Udruga Mlada pera


Postanite član Kluba podupiratelja mladih literata. Svaka donacija je dobrodošla. Time se i Vi pridružujete našim naporima za unapređenje literarnog izražavanja i obrazovanja djece. Svima HVALA!Spomenuli su knjigu:Dnevnik.hr - Naš bloger izdaje knjigu

E-medjimurje - U "Mamici" promocija knjige "Konobari, kurve i političari"Tko o kome, ja po svome

30.12.2014., utorak

Sreća je vrlina - ne njena nagrada


1 je sat i 5 minuta, dana 31. prosinca 2014. godine, i nikad nećete pogoditi sa čim sam upravo završio - sa plaćanjem čekova. Plaćeni su apsolutno svi čekovi, sve režije koje sam još imao za platiti u 2014. godini, i 2015. ću započeti bez dugova i bez zaostataka.
I to me čini jako sretnim. A sretan sam jer ću godinu završiti na najbolji mogući način, zaposlen na poslu koji volim, radim s ekipom koja shvaća i prihvaća moje freak stanje, plaćene su sve obaveze, kćerke su dobre i ovako i u školi/faksu.
A sutra navečer idem raditi za doček. Nekome bi to bio teret, meni će to biti ugodno s korisnim, jer ne idem odraditi doček, idem raditi doček i zabaviti se.
A kad to završi, tjedan dana odmora, pa tjedan dana glumljenja rada, pa onda tek početak rada u 2015.
I kad sve skupa zbrojite što se sve ove godine izdogađalo, rezultat je pozitivan i ja sam sretan čovjek.
Znam da mnogi ovu godinu neće završiti sretni kao ja, mogu im samo reći nek ne posustanu, nisam ni ja, i isplatilo se!
I zato pozdrav tebi 2014., hvala ti na svemu, jer sve što se dogodilo vodilo je ovom sretnom završetku, a ti, 2015., dočekujem te širokih ruku!I za kraj, nekoliko mudrih (i manje mudrih) izreka o sreći:

- Sreća u ovome životu ovisi manje o tome što nam se događa,
a više o načinu na koji to prihvaćamo. E. Hubbard- Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i jos čudnije: kako često nam baš to malo nedostaje! Ivo Andrić- Onanija je samo način da svoju sreću uzmemo u vlastite ruke.- Sreća nije mjesto prema kojem putujemo, nego način putovanja. Taso- Sreća je poput poljupca. Moraš je podijeliti sa nekim da bi uživao u njoj. Bernard Meltzer

Oznake: SRETNA NOVA GODINA!


- 23:12 - Ajd sad ti po svome (10) - Isprintaj - #


29.12.2014., ponedjeljak

U Čakovcu je snijeg drugačiji


Zvoni budlica u 04:30. Treba ženu voziti u Varaždin na autobus, putuje na more kod svojih, punica nije nešto najbolje.
Autobus kreće tek u 05:50, ali treba očistiti auto od snijega, parkiran je na otvorenom pa da se malo zagrije, otopi led, a i treba doći do Varaždina, pa ipak je Ines prošla, nije to ciklona samo tako. Čim nosi žensko ime (a uvijek ciklone imaju žensko ime, valjda zato jer rasturaju ko žene), znaš da će donijeti sa sobom nekog belaja, i Ines je donijela snijeg.
I tako upalim auto, čekam dok grijanje napravi svoje, igram igrice na mobitelu da prođe vrijeme, a evo došla i žena nakon što je popila svoju kavicu, pa možemo krenuti.
Oprezno odlazim s parkirališta, jer je led, i to onaj najgori, od nagaženog snijega. Dolazim na cestu, no i tu je sklisko, ne pomaže ni to što i gradonačelnik živi tu u kvartu, iako sam se ponadao da će biti barem neka korist od njega pa će sad po zimi konačno i Čakovec Jug biti čišćen od snijega. No, dobro, ajde, nekako ću se dočepati zaobilaznice, tamo su sigurno ralice prošle.
Dokližemo žena i ja autom do zaobilaznice, i vozimo polako i oprezno dalje, jer izgleda na zaobilaznici planiraju novo klizalište sad za zimske praznike.
No sreća pa smo krenuli dovoljno rano da stignemo na vrijeme na autobus, i tako vozeći se prilagođeno: polako, ali sigurno, stignemo do Dravskoga mosta.
Na kojem nema snijega.
Niti nagaženoga snijega.
Niti leda.
Niti poledice.
Pa koji k...?
Ah da, to spada pod grad Varaždin, kak se nisam odmah sjetil?!
I prolazimo tako gradom Varaždinom moj auto, žena i ja, a ulice bez snijega, bez poledice. No dobro, mokre jesu, ali skliske nisu.
I sad mi nije jasno, jel' u Varaždinu tjedan počinje u nedelju, pa su tamo zimske službe obavile svoj posao, jer u Čakovcu tjedan počinje ponedjeljkom, pa će u Čakovcu zimske službe valjda onda početi sa radom, a još je i pitanje kad im počinje radno vrijeme.
Ili u Čakovcu pada drugačiji snijeg?!

