj 2015 (12)
Svibanj 2015 (11)
Travanj 2015 (10)
Ožujak 2015 (14)
Veljača 2015 (12)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (13)
Studeni 2014 (9)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (12)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (1)
Kolumne by Gorkić Taradi