ponedjeljak, 31.03.2008.

ZA GRUNTOVNICU I KORUPCIJU ZAKONI NE VAŽE

Općinski građanski sud u Zagrebu riješio je:
u zk.ul. br. ..... dopušta se uknjižba prava vlasništva, za korist ..... .
Sve to izgleda na prvi pogled u redu.
Međutim, spomenuto rješenje izdano je 17.03.2008 (ravno prije 14 dana).
Rok za žalbu je 15 dana od primitka prijepisa ovog rješenja.
Rješenje ste mogli najranije primiti sutradan, tj. 18.03.2008. (prije 13 dana).
Član 112. Zakona o parničnom postupku kaže da se u tom slučaju ne uračunava dan kad je dostava obavljena, već se za početak roka uzima prvi idući dan.
U predmetnom slučaju početak roka je, dakle, 19.03.2008. (prije ravno 12 dana).
Rok za podnošenje žalbe je, dakle, 15 dana počevši od 19.03.2008. Definitivno, krajnji rok za žalbu je četvrtak, 03.04.2008. Danas je ponedjeljak, 31.03.2008.
Imate, znači, još 3 dana. Dakle posve dovoljno vremena za podnošenje žalbe (utorak, srijeda, četvrtak do kraja dana). Super! Sretni ste i zadovoljni. Mirno možete za tri dana završiti svoju životno važnu žalbu.
U međuvremenu će gruntovnica u Zagrebu čekati da se netko od učesnika možda žali ili ne žali. Barem do 03.04.2008. sigurno neće ništa napraviti, jer rješenje suda je takvo da je rok za žalbe 15 dana od dana primitka prijepisa tog rješenja. Mirni ste i spokojni. Zakon je zakon, pa i za gruntovnicu u Zagrebu također vrijedi, zar ne? Uopće ne pomišljate na sve što vas u pogledu pravosuđa još u našoj lijepoj zemlji može zadesiti. … Ma ništa, sve je u redu. Da, pa sve je u redu… Čini vam se tako…

Nadobudno uzmete pisati svoju žalbu. Imate puna tri dana da sve zgotovite kako treba. Sretni ste da hrvatsko pravosuđe funkcionira, da su vam dali rok za žalbu, da su vam ostavili dovoljno vremena da svoju žalbu lijepo uobličite, prikupite sve dokaze koji vama idu u prilog, i da sve pripremite. Pa onda u tako divnom pravnom okruženju sačekate da Županijski sud u Zagrebu prihvati vaše opravdane zahtjeve, da uvaži činjenicu da su vas gangsteri prevarili, prepisali na sebe vašu teškom mukom stjecanu imovinu, da Županijski sud prihvati da ste se već prije godinu dana povodom iste stvari žalili Općinskom sudu, da gospodin sudac Kevilj u Općinskom sudu nije ni okom trepnuo na sve prezentirane podatke o prijevari, da dopušta neka stvari teku dalje…dalje… dalje od njega. To što je vama gangsterskim potezima ugrožena egzistencija nikoga ne smeta….
Ipak, eto, sve ste lijepo složili, prekrasno... Zadovoljni ste sa sobom, s Hrvatskom državom, s pravnim poretkom u Hrvatskoj.... Što nam to EU predbacuje, sram ih bilo, mislite si u sebi....
No, ne da vam vrag mira. Pogledate na e-gruntovnicu... Zaprepaštenje. Strašno. Nemoguće. Sve ovo radi čega se vi žalite Gruntovnica je već provela. Četiri dana prije nego je nastupio teorijski mogući prvi rok za provedbu rješenja. Četiri dana prije nego je istekao rok za žalbe…. Pa je li to moguće? Ne vjerujete svojim očima.... Da, izigrali su vas i ovaj put. Gangsteri nisu samo prevaranti izvan ustanova. Ima toga još.
Pisati sada više žalbu ili ne, pitanje je sada?
S grčevima u želucu ipak ju napišete i odnesete. Ne, nije to ta adresa koja piše na internetu, tj. Ul. grada Vukovara, to vam je druga adresa, lijepo vam na urudžbenom objasni gospođa u plavom. Oni ovdje ne primaju njihovu poštu, treba ići preko ceste u Sveučilišnu. Trčite na drugu stranu preko ledine, da ne bi zakasnili. Ali, oni više danas ne rade, samo do 12:15. Dođite sutra. Ljubazno kaže policajka u plavom. Pa kako sutra, već danas je sutra, ne već danas je prekosutra, ne nije danas ponedjeljak, danas je za vašu gruntovnicu budući četvrtak, jer oni su odradili stvari koje po se rješenju nisu mogle odradit prije četvrtka, znači za njih je već danas četvrtak.... Ostajete izgubljeni u vremenu, u prostoru u pravosuđu, u gruntovnici, u registraturi, kao Ante Kovačić.
Dragi Ante, ono su bila zlatna vremena. Nisi se trebao spaliti u registraturi. Trebao si to ostaviti za ova, bolja vremena. Gruntovnica je bolje mjesto za to. Hrvatsko pravosuđe je najbolje mjesto za to.
Ostalo mi je do rješenja žalbe na Županijskom sudu sačekati i vidjeti da li su gangsteri zaista imali svoje prste i u ubrzanju vremena rada gruntovnice, što do sada nikome nije polazilo za rukom. Ili samo ja tako naivno vjerujem?
Nitko živ ne bi napravio ono što je napravljeno u Gruntovnici.
Provesti rješenje prije njegove punomoćnosti, tj. prije isteka roka za žalbe, to može jedino korumpirana osoba.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 29.03.2008.