Oznake: zimske službe


- 06:32 - Ajd sad ti po svome (16) - Isprintaj - #


26.12.2014., petak

Prije predizborne šutnje...


...iskreno se nadam da dužina lanca na olovci neće biti kao u Rusiji


Povijest je poput kakva idiota, stalno se ponavlja:


Doktori imaju jednu veliku prednost; kada naprave grešku, oni je jednostavno pokopaju


Postoje dvije vrste muškaraca koji ne znaju ništa o ženama: oženjeni i neoženjeni muškarci (izvorna verzija plakata, dobro proučite)Dobro razmislite za koga ćete glasati u nedjelju!


Upute kako glasati dobit ćete na licu mjesta:Možda ipak nije kasno:


Pitanja su teška:U svakom slučaju na izbore krenite opremljeni:Dobro operite ruke prije, a ne poslije:Na biračko mjesto dođite spremni, a ne neodlučni:


Ovo je samo reklama za slijedeću sezonuSvako pitanje uvijek ima i odgovor, a tvrdnja protutvrdnju:


Zato krenite pravim putem, koji nekome može biti i krivi, jer ima zavoja i krivinaNa tom putu kad naiđete na šatore, nemojte pokupiti baš sve što nađete na stolu


I svakako, pod svaku cijenu, nemojte polagati račune drugima o onome što vi mislite!


A sada, šutnja molim!


Oznake: predizborna šutnja


- 22:50 - Ajd sad ti po svome (15) - Isprintaj - #


24.12.2014., srijeda

Nema veze sa seksom


Jučer smo imali još jednu grupu na završnoj proslavi pa sam došao kući s posla jutros poslije pet sati, dok sam legao već je prošlo i 05,30. I onda me u 10,00 sati probudi telefon, žena otišla u shopping, nema se tko javiti pa se dižem i javljam sa jednim jako pospanim "Halo", glas s druge strane počne:"Dobili ste glasovnu poruku Kolinde Grabar...", dalje glasa više nije bilo jer sam tresnuo tipku STOP na telefonu, budući da na žalost nisam mogao slušalicom. No sna nema više natrag, napravim si jutarnji cappuccino i sjedam za komp. Ajde da i ja napišem koje su moje novogodišnje želje.

Pa krenimo redom (nema toga baš puno), a i sortirano je po kategorijama:

Kategorija privatno:

- moram poraditi na tome da izgubim koji kilogram, i to još po mogućnosti nepovratno

- i dalje biti vedra duha i ne dati se zajebavati

- nastojati se zdravo hraniti prema zdravstvenim zahtjevima ( naglasak na značenju riječi nastojati )

- preživjeti školovanje djece, dočekati da završe već jednom taj proces i krenu svojim životnim putem, kada dođe vrijeme za to dobe djecu koja će njima izazivati sve zahtjeve odgoja, a ja ću uživati s unucima s kojima ću imati zajedničkog "neprijatelja" - s moje strane su to zetovi, s njihove očevi, 2 u 1 pjeva

- ne zaostati u plaćanju režija, ne dići nikakav kredit i ne sići s crne liste pa da i dalje ne mogu biti nikome jamac

- puno ribarskih priča

- želim da se proširi krug čitatelja mog blogaKategorija poslovno:

- kupiti nove hlače za posao

- šefovima želim puno, puno posla, imat ću i ja od toga koristi

- želim da se proširi krug čitatelja mog blogaKategorija politički:

- da i dalje ostanem zelen i bez putra na glavi, nevin i naivan, seljo beljo oštra jezika

- želim ozdravljenje i HDZ-u i SDP-u

- želim da Kolinda ostvari svoj tajni plan i vrati se u NATO

- želim da Kujundžić u nastavku doktorske karijere nema mene za pacijenta

- želim Sinčiću da pojede još puno žganaca

- želim Josipoviću da iskoristi novu priliku ( priznajem da je to želja pod mus, nema mi druge )

- želim da se ORaH nezaustavljivo zakotrlja (a to zapravo već je, ta mi je želja ispunjena thumbup )

- želim da se proširi krug čitatelja mog blogaKategorija blog:

- želim svim blogerašima da im se ispune želje (osim onih koje bi izazvale neispunjavanje mojihnaughty )

- svima vama koji namjerno ili slučajno dođete na moj blog, pročitate ili samo preletite pogledom, nasmiješite se čitajući ili vam padne mrak na oči i tlak skoči na 200, svima bez iznimke želim sretne blagdane

- želim da se proširi krug čitatelja mog blogaOznake: sretni blagdani, novogodišnje želje


- 11:30 - Ajd sad ti po svome (13) - Isprintaj - #


21.12.2014., nedjelja

Svi hrvatski junaci


Gledam danas film „Harry Potter i Princ miješane krvi“ i pažnju mi zaokupi jedna rečenica: "U današnje doba svi trebaju zabavu!"

A baš je mjesec prosinac, i vrijeme godišnjih zabava mnogih firmi kad se zaposlenici mnogih firmi okupe da proslave proteklu godinu i zabave se, neki na račun firme, neki o vlastitom aranžmanu.

