NOVI VIDEO: rijeka Kupa

30.03.2020.

Čast mi je predstaviti moj novi video: rijeka Kupa:



Kupa je vrlo raznolika rijeka te spaja kršku i panonsku Hrvatsku. Izvire u NP Risnjak, hita u brzacima prema dolini gdje šušti na slapovima i konačno meandrira u Pokuplju.

Kupa je najduža od svih rijeka koje od izvora do ušća teku unutar administrativnih granica Republike Hrvatske. S obzirom na dužinu svojega toka od 292 km, raznolikost reljefnih cjelina i na građu geološke podloge kojom se proteže njeno korito, Kupa je i izuzetno raznolika rijeka. U gornjem dijelu toka usjekla se duboko u krševiti, brdsko-planinski prostor zelenog Gorskog kotara, potom se raširila i mirnijim tokom vijuga pitomim bregovitim krajolikom sjevernog dijela Karlovačke županije. Primivši svoje najsnažnije pritoke, Kupa teče Pokupljem poput prave nizinske rijeke, prvo širokom ravnicom, a zatim okružena brežuljkastim reljefom Vukomeričkih gorica i obronaka Petrove gore, sve do grada Siska gdje se ulijeva u Savu.

Oznake: rijeke, Kupa, Gorski Kotar

NOVI VIDEO: Mura

08.03.2020.

Čast mi je predstaviti moj novi video: rijeka Mura

Mura je uz Dravu dio regionalnog Parka Mura Drava te Rezervata biosfere Mura Drava Dunav, poznata po svojim meandrima i očuvanoj poplavnoj nizini s mrtvicama i meandrima, na kojoj još uvijek viđamo vodomare, vidre, dabrove…

Oznake: film, rijeke, Međimurje

NOVI VIDEO: Epidemije, bolesti, zaraze - CIJELI ŽIVOT!

VLOG (video): Svi smo zadnjih tjedana u strahu od epidemije, no mnogi u siromašnim zemljama trećeg svijeta cijeli život su u opasnosti i žive s bolestima. Ovo nije usporedba covida-19 s drugim bolestima, nego samo da vidite kako ljudi žive drugdje...

Oznake: covid-19, korona virus, Corona virus, epidemija, zaraza, bolesti, Putovanja

Što se dešava u Siriji i Idlibu?

07.03.2020.

Opet je aktualna migrantska kriza, Turska pušta granicu, zbog situacije u Idlibu. Što se dešava u Siriji i Idlibu, godina 2020. Pogledajte moj novi VLOG na tu temu:

Oznake: sirija, Migranti

NOVI VIDEO: Veliki djetlić (Dendrocopos major)

05.03.2020.

Oznake: ptice

CIJELI FILM: Zeleni krvotok Hrvatske (Rijeke Hrvatske)!!!

04.03.2020.

Čast mi je predstaviti moj novi film: Zeleni krvotok Hrvatske (Rijeke Hrvatske)

Ovdje ga možete pogledati cijelog:

Oznake: rijeke, priroda

NOVI VIDEO: Kako je to kad vas ugrize opasna zmija otrovnica!

Priča o ekspediciji u Južnoj Africi, kada je opasna zmija siktavica ugrizla vođu naše ekipe. Pogledajte koje su to strašne posljedice zmijskog ugriza.



Također, pročitajte što se desilo

Oznake: zmije, Afrika

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.