SILA ZAKON MIJENJA

"Bush će se građanima obratiti na Markovu trgu". To je natpis u elektronskom izdanju Večernjeg lista 28.03.2008 u 20:43.

Četrdeset minita kasnije reagira jedan njihov komentator (misao, 28.03.2008 21:24) da je na Markovu trgu Saborskom odlukom zabranjeno okupljanje.

Odgovora nema. Kako će se održati skup na zabranjenom mjestu?

Ustavni sud ukinuo je jednu odluku Sabora o zabrani okupljanja na Markovu trgu 23.11.2005. (http://ssla.oneworld.net/article/view/122736/1/) ali je kasnije (9.12.2005) Sabor opet donio tu odluku i danas je zabranjeno okupljanje na Markovu trgu.

"Svatko tko, bez obzira na svrhu i način javnog okupljanja, kao i bez obzira na broj osoba, pristupi s namjerom izražavanja vlastitih stavova unutar 100 metara od zgrade Hrvatskog sabora, Vlade RH, Ustavnog suda RH ili Predsjednika Republike Hrvatske, ili svatko tko istima time želi uputiti kakav zahtjev, može biti kažnjen za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000,00 kn pa sve do 20.000,00 kn."

Kako će se predsjednik Bush obratiti građanima na Markovu trgu ako se građani tamo ne mogu okupljati ili će biti kažnjeni radi toga?

- 07:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.03.2008.

POSJET BUSHA HRVATSKOJ - KRATKA ANALIZA PORAZA

Zdrava logika govori da Predsjednik SAD-a Georg W. Bush ne bi trošio svoje dragocjeno vrijeme dolazeći u posjet Hrvatskoj, a da nema jakih razloga za to.

Hrvatska je na strateškoj karti USA dovoljno zanimljiva da ju se sada isplati posjetiti. Ne vjerujem da je položaj Hrvatske kao nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a razlog za ovaj posjet.

U odnosima snaga i raspodjeli uloga na svjetskoj pozornici, čini mi se da ovaj posjet gospodina Busha treba shvatiti drugačije.

Bush se, recimo, zauzima za slobodno tržište, kao što je jučer u intervjuu rekao. Hrvatske tvrtke, na koje se to tržište svodi, nemaju što tražiti u odnosu na američke tvrtke; ni financijski, ni tehnološki, a svakako ni znanstveno.

Neprekidno spominjanja NATO-a u tom intervjuu daje jasno do znanja da je ovaj posjet vojnog karaktera i da je u cilju dovođenja hrvatske pod NATO kišobran. S obzirom na sadašnju podijeljenost mišljenja u Hrvatskoj o temi NATO-a, Bushov dolazak više sliči na okupaciju Hrvatske, nego na bilo što drugo. Na koje načine se danas okupiraju zemlje vidjet će se očito i iz ovog posjeta.