I baš sam konobar po zanimanju, i radim taj posao ne godinama, već pokoje desetljeće, pa sam radio na velikom broju tih zabava, u različitim društvenim sistemima i različitim gospodarskim i političkim vremenima.

I zato ću napraviti korekciju, umjesto gore navedenog izraza "proslave proteklu godinu", reći ću da se zabave usprkos protekloj godini!

Pa evo male usporedbe nekad i sad, viđene mojim očima.

Nekad se na takve zabave dolazilo svakako odjeven, od svakodnevne odjeće pa do večernjih toaleta. Danas 99% njih dolazi u svečanim haljinama, lijepim kostimima, pa i muški su odreda u nekim fancy košuljama.
Zašto?
Jer im je to, osim uz porodična okupljanja tipa vjenčanja, krštenja i sprovodi, jedini godišnji izlazak.
Zatim tu je i razlika u samom pristupu zabavi. Dok su se nekad skoro pa u pravilu uvijek našla neka dežurna gunđala, kritizirajući sve i svašta, umjesto da se zabavljaju, danas, ako netko u društvu i pokuša nešto prigovarati, ostali ga sasijeku odmah u korijenu: "Jesi se došao/la zabavljati ili prigovarati? Ja se hoću zabavljati i ne gnjavi me tvojim cendranjem!"

Jer iza nas je teška godina, a neizvjesno je što nas čeka u slijedećoj. Ljudi strijepe, iscrpljeni već tom neizvjesnošću. Žalosno je da neki ne dobar, nego izvrstan radnik strahuje hoće li sutra imati posla ili ne.

Pa sam danas tako na Facebooku naišao i na pitanje "Kakva bi bila fešta da nije alkohola?!?!"
A moj odgovor je glasio da meni alkohol ne treba da se dobro zabavim, jer sam po prirodi vedra duha. I nikad nisam razumio one koji se moraju nalokati da bi se zabavili, a onda se još k tome drugog dana ničeg živog ne sjećaju. Pa što je onda tu zabavno?
I na ovim današnjim zabavama ne čeka se dok proradi alkohol. Ljudi odmah počinju pjevati i plesati. Jer čemu gubiti vrijeme, to je ipak zabava za jednu noć, ne za cijelu godinu!

Drugo pitanje na koje sam danas naišao je "Vjerujete li u Božićno čudo?"
Moj odgovor: pa prvo trebaš vjerovati u Božić da mi mogao vjerovati u Božićna čuda! Ja vjerujem u neke stvari i imam svoju vjeru, no u to nisu nikako uključeni nikakvi crkveni komercijalni poslovi!
A nekako se i u samoj crkvi i Crkvi izgubio duh Božića. Svećenike više interesira politika, bilo vanjska ili unutarnja, razvijanje demokracije na srednjovjekovni način nego sama vjera.
Pa ispada da će mnogima ove blagdane uljepšati i uveličati okupljanje obitelji, puniji stol nego inače, privremeni bijeg od stvarnosti, drugom riječju, bit će to blagdani vjere u bolju sutrašnju stvarnost!

I još je nešto zapelo za oko, a to je da usprkos neimaštini, lošem stanju, praznim novčanicima, ljudi ne odustaju od dobročinstva i dobrih dijela, od pomoći drugima. I što je najvažnije, ne čine dobra dijela samo u vrijeme Božića, da svećenici mogu propagirati nekakva Božićna čuda, čine to cijele godine. Ne mislim tu samo na pomoć poplavljenim područjima i druge medijski promovirane akcije, mislim tu prvenstveno na ona mala dobra djela, pojedinca prema pojedincu, bez medijske pompe, a na sreću ih ima, i to mnogo, a na nesreću, žalosno je što uopće ima potrebe za toliko mnogo tih malih dobrih dijela!
Ti mali ljudi koji usprkos svojoj neimaštini pomažu i poznatima i nepoznatima, to su pravi branitelji naše države. Jer branitelj doma svoga pomoći će drugima bez traženja usluga zauzvrat i bez traženja privilegija i bez busanja u prsa!
I to je glavna odlika pravog branitelja i junaka!

Oznake: novogodišnja zabava


- 17:58 - Ajd sad ti po svome (17) - Isprintaj - #


16.12.2014., utorak

Top lista optimista - zaključna lista


2014. nam se približava kraju (konačno!), pa pogledajmo zaključno stanje na našoj top listi:

1 - Prvo mjesto apsolutno zauzima dragi nam Tomislav Karamarko s pjesmom "Ja sam šef" (Novi fosili), s naglaskom na stihove

Muškarčina sam prava
Smije mi se brk
Samo trepnem okom
Oni svi u trk

Ja sam šef
Uuuu on je šef
Ja sam še-e-ef
Alo šefe ti si šef
Pravedan i strog
BATINA I BOG

2 - Na drugo mjesto nezaustavljivo se probila Kolinda Grabar Kitarović uz veliki hit "Lupi petama" (Prljavo kazalište) uz ipak malu promjenu stihova

