život je kako kada

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

28.02.2013., četvrtak

Povratak u život

Samoća ju je ubijala, a nije znala kako da se izvuče iz tog labirinta tuge, samosažaljevanja, bijesa i nepregledne pustoši. Počela je čitati kao nikada prije. Knjiga za knjigom samo su se nizale, ali ništa se u njezinoj svijesti nije mijenjalo i dalje je ostajala prazna kao ispuhana lopta odbačena na smetlištu. Tog je dana jutro najavilo kišu prvim grmljavinama ljeta. Još jedan dan kada bi bilo bolje ostati u krevetu i cijeli vikend prespavati uz dovoljnu dozu tableta za spavanje. Nekim njoj neshvatljivim čudom ustala je kao da prkosi sama sebi. Bosa je prošla hladnim pločicama do kupaone i začudila se kada su joj stopala posvjestila da hoda, da osjeća, a mjesecima nije ništa osjećala, ni vrijeme, ni nevrijeme. Zrcalo joj je odgovorilo upitnim pogledom i kao da se blago nasmiješilo. Ona kao da neku drugu nepoznatu osobu promatra razmišljala je kako ta tamo u ogledalu izgleda puno starije od nje. Ta druga ima neurednu kosu, za malo do pola dužine izrast crne, a ostatak neke neodređene žuto-smeđe. Ispod njenih očiju, one u zrcalu, podočnjaci su se crnili kao da ih je netko pofarbao. Usne ispucale, suhe, bez boje, bez života. Gledala je tu osobu tražeći bilo koji znak ljepote. I vidjela ga je u dva zelena jezera. Uronila je mislima i slike su se počele nizati.
Bila je jesen. Najljepša jesen koju je ikada mogla zamisliti. Boris ju je čvrsto držao oko ramena kao da se bojao njenog bijega iako ona nijednim znakom nije davala takve naznake. Bila je sretna. Lišće je lepršalo oko njih, zasipalo ih kao mladence koji iz crkve izlaze pod laticama ruža. Tada je znala koliko je sretna u tim čvrstim rukama slušajući sve prijedloge za njihov najsvečaniji dan. Pristajala je bez puno razmišljanja, pristajala je jer njegove su ideje bile kao bajka. U nekim je trenucima imala osjećaj kako na svijetu nikoga nema osim njih dvoje. Nije to bio ludi zanos, ne nije, oni su se voljeli iskreno bez velikih riječi. Ponekad im je bilo dovoljno samo se pogledati i prasak smijeha bi ih okružio kao plašt koji ih čuva od sveg zla ovog svijeta. Odabrali su najljepše mjesto za izreći, za potvrditi ljubav do kraja života. Prolazeći uz to jezero koje ih je spojilo, jezero koje im je darovalo najljepše trenutke znali su da će svoj zavjetni da upravo uz to jezero zapisati. Vrijeme je curilo, doslovno. Kiša se spremala tih dana prkositi njihovoj sreći, ali njoj ništa nije moglo pokvariti osmjeh i radost u srcu. Ostala su još dva dana. Sve je bilo spremno, još samo da on protulumari taj bezvezni običaj opraštanja od momaštva sa svojim društvom. Nije ju smetalo, ali kada je o tome razmišljala kao da je ipak neki trn bio zabijen u njen dlan. To javno pokazivanje gubitka slobodnog lutanja, slobodnih izlazaka za nju je bilo više pomanjkanje sigurnosti u čin na koji su se spremali nego na nekakav oproštaj od momačke slobode.
Pogledala se ponovo, suza je suzu stizala iako su oči nekom ljutnjom sijevale. Pa zar se baš svaki dan mora svega sjećati.
Zaspala je tu noć dosta kasno očekujući da joj se javi nakon tuluma sa društvom, ali nije. Nije ju zvao ni u rano jutro pa je prilično uvrijeđena zvala ona njega. Mobitel nije bio uključen. Ljutnja se povećavala spoznajom da spava kao klada, a ona napeto čeka njegovo javljanje. A onda je zazvonio telefon. Razmišljala je da li da ga pusti čekati no nakon trećeg zvona nije odoljela, željela ga je čuti. Podigla je slušalicu i… ni danas se još ne može sjetiti što se dogodilo. Kada je došla k svijesti ležala je na podu sa povećom kvrgom na čelu. Još uvijek nesvjesna sebe ni liječnika, roditelja koji su kraj nje klečali samo je izgovorila njegovo ime.
Nakon pet dana u crnini pod sedativima spustila je crvenu ružu na njegov lijes. U novima je pisalo: „Noćas, negdje iza ponoći smrtno su stradala dva mladića od … godina. Zbog ne prilagođene brzine, a pod utjecajem alkohola zabili su se u betonski zid podvožnjaka na Miramarskoj ulici“.
Jutros grmi, kiša je počela svoj ples, a ona je odlučila. Sredit će kosu, obući najljepšu haljinu, obuti crvene cipele visokih peta. Staviti crveni ruž na usne i maskarom istaknuti ljepotu tih zelenih očiju. Uz put prema groblju kupit će crvenu ružu. Odlučila je sve će mu reći, baš sve što ju ljuti, sve zbog čega je već godinama izgubila sebe. Na njegovom će grobu uz ružu crvenu ostaviti i svu ljutnju.
Na povratku će popiti kavu u svom starom kafiću i krenuti u sasvim novi život.

