subota, 21.11.2009.

BIRAJMO PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

Državno izborno povjerenstvo 18. studenog 2009. objavilo je
LISTU KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
(abecednim redom):

1. Bandić Milan
2. Hebrang Andrija
3. Josipović Ivo
4. Jurčević Josip
5. Kajin Damir
6. Mikšić Boris
7. Primorac Dragan
8. Pusić Vesna
9. Škare Ožbolt Vesna
10. Tuđman Miroslav
11. Vidošević Nadan
12. Vukšić Slavko

Glasujte ovdje za Vašeg kandidata.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.11.2009.

EUROPA I PO CIJENU TERITORIJA

Slušam rasprave naših političara. Olako prelaze preko zamki. Čine mi se posve nezreli za ugled koji bi trebali imati. Arbitražni sporazum sa Slovenijom je, kažu, rizik koji bi se trebao prihvatiti, jer po njima više dobivamo nego gubimo. Toliko puta se već pokazalo da igra s rizicima nije dostojna bilo kojeg ozbiljnog čovjeka, a kamo li političara. Ozbiljan čovjek se ne kocka. Ni čovjek, ni obitelj, a pogotovo ne tvrtka, grad ili država se ne može stavljati na kocku. Nedostojan je raditi politički posao svaki onaj koji se s kockom poigrava u državnim poslovima.

Crkva, sudski stručnjaci i intelektualci su danas donekle ponudili nadu za razumna rješenja oko te najavljivane i skrivane arbitraže. Pahor želi dobiti teritorij bez rata. Ako mu to pođe za rukom svaka mu čast. Jadranka Kosor je u svojoj crvenoj trakošćanskoj haljini napravila, činilo se, veliki posao. Sada izlazi na vidjelo da je haljina i mjesto ostalo prikraćeno za dalekosežne poteze.

SDP je najavljivao da će podržati arbitražni sporazum ako se premijerka Kosor ispriča narodu za gubitak vremena u vezi ulaska u EU. To je veoma naivni stav. Zapravo dječji. Jer ozbiljna analiza treba podržati sporazum, ako je dobar, i ne podržati ga, ako nije dobar. Ispada da bi slatkorječiva premijerka dobila zeleno svjetlo SDP-a da raspača teritorij Hrvatske, samo da kaže ono što Milanović želi čuti. Meni je to neozbiljno. Sporazum ne treba podržati ako ne valja, ma koliko tko pričao o tome, i obratno.

Hoće li u Saboru biti imalo pameti da se odbace ucjene koje čini Slovenija da bi zagrizli udicu zbog ulaska u EU. Mi ćemo tamo ući, ako to budu željeli, i nećemo ući ako to u EU ne žele. S granicama ili bez granica. Nije svejedno.

- 00:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.