Lupi rukama, reci evo sve za Hrvatsku
Pokloni zastavu i pusti suzu neku iskrenu
O Bože čuvaj ti naše golubove i sirotinju
Jer bogati se i onako za sebe pobrinu

3 - Treće mjesto je potezom godine zauzeo Siniša Varga koji nije htio učiti na tuđim greškama i pjesmom "Kad u vojsku pođem ja" (Pro Arte) koji su za ovu priliku napravili posebnu obradu

Kad na skijanje pođem ja
Cijelo selo će znati
I svi će sa mnom pjevati
A šofer će da me prati

4 - Na četvrto mjesto, odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, pala je Željka Markić, sa stihovima Tina Ujevića (u izvedbi Rade Šerbedžije) "Pobratimstvo lica u svemiru":

Strašno je ovo reći u uho oholosti,
no vrlo srećno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću.

5 - Velik pad i za Zorana Milanovića koji je završio na petom mjestu uz pjesmu "Dan kad sam ostao sam" (KUD IDIJOTI)

Gdje su svi ti ljudi, gdje li su samo otišli
Zašto se od mene kriju, ma gdje su nestali
Gdje su svi ti ljudi, zar su svi popizdili
Da li se od sebe kriju ili su nestali
Ma šta je sad?

6 - Na šestom mjestu ministar koji sa putrom radi frizuru, Siniša Hajdaš Dončić i veliki hit "Zagorci smo od rođenja" (Dreletronic)

Pada noć, odlazim ti ja,
hude sam se najel bažulja,
neki nori vjetar sreće
po gaćama se premeće,
morti kakvu luknju najde on,
hajdemo gume ćelave ,
čakaju nas ceste zagorske!

7 - Sedmo mjesto čvrsti drži najveći vjernik u Hrvata, ministar Vedran Mornar s pjesmom "Ima jedna duga cesta" ( Duhovna)

Ima jedna duga cesta, koja vodi sve do raja;
to je cesta, cesta mira, cesta mira i ljubavi!

8 - Na osmom mjestu već ustaljeno najoptimističniji ministar Branko Grčić
s pjesmom "Kad porasteš sine" (Tereza Kesovija) i stihovima

Brojim svaki uzdah, nad
njim bdijem svaku noc,
ali jednom za tim ce
zvukom, BDP moj poć

9 - Deveto mjesto dijele Zdravko Mamić i Davor Šuker, uz pjesmu "Ti si mi u mislima" (Dino Dvornik) i međusobno si pjevaju

Ti, ti si mi u mislima
ti, ti si mi u grudima
jos ploviš mi u žilama
ja sam čovjek tvoj

10 - A na desetom mjestu sam ja osobno, jer ja sam optimista i ovo je top lista optimista, nadam se da će moj optimizam i dalje rasti, a sam sebi dodjeljujem hit moje omiljene pjevačice Josipe Lisac "Ti si genije":

Ti si genije, čudo prirode
ti sve na svijetu znaš
i majstor si za sve
ti si genije kojeg volim ja
čudo ovog stoljeća
moj supermen iz sna

Oznake: top lista


- 20:18 - Ajd sad ti po svome (17) - Isprintaj - #


15.12.2014., ponedjeljak

KKK i bijeli križevi


U nedjelju je obilježena 20-godišnjica djelovanja primorsko-goranske organizacije SDP, što samo po sebi ne bi bila tema ovog osvrta, da se europarlamentarac Tonino Picula nije pokazao kao neljubazan i negostoljubiv domaćin. Spomenuo je da među crvenima u publici ima i zelenih, i tako je posjet najvjerojatnije nekog zelenog tko je došao kao gost na rođendan, zloupotrijebio u dnevno-političke svrhe, bez obzira što mislim da je žaoka bila prvenstveno namijenjena Zagrebu i Milanoviću.
A sva ta nakladanja o savezu crvenih i zelenih proizlaze iz straha od najvjerojatnije prisilne koalicije HDZ-SDP,. ma kako to vama nevjerojatno zvučalo. Oni su nas uvalili u ova govna, pa nek' ih onda oni i čiste. Način (ne)rada im je tako i tako sličan, programi jednako tako megalomanski i nerealni, zaduživati znaju oboje, obje stranke imaju završen tečaj pričanja bajki u školi braće Grimm, u Remetincu ima članova iz obiju stranaka, putra na glavi imaju obje stranke, iako ipak mislim da je HDZ tu ipak u laganom vodstvu. I zato jer jednako (ne)rade, ne moraju se svađati oko podjele ministarstava, jednostavno nek podijele po sistemu jedan tebi jedan meni, a kuglicama iz bubnja se izvlače imena ministarstava. Jedini problem bi mogao biti tko će prvi ubosti, pa kako Kara marko ima vokabularnu i fonetičku prednost, nek on ubada prvi!