- 14:03 - Komentari (12) - Isprintaj - #

26.02.2013., utorak

Sasvim obična priča

Stajala je raskuštrane kose ispred zrcala, u laganoj spavaćici, bosih nogu još toplih od kreveta. Stajala je tako i gledala lik koji jutrom teško prepoznaje. Odmjeravala je svoje tijelo, kao da strankinju gleda, od stopala pa preko potkoljenica, preko koljena do ruba spavaćice. Zadizala je spavaćicu polako i pratila kako se svakim milimetrom pokazuje tijelo za koje jutros nije znala da li je ili nije njeno. Zadigla ju je do grudi i na trenutak gledala golotinju svojih prepona. Kao da se posramila što tako gleda spustila je spavaćicu brzo i pogled podigla. Zagledala se u grudi koje su ispod te prozirne tkanine stršale kao da žele van, kao da žele biti ogoljene. U hipu je skinula spavaćicu i ostala sasvim gola. Ona i njen odraz u ogledalu. Kao da se blizanke jednojajčane gledaju i nisu baš sretne. Da li zbog ranog buđenja ili činjenice da je Fran otišao još tokom noći, bez i jedne riječi. Polako je vrtjela film unazad na prošli dan i događaje koji su nju, sada golu pred ogledalom i njega, kojeg više nema u njenom krevetu, zalijepili u rano jutro u zrcalu njenog ormara. Bio je to tulum kao i svaki. Nisu više mladenačkih godina i nemaju svi želju nakon tuluma završiti u nečijem krevetu, a kao da se podrazumijeva da će ipak netko i tako završiti, ali ništa se ne pita, ništa ne govori. Zapravo i nije bio tulum već zakašnjelo slavlje zbog novog automobila. Pa danas se to mora ekstra proslaviti, tko si može kupiti stan i auto u isto vrijeme. Nisu razgovarali kako je Miro to mogao. Svima je jasno da ga financira njegov dragi, koji se uz put rečeno, ne pojavljuje kada se ostatak društva sastaje. Uglavnom svi poznati, svi o svakome sve znaju, ali nema potrebe i javno iznositi. Evo recimo, Franova bivša je stjuardesa i ostavila ga je nedavno zbog jednog od pilota. Od tada Fran ima neku «malu». Tako on naziva djevojku koja dođe «pospremati». Svi su sigurni da „mala“ dobro „posprema“ i nitko Frana ništa ne ispituje zašto ju ne dovede u društvo.
Pokušava se sjetiti kada je krenulo pipanje nje i Frana, ali ne uspijeva. Nitko od prisutnih nije reagirao i oni su jednostavno nastavili. Svako toliko ju je dirnuo po nozi sve bliže vulkanu koji se počeo opasno zagrijavati. Negdje malo prije ponoći odlučila je krenuti doma tražeći da joj Miro nazove taksi, ali Fran je odmah ustao govoreći da će ju prebaciti jer i on ide ranije, kao sutra mu «mala» dolazi „pospremati“ stan. Čim su sjeli u auto njegova se ruka smjestila na njenim nogama. Ozbiljno ga je pogledala, ali ruku nije micala. Bila je prilično uzbuđena njegovim pipkanjem tokom večere, a to u autu se samo nastavilo. Što ćemo sada? Pitao je znatiželjno. Kao iz topa ispalila je: «Odi k meni doma, čaša vina više ili manje». I tako je on izazvan da ne ispadne nepristojan uredno pošao za njom u njen stan. Čim su zatvorili vrata kao po dogovoru poljupci su zapečatili strast. Cipele su skidali hodajući, zapravo gurajući jedno drugo kroz mračni hodnik. Stiskao joj je dojke, hvatao bokove, otkopčavao onih nekoliko gumba na košulji dok je ona znalački otkopčala remen na njegovim hlačama, otvorila zip i srolala mu hlaće do stopala. A onda je zrak preuzeo miris strasti, i želje u srazu tijela. U koliko je sati otišao nije više sigurna. Užitak ne mjeri vrijeme.
Stajala je sasvim gola pred tim ogledalom, sa laganim osjećajem grižnje savjesti ili je to tek umor ne prospavane noći.