Hrvatska, pobjednička država u dosadašnjim ratovima na svom teritoriju, spašava se bijegom u okrilje NATO-a. To je sada otvoreno priznanje poraza.

Ulaskom u NATO po prethodnoj logici Hrvatska gubi. Da li nešto i dobiva?

Naši borbeni pojedinci mogu sada lakše do svjetskih bojišnica. To za njih jeste dobitak. No, isplatili se on Hrvatskoj, to je pitanje? Čini se da je to sramotno niska cijena za prodaju hrvatske slobode.

S druge strane, da je Hrvatska podržala referendum o NATO-u Bush bi barem morao platiti visoku cijenu uvjeravanja građana za "boljim životom" pod NATO-om. To bi bilo barem nešto. Svoju slobodu bi skupo prodali. Može li se i smije li se sloboda prodavati? Mislim da ne! Pa što mi to onda uopće radimo?

Ostaje dojam da naši političari nisu znali, a i sada ne znaju odrediti pravi kurs i tajming za vođenje Hrvatske.

Nakon svega ostaje nam jad i bijeda. Najviše radi naših loših političara.

Nakon svega u ovo lijepo slobodno proljetno jutro pozdravljam Vas sa "Laku noć Hrvatska"!

- 05:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 25.03.2008.

EUROSKEPTIK ILI HRVATOFIL - POLITIČKE PODVALE JEZIKOM

Nomen est omen, rekli su stari Latini, ili ime je znak.
A da su imali pravo pokazat će ovo što slijedi.

"Evo još jedan Euroskeptik", kaže jutros voditelj emisije Hrvatskog radija kao odgovor jednom slušatelju koji se telefonom javio u njegovu emisiju o temi rasprodaje hrvatskog zemljišta.
Euroskeptik je negativna odrednica Eurofila.

Biti negativan uvijek izaziva neko podozrenje, neki odmak. To je u psihi ljudi. To je jednostavno tako.

Ako nekoga nazivate Euroskeptikom, on je svakako skeptik, pa sad Euro, Croato ili ne znam kako. Poruka u dubini je svakako "ma bježite od njega".
Znači, ako hoćete nekoga obilježiti i izazvati negativne konotacije s njim u vezi tada ga nazovite nekim skeptikom.

A kako bi to izgledalo ako bi za istu osobu rekli da je Hrvatofil, umjesto da kažete da je Euroskeptik? Možda to, usput, i jeste njegova daleko bolja odrednica. Možda on zaista više vjeruje Hrvatskoj nego Europi.

Po istoj logici naših jezikoslovaca na HRT-u one koji se izjašnjavaju za Europu mogli bi zvati Hrvatoskeptici ili možda Antihrvati.
Što bi na to rekle osobe koje rade u javnim medijima?
Neka se barem malo zamisle nad time.
Oni ljudima, najčešće Hrvatima, koji žele misliti onako kako već žele misliti nameću negativistički krug oko glave, proglašavajući ih unaprijed negativcima.

Nije li to u najmanju ruku nekorektno?

Prema tome u slučaju Hrvatske sinonimi su Euroskeptik i Hrvatofil, kao i Hrvatoskeptik i Eurofil.

Jezikoslovci, dajte svoje prijedloge o tome.
Inače će nas političari jezikom dezorijentirati.

Tako je moguće da Antihrvati prikažu Hrvatofile kao Euroskeptike i političkim akcijama ih smjeste u Eurofile, mada oni to zaista nisu.
Oni su samo Hrvatofili.

I ništa više, i ništa manje od toga.

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.03.2008.

I DOK SLAVIMO USKRS ZABORAVLJAMO NEKE (VAŽNE) STVARI

Lijepo je slaviti.
Ružno je ne doprinijeti smanjenju patnji u našem okruženju.

Papa Benedikt XVI. je jučer spomenuo krizna žarišta i ratne sukobe u Tibetu, Darfuru i Somaliji, na Bliskom istoku, Iraku i Libanonu. Poželio je svima nalaženje puta bratstva, solidarnosti i mira.
Nije spomenuo Afganistan, u kojem su protekle godine koalicijske snage, u kojima su i mnogi kršćani, u svom humanitarnom pohodu lišili života, tj. ubili, 8000 ljudi.