A kao bivši šef obavještajaca, zna on kako ubosti strah u narod. Primjer za to je kolona branitelja u onim majicama koja je grozno podsjećala na neke zloglasne režime. Ta povorka bijelih križeva tria KKK (Karamarko + Kitarović + Klemm) se nekako poklopila (slučajno?) i sa kampanjom Crkve protiv Xmasa i blagdana. Prijeti li to nova inkvizicija kojom treba istrijebiti sve koje umjesto Sretan Božić koriste izraz Sretni blagdani i Xmas?

Svatko tko vjeruje u Boga (evo pisano sa velikim B), to je njegovo ustavno pravo, ali krajnje je vrijeme da se izvučemo iz mračnog Srednjeg vijeka i Crkvu odvojimo od politike. Predsjednički kandidati, jasno i glasno se izjasnite da se kandidirate za Predsjednika/cu sekularne države, a ne da još nadolijevate ulje na vatru!
Osoba koja širi netrpeljivost i mržnju ne može biti Predsjednik/ca Republike Hrvatske!

A vi, branitelji, radite upravo ono što su radili i Srbi, ulijevate strah i prijetite ovom narodu. Razmislite ako ste se borili zato da vas se narod boji i da budete na suprotnim stranama, ili ste se borili da živite zajedno?

Oznake: KKK, bijeli križevi


- 12:15 - Ajd sad ti po svome (20) - Isprintaj - #


10.12.2014., srijeda

Padaj silo i nepravdo!


Vijest dana, a prošla skoro pa nezapaženo: tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta su se u Facebook grupama komentarima obrušile na studentsku referadu svog faksa i zbog toga zaradile opomenu pred isključenje te suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci.

Pa (ne)poštavana referado tog faksa, evo i ja kažem, i to javno, da ne služite svojoj svrsi, da ne radite dobro svoj posao i da vas treba zamijeniti sa ljudima na burzi rada koji će taj posao raditi kako treba. Nemam pojma tko ste, ali ovakvom vašom reakcijom apsolutno sam siguran da su studentice u pravu.
I ajde me sad suspendirajte, ako možete!

Idemo dalje,
(ne)poštovana djelatnice na šalteru HZZO u Čakovcu, soba 5, ni ti dobro ne radiš svoj posao, neljubazna si prema strankama, čak štaviše, ponašaš se kao da si Bogom dana i mogu biti sretan što si mi se uopće obratila, i ti zaslužuješ otkaz, a na tvoje radno mjesto ne treba zaposliti nikog novog jer je suvišno!

(Ne)poštovana djelatnice na šalteru Zavoda za zapošljavanje, i tvoje radno mjesto je viška, ali ti i dalje to ne shvaćaš i misliš da će bez tebe svijet propasti!

(Ne)poštovana djelatnice na šalteru HZMO, i ti se možeš pridružiti prethodno spomenutim djelatnicama!

(Ne)poštovani djelatniče na šalteru HEP-a Čakovec, vidim da si se dobro uhljebio, samo izgleda nema dovoljno novina da si skratiš muku što moraš biti 8 sati pet dana u tjednu na radnom mjestu. I to ti je teško, iako ništa ne radiš!

(Ne)poštovani zastupniče Marasović, sad se ne oglašavate da ćete pomesti sve uhljebljene u javnim ustanovama, institucijama i tvrtkama, koje su postale zapravo nečije privatno vlasništvo HDZovskim reformama?
Ne oglašavate se ni što je djevojka iscipelarena jer je protestirala na Barbikinom predizbornom skupu i rekla što misli o HDZ-u?

(Ne)poštovani ministre Ostojiću, ne oglašavate se što su policijski službenici to cipelarenje promatrali bez intervencije?

(Ne)poštovani saborski zastupnici, evo upućujem vam javno kritiku da 99% posto vas nije zaslužilo svoje plaće! Hoćete li me suspendirati kao građanina Republike Hrvatske?

(Ne)poštovana hrvatska Vlado, uopće ne znate raditi svoj posao, i treba vas smijeniti! Hoću li završiti u zatvoru zbog tog svog mišljenja?

(Ne)poštovane političke stranke HDZ, SDP, HNS, uništili ste ovu državu, i još vam nije dosta! Hoćete li me popljuvati svim sredstvima zbog ove moje izjave?

Dokle ćete ovaj narod imate za budale, ili preciznije, dokad će ovaj narod dozvoliti da ih imate za budale?
Ako smo demokratska država, ako ste svi vi demokratski izabrani, ako ne odrađujete kako treba ono za što se izabrani, nije li časno i pošteno da odstupite?
Ili ne znate što su čast i poštenje? Pa pogledajte u riječnik stranih riječi!
Ako vam je stalo do Hrvatske, kao što se svi kunete, onda nemojte čekati da se pojavi novi Matija Gubec, nego dajte priliku novim, mlađim, sposobnim osobama!

Jer nije nešto trulo u Danskoj, sve živo je trulo u Lijepoj našoj, a kraj vas bi mogla i skroz istrunuti!Oznake: uhljebljenje, privatne firme


- 09:45 - Ajd sad ti po svome (11) - Isprintaj - #


08.12.2014., ponedjeljak

Osjećam se tako seksiImam 50 godina, imam i pokoji kilogram viška što se odražava na mom malo zaobljenom trbuščiću, nisam nešto visok, a bome mi ni mišići na rukama nisu nešto posebno, na tjemenu se pokazuju tragovi ćelavosti, nemam čak ni para, ali se osjećam tako seksi!