- 19:00 - Komentari (20) - Isprintaj - #

19.02.2013., utorak

Proslava diplome

Taman se vratila iz svijeta nakon nekoliko godina, a Ana i Boris su ju pozvali u društvo k njima u vikendicu, proslaviti diplomu njihovog sina. Još jučer je bio u osnovnoj čudila se. Svi radosno dižu čaše, nazdravljaju, komadi se primili roštilja, a ljepotice ogovaranja. Uskoro su zamirisali krmići, vratina, kobase, i ostali začini. Mirisi su jako važni. Jeli su, čavrljali i po malo pijuckali. Padali su vicevi, smijeh i suze, cika se čula do Zagreba naravno. Onda kava. Ona nije pila kavu pa je radije otišla malo prošetati. Nitko joj nije htio praviti društvo. Spuštala se polako niz padinu. Izašla na proplanak. Skinula majicu bilo je vruče. Spustila se na toplu travu, opružila cijelim tijelom. Odjednom je sunce nestalo, otvorila je oči i u čudu gledala. Ispred nje je stajao vrlo zgodan i vrlo mlad muškarac. Naglo je sjela tražeći majicu, on se smješkao pokazavši ruku u kojoj je njena majica. Šutio je i gleda ju. Pokušavala se zbrojiti pružila ruku za majicom. No govorio joj je, vrlo lijepim baritonom, kako mu se više sviđam bez nje. Gledala ga je, zgodan, vitak, visok, mlad. Sjeo je do nje dodirnuvši joj bedro rukom. Protrnula je. Pokušavala je doznati kako je tu došao, dok se on samo smješkao i lagano ju dodirivao. Nije se branila, čudila se zašto se ne brani. Puštala ga je da ju sve više dodiruje, a onda je osjetila poljubac na ramenu. Kao da ju je plamen opržio. Što joj se to dešava? Sanja li? Pokušala se pomaknuti no njegova ju ruka vrati ljubeći joj leđa, milujući rukom bedro, trbuh, grudi. Igra se, osjećala je, a opet sva je treperila. Pustila ga je da joj ljubi čelo, kapke, a njene usne spremno su čekale, i kao da su se dva plamena stopila u jedan, kao da je cijeli život čekala samo taj trenutak, sve što je željela sada je tu, tu kraj nje. Virtuoz u igri, ulazio je u svaku poru njenog tijela, ljubio joj vrat, dok su njegove ruke spretno klizile po njenim bokovima. Njegove su želje bile spremne podati njenom tijelu radost sjedinjenja. Kako je samo zgodan mislila je na tren, a onda ga osjetila uronjenog negdje duboko u svijesti napetih čekanja. I kada je njeno tijelo objavilo radosna podrhtavanja predao je svoje uz duboki prigušeni krik. Ostali su tako pod suncem mirovati. Nakon nekog vremena, obukla se na brzinu i bez riječi vratila društvu. Društvo je dremuckalo, no umalo je doživjela šok. Oko 10tak min iza nje u društvo dolazi ON. Veselo pozdravlja Borisa, Anu, društvu mahne, njoj lagano namigne. Ana ga ponosno grli i govori eto nam konačno i mog sina inženjera.