Papa nije pozvao kršćane da se aktivno uključe u iznošenje svog humanog stava da prestane ubijanje nedužnih i siromašnjih svagdje u svijetu.
On nije pozvao kršćane da se aktivno odupru nastavku borbi u zemlji u koju se nasilno uvodi demokracija, nakon otpočinjanja sukoba na osnovu manipulacija podacima o kemijskom i nuklearnom oružju...
On nije, općenito, tražio povećanje razine aktivnosti kršćana-katolika u opiranju negativnostima u kojima i kršćani daju svoj nezahvalni dio.

I dok američki vojnici slave Uskrs na misi zornici u Camp Victoryju u Bagdadu, na najveći kršćanski blagdan, u napadu bombaša samoubojice na sjeveru zemlje ubijeno je 10 iračkih vojnika, a 50 ih je ozlijeđeno.
Nekada su se zaustavljale borbe za trajanja Olimpijskih igara. Danas, političke snage svijeta nemaju snagu zaustaviti ubijanja tijekom nekoliko dana velikih blagdana.

Quo vadis? Kuda idemo, svijete?

Pored slavlja i svetkovina, pored veličanja našeg dosadašnjeg puta, ovo je i prigoda davanja nekih naznaka o stanju i smjernicama za daljnje djelovanje.

- 08:44 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.03.2008.

SRETAN USKRS

Prisjećamo se danas osobe koja je sva žrtvovala sebe za dobro svijeta.
Uskrsnuće Isusa, kažu, nitko nije vidio. No, svi su kasnije svjedočili živog Boga.
Bog je svakako uskrsnuo kroz ljude koji su vjerovali u sve što je Isus govorio, propovijedao, živio.
Mnogi i danas ne vjeruju u uskrsnuće. Zapravo, oni govore i tobože zagovaraju vjeru, ali ne žive u skladu s onim što je Isus poučavao. I baš to je najveća nevjera, bez obzira na deklarativno izjašnjavanje i hinjeno klanjanje Isusu Kristu.
Kakvu vjeru imaju oni koji se bogate na tuđoj muci?
Kakovu vjeru imaju oni koji uzurpiraju naša prava, proglašavajući ih njima Bogom danim pravima?
Kakvu vjeru imaju oni koji nas vode putovima kojima nismo željeli, i ne želimo ići, proglašavajući u naše ime stvari onakvima kakve mi niti ne zamišljamo? Njima je stalo da tako bude i, kažu oni, tako će biti jer je to volja naroda. A narod ne pitaju. Svojim postupcima svjedoče zapravo da nisu čuli i poslušali Krista. Oni u uskrsnuće i Kristovo poslanje očito ne vjeruju.
Za njih je materijalnost veća od svega, i samo tome se povinuju.
Isus je beskrajnu i opasnu prazninu čovjekove svijesti popunio dobrotom.
I dok misterij uskrsnuća ostaje tajna, od njega usađena dobrota u čovjeku oplođuje se i živi čak i jače od samog njegovog fizičkog uskrsnuća.
U ime te dobrote ponosni smo na njenog najvećeg zagovornika, Isusa Krista.
I zato svima vama sretan i blagoslovljen Uskrs.

- 00:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 22.03.2008.

HRVATSKA LISNICA

Pogledajmo kako danas stoje stvari s Hrvatskom lisnicom.

Prije 18 godina bilo je ovako. SFRJ je brojila 22 milijuna stanovnika i imala inozemni dug od 20 milijardi dolara. Na svakog građanina tadašnje države, pa i na svakog Hrvata, otpadalo je 592 EUR-a duga (1 EUR=1.5367 USD), tj. 20 milijardi USD podijeljeno s 22 milijuna stanovnika i podijeljeno s kursom EUR/USD).

Danas inozemni dug Hrvatske iznosi 32 milijarde EUR. Hrvata ima 4.5 milijuna. Znači na svakog Hrvata otpada 7,111 EUR-a, ili 12 puta više duga neko prije 18 godina.