Kažu da sam nebitan, a udvaraju mi!
Kažu da sam mali, ali njima veličina svejedno odgovara!
Kažu da nemam šanse, a oni se upucavaju meni!
Kažu da sam kratkog vijeka, a rok upotrebe neograničen!
Kažu da sam nepoznat, a mediji bruje o meni!
Kažu da trabunjam, a prepisuju od mene!
Kažu da sam spreman podati se, a nemaju hrabrosti prići mi!
Kažu da nisam zdrav, a oni boluju od senilnosti i grčeva!
Kažu da slabo razumijevam, a oni ne shvaćaju da NE znači NE, iako oni stalno u toj svojoj glavici koja teško shvaća (zapravo nikako ne shvaća) sebi govore da NE znači DA. A to je silovanje!

Govore kako su jaki i snažni, a nemaju hrabrosti prići mi, već mi šalju ljubavne poruke preko medija!
Govore da su napredni, a žele preko skrbnika dogovoriti brak!
Govore da su odvažni, a ne usude se sami ni prijeći cestu!
Mislili su da im je 21 sretan broj, no njihov broj je čista jedinica, i pali su godinu!

I zato, dragi Maras, nemoj da me smaraš, a ti Puhovski, otpuši!

NE-tvoj seksi, ponosni član


Oznake: koalicija, izborni program


- 09:57 - Ajd sad ti po svome (15) - Isprintaj - #


07.12.2014., nedjelja

Blagdansko (ne)vrijeme u Iveklandu


Ova priča odvija se u prosincu, mjesecu u kojem blagdansko ozračje traje od jutra do sutra, u zemlji zvanoj Ivekland.
Građani Iveklanda vole prosinac, i iako nemaju baš novaca, ponese ih ugođaj, jer su u tom mjesecu i Sveti Nikola, i Božić, i Nova godina, jer je to mjesec Djeda Mraza i Djeda Božićnjaka, što ovisi o ideologiji pojedinca i kojoj generaciji pripada. Mjesec je to kad Coca cola izbacuje svoju novu reklamu za djedicu bijele kose i brade obučenog u crveno, mjesec je to kad firme i velike i male polako završavaju s izvršenjem godišnjeg plana, sumiraju rezultate i vesele se Novoj godini, jedne zbog toga jer su preživjele još jednu godinu i nadaju se da će im slijedeće opstanak biti lakši, druge zadovoljno trljaju ruke dobrim prihodom, uopće niti ne pomišljajući da svojim radnicima daju kakav bonus za težak rad i već planirajući kako povećati dobit slijedeće godine, pa makar morali radnicima smanjiti plaće, a možda im ih i uopće ne isplate.
Mjesec je to kad djede i bake muku muče kako unucima kupiti neki poklon za pod bor, a da im ipak ostane za režije, i maštaju da će slijedeće godine mirovine biti veće.
Mjesec je to kad se radnici naivno nadaju da će možda ove godine ipak dobiti neku božićnicu ili kakav bon za nagradu za rad ove godine, pa da im to nekako iluzorno olakša muku kako napuniti blagdanski stol, ali slijedeće godine će sigurno biti lakše.
Mjesec je to kada roditelji čak dva puta loše spavaju, jer dvaput treba odriješiti praznu kesu, jednom za Nikolu, a drugi put za Božić, no slijedeće godine će biti lakše.
Mjesec je to kad nezaposleni jedva čekaju kad će doći 1.1. slijedeće godine jer će onda gotovo sigurno dobiti posao.
Mjesec je to kad mladi ne odlaze iz Hrvatske, a slijedeće godine možda i neće morati.

Uglavnom, prosinac je mjesec kad sve nas obuzme blagdansko raspoloženje, mjesec kad svi, bez obzira bili vjernici koji slave Božić ili nevjernici koji cijeli mjesec željno dočekuju doček Nove, svjesno ili nesvjesno jedva čekamo Novu godinu u dubokoj nadi da će slijedeće godine biti bolje.
Prosinac je mjesec kad obilazimo trgovačke centre pa makar samo da se besplatno ugrijemo ništa ne kupujući, mjesec kad obilazimo štandove mirišući kobasice, kuhano vino, gledajući svjetlucave žaruljice koje nas uvlače u svijet mašte.

No prosinac ove godine poseban je u zemlji zvanoj Ivekland, jer u prosincu ove godine u Iveklandu su izbori, pa hodajući između štandova najednom naiđete na štand jednog od kandidata/kandidatkinje za Predsjednika/Predsjednicu države Ivekland.
Gledate omiljeni film na televiziji, a onda odjednom boom, ne uobičajena reklama kojom vam kvare gledanje filma, već potencijalni Predsjednik/Predsjednica obećavaju da upravo o njima ovisi da nam slijedeće godine bude bolje.