- 20:19 - Komentari (12) - Isprintaj - #

16.02.2013., subota

Ah ta groblja

Voljela je šetati po grobljima, gdje god da je došla obavezno je potražila groblje. Stari epitafi, imena, nadimci, sve ju je uvijek privlačilo više nego samo mjesto. Groblje za nju nikada nije bilo simbol smrti, dapače, bio je to simbol upornosti što duže ostati u svijetu živih. Zanimljivo je kako su sva groblja uz more na uzvisinama ponad mjesta kao da se mrtvima željelo dati najljepši vidik iako im nije bio potreban, jer njihove su duše mogle biti gdje god su poželjele. Ljetno predvečerje, groblje ponad sela, u kamen uklesani grobovi, previše grobova na premalom prostoru. Pomislila je hoda li možda po nekom ovako između redova jer sigurno ima zaboravljenih grobova. Iz tih misli otrgnuo ju glas koji onako potiho pita može li joj pomoći. Bože, sva se stresla iako zna da mrtvi ne govore, ali nikoga nije vidjela. Okrenula se i opet nikoga nije vidjela. Tek kada je on ponovo pitao treba li joj pomoć vidjela ga je u kutu sjediti na rubu jednog groba zaklonjenog spomenikom. Polako je prilazila zahvaliti se. Ne nije trebala pomoć. Nikoga posebno ne traži, nikoga ne pozna. Ona je tu na ljetovanju pa kako voli groblja i najbolju povijest iz njih može očitati, tako malo šeće. Osmjehnuo se. Pa nije neka lungo mare rekao je veselo. Podigao se pružio ruku i jednostavno rekao ja sam Toni, a ja Angela prihvatila je. Ovo je netko vaš pitala ga je samo da nešto kaže. Ne, nije nitko moj ovdje, ja sam gost dole u bungalovu, a izgleda imamo iste sklonosti. Pokazao je rukom neka sjedne. Prihvatila je. Spomenik je bio star. Nekoliko naraštaja pomorskih kapetana snivalo je svoj večni san ispod natpisa. Eto opet povijest. Započeli su priču slagati, kao što mislite, govorio je vi i ona njemu iako su po godinama bili tu negdje, što mislite kako je koji od ovih završio svoj život pitao je jednostavno. Zgodna tema, ona je davala dio svoje priče, on dodavao dio svoje i uskoro su se smijali oboje. No valjalo se i vratiti u mjesto. On je predložio da krenu zajedno. Mogu na kavu i taj vi pretvoriti u ti. Naravno da nije imala ništa protiv. Kada su se spustili kroz kamene ulice i skaline izlizane od mnogih nogu ponudio je svoj bungalov za kavu, bliže je moru a i zna dobru kavu kuhati. I tada nije imala ništa protiv, jedno poznanstvo tih dana mora može prihvatiti. U naselju bungalova bilo je živo. Ljudi su se pozdravljali, odlazili na kupanje, nitko nije obraćao posebnu pažnju na njih dvoje. Sve je bilo sasvim ležerno i normalno. Uključio je klimu, stavio grijati mlijeko, jer ona ne pije