Nadalje, društvena imovina Hrvatske 1990.g. procijenjena je od strane akademika Supeka na 100 milijardi USD. Druge procjene govorile su čak o 200 milijardi USD. Najmanje ćemo pogriješiti ako kažemo da je društvena imovina Hrvatske, koja je pripadala svim našim građanima, iznosila 1990.g. 150 milijardi USD, odnosno preračunato u EUR-e 97.6 milijardi EUR.
Znači, svakom Hrvatu pripadalo je tada 21,689 EUR.

Nakon pretvorbe sva ta vrijednost pripala je državi. Država se obogatila za toliki iznos, građani su za taj isti iznos osiromašili.

Privatizacijom, sva ta vrijednost (97.6 milijardi EUR) prešla je u ruke 200 hrvatskih obitelji i stranih kupaca.

Rezimirajmo, svaki Hrvat ima danas inozemni dug od 7,111 EUR i oduzeto mu je 21,689 EUR. Sveukupno, svaki Hrvat osiromašen je za zbir ovih dvaju brojeva, minus 592 EUR koliko je 1990.g. dugovao.

Dakle svaki Hrvat u samostalnoj Hrvatskoj osiromašen je od 1990 g. za (28,800-592) EUR, tj. od 1990 g. do danas svaki Hrvat osiromašen je za 28,208 EUR.

Oko zadnjih decimala navedenih brojaka se i ne moramo složiti, ali suština je ostala onakva kakva je ovdje napisana.

Najgore od svega jeste da se ovaj trend osiromašenja naših građana, daljnjim zaduživanjem Hrvatske, nastavlja.

Hrvati neće biti samostalni ni slobodni sve dok se ove brojke ne okrenu i dok se dug u cijelosti ne vrati.

- 08:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 21.03.2008.

HRVATSKA LISNICA U TUĐEM DŽEPU, TUĐA PUŠKA NA HRVATSKOM RAMENU

Uskoro će se navršiti 18 godina od prvih slobodnih i demokratskih izbora u Hrvatskoj.
Naša demokracija će postati punoljetna.
Kad bi uspoređivali stanje u Hrvatskoj 1990.g. i sada, vrlo brzo bi došli do spoznaje da se pored očekivanog i željenog slobodnog izražavanja mišljenja dogodilo i nekih neočekivanih i neželjenih posljedica.
One se mogu okarakterizirati sažetom izjavom iz naslona ovog teksta:
Hrvatska lisnica u tuđem džepu, tuđa puška na Hrvatskom ramenu.

Prvi dio ove izjave već se dogodio, prvenstveno prodajom (gotovo) svih hrvatskih banaka strancima. Nešto nezamislivo u zemlji koja se treba brzo dalje razvijati.
Banke u tuđem vlasništvo prvenstveno pomažu rješavanju problema u vlastitim zemljama.

Drugi dio izjave dogodit će se ako Hrvatska uskoro prisupi NATO-u (odnosno, ako Hrvatsku uskoro prisvoji NATO).
Bez obzira na zakone, građani Hrvatske bi trebali dati svoj sud o pojavi tuđih vojnika na Hrvatskom tlu i uključenju naših vojnika izvan našeg teritorija.

I jedno (lisnica) i drugo (oružje) su prevažna pitanja da bi o njima odlučivali samo političari.
Zato i građani o svemu trebaju dati svoj sud.

- 23:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.03.2008.

OSIJEK - GRAD SLUČAJ ZA NOVI POČETAK

Ovo prelazi svaku mjeru. Građane nitko ne može i neće kriviti za ovakve izbore. Oni su pojedinačno (svatko od njih) svojom slobodnom voljom prišli rješavanju osječkog stanja. I...očekivanih rezultata opet nema.
Ponavljanje izbora neće, očito, donijeti ništa novo. Građani su pametni sada isto onoliko koliko su bili pametni i prije. To je konstanta.
Znači, ponavljanje ovakvih izbora nije dobar put za rješavanje ovog slučaja. Predlažem, stoga, novi pristup.
Neka se građanima dodjele PIN-ovi (osobni identifikacijski brojevi) i pozove ih se da glasuju internetom na nekom, za tu svrhu otvorenom portalu.
Jeftino, jednostavno, sveobuhvatnije i preciznije od bilo kojih drugih izbora.
Ako to sada zakonski ne ide, onda barem u konzultativnom smislu to treba napraviti, kao pomoć pri formiranju vlasti, a i kasnije kao primjer za takav način izbora.
Probno, a radi prikaza takvih mogućnosti, e-sabor nudi Osječanima da glasuju ovdje desno, uz listu složenu po abecednom redu.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 15.03.2008.

