Prva večernja zvijezda Susan Elizabeth Phillips

petak , 13.10.2017.







Prva večernja zvijezda Susan Elizabeth Phillips

Izdavač: Mozaik knjiga

Osmi dio serijala Chicago Starsa


Piper Dove nakon smrti oca želi postati najbolja istražiteljica u Chicagu. Njen prvi posao-pratiti slavnog Coopera Grahama , bivšeg vođu navale Chicago Starsa. Piper je toliko loša istražiteljica da je Graham vrlo brzo otkrije, a njegovo otkriće da ima vrebačicu ni najmanje ga ne veseli. Graham ima svoj noćni klub koji je otvorio nakon što je prestao s aktivnim sportom. Povukao se sa sportske scene i iz Chicago Starsa kada je bio na vrhuncu karijere. Kako bi “neprijatelja” imao u blizini ( u ovom slučaju Piper) ponudi joj posao u svom klubu. Njezin zadatak- pratiti zaposlenike i otkriti nepravilnosti. Piper ima dobro zapažanje i u kratkom vremenu otkrije dosta toga što je samom Grahamu promaklo. U kratkom vremenu Piper postaje i izbacivačica u tom klubu , ali i Grahamova tjelohraniteljica što on čvrsto odbija priznati kako mu je tjelesni čuvar potreban. Ali biti će jako sretan kada se u nekim situacijama Piper nađe pored njega.
Graham i Piper uopće se ne podnose, Piper je jedna od onih žena koje drže do svojeg stava, ne boji ga se i suprotstavlja mu se bez obzira tko će biti u pravu, a za Grahama je Piper u ovom slučaju pravo osvježenje. Sušta suprotnost svih njegovih dosadašnjih djevojaka. Radeći zajedno jedno drugom se počinje uvlačiti pod kožu ,a da nisu ni sami svjesni što ih je snašlo. To je samo početak njihove priče, oni ne podnose poraz , na kušnju stavljaju sami sebe i jedno drugoga sve u cilju da otkriju što je u životu najvažnije……. Hoće li im uspjeti?

Oduševljena sam ovom knjigom, pravo osvježenje nakon duljeg vremena. Ok, osim Zvijeri od Ward, ona se ne računa jer sam i s njom bila više neko oduševljena. Priča kakvu može napisati samo Susan. Oboje tvrdoglavi kao mazge koji se igraju živcima njih samih i njihovo neprestano natezanje tko je u pravu, te nas čitatelja jer jednostavno ne znaš da li bi navijao za Piper ili opet za Grahama. Slobodno mogu reći da se Piper i Graham igraju mačke i miša sve dok oboje ne budu uhvaćeni u klopku ljubavi. U knjizi se pojavljuju i likovi iz prošlih nastavaka , pa tko nije čitao od početka svakako preporučam jer biti će vam puno zanimljivije i zabavnije, a svijet ekipe Chicago Starsa morate upoznati.

Noć u Orient expressu Veronica Henry




Noć u Orient expressu Veronica Henry

Izdavač: Mozaik knjiga

Svima je dobro poznati vlak Orient express koji odiše luksuzom i glamurom. U ovoj priči pratimo skupinu putnika koja je uživala jednu noć u ovom luksuznom vlaku. I dok se vlak puni putnicima, ispijaju prvi gutljaji šampanjca upoznajemo nadasve zanimljive likove, ali i njihove priče. čeka nas zanimljivo putovanje do Venecije. Usporedno sa pričom putnika iz vlaka imamo i priču vremešne Adele koja priča svoju životnu priču.
Imogen je Adelina unuka koja dobiva zadatak da otputuje u Veneciju po svoj rođendanski poklon, po sliku takozvanu Innamorata. Ona je također putnica u vlaku. A sve što će se dalje događati u Veneciji za Imogen će imati veliki značaj i otkriće.
S druge strane ima još zanimljivih putnika .pa tako pratimo priču dvoje mladih ljudi Emmie i Archie koji su osvojili nagradno putovanje na “Spajalici” u nadi da možda postanu novi par.
Fotograf Riley putuje svojoj Sylvie, a za njih je putovanje Orient expressom postala tradicija.


Putovanje vlakom traje cijelu noć , a mi otkrivamo životne priče koje ovi putnici nose sa sobom. Otkrivaju svoje tajne, emocionalne strahove, bolne uspomene i njihov bjeg od samoće. Za sve putnike ovo putovanje će biti putovanje života koje će im uvelike pomoći da sagledaju svoj život. A kad stignu u Veneciju njihov će se život u potpunosti promijeniti.