kavu pa će ipak popiti nessicu oboje. Razgovor je bio toliko opušten da se već dugo nije osjećala tako dobro kao dok su pijuckali nes i pričali. Govorio je o sebi. Živi u metropoli, oženjen je, nemaju djecu, njegova žena ima karijeru pa ne želi upropastiti sve zbog djece. Na odmor odlaze posebno svak od njih na drugo mjesto. On je profesor na pravnom fakultetu. Ona je vrlo malo govorila o sebi. Samo to da je rastavljena nedavno i da je došla malo mira unijeti u život. Nije inzistirao, samo ju je gledao nekako nježno. Kao da je uronio u njene oči, blago se smješkao. Predložio joj da se odu okupati, no ona nema kostim. Ima i za to lijeka, govorio je. Ima mjesta gdje joj ništa nije potrebno. Pa dobro mogla bi prihvatiti. Ponio je ručnike i za kratko su bili iza gromada kamena na sasvim maloj plažici. Spustio je ručnike i skinuo bermude. Ispod njih nije ništa nosio. Dobro izgleda mislila je i polako skidala odjeću ne baš sasvim sigurna želili ili ne. Ipak malo znatiželje, malo prave želje dalo joj je poticaj i skinula je sve. Znala je da ju gleda iako je pazio da to gledanje ne bude napadno. More ju je dočekalo slano i prekrasno. Tog je trenutka zaboravila da je sasvim gola jer obučena je bila morem. Dodiri njegovi su bili slučajni ali njenom tijelu su stvarali naboje od tisuća volti. Konačno kada joj je bilo dosta polako se ispružila u pličak podbočivši rukama glavu. Savršeno mislila je, savršeno. Ispružio se pokraj nje pitajući smije li ju poljubiti. Nasmijala se slatko. Znala je ako ona njega poljubi sve prestaje biti druženje. A uostalom zašto ne. Ona je bila slobodna, a on ima izbor. Prihvatila je. Poljubac je bio dug, slan, sladak, pun strasti, želja, toliko želja da su oboje drhtali. Okrenuo se na leđa podigavši ju na sebe, ljubio obraze, oči, nos, upijao njene usne paleči joj svaki milimetar usnica. Osjećala je kako njegove želje rastu između njenih nogu jednako kako su njene bujale utrobom tražeći sjedinjenje. More ih je nježno oplahivalo dok su plovili laganim ritmom dviju lađa, dok su uranjali u dubine tamnije od morskih dubina, dozivali uronjeni vrhunce ispod oblaka. Igra i strast, želja i sjedinjenje, ispunili su vrijeme u jednom usponu, u jednom zajedničkom drhtaju kao da njih dvoje i nisu dvoje već jedan trenutak što praskom obasja more. Ostali si tako mirovati zagrljeni, zagledani u oči boje badema u oči boje zelenih jezera. Bilo je to jako lijepo groblje, a priču o tome kako su živjeli kapetani, koji snivaju tamo, podno spomenika generacijama, morali su nastavljati idućih dana. O da, bilo je to jako lijepo groblje.



