Udruga Mlada pera


Postanite član Kluba podupiratelja mladih literata. Svaka donacija je dobrodošla. Time se i Vi pridružujete našim naporima za unapređenje literarnog izražavanja i obrazovanja djece. Svima HVALA!Spomenuli su knjigu:Dnevnik.hr - Naš bloger izdaje knjigu

E-medjimurje - U "Mamici" promocija knjige "Konobari, kurve i političari"Tko o kome, ja po svome

19.07.2014., subota

Zrće, stižem:)


E da, odrađena jutarnja smjena, i sada dva tjedna godišnjeg odmora.
Plan je slijedeći:
mali odmor, pakiranje i polazak!
Odredište: Zubovići na otoku Pagu!
Planirane aktivnosti tokom ta dva tjedna:
- ribolov, kupanje, šetnje, prodaja grožđa, izležavanje, hladni radler na terasi kafića uz more, ludovanje na Zrću, ne baš nužno tim redoslijedom!
I zato, dragi moji čitaoci i pratitelji bloga, čujemo se opet nakon godišnjeg, a za rastanak mala predodžba o tome kakvo će mi biti ljetovanje:
http://paralelni-blog.blogspot.com/2014/07/zrce-stizem.html#links

- 15:37 - Ajd sad ti po svome (0) - Isprintaj - #


16.07.2014., srijeda

Samokritika je odlika inteligencije


Jučer se na jednoj društvenoj mreži povela rasprava o lošoj turističkoj sezoni, gdje su prvo svi krivili Vladu RH i ministra Lorencina, no bilo nas je i onih koji krivce vide i u pohlepnim iznajmljivačima soba, vlasnicima restorana, kafića koji dižu cijene do neba da bi utažili svoju pohlepu, (primjer: noćenje za vrijeme Ultra festivala u Splitu u apartmanu za dvije noći za čak 15.216 kuna), a možda bi trebalo napraviti i neku zimsku školu za njih (budući da bi oni ljeti za 3 mjeseca htjeli zaraditi za cijelu godinu), gdje bi naučili da turizam nije dostup krevetu u sobi i WC školjki, da treba turistima dati još nešto, pogotovo kad je kišna sezona kao ovogodišnja.
http://paralelni-blog.blogspot.com/2014/07/samokritika-je-odlika-inteligencije.html#links

- 19:58 - Ajd sad ti po svome (0) - Isprintaj - #


14.07.2014., ponedjeljak

Stvar je u kobasama


Ne znam da li ste ikad gledali seriju "Monk", no ja je obožavam, a ukratko o glavnom liku prenosim iz Wikipedie:
Adrian Monk bio je briljantan detektiv u policiji San Francisca sve dok njegova žena Trudy nije poginula u eksploziji auto-bombe u gradskoj garaži, za koju je Monk tada vjerovao da je bila namijenjena njemu. Njena smrt dovela je Monka do nervnog sloma. Otpušten je iz policije i povukao se u samoću, odbijajući napustiti kuću 3 godine. Konačno je uspio izići uz pomoć medicinske sestre Sharone Fleming, koju mu je policija angažirala kao paziteljicu. To mu je omogućilo da radi kao privatni detektiv i savjetnik Odjela za ubistva, unatoč ograničenjima zbog njegovog opsesivno-kompulzivnog poremećaja (OKP), koji se znatno pogoršao nakon tragedije.
Monkove kompulzivne navike su brojne, a mnoštvo fobija samo dodatno usložnjava njegovu situaciju. On ima ukupno 312 fobija, od kojih su neke strah od mlijeka, mikroba, igala, bubamara, visine, nesavršenosti, nesimetrije, rizika, usne harmonike itd. OKP i silne fobije neizbježno ga dovode u neprijatne situacije ili uzrokuju probleme za Monka i sve oko njega dok istražuje slučaj. Te iste osobne karakteristike, naročito OKP, također mu i pomažu u rješavanju slučajeva, kao što su oštro pamćenje, specifično stanje uma i posvećenost detaljima. U jednoj epizodi pokušao je savladati strahove čineći stvari koje uključuju neke od njegovih fobija. Npr., pokušao je piti mlijeko, popeti se uz ljestve, držati bubamaru na dlanu (ništa nije uspio), a kada su stvari bile neorganizirano raštrkane po stolu, nije mogao savladati nagon da ih uredno složi.

Zamislite da vaš šef ima opsesiju s urednošću, pa biste dosta radnog vremena morali provesti čisteći sve oko sebe i slažući predmete po veličini.
Naravno da je u redu i apsolutno potrebno održavati čistoću na radnom mjestu, no da vaš šef ima takvu opsesiju, čišćenja nikad dosta, i što je još gore, za šefa nikad nije dovoljno čisto, a ruku na srce, ako radite u proizvodnji, ne može vam radno mjesto non-stop biti čisto. Zapravo može, ako ništa ne radite. No vi ste radnik, želite zaraditi svoju plaću, pa onda naravno i obavljate posao za koji ste plaćeni, a kako je posao u proizvodnji, naravno da će doći i do izvjesnog nereda na vašem radnom mjestu.
A sad zamislite slijedeću situaciju: taj šef je bio na godišnjem odmoru i sutra, u ponedjeljak, se vraća s godišnjeg. I zato, cijelo nedjeljno popodne 80% radnika ne radi svoj normalan posao nego samo čisti i riba, svih 8 sati koliko traje smjena. I u tih 8 sati njih 80% očiste 90% pogona, u što je uključeno sve radne površine, sve ladice (izvađene, ispražnjenje, izribane, ponovo napunjene i vraćene na mjesto), sve mape, svi strojevi, iznad, ispod, slijeva, zdesna, bočno. Pa onda dođe i kompletna noćna smjena, i iako je ostalo još 10% pogona za izribati, oni će izribati tih 10% plus još jednom 80% pogona koliko se stigne u 8 sati smjene.
A skupit će se i mali zeleni u natjecanju koje bi se još mjesto moglo naći za očistiti!
A ujutro, u ponedjeljak, će jutarnja smjena još jednom obaviti generalno čišćenje jer je i inače svaki ponedjeljak ujutro generalka!
No kad bi slučajno imali šefa sa takvom opsjednutošću sa čistoćom, razmislite racionalno: bolje bi bilo i da ima takvu opsesiju nego, recimo, nekakvu opsesiju sa seksom, ili veličinom.
Kobasica npr.