Zanimljiva priča različitih sudbina koje se međusobno isprepliću. Opisi koje nam autorica donosi su jako živopisni. Opisima krajolika i samoga vlaka imate osjećaj kao da ste i vi jedan od putnika Orient expressa. Iskreno mislila sam da će ovo biti jako dosadna knjiga i da je neću pročitati do kraja. Priča je napisana vrlo zanimljivo i nije dosadna, kad počneš čitati vuče te na daljnje čitanje ali kod mene nije postigla onaj efekt oduševljenja za odličnu knjigu. Zanimljiva, dobra priča koja čitaoca drži u napetosti i iščekivanju kako će sve završiti.




Izložba od Kolijevke pa do groba najslađe je đačko doba

utorak , 03.10.2017.


Svake godine krajem kolovoza održava se manifestacija "Kaj su jeli naši stari" u Vrbovcu nedaleko Zagreba. U sklopu te manifestacije uvijek ima i tematska izložba. Ove godine je bila tema škola. Za sve one koji nisu čuli za tu manifestaciju radi se o manifestaciji izvornih jela i običaja vrbovečkog kraja gdje udruge žena vrbovečkog kraja pripremaju jela koja su se nekada spravljala. U sklopu toga možete kupiti i starinske kolače, te također isprobati jela koja su žene skuhale. Uživajte! isprike ako su fotke malo lošije kvalitete fotkano s mobitelom.







Crkva Svetog Vida u Vrbovcu



Prigodno ukrašeni štandovi







Opasno je voljeti ratnika Maya Banks
Izdavač: Mozaik knjiga

3. dio trilogije braća McCabe

Rionna McDonald pod utjecajem očevih spletki mora pristati na udaju sa jednim od braće McCabe. Dobra ratnica kojoj su haljine i nakit strane, najugodnije se osjeća u muškoj odjeći sa mačem oko pojasa. Ne želi se mijenjati za nikoga, pa tako ni za svojeg budućeg supruga. Iza nje su dva propala vjenčanja za braću McCabe , a sada je odluka pala na najmlađeg Caelena. Ovaj brak je u interesu oba klana kako bi ojačali svoje klanove i pobijedili neprijatelja.

Prije mnogo godina Caelen je bio ludo zaljubljen i svojom neopreznošću upropastio svoj klan. Sada nekoliko godina kasnije pristaje na vjenčanje iz osjećaja dužnosti. Iako je Rionna vrlo poželjna mlada dama njen budući suprug joj ne vjeruje, baš kao ni jednoj drugoj ženi.
On je želi promijeniti, a ona se ne mijenja zbog nikoga pa ni zbog svog supruga jer ona je ratnica ,a ne neka krhka žena koja sjedi ispred kamina i radi ručni rad, na haljine se zgražava, a isto tako i na kućanske poslove. Kakav ih tek brak očekuje? Naravno, pun turbulencije. Iako je rat na vidiku, moraju jedno drugom dokazati da si uzajamno vjeruju, jer bez povjerenja sve može propasti. Rionna i Caelen međusobno se jako privlače , ali oboje skrivaju svoje osjećaje kao zmija noge i ne pokazuju koliko im je zapravo stalo do onog drugog. Sve se mijenja kad ih Rionnin otac izda, a ona se kao hrabra ratnica bori protiv njega i dokazuje svoju vjernost i ljubav mužu.


Još jedan odličan roman, pun opasnosti, izdaje i ljubavi. I ovaj put zabave neće nedostajati, kao ni u prošlim pričama. Ovo je malo drugačija priča jer uz moćnog škotskog ratnika ne stoji krhka žena , nego ratnica i borac koja se bori za svoj klan i na kraju za svoju ljubav.
Povjerenje je jako bitno, jer ako nema povjerenja sve odlazi u krivom smjeru., bar što se tiče knjige i priče, ali isto tako je i u stvarnom životu.
Čim su škotski ratnici u pitanju znate da sam jako uživala čitajući ovu knjigu, tko zna možda jednog dana i odem u Škotsku i pogledam njihove dvorce. Za sada im se mogu diviti samo na fotografijama.
U ovoj priči morate još puno toga otkriti, a ovo je samo mali dio. Odlična trilogija koju svakako preporučam.


Danak anđelima J.R.Ward




Danak anđelima J.R.Ward

2. knjiga iz serijala Kraljevi burbona

Izdavač: Znanje

Obitelj Bradford smo upoznali i kao što znate ( oni koji su čitali) najpoznatiji su u proizvodnji ekskluzivnog burbona koji im je donio bogatstvo i uspon u visoko društvo. Nakon samoubojstva glave obitelji Lane preuzima stvari u svoje ruke jer treba pripremiti sve za žalovanje i sprovod, a također i nastaviti sa proizvodnjom burbona. Lane se susreće sa velikim problemom koji je njegov otac stvorio, a veliki oslonac ima u svojoj djevojci Lizzie. Obitelji prijeti propast, a silni milijuni su netragom nestali. Uz sve neprilike koje su snašle obitelj dolazi još jedna. Policija i Lane smatraju da patrijarh nije počinio samoubojstvo , nego da se radi o ubojstvu. Time cijela obitelj bude pod budnim okom policije i svi su pod sumnjom. Pod povećalom je najviše najstariji sin Edward, jer su on i otac bili u velikoj svađi. Edwarda uopće ne zanima ništa vezano za samoubojstvo oca, vjeran je samo alkoholu, a na njegovoj farmi konja pomaže mu kćer njegovog bivšeg trenera. Nakon nekoliko godina izbivanja napokon se pojavljuje i njihov brat Maxwell. Njihova sestra Gin još uvijek nije svjesna da je obitelj bez novaca i stalno traži novac kako bi i dalje mogla biti rastrošna, ali ubrzo će i ona doći pameti……


Skrivene tajne se polako počinju otkrivati, obitelj Bradford se više ne krije iza svojeg imena koje im je služilo da bi potkupili koga god bi stigli. U ovom djelu ćemo zbog toga upaznati pravu obitelj sa svim njihovim osjećajima i pravim licem, jer sve ostalo je bilo samo maska za visoko društvo.

Od spisateljice Ward nisam ništa manje očekivala, napeto štivo do samoga kraja, a ovo je dokaz da zna itekako pisati i održati čitatelju pažnju od početka do kraja.
Na početku knjige imate opis pojma Danak anđelima, a pojam se koristi u industriji proizvodnje burbona. Također imate i popis likova koji se pojavljuju u priči i uz to tko je tko. Knjige morate čitati po redu , a nas očekuje još jedan nastavak.



Zvijer J.R.Ward







Zvijer J.R.Ward

Izdavač: Znanje

Dvadeseti dio serijala “ Bratstvo crnog bodeža”

Postoji li još netko tko ne zna za Braću iz elitne postrojbe Bratstvo crnog bodeža? O vampirima koji se bore protiv Omege i Degradacijskog društva? Za sve one koji još nisu čitali ovaj odličan serijal: -A što čekate? Dakle, to je nešto što morate pročitati, a kad počnete: -Gotovo! - navukli ste se, nema vam pomoći. Ne možete propustiti upoznati ovu skupinu vampira i zajedno sa njima umirati od smijeha, biti tužni kada se nađu u opasnosti, strepiti što će se s njima dogoditi, ovu avanturu nikako ne smijete propustiti.

Bratstvo crnog bodeža priprema se za konačni obračun s Degradacijskim društvom, Rhage vodi svoju vlastitu bitku tražeći uzrok svojeg nemira. Oni koji ne znaju Rhage je jedan od članova Bratstva crnog bodeža koji je veliki dobrica, ogromnog apetita (ima škrinju sladoleda samo za sebe, jer sladoled je njegova strast) i prekrasnog lica, tako da ga ostala Braća zovu Hollywood ,obožava svoju družicu Mary čak se i sa svojom Zvjeri koju nosi u sebi puno bolje snalazi nego prije i savršeno ju dobro kontrolira. E, tu Zvijer nikako ne želite vidjeti. U zadnje vrijeme Rhage i Mary poprilično su se udaljili, a sve zbog njegove nesigurnosti i hvatanje panike koju ni on sam ne razumije.
U jednoj borbi Raghe bude smrtno ranjen, a njegova šelan pomaže mu da ta rana zacijeli. A na koji način? -morate otkriti sami. Uglavnom kada se u palači oporavljao od ozljede dugim razmišljanjem i sagledavanjem duboko u svoju dušu otkrije uzrok svoje panike i nesigurnosti.
Jednim iskrenim razgovorom sa Mary otkriva joj svoje strahove, ali na kraju se ispostavi da ti strahovi nisu samo njegovi , nego i njeni. Oboje razmišljaju o onom što im je nemoguće ostvariti. Rhage i Mary očekuje veliko putovanje koje ih na kraju može ili zbližiti ili potpuno udaljiti…….

Ovaj cijeli serijal čitam baš sa guštom, a ovaj nastavak me je posebno dirnuo. Ljubav, strah, zabrinutost , sreća i hrpa humora u sivilu borbi sa Degradacijskim društvom je ono što krasi ovu knjigu. Uz glavne likove ove priče pratimo i ostalu Braću. Priča vas drži u napetosti do kraja i kad pomislite da ne može biti gore ili bolje od toga sve se opet zapliće. Ova priča je dokaz da se snovi i želje mogu ostvariti uz veliki trud i upornost. Odlična književnica koja zna svoj posao. Iako je ovo dvadeseti dio serijala nije nimalo razvodnjen i jedva čekam nastavak.
Svi koji su pročitali ovu knjigu nadam se da ste uživali kao i ja , a vi ostali ako sam vas i malo zainteresirala ovim osvrtom , trk u knjižnicu.






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.