- 08:18 - Komentari (10) - Isprintaj - #

15.02.2013., petak

U moju ulaziš postelju

Navodiš puno razloga zašto baš mojoj postelji stalan gost želiš biti. Strast koju pod prstima osjećaš nagovarajući me na trenutke koji zbilju zaboravljaju potvrda su tvojih riječi. Upornost tvoje mladosti uvijek cilju dovodi sve želje i zaboravu prvotnih odbijanja zbog godina koje jaz prostiru između nas. Iza spuštenih vjeđa godine više ne postoje. Ostaje bujati strast dok ruke tvoje po svilenoj puti klize užurbanim ritmom tražeći oslobađanje sputanosti. I zanimljivo je da godine nisu tu svilenost izgubile, da je tijelo gipkost zadržalo čistom genetikom ili upornošću kojom smireno prihvaćam svaku godinu koja dolazi. Ne skrivam znakove koje su godine na čelo urezale, a ti ih gledajući ne vidiš. Znam da mi pokušavaš laskati i priznajem paše mi, ponekad, iako svjesna svega uživam dok mi tijelo svoje predaješ. Upijam dio tvoje mladosti, gotovo ju kradem kao nakon dugogodišnjeg gladovanja i znam da je tvoj užitak možda veći jer blaguješ nepoznatu strast na mojim bedrima sazrijevajući mladost. Ponekad razmišljam hoće li se jednoga dana ona prava zapitati gdje si sve to znanje ljubavnih trenutaka pronašao i kakav li će tvoj odgovor biti? No danas sam ja darovana tvojim tijelom, tvojom mladošću, strašću koja buktinjom gori dok u moju postelju ulaziš.

15.02.2013.

- 08:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

11.02.2013., ponedjeljak

A ti si tako mlad

Mladost tvoja požudu budi i želju nemjerljivu izaziva. Znam da ne bih smjela, znam da opravdanja tražim i bježim od stvarnosti, a stalno me iste misli sustižu i raste želja, buja i hrani se opravdanjima. Tvoja mladost snažna u upornosti slama otpore, ruši brane i daruje me trenucima koji vrelinom vriju, gore, kipte utrobu lomeći. Misli ostavljam za sutra, za neko drugo vrijeme kada ću pokajanje izmoliti uvjeravajući se da više neće biti pada ni predaje željama. Samo da nisi tako prokleto mlad, tako podatno dobar, samo da nisi, ali jesi i što mi je u mislima stalno skrivati moram iako znaš. Nije izazov vremenu, godinama, nije nesklad koji ogroman se čini nego to čudno htjenje koje ne prestaje unatoč svih uvjeravanja da ne bih trebala, ne bih smjela, a ti si izazov koji samo mladost pruža. Blagovati tvoje godine u snazi strasti koju nosiš najljepši je stol prostrt ispod vunenog pokrivača moje postelje. Pa kada sve znam i ti sve znaš jedino što ne znam je; kako, uživajući strast tvoje mladosti, odagnati misli koje šapuću; ne bi smjela, ne bi smjela?

11.02.2013.


- 13:46 - Komentari (25) - Isprintaj - #

10.02.2013., nedjelja

U koga je zaljubljen

Imala je onaj osjećaj kao kada vam netko snagom pogleda u potiljak ulazi. Okrenula se i pogled joj se sudario s njegovim. Promatrao ju je otvoreno bez ikakvog skrivanja. Tramvaj se zaustavio i ušla je brišući iz misli pogled nepoznatog mladića. Normalan radni dan pa je zaboravila na događaj tog jutra. Sutradan se scenarij ponovio i ponavljao se jedan pa drugi tjedan. A onda je sasvim neočekivano došao do nje i tiho šapnuo kako je u nju zaljubljen. Izjava je stvarno izazvala šok u njenim očima. U mozgu joj je zavrištalo i opominjalo, pozivalo na uzbunu. Premlad je da bi išta poželjela s njim imati i zato mu je otvoreno to i rekla, ali nije se dao smesti. Govorio je kako godine njemu nisu važne. Govorio je o njezinom šarmu, ljepoti pokreta, ljepoti tijela, govorio je kao da o njoj sve zna. U jednom trenutku dok je njeno nagovaranje da svoje želje usmjeri ženama njegovih godina, spomenuo njenu firmu naglo je zašutjela. Tada se njena napetost povećavala, strah je počeo puzati po mozgu izazivajući drhtanje tijela. Pitanje koje je vrisnulo i ostalo vrišteći dok je on i dalje govorio, a ona ga više nije čula bilo je; što ako je psihopat? Tramvaj je došao, ušla je i on, no nije išla u svoj ured. Produžila je ravno do policijske postaje. Pratio ju je dio puta, no kada je shvatio kuda je krenula okrenuo se i nestao. Dva ga dana nije vidjela. Tko zna u koga je sada zaljubljen?