Oznake: opsesivno-kompulzivni poremećaj


- 00:05 - Ajd sad ti po svome (0) - Isprintaj - #


09.07.2014., srijeda

Top lista optimista


Ljeto je, istina s promjenjivim vremenom, ali ipak je ljeto, a onda je i vrijeme za razne top-liste.
I ja sam sastavio svoju, pa vi procijenite i slobodno komentirajte, jer za mene kritika nije SPAM kao za Vladu RH:)

http://paralelni-blog.blogspot.com/2014/07/top-lista-optimista.html#links

Oznake: top lista


- 18:35 - Ajd sad ti po svome (0) - Isprintaj - #


06.07.2014., nedjelja

Romi i/ili cigani?


Nedavno je u Čakovcu u organizaciji Vijeća romske nacionalne manjine održana javna tribina na temu ukidanja socijalne pomoći i teškog položaja Roma pri ostvarivanju socijalnih prava, te pokretanja postupka hitnih mjera oko otklanjanja deponija smeća u naseljima Parag u Trnovcu, Piškorovcu, Kuršancu, Kotoribi, Orehovici, Kvitrovcu i još nekima uz koje se nadovezuju romska naselja. Tribini je prisustvovao i Surija Mehmeti, predsjednik stranke Snaga Roma Hrvatske.

Sebe osobno ne smatram rasistom niti smatram da imam predrasude, zapravo možda ih i imam prema "bjelačkom" stanovništvu globalno pod utjecajem western filmova, filmova o borbi crnaca za svoja prava, Židova i sl. Ne smatram da je svaki Rom automatski lopov ili prosjak.
No priznajem da sam ostao zgranut onim što je, kako piše internet portal eMedjimurje, rečeno na toj tribini!
I to još od strane ljudi koji bi trebali biti nekakvi lideri Roma!
U opisu Roma stoji da su oni nomadski narod, no očito im se u Međimurju dopalo jer nisu nastavili svojim lutalačkim putevima, već se udomili ovdje.
Kad kao turist odete u neku stranu zemlju, od Vas se očekuje da se pridržavate zakona te zemlje, ako se i nastanite u drugoj zemlji, trebate se pridržavati zakona te zemlje. Morate imati pravo na ravnopravnost, jednaka prava sa domicilnim stanovništvom, ali i jednake OBAVEZE!
E, na ovoj tribini nisu tražena jednaka prava, jer ih zapravo već i imaju, jer i Ustav RH i zakoni RH važe jednako za sve građane Republike Hrvatske, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Tražena su VEĆA prava za Rome u odnosu na ostale građane RH. Ali zanimljivo, ne veća prava za dobivanje posla, nego veća prava za socijalnu naknadu. I dok ostali građani RH traže ostvarivanje ustavnog prava na rad, na ovoj tribini se ne traži pravo na rad, nego samo pravo na veću socijalnu naknadu.
Traži se čišćenje deponija smeća oko romskih naselja, ali se ne predlaže kako spriječiti nastajanje novih deponija!

Vrhunac tribine je zahtjev koji je na tribini iznio Surija Mehmeti: Romi, množite se kako bi vas bilo dovoljno da jednog dana on bude premijer!
I sad se ja pitam: on je politički vođa kojemu je stalo do vlastitog naroda? Ni u ludilu! Nije njega briga kako će se onda ta djeca prehranjivati, njega samo interesira njegova osobna ambicija!

Poštovani pripadnici romske manjine, ne možete se samo pozivati na to da ste manjina i tražiti pravo na ovo, pravo na ono, morate i izvršavati svoje obaveze! Ne možete očekivati da samo dobivate, ako zaista želite biti ravnopravni građani RH, morate i davati, jednako kao i svi ostali građani! Ne možete tražiti poštovanje ostalih građana RH, ako vi ne poštujete njih!
Sami morate odlučiti: Romi i/ili cigani?Ovi mali Romi i njihovi roditelji su odlučili!

Oznake: romi, cigani


- 19:40 - Ajd sad ti po svome (0) - Isprintaj - #


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Studeni 2015 (19)
Listopad 2015 (19)
Rujan 2015 (12)
Kolovoz 2015 (8)
Srpanj 2015 (11)
Lipanj 2015 (12)
Svibanj 2015 (11)
Travanj 2015 (10)
Ožujak 2015 (14)
Veljača 2015 (12)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (13)
Studeni 2014 (9)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (12)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (1)
Kolumne by Gorkić Taradi