Pa je tako tu Toni Džepić, ali je na našu sreću odustao od kandidature.
Zatim je tu Mileni Kundakić, koji bi htio jako gristi, ali su mu slabi zubi.
Bez Barbi ne može ništa, pa tako niti ovi izbori, skupila je najviše potpisa do sada, ne shvaćajući da je taj najveći broj potpisa ujedno i maksimalan broj glasova koji će dobiti, na našu sreću, jer niti nema više članova i simpatizera u Horuk Drpi Zezaonici, opao im broj članova odlaskom na duže odmore u Remetimirec.

A onda dolazi čak nekoliko Iveka!
Prvo Ivek Jozefović, kojemu je omiljena serija Svi vole Raymonda pa se nada seriji Svi vole Iveka ,pa Ivek Grubijanić, no i on odustaje, pa Ivek Gruda, ali na žalost nije skupio dovoljno potpisa, pa Ivek Sinovac, koji se nada da bi mogao iznenaditi iznenađene.

I tako, kraj toliko Iveka, za pretpostaviti je da Ivekland neće mijenjati ime, širokim narodnim masama će ovaj prosinac ostati nagrđen obećanjima kandidata, a što će donijeti Nova 2015? Na tu temu bi možda mogli otvoriti kladionicu!


Oznake: izbori


- 10:32 - Ajd sad ti po svome (13) - Isprintaj - #


04.12.2014., četvrtak

Bodi lengviđ
Upravo sam došao sa jedne tribine o Političkoj komunikaciji, i baš je bilo fajn.
Nije bilo govora samo o političkoj komunikaciji, već i općenito o komunikaciji među ljudima, ne samo riječima, već i o govoru tijela, što nam koja kretnja govori, jer kod nekog govora, riječi jedva čine do 20% komunikacije, preko 80% poruke prema publici prenosimo govorom tijela.Sjetite se samo Billa Clintona kad je mahao rukom prema Monici Lewinsky i vikao: Ja nisam imao ništa sa tom ženom! i istovremeno potvrdno klimao glavom, tijelo je potvrđivalo da je ipak imao nešto sa njom, i to baš onak, intimno:)Razmotrili smo mi različite situacije, dati su različiti primjeri, jer kod obraćanja publici svjesno prenosimo riječi, no intonacija i kretnje su nesvjesne reakcije.I onda mi je u jednom trenutku palo na pamet, pa ja sam konobar, i u mom zanimanju je govor tijela izuzetno važan, jesam li ono zadnji put poslao krivu poruku jednoj osobi pa je pomislila da mi se sviđa, ili je poslalo moje tijelo tu poruku, ili se ta osoba sviđa mom tijelu, ili mi se sviđa tijelo te osobe, ah, sve mi se izmiješalo, i zato dragi gosti, svi mi se sviđate, samo kaj to sad ne vidite:)

Oznake: govor tijela...


- 20:42 - Ajd sad ti po svome (7) - Isprintaj - #


03.12.2014., srijeda

Pozor: vještice u Hrvatskoj


Poštovani čitaoci,
ne znam da li ste primijetili čitajući razne napise po novinama i portalima zadnjih dana, ali vještice su se pojavile u Hrvatskoj.
Začarale su narod svojim činima i vradžbinama te zavile Hrvatsku u zeleno, ( i to onu zelenu koja vuče na crno) propagirajući svoj kult smrti.
Njihova magija je toliko jaka da taj kult smrti svaki dan ima sve više sljedbenika.
No nije ni to ono najgore, ima nešto još strašnije i opasnije.
Začarale su predvodnike nekih sekti u papige, pa sad ovi stalno ponavljaju ono što vještice govore.
Kažu vještice: treba ozakoniti uzgoj konoplje u industrijske i medicinske svrhe, i odmah svi ponavljaju kao papige: treba ozakoniti uzgoj konoplje u industrijske i medicinske svrhe!
Kažu vještice: treba regionalizacija, i već neke papige počele ponavljati: treba regionalizacija!
Kažu vještice: održivi razvoj, a sve papige uglas: naš program se temelji na održivom razvoju!
Kažu vještice: ne bušiti naftu u Jadranu, a papige u zboru: Ne bušiti naftu u Jadranu!
Kažu vještice: Trebaju nam zadruge, a papige viču: I mi smo u družbi Pere Kvržice!
Kažu vještice: i gayevi su ljudi, a papige viču: I mi smo pederi! I mi smo pederi!
No ne smeta vještice što papige ponavljaju, jer ponavljaju ono što vještice iz dubine duše i žele!
A vještice žele ne crvenu, ne plavu, već zelenu Hrvatsku s obrađenim poljima, pametnim gospodarenjem šumama, pitkim vodama, iskorištenim, a ne nagomilanim otpadom, i tako dalje. I zbog toga što bi vještice htjele, a i mogle napraviti, nekima pada mrak na oči, pa zato vide Hrvatsku u crnom.
Jer, gle čuda, ne boji se narod ovih vještica, nisu one zle, ne žele one da i dalje živimo po pravilima Srednjeg vijeka, pao je narod pod utjecaj njihovih čini, a papige se usplahirile pa počele kričati jedna na drugu koja je kriva i koja će kojoj očerupat perje!
A kad se papige zakače, najebu papagajići pa trči u šumu po pomoć!
A vještice i dalje na svojim metlama odlaze u svaki kutak Hrvatske i počele su i na terenu redovito organizirati svoje tribine i raditi na konkretnim stvarima jasno izgovarajući svoje magije!

Najnovija tema: bacanje čini i vradžbina na šire narodne mase te jahanje na metli
Predavačica : Minerva McGonagall sa Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts

Ukoliko to neće biti dovoljno, doći će i Severus Snape sa čarobnim napitkom koji će probuditi narod iz višegodišnje kome i očerupati papigama sve ono kićeno perje, a narod će povikati: Car je gol!

Oznake: zelena darkerica


- 15:53 - Ajd sad ti po svome (7) - Isprintaj - #


01.12.2014., ponedjeljak

Svećenicima je Raj na Zemlji


Da Hrvatska više nije kršćanska država jasno je već i lijevima (ateisti, agnostici) i desnima (vjernici, katolički fundamentalisti)
Svećenika vjernika skoro pa nema više ni za lijek, ostali su samo svećenici - poduzetnici i svećenici - političari.

Prvi su u Crkvi našli dobar biznis u kojem im pare daje s jedne strane država (iz džepova poreznih obveznika, bez obzira na vjeru ili nevjeru), a s druge strane naplaćuju sprovode (cijena prava sitnica: samo 300 kn bez sezonskog popusta), vjenčanja, mise za umrle i one koji se to spremaju biti, a sve bez računa i plaćanja poreza. I kad Papa Franjo kaže da se to ne smije, svećenici nam bez imalo srama lažu u lice da plaćanje nije obavezno, no bome neće biti ni popa na sprovodu ako niste ispljunuli tri stotke.

A drugi se dio dragog nam svećenstva okrenuo politici, pa nedjeljom umjesto euharistijskog slavlja imamo predizborne skupove na kojima nam popovi diktiraju za koga ćemo glasati, inače smo ovce, i to one izgubljene.
Propovjedi ne šire ljubav prema bližnjemu svomu, ne govore da smo svi jednaki, već šire mržnju prema svemu što se ne uklapa u sliku slijepog i poslušnog stada.
A ono što je najlicemjernije, dok se ovcama propagira skromnost i siromaštvo, jer blagostanje će dobiti u Raju, oni itekako uživaju u ovozemaljskim blagodatima. I ispostavlja se da sve ono protiv čega pričaju, najviše vole.
Govore protiv seksualnih odnosa prije braka, no nekako ispada da ih sami vole prakticirati.
Govore protiv homoseksualaca, no sami imaju svoj homoseksualni lobi čak i u Vatikanu.
Govore protiv raskošnosti, no oni sami se vole okititi ne samo zlatnim pečatnjacima i križevima, nego su postala popularna i Armanijeva odijela, Rolexi, luksuzne limuzine, zlatne pipe u kupaoni. Milijuni se troše na uređenje biskupskih dvora, jer eto, može se. Država i narod plaćaju!

Pa tko se onda boji vuka još? Mislim Pakla?
Podsjetimo se kojih su to sedam smrtnih grijeha:
- oholost
- škrtost
- bludnost
- zavist
- neumjerenost u jelu i piću
- srditost
- lijenost

Mislim da nisam preskočio ni jedan, a bome ni naše svećenstvo.
Oholost im je vrlina, škrtost navika, bludnost sa bližnjima svojima, a ponekad i njihovom djecom, zavist na visini, neumjerenost u jelu i piću je odavno od njih napravila okrugle loptice, srditost ih primi samo ako nisu dovoljno kasirali, a lijenost se očituje ponekad kad zaspu na unaprijed plaćeni sprovod.

I tako, popovima je Raj na Zemlji, a u koji će Pakao, još se ne zna. Narod će pričekati na Kraljevstvo nebesko, jer pobačaje ne dozvoljavaju, a u vjerskim ratovima izgleda (još) nije ubijeno dovoljno ljudi u ime vjere.

A svi vi koji ste se čitajući ovu kolumnu zapitali u koju grupu ja spadam, koji đavao je u mene ušao i koje su me zle sile spopale, radije se zapitajte gdje sam našao temu za ovu kolumnu i kako sami da nađete pravi put!

Papi Franji kao čovjeku palac gore, a vi niste dostojni ni da mu operete noge!

Oznake: istočno od raja


- 09:41 - Ajd sad ti po svome (8) - Isprintaj - #


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Studeni 2015 (19)
Listopad 2015 (19)
Rujan 2015 (12)
Kolovoz 2015 (8)
Srpanj 2015 (11)
Lipanj 2015 (12)
Svibanj 2015 (11)
Travanj 2015 (10)
Ožujak 2015 (14)
Veljača 2015 (12)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (13)
Studeni 2014 (9)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (12)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (1)
Kolumne by Gorkić Taradi