10.02.2013.

- 10:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

08.02.2013., petak

Među plahtama

Volim te male igrice, te dodire koji navještavaju vatreni ples. Znam tvoje želje i spremna te čekam u haljetku sasvim običnom. Sve što želiš taj frotir koji već po malo boju gubi skriva. U moj dom ulaziš kao glumac na pozornicu i predstava počinje s vrata. Ljubiš me strasno i grubo kao posjednik prisvajaš me cijelu. Poslušno pratim tvoj pogled jer uigran smo dvojac. Dva glumca koji ponekad zaigraju neispisan komad. Polako otkrivaš rame skidajući ogrtač do pola nadlaktice. Dočekuje te svileni haljetak, crni. Voliš tijelo u crnom, a ja sjaj kojim tvoje oko zasja kada se u njemu zrcali crna svila. Otkrivaš drugo rame i lagano spuštaš ogrtač. Iz njega izranjaju obline kojima ne daš ništa skinuti. Okrećeš me oko osi rukama ispitujući podatnost svile i tijela. Razvezuješ vrpce haljetka, oslobađaš si pogled na grudi u čipkastom grudnjaku crnom i bjelini kože preko bokova i trbuha sve do haltera svilenih, crnih. I dalje šutimo polako svaki milimetar prelaziš rukama kao kada kipar svoj rad oblikuje. Uživaš ostavljajući poljupce na goloj koži. Naježim se, naravno. Svi su tvoji dodiri točno usmjereni i putuju preko leđa negdje u mozak koji ugodu tijelu vraća. U visokim potpeticama, cipela crvenih visinom postajemo isti. Ljubim ti vrat, lice, grickam usnu iako bih ju zagrizla do krvi dok tvoje ruke klize po bedrima u čarapama, svilenim, crnim. Ritual sličan, a opet svaki put različit završit će uzimanjem i davanjem, završit će uzdahom zadovoljstva i opuštenim osmjehom među plahtama šuštavim, bijelim.

08.02.2013.

- 10:19 - Komentari (16) - Isprintaj - #

05.02.2013., utorak

Nije bio moj tip

Hodao je na dva koraka ispred mene, siguran u svaki pokret. Sa savršenog potiljka tamna se njegovana kosa pomicala u hodu. Visina tijela osvaja na prvi pogled. Lijevu je ruku držao u džepu tamnoplavog, gotovo crnog kaput sa rasporom, koji je, otvarajući se u hodu, plijenio moj pogled. Misli su moje odlazile između tih stranica toplog kaputa u prostor želja. Pogledi žena koje su dolazile u susret govorili su kako je i prednja strana, objekta mojih očiju, jednako, ako ne i zanimljivija. Željela sam ga vidjeti cijelog, ali misli su moje odlutale dalje. Skidala sam dio po dio odjeće sa tog sklada koji tu na dva koraka ispred mene, ne znajući kako će uskoro ostati gol, ponosno hoda. I kada je ostao samo u tamnim boksericama, kao da je osjetio svoju nagost, okrenuo se. Nekoliko sekundi smo se gledali, onda se osmjehnuo i nastavio. Pustila sam ga, neka se obuće, nije bio moj tip muškarca s prednje strane tijela.