RASPRODAJA HRVATSKE

Hrvatski vlastodršci odnose se prema našoj domovini lošije nego maćeha prema svojoj pastorčadi.

Evo zašto.

Maćeha bi uz prioritete svoje vlastite djece ipak štitila i svoju novu obitelj. Kroz dobrobit te obitelji korist bi posredno imala i njena novo-posvojena djeca, dakle pastorčad.

Kao prvo, vlastodršci u Hrvatskoj nisu "svoju obitelj" zaštitili od osiromašenja.
Pretvorbom i privatizacijom su je toliko osiromašili da su štete nastale tim procesima daleko veće od šteta izazvanih ratnim razaranjima.
Rat je poslužio kao paravan i izgovor za bogaćenje pojedinaca.
Vlastodršci za "svoju hrvatsku obitelj" nisu do danas ništa napravili da osiromašenom narodu vrate išta od vrijednosti koja im je trebala pripasti.
(Povlašteni otkup društvenih stanova bio je zapravo samo dodatno izvlačenje novca iz već isplaćenih stnova društvenih poduzeća).

Kao drugo, kad su stvari doma u pogledu osiromašenja stanovništva tako loše stajale, vlasti su na zahtjev da se ZERP prepusti na korištenje strancima odgovorile s odobravanjem.

Jednako se dogodilo i s gotovo svim hrvatskim bankama, HT-om, INA-om, PLIVA-om, ... Kuda nas to vodi?

To ni zla maćeha ne bio napravila svojoj obitelji.

Zato možemo pročitati u jednim novinama glas naroda:
"Ante Pavelić darovao je Talijanima otoke, a Sanader more" (Najman Matija iz Preloga).

Što bi čovjek mogao više reći o načinu rješavanja hrvatskih problema od strane "naše" vlasti?

Zato pitamo da li se u posljednjem slučaju slažete s postupcima Vlade i Sabora RH u vezi ZERP-a?

Glasujte, ovdje desno!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 08.03.2008.

HRVATSKA ILI EUROPSKA UNIJA

Stvari oko ZERP-a su se očito jako zaoštrile. I pokazalo se da to nije samo ZERP. Hrvatskoj se neprekidno nešto nametalo kao uvjet za ulazak u EU. Sjetimo se samo da je izručenje generala Ante Gotovije bio "posljednji" uvjet za otvorenje pregovora. ... Sad su novi uvjeti. Ispada da i nije pitanje ZERP ili EU, već Hrvatska ili EU.
Glasujte, ovdje desno.

- 08:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 05.03.2008.

Proračun: DA SMO OPORBA KAO ŠTO NISMO NI VLAST ...


...tražili bi da se smanji proračun baš na svim stavkama na kojima je sadašnja saborska oporba tražila povećanje sredstava u proračunu za 2008.g. Ako bi to slučajno vladajući prihvatili (što po ustaljenom načinu ne bi), dignitet vlasti bi se tim prije narušio, jer bi uskraćivanjem sredstava bili zahvaćeni i oni koji su glasovali za vlast. Ako, pak ne bi prihvatili (što je iz uobičajenog ponašanja vlasti već posve sigurno), pokazalo bi se da vlast ne zna dobro gospodariti, jer, eto, oporba bi mogla i s puno boljim (manjim) proračunom voditio ovu zemlju.
Naime, nakon cjelodnevne rasprave i glasovanja o amandmanima na prijedlog ovogodišnjeg proračuna saborska je većina odbila 421 amandman oporbenih zastupnika. Time je jasno pokazala da joj nije stalo do mišljenja ostalih, čak ni na simboličkoj razini.
Odatle se zaključuje o nekoliko mogućih modela ponašanje vlasti:
1. Bahatosti.
2. Nezainteresiranosti za probleme ostalih.
3. Nezainteresiranosti za skladan razvoj Hrvatske.
3. Sve prethodno zajedno, ili o
4. Racionalnosti.

Glasujte ovdje desno!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.