- 17:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

03.02.2013., nedjelja

Kratko

Samo poljubac jedan, mali, pitanje je tvoje, mogu li svratiti, tu sam u blizini? Naravno da možeš, pa uvijek su moja vrata za tvoj dolazak otvorena, odgovaram sa smiješkom. Znaš da mi svaki tvoj dolazak osmjeh na lice stavi. Kratko će tvoj zagrljaj trajati, ali požuda će mu stisak jačati, usne će tvoje zaroniti između proplanaka bauljajući kao pijanac, lijevo, desno, u svim smjerovima uspinjući se do samog vrhunca koji se uzbudi i uzdigne čekajući da ga usne tvoje obuhvate. Kratko samo, kažeš, tek da osjetiš ovo vrelo tijelo koje zbog tebe nikad vatru ne gasne. I ne skidaš odjeću samo me utisneš u otvoren kaput kao da me sakrivaš, kao da ćeš me tako prokrijumčariti u tvoj život i izvan mog doma. Stisak pojačaš, a tvoje mi tijelo govori koliko je strast uzavrela putujući od poljupca do prepona pa nogavica mijenja oblik puneći prostor željom znanom. Samo poljubac, još jedan i molim te idi, znaš da moraš, znam da moraš, a sutra, sutra je novi dan koji ćemo okruniti već ranim jutrom.

03.02.2013.

- 11:07 - Komentari (9) - Isprintaj - #

02.02.2013., subota

Deja vu

Ispred nas su dani čekanja, dani kada želje rastu, bujaju kao kvasac na toplom. I sam tvoj glas poklon je u vrijeme kada si u zatvorenom krugu pod budnim pogledima čuvarice tvog zatvora. Zato misli putuju, njih nitko ne može kontrolirati, zabraniti, slijediti njihov put. One sigurno pronalaze svoje odredište, ali znamo li prihvatiti, prepoznati onaj osjećaj kada se nešto dogodi kao već doživljeno, viđeno. Najčešće samo kažemo; deja vu, odmahnemo rukom i zaboravimo. Danas čekam taj trenutak jer znam zagrlit ćeš me mislima, poljubac stazama svemira poslati da dan mi uljepša. Znam da će toplina prostrujati tijelom u trenutku kada me misli tvoje zagrle željno i čekanje će odjednom postati slatko. Čekam deja vu i znam prepoznat ću ga.

02.02.2013.

- 10:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.02.2013., petak

Usidreni dugo u noć

Grad je u predvečerje mirovao. Topla jesen čekala je smiraj. Turisti su već odavno otputovali i ljudi se polako vraćaju u svakodnevicu. Volim dane mira i tišine. Volim more kada samo za mene pjeva valjajući kamenčiće po plitkom dnu uz obalu. Uzmem kamenčić pomilujem njegovu snagu, osušim more s njega i vratim ga ponovo moru. Igrala sam se tako u polutami kutka na još toplom kamenu, stopala umočenih u tamnomodro more. Misli su putovale tamo iza Velebita. Morao si, znam da si morao otići tako brzo, zbog mira kojim prijevaru pokrivaš. Ponavljam tu noć mislima. Došao si kao vladar, kao kapetan siguran u plovidbu. Prišao tiho, pogled je bio i pozdrav i zov, i želja, i strast. Uplovila sam u tvoje sidrište. Omotale su me ruke kao mreža ribarska. Što si mislio? Zadržati me tako zauvijek. To zauvijek trajalo je jednu noć. Slani poljupci prosipali su se mojim licem, usne su bile hrid na kojoj si sigurnost pristanka tražio. Dodiri naših tijela sve su govorili, želja je bila veća od bilo kojeg pitanja. Pličina pješčanog spruda, mekša od kreveta, zibanje mora i ritam tijela koja dubine druge traže. Još te utrobom osjećam, slatkim trenucima nutarnjeg podrhtavanja. Ne nije mi hladno, samo ostani tako. Pozvah te nježno ući, vulkan strasti danima je erupciju čekao. Topla, slana, mokra, predala sam ti sebe do kraja. Istom čežnjom, ritmom savršenog ljubavnika, ispunjavao si me kao brod svoj vez, dok nas je more zibalo, ili smo mi ritmom zibali more. Željela sam te više, željela sam biti zastava tvog jarbola, šapnuh to tiho, osmjehom si prihvatio. Povjetarac me dočekao, pratio sve dok ne podigoh zastavu do kraja na savršenom jarbolu. Vrisak prolomi noć, negdje se uznemiri galeb, ostadosmo tako usidreni dugo u noć.
- 08:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #