Image and video hosting by TinyPic

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 31.12.2009., četvrtak

Sretna Vam 2010. godina!!!

Image and video hosting by TinyPic
Svim posjetiteljima bloga "Čapljina Sport", svim sportašima i sportskim djelatnicima, ali i svim ljudima dobre volje od srca želimo sretnu, blagoslovljenu i uspješnu 2010. godinu...
- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pripreme za nogometni turnir Andrije Ankovića u Gabeli

Image and video hosting by TinyPic
Zagrebački gradonačelnik i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, Milan Bandić predsjednik je Organizacijskog odbora nogometnog turnira Memorijal "Andrije Ankovića" koji će se 23. i 24. siječnja igrati u Gabeli. Dva su dopredsjednika Organizacijskog odbora, Gavrilo Grahovac ministar kulture i sporta Federacije BiH i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.
Valja reći da su u Organizacijskom odboru na različitim funkcijama čak 32 člana, što je jedna od potvrda da Gabeljani ništa ne prepuštaju slučaju.
Podsjećamo, još je koncem studenog utvrđena lista sudionika nogometnog Memorijala u Gabeli, a to su dva zagrebačka prvoligaša hrvatski prvak Dinamo i Lokomotiva, zatim vodeći bh drugoligaš Čapljina i naravno domaćin GOŠK. Turnir će se igrati u subotu, 23. i nedjelju, 24. siječnja 2010. Prvoga dana igrat će se polufinalni, a drugog utakmice za plasman.
Valja reći da je organizator prvoligaš GOŠK, i ove kao i prošle godine napravio presedan u održavanju turnira premještajući ga s drugog vikenda u veljači na siječanj. Razlog za to je hrvatski prvak Dinamo koji je u Gabeli i uopće u Hercegovini rado viđen gost. Kako će "modri" u trećoj dekadi siječnja boraviti na pripremama u Međugorju, u GOŠK-u su se i ove godine odlučili na varijantu "ranog" turnira, pa će hercegovačku BBB opet imati prilike u živo pratiti svoje ljubimce.

Inače, ovogodišnji turnir u Gabeli bit će jubilarni 20-ti po redu. Treba istaknuti da se ovaj turnir održava u spomen na zlatnog olimpijca Andriju Ankovića koji je s reprezentacijom bivše države, u Rimu 1960. godine osvojio zlatnu medalju. Andrija Anković je rođen u Gabeli, gdje se počeo baviti nogometom, a nogometnu slavu je stekao igrajući za splitski Hajduk. Uz Ankovića još jedna zanimljivost, igrao je za reprezentaciju bivše države i na svjetskom prvenstvu u Čileu, kada je osvojeno četvrto mjesto. Ovogodišnji turnir bit će jubilarni dvadeseti, prvi je odigran 1985. godine, a zbog rata slijedila je četvorogodišnja stanka, nakon koje turnir nastavlja svoj "život".

Za jubilej stiže Halid Bešlić

Kako u Gabeli kad su u pitanju nogomet i GOŠK, ništa ne prepuštaju slučaju, posjetitelje će na tradicionalnoj plavo -bijeloj noći, koja je sastavni dio turnira, zabavljati najveća zvijezda folka Halid Bešlić! Uz Bešlića na GOŠK-ovoj plavo bijeloj noći nastupit će mostarska grupa "Geleb", te domaće snage kantautor Pero Križanović i Darko Šutalo - Rahan.
- 18:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 29.12.2009., utorak

"Ostanak u Ligi i dalje jedini cilj"

Image and video hosting by TinyPic
Prvih jedanaest utakmica Lige 12 igrači HKK Čapljina Lasta su apsolvirali na najbolji mogući način, vrativši tako košarku na velika vrata u grad koji upravo na ovom sportskom polju ima najveću tradiciju. Čapljinci su upisali sedam pobjeda i četiri poraza, plasiravši se na kraju prvog dijela natjecanja na odličnu treću poziciju.
"Imajući u vidu iznenađujuću mogućnost sudjelovanja u 1. Ligi BiH nakon osvajanja prvog mjesta u Ligi Herceg Bosne, više smo nego zadovoljni rezultatom. Plasman momčadi je iznad očekivanja, što ukazuje da smo na pravom putu da u Čapljinu vratimo košarku kroz stabilnog premierligaša", istaknuo je direktor kluba Dalibor Milinković.
Ulaskom u najviši rang bh. košarkaškog natjecanja u klubu su postavili tri osnovna cilja. Momčad temeljiti na domaćim igračima, odnosno onima iz bliže okolice, zatim osigurati ostanak u Ligi 12, te nastaviti sa stručnim i kontinuiranim radom s mlađim uzrastima.
"Do sada sve to ispunjavamo i ide nam prema utvrđenom planu. Naglašavam da je klub prethodno reorganiziran u operativnom pogledu, te da će se u idućem razdoblju dodatno ojačati organizacijski kako bi što učinkovitije i konkretnije mogli pratiti potrebe kako prve momčadi, tako i mlađih uzrasta, koji su nedavno startali s prvenstvom Herceg Bosne", najavljuje Milinković.

Pojačati se organizacijski

Sam početak prvenstva i prikazane igre nisu bile na željenoj razini, međutim, bilo je jasno da se nakon zgusnutog rasporeda i odličnih rezultata u pripremama morao dogoditi pad koji se ipak nije odrazio na rezultat. Ozljede su također utjecale na otvarajuće susrete, ali potencijal koji je momčad iskazala u prednatjecateljskom razdoblju morao se potvrditi i u prvenstvu. Spretno ili sretno tempirana, ispostavilo se da je forma dostizala vrhunac od sedmog-osmog kola, kada su Čapljinci i ostvarili one "najslađe" pobjede.
"Činjenica je da smo u pripremnom razdoblju s dosta uspjeha odigrali veliki broj utakmica s A1 momčadima iz Hrvatske, nakon čega je uslijedio pad u formi. Bilo je za očekivati, jer svi ciklusi imaju svoje uspone, stagnaciju i padove. Srećom, nije se osjetilo na rezultatima, a onda smo godinu priveli kraju plasmanom u četvrtfinale Kupa BiH te osvojenim bodovima u Mostaru", rezimira Milinković.
Nakon kratke blagdanske stanke, košarkaši se okupljaju i trenirat će već danas. Iako su se neka pojačanja u igračkom kadru i spominjala, za sad je to u drugom planu.
"Primarno nam je da se organizacijski pojačamo na način da možemo koliko-toliko izdržati globalnu krizu i sve teže iznalaženje izvora financiranja. Želimo osigurati normalno funkcioniranje kluba do kraja sezone. Sukladno tome, zahvaljujem se ispred kluba na potpori svim dosadašnjim sponzorima i donatorima, a posebno općinskom poglavarstvu Čapljine", rekao je Dalibor Milinković.

Pravilna selekcija

Iako je Ante Nazor na mjestu trenera čapljinskog košarkaškog kluba drugu sezonu, još uvijek je u rezultatskom usponu. Čapljinu je preuzeo nakon ispadanja iz Lige 13 u sezoni 2007./2008., neočekivano vratio u viši rang natjecanja, a zatim doveo na trenutačno treću poziciju Lige 12 te u četvrtfinale Kupa BiH.
"Jako sam zadovoljan da sve ide u željenom smjeru. Nismo kiksali na domaćem terenu, a odličnim igrama na gostovanjima u posljednje vrijeme smo zaslužili da napravimo i to iznenađenje u Mostaru, koje više to samo po sebi i nije, jer smo po treći put ove sezone savladali Zrinjski. Moramo u idućem razdoblju još dosta stvari posložiti kako bismo pokazali zrelost i ozbiljnost u svakom pogledu", napominje Ante Nazor.

Probne utakmice niza igrača ljetos kod biranja osovine tima na kraju su Nazoru donijele rezultat, jer niti jedna karika u momčadi nije podbacila.
"Mislim da je pravilna selekcija igrača 50 posto uspjeha, što se i pokazalo točnim. Zajedno sa sportskim direktorom Tonijem Blaževićem te Upravom kluba pokazali smo izuzetnu zrelost kod biranja pojačanja i tako ćemo pristupiti i mogućim novim angažmanima, ali otom po tom" , kaže Nazor.

Ne "gasiti motore"

Već na ulasku u novu godinu HKK Čapljina Lasta očekuju novi izazovi. Naime, 3. siječnja (ili 5. ukoliko dođe do najavljenog pomjeranja susreta) momčad gostuje u Bileći, a zatim slijede dva teška domaća susreta, prvenstveni sa Slobodom (9. siječnja), te kup meč sa Širokim (12. siječnja).
"U međuvremenu ne smijemo „gasiti motore“, ali se moramo i odmoriti. Logičan ishod našeg uspjeha je da smo dobili potrebni mir i da možemo ležernije igrati, a pokazalo se da tada pružamo najbolje partije", tvrdi Nazor, koji je velikim dijelom zaslužan za uspjeh kluba.
Kada su u pitanju evidentno povećani apetiti navijača, ali i sigurno pritajene ambicije i želje svih u klubu koje sežu do Lige za prvaka, Nazor je oprezan.
"Dosta je posla pred nama, a mi kao i do sada moramo ići od utakmice do utakmice. Ostanak u ligi je i dalje jedini cilj. S druge strane, prezadovoljan sam cjelokupnim ambijentom i time da smo vratili košarku u grad košarke" , zaključio je trener HKK Čapljina Lasta Ante Nazor.

Patrioti

Neke od utakmica čapljinski košarkaši, kako i sami priznaju, vjerojatno ne bi ni riješili u svoju korist da nisu imali veliku pomoć od uvijek dobro popunjene dvorane te navijačke skupine Patrioti, koja je osim redovite potpore na vlastitom parketu pratila klub i na gostovanja u Grude i Mostar.
"Navedeni rezultat možda u ovolikoj mjeri ne bi bio ostvaren da nije bilo izuzetne potpore našeg šestog igrača, vjernih Patriota, koji su fer i korektnim navijanjem "uskakali" kada je to bilo najpotrebnije" , rekao je Milinković.

Ljetošnja pojačanja pun pogodak

Prema ukupnom zbroju poena svih statističkih kolona KS BiH, Samir Lerić je najkorisniji košarkaš Čapljina Laste i peti igrač dosadašnjeg dijela prvenstva. Bivši bh. reprezentativac je deveti skakač i prvi bloker lige. Ivan Baković je drugi strijelac prvenstva, dok je Vladimir Radovanović šesti asistent.
"Dovođenje Lerića, Bakovića i Radovanovića se pokazalo kao puni pogodak. Uspjeli smo uz provjerena domaća imena, zatim naše mlade igrače te stručni nadzor trenera Ante Nazora napraviti kompaktnu momčad kako na terenu, tako i izvan njega", ustvrdio je Milinković.
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 26.12.2009., subota

Čapljina Lasta: Prvi dio sezone i više nego uspješan!

Image and video hosting by TinyPic
Zaostalom utakmicom 10. kola između Mladosti i Sutjeske (85:86 nakon produžetaka), okončan je prvi dio košarkaške Premijer lige koji je bio i više nego uspješan za Čapljina Lastu...

Iako je malo tko vjerovao da mogu napraviti nešto više od same borbe za ostanak, "čapljinske laste" su, predvođene mladim stručnjakom Antom Nazorom te njegovim pomoćnikom Tonijem Blaževićem, postale najugodnije iznenađenje prvenstva, što i ne čudi obzirom da su nakon 11 odigranih utakmica ostvarili 7 pobjeda i 4 poraza osvojivši tako 18 bodova, što ih je svrstalo na sjajno 3. mjesto na tablici koje jamči ulazak u Ligu 6. Na domaćem parketu, Čapljina Lasta odigrala je šest susreta te je osvojila maksimalan broj bodova - njih 12, dok je gostovala pet puta, a bila je uspješna samo jednom i to u posljednjem kolu u Mostaru kod Zrinjskog. Najteži poraz Čapljinci su doživjeli u Zenici kod Čelika gdje su poraženi s čak 27 poena razlike, dok su najuvjerljiviju pobjedu ostvarili protiv Slavije u svojoj dvorani kada je bilo +17 za izabranike Ante Nazora.

Image and video hosting by TinyPic
Dvorana je na utakmicama Čapljina Laste bila redovno popunjena

Gledajući pojedinačno, ostvarenom rezultatu najviše su pridonijeli Ivan Baković i Samir Lerić. Baković je nakon prvog dijela prvenstva s 224 postignuta poena daleko najbolji strijelac kod Čapljinaca, a drugi strijelac prvenstva odmah iza igrača Hercegovca Nemanje Vranješa koji je postigao 303 poena. Iza Bakovića, kod Čapljina Laste najviše poena upisali su Lerić (113) i Radovanović (109), s tim da je ovaj drugi i najbolji asistent momčadi. U 11 susreta Čapljinci su postigli 852 poena, a primili 832 te su jedan od četiri tima koji ima pozitivnu koš - razliku. Ipak, da bi nastavili s dobrim rezultatima, morati će poraditi na obrani koja je treća najlošija u prvenstvu.

Image and video hosting by TinyPic


Ono po čemu je Čapljina i najprepoznatljivija jest redovno popunjena dvorana, s prosjekom od 1 000 gledatelja po utakmici, te sjajni navijači "Patrioti" bez kojih bi ovakve rezultate bilo vrlo teško ostvariti. Koliki utjecaj, naravno pozitivan, Patrioti imaju na igrače govori rečenica Ante Nazora: "Kada imaš ovakvu podršku, nemoguće je igrati loše"; što dovoljno govori koliko igračima na parketu znači podrška s tribina. Nadamo se da će se pozitivan duh u i oko momčadi nastaviti i u drugom dijelu sezone te da ćemo zajedničkim snagama napraviti čudo te doći do jedne od prve četiri pozicije koje vode u Ligu 6. Naravno, ne treba zaboraviti ni Kup...

Tablica nakon jesenskog dijela:
1. Igokea 11 10 0 1 932:730 +202 21
2. Sloboda 11 7 0 4 856:792 +64 18
3. Čapljina Lasta 11 7 0 4 852:832 +20 18
4. Hercegovac 11 7 0 4 867:879 -12 18
-----------------------------------------------------
5. Zrinjski HTM 11 6 0 5 762:795 -33 17
6. Čelik 11 5 0 6 827:804 +23 16
7. Sutjeska 11 5 0 6 799:847 -48 14
8. Borac Nektar 11 5 0 6 768:817 -49 16
9. SL IAT Leotar 11 4 0 7 740:792 -52 15
10. Grude 11 4 0 7 770: 844 -74 15
11. Slavija 11 3 0 8 782:801 -19 14
12. Mladost 11 3 0 8 810:832 -22 13

- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 21.12.2009., ponedjeljak

Vruće strasti unatoč niskoj temperaturi!

Image and video hosting by TinyPic
Lokalni derbi mostarskog Zrinjskog i Čapljine, jedina subotnja utakmica 11. kola Lige 12. košarkaškog prvenstva, donijela je zanimljivu utakmicu, veliku dramu, puno nervoze i prekid nekoliko nizova. Čapljina, vođena s klupe mladim hrvatskim stručnjakom, novopečenim izbornikom hrvatske juniorske vrste Antom Nazorom, slavila je 85:76 nakon produžetka. Time je Zrinjski doživio prvi poraz u svojoj dvorani ove sezone, a Čapljini je to bila prva gostujuća pobjeda.

Doduše, termin “gostujući” može se shvatiti uvjetno, jer je Čapljina imala apsolutnu navijačku premoć na tribinama. Upravo su navijači, ali i njihova fanatična borbenost, košarkaše Čapljine odveli do sedme pobjede u prvenstvu kojom će, najvjerojatnije, Novu godinu dočekati na trećem mjestu. Zrinjski, s druge strane, nakon tri uzastopne pobjede doživio je dva prvenstvena poraza u nizu. Protiv Čapljine omjer im je još gori, budući da su od Čapljine izgubili tri puta ove sezone - u predsezoni, nedavno u Kupu i sada u prvenstvu.

Samu utakmicu obilježile su vruće strasti, koje ni (pre)niska temperatura nije ohladila, te velika nervoza, koju je potpaljivalo vrlo loše suđenje. Već na samom početku suci su napravili nekoliko velikih pogrešaka, počelo je koškanje igrača, a sve je kulminiralo kada je ponajbolji igrač gostiju Ivan Baković u kratko vrijeme dobio dvije tehničke pogreške, te time i isključujuću. Ipak, to što su ostali bez najboljeg strijelca, Čapljince nije pokolebalo. Naprotiv. Odigrali su vrlo borbeno i pokazali su da su u ovom trenutku kompaktnija momčad od Zrinjskog, kojem očito nešto nedostaje.
Ključ utakmice dogodio se pred sami kraj regularnog dijela kada jedno dugo razdoblje bez koša obje momčadi prekida najmlađi na terenu Ante Prce (1991. godište), koji pogađa tricu i u zadnje dvije minute se ulazi s neriješenim rezultatom 68:68.

Još jedna minuta prolazi bez poena, a onda centar Zrinjskog Denis Vrsaljko, jedan od raspoloženijih domaćih igrača, koji pogađa šut s vrha reketa za 70:68. Nakon što su obje momčadi promašile nekoliko vezanih napada, zadnji napad Čapljine odlazi na Božu Jelčića, na kojem suci sviraju prekršaj. Jelčić hladnokrvno pogađa oba slobodna bacanja, donosi 70:70, a sa sirenom Kruno Rimac s osam metara pogađa vrh table i utakmica odlazi u produžetak. U dodatnih pet minuta gosti imaju premoć i preko centara Jelčića i Joze Brkića odlaze na malo veću razliku koju čuvaju do kraja. Kada Čapljina ima puno strijelaca, obično pobjeđuje, a to je i u ovom derbiju bio slučaj jer su se desetorica igrača upisala u strijelce. Najbolji je bio Jelčić s 18 koševa i 10 skokova, a Mile Galić je dodao 14 koševa i četiri trice. Kod Zrinjskog je 20 koševa ubacio Rimac, ali uz šut 4-14 za tricu, Tomislav Tomović je imao 16, a Denis Vrsaljko 15 poena.

Trener Čapljine Ante Nazor nije želio komentirati suđenje, iako je u poluvremenu bio bijesan. Razumljivo, na kraju je hvalio svoje igrače i njihovu požrtvovnost kojom su ostvarili prvu pobjedu izvan svoje dvorane.
"Jako smo sretni zbog ove pobjede jer Zrinjskog malo tko može pobijediti u Mostaru. Bili smo uporni što se isplatilo, a da je želja bila velika, pokazuje i naših 17 skokova više. Igramo dobro u posljednje vrijeme i zaslužili smo jednu gostujuću pobjedu", kazao je Nazor, a sucima se nije želio baviti ni trener domaćih Ivan Vujičić.
"Sve ovo što se događalo, suđenje, nervoza… Sve je to sastavni dio utakmice. Ne želim tražiti nikakva opravdanja. Nikako nismo uspijevali naći pravi ritam i prelomiti utakmicu u svoju korist. Presudio je naš slab obrambeni skok jer smo dopustili gostima čak 17 napadačkih skokova i apsolutnu dominaciju u skoku, a to je u našoj dvorani nedopustivo", kazao je Vujičić.

Za Mostar neuobičajena niska temperatura, koja je vladala prošlu subotu, dovela je košarkaški derbi na rub regularnosti. Mostarska dvorana na Bijelome brijegu, odavno je poznato, nije najuvjetnije sportsko borilište u Hercegovini. Bez grijanja, s propuhom sa svih strana, gledanje utakmice u takvoj dvorani graniči s mazohizmom, a možete samo zamisliti kako je igračima. Posebice onima na kupi. Ipak, Zrinjski ne može ništa promijeniti, jer je on u toj dvorani samo podstanar, a slični uvjeti vladaju u cijeloj ligi. Srećom, na utakmici u Mostaru nije bilo ozljeda, što je kod utakmica na niskoj temperaturi baš sreća.

Ante Prce - neočekivani junak!

Isključenjem Ivana Bakovića trener Čapljine morao je više koristiti jednog od svojih najmlađih igrača, osamnaestogodišnjeg Antu Prcu. To mu se višestruko isplatilo, jer mladi Prce je postigao 10 koševa uz 5 skokova, a ubacio je i jednu izuzetno važnu tricu pred kraj regularnog dijela utakmice.
- Prce je odigrao hrabro i on je još jedan veliki dobitak utakmice, istaknuo je gostujući trener Nazor.

Fantastični čapljinski navijači

Skoro dvije stotine navijača Čapljine došlo je u Mostar podržati svoju momčad, dok domaćih navijača nije bilo ni upola toliko. To što jednima nije bilo mrsko voziti se kroz snježne nanose da bi gledali svoju momčad, a drugi nisu mogli ni pješačiti do dvorane, dovoljno govori koliko i jedni i drugi vole svoj klub. Čapljinski Patrioti praktično su odnijeli svoju momčad do pobjede i zajedno su se radovali kao mala djeca. Na kraju su i jedni i drugi zapjevali – božićne pjesme!
"Kada imaš ovakvu podršku, nemoguće je igrati loše", kazao je poslije utakmice trener Čapljine Ante Nazor.

Suci pogubili konce

Ne volimo nakon utakmica, posebice ovako zanimljivih, pričati o sucima, ali suci mostarske utakmice Križanac, Drmić i Milićević odigrali su važnu ulogu u subotu navečer. Nažalost, negativnu. Odmah na samom početku susreta počeli su griješiti, ali i kompenzirati pogreške, što je najgore što se sucima može dogovoriti, pa im se slijedom logike otela kontrola utakmice. Tri tehničke pogreške, isključujuća Ivanu Bakoviću i reakcija publike s tribina bilo je previše za samo jedno poluvrijeme. Da je sve bio plod nesretnih okolnosti, govori i to da Drmić i Križanac uopće nisu trebali suditi. Naime, delegirani su bili Duškaj i Bilić, ali kako zbog snježnog nevremena nisu mogli doći iz Sarajeva, naknadno je pozvan dvojac iz Tomislavgrada.

Snimku čitave utakmice možete vidjeti OVDJE
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 19.12.2009., subota

HKK Zrinjski HT Mostar - HKK Čapljina Lasta 76:85!

Image and video hosting by TinyPic
Sjajni košarkaši Čapljina Laste slavili su pobjedu u Mostaru nakon što je regularni dio završio rezultatom 70:70, da bi u produžecima napravili prednost od 9 koševa razlike te tako upisali prvu gostujuću pobjedu...

I ovaj je susret, kao i onaj u Kupu, protekao u potpuno izjednačenoj igri, a regularni dio završio je rezultatom 70:70. Produžeci su pripali košarkašima Čapljine koji su cijelu utakmicu imali sjajnu podršku svojih Patriota, ali i ostale publike koju su činili uglavnom ljudi iz Čapljine.

Image and video hosting by TinyPic

Ipak, pravu sportsku priredbu pokvarili su suci koji su čudnim odlukama oštetili obe momčadi, pogotovo gostujuću, te je zbog toga susret nekoliko puta bio na rubu incidenta. Kod Čapljina Laste večeras je najraspoloženiji bio Božo Jelčić s 18 poena, dok su vrlo dobri bili Galić s 14 te Baković s 10 poena. Treba dodati kako je ovaj zadnji zaradio i isključenje.

Image and video hosting by TinyPic

Domaćine su predvodili Rimac s 20 te Vrsaljko s 15 poena. Na kraju treba čestitati košarkašima, ali i navijačima Čapljine bez kojih bi se ova pobjeda teško ostvarila. Košarkaši Čapljina Laste sada idu na zasluženi odmor, a natjecanje se nastavlja 3. siječnja 2010. kada će naši košarkaši gostovati u Bilećoj kod Hercegovca.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon 11 odigranih utakmica imaju 18 bodova te trenutno zauzimaju sjajno 2. mjesto na čemu im mi čestitamo!

Image and video hosting by TinyPic

11. kolo košarkaške Lige 12:
HKK "Zrinjski HT Mostar" - HKK "Čapljina Lasta" (70:70) 76:85 (20:20, 26:23, 16:17, 8:10, 6:16).
Dvorana "Bijeli Brijeg".
Gledatelja: 300.
Suci: Ante Drmić i Mato Križanac (Tomislavgrad), Ivan Miličević (Čitluk).
--------------------------------------------------------------------------------------
HKK "Zrinjski HTM": Klarica, Tomović 16, Gligora M 7, Gligora L 8, Oroz 3, Petrić 2, Šakota, Rimac 20, Vrsaljko 15, Lovrić 1, Tomić, Ramljak 4.
Trener: Ivan Vujičić.
HKK "Čapljina Lasta": Radovanović 8, Raguž 5, Opančar 3, Lerić 9, Brkić 6, Galić 14, Jerkić 2, Baković 10, Jelčić 18, Prce 10, Previšić.
Trener: Ante Nazor.


- 20:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 18.12.2009., petak

Čapljina Lasta gostuje u Mostaru!

Image and video hosting by TinyPic
Čapljina Lasta sutra (subota) u okviru 11. kola Lige 12 gostuje u Mostaru kod Zrinjskog, momčadi koja ima stopostotan učinak na domaćem parketu...

Od hercegovačkog derbija, ali i derbija 11. kola, obzirom na pozicije ova dva tima, možemo očekivati neizvjesnu i uzbudljivu utakmicu, baš onakvu kakvu su nam igrači Čapljine i Zrinjskog pružili u 1/8 finala Kupa BiH gdje je Čapljina slavila rezultatom 86:82. Obje momčadi nakon deset odigranih utakmica imaju omjer 6 - 4, te 16 bodova, što ih je svrstalo na treće (Čapljina), odnosno četvrto mjesto (Zrinjski) prvenstvene ljestvice. "Čapljinske laste" će u Mostaru imati podršku vjernih navijača Patriota, dok se očekuje i dolazak domaćih navijača tako da bi atmosfera trebala biti na vrhunskom nivou. Košarkaši Zrinjskog s velikim optimizmom očekuju sutrašnji susret, a imati će i dodatni motiv - osvetiti se Čapljincima za izbacivanje iz Kupa.

"Čapljina je neugodna ekipa sa kojom smo igrali kup utakmicu i istu izgubili. Neće nam biti lako, ali ovaj put igramo na svom terenu gdje do sada nismo niti jednom poraženi. Skok će svakako biti presudan jer je Čapljina u ovom segmentu vrlo jaka", rekao je Denis Vrsaljko, centar ekipe Zrinjskog.

Mostarci su u posljednjem prvenstvenom duelu poraženi u Grudama 76:66, dok su kolo ranije na svom parketu savladali Borac 74:54.
S druge strane, izabranici Ante Nazora idu po prvu gostujuću pobjedu, a vjerujemo da će to, nošeni pjesmom Patriota, i ostvariti. Susret se igra u dvorani na Bijelom Brijegu s početkom od 18:00h, a za sve Čapljince koji žele podržati svoju momčadi u Mostaru, HKK Čapljina Lasta organizirala je autobus koji polazi u 16:00h ispred Gradske dvorane.
- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 16.12.2009., srijeda

Čapljina Lasta sa Širokim u 1/4 finalu Kupa BiH!

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što je u osmini finala eliminirala Zrinjski, Čapljina Lasti ždrijeb je u četvrtfinalnoj rundi Kupa BiH namijenio još jednog hercegovačkog rivala, momčad aktualnog prvaka - Širokog HT Eroneta...

Čapljina Lasta nije imala sreće prilikom ždrijebanja parova 1/4 finala Kupa BiH, no, bez obzira na to, Čapljinci su dobili super atraktivnog protivnika, prvaka države te sudionika NLB lige. Četvrfinale se igra po jednostrukom kup sistemu, a domaćin je Čapljina Lasta koja će susjede iz Širokog ugostiti 12. 1. 2010. (utorak). Od ostalih parova, najzanimljivim se čini duel Borca i Igokee, dok će se u ostala dva susreta sastati Grude i Sloboda, te Kakanj i Bosna ASA BHT.

Parovi 1/4 finala Kupa BiH:
Kakanj - Bosna ASA BHT
Čapljina Lasta - Široki HT Eronet
Grude - Sloboda
Borac Nektar - Igokea.
- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 15.12.2009., utorak

Nazor: Fascinantno je koliko Čapljinci vole košarku!

Image and video hosting by TinyPic
U godinama (31) u kojima se može još uvijek igrati dobra aktivna košarka, trener Čapljine Ante Nazor već ima pristojno trenersko iskustvo. Kao i većina trenera, i Nazor je prvo počeo kao igrač. Karijeru je počeo u juniorima Splita i to u generaciji s Nikolom Vujčićem. No, kako je Split tih godina bio jak i nastupao u Euroligi, mjesta za njega nije bilo u seniorskoj momčadi, pa je prešao u slavni, nažalost i ugašeni, splitski Dalvin. Ipak, igračka karijera mu nije dugo trajala. Ubrzo je upisao Kineziološki fakultet u Splitu, a onda je postupno ušao u trenerske vode. Prekretnica je bila sezona 2003./2004. kada je postao pomoćnik Juri Zdovcu i Đuri Nenadiću. Tada je Split igrao u Ulebov kup i došao do posljednjeg trofeja do danas - Kupa Krešimira Ćosića.
"Ta sezona mi je bila veliko iskustvo. Puno sam naučio od Zdovca. On je tad bio na početku trenerske karijere. Bio je mlad, ambiciozan trener, željan učenja, ali je i prenosio znanje", kaže mladi stručnjak bh. prvoligaša, koji je nedavno imenovan i za izbornika hrvatske juniorske reprezentacije.

Nakon te sezone povjerene su mu mlade kategorije Splita i ubrzo je generacija Delaša, Sobina i društva, pod Nazorovim vodstvom, osvojila kadetsko prvenstvo Hrvatske 2006. i juniorsko 2007. Iz juniorske ubrzo je uslijedio prijelaz u seniorsku košarku. U jesen 2008. došao je na klupu Posušja. Iako su Nazor i Posušje dobro počeli u bh. ligi, uslijedili su problemi u klubu zbog kojih je odlučio raskinuti suradnju s njima. Ipak, nedugo po raskidu ugovora s Posušjem ostao je u Hercegovini.

Nazvao ga je donedavni hrvatski izbornik Jasmin Repeša, koji ga je nagovorio da preuzme HKK Čapljina, klub iz Repešinog grada rođenja. Rekao mu je da se u Čapljini stvara zdrav projekt, pokušava vratiti stari značaj košarci u tom gradu. Poziv jednog od najvećih europskih trenera Nazor je sa zadovoljstvom prihvatio i danas od toga korist imaju i Čapljina i splitski trener. Pod Nazorovim vodstvom Čapljina ugodno plovi u gornjem domu prvenstva BiH, izborili su četvrtfinale Kupa, a taj klub jedini u cijeloj bh. ligi ima krcatu dvoranu na svakoj utakmici.

"Kada sam dolazio najvažnije je bilo složiti dobru selekciju igrača, jer bez dobrog temelja sve kasnije se moglo srušiti. Bila mi je važna osovina playmaker - krilo - centar, i to sam dobio s Radovanovićem, Bakovićem i Lerićem. U momčad smo potom ubacili nekoliko domaćih igrača koji su pronašli svoju ulogu i zasad funkcionira odlično. No, unatoč dobroj selekciji igrača i podršci Uprave, sve bi bilo teže da nije navijača. A oni su sjajni. Na svakoj utakmici dvorana je puna i zaista sam fasciniran koliko vole košarku i svoj klub", ističe Nazor, koji dodaje kako se, unatoč dobrom startu u prvenstvo, ne želi razmetati ambicijama. Čapljina se uoči ove sezone vratila u najviši rang, a prvotni cilj tu je i ostati.

"Važno je ostati trezven i s obje noge na zemlji. Imali smo dobro otvaranje, ali sezona je duga. Iz lige će ispasti četiri kluba i svaki krivi potez može biti koban. Moramo zadržati nepobjedivost domaćeg terena, a na strani pokušati izboriti koju pobjedu više. Prioritet je ostati u ligi, a ako se ukaže prilika za nešto više, zgrabit ćemo je", zaključuje trener Čapljine Ante Nazor.

Ante Nazor jedan je od brojnih hrvatskih trenera koji rade u BiH, uglavnom u Hercegovini. Pored njega u Hercegovini uspješno radi trener Širokog Zadranin Hrvoje Vlašić, Dubrovčanin Ivan Vujičić trenira mostarski Zrinjski, a u Hercegovini je radio i današnji izbornik Josip Vranković.
"Razgovarao sam jednom prilikom s Jokom Vrankovićem i složili smo se da se na bh. prvenstvo gleda podcjenjivački. Bezrazložno, jer se u BiH igra dobra košarka. Bh. liga je tvrđa i rekao bih “muškija” od hrvatske. U A-1 ligi ispada samo jedan klub, dok još jedan ide u kvalifikacije. Trebaš biti doista loš ili imati puno peha da bi ispao. U BiH je drukčije, ispadaju četiri kluba i svaka utakmica je borba. Uz to, momčadi koje su godinama u vrhu ove sezone malo su slabije, a one koje su bile na dnu su se pojačale. Stoga je izjednačenost velika".

S 31 godinom Nazor je izuzetno mlad trener. U klubovima u kojima radi posljednjih godina trenira igrače koji su po pet ili čak deset godina stariji od njega, poput Reze i Mustapića iz Posušja ili Lerića u Čapljini danas. Nazor tvrdi da razlika u godinama ne mora i ne smije biti smetnja u odnosu između trenera i igrača.

"Važno je kako se postaviš prema starijim igračima. Prema iskusnim igračima ne smiješ biti tvrdoglav, pokušavati ih uklopiti u svoje neke šablone. Oni su godinama ponavljajući jedne te iste poteze dosegnuli automatizam i mijenjajući njihove navike možeš si stvoriti probleme. Treba znati kako iskoristiti njihovo iskustvo i prilagoditi ih momčadi, a s tim, zasad, nemam problema".

Osobna iskaznica:
Ante Nazor
Rođen 30. studenoga 1978. u Splitu
Igračka karijera: juniori Splita, Dalvin
Pomoćni trener u Splitu 2003./2004.
Trener kadeta Splita 2004./2006.
Trener juniora Splita, 2006./2007.
Pomoćni trener hrvatske U-18 reprezentacije 2008.
Pomoćni trener hrvatske U-19 reprezentacije 2009.
Prvi trener Posušja 2008./2009.
Prvi trener Čapljine 2009. –
Uspjesi: kadetski prvak Hrvatske sa Splitom (2006.) i juniorski prvak Hrvatske sa Splitom (2007.).
- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 13.12.2009., nedjelja

HKK Čapljina Lasta - KK SL IAT Leotar 84:70!

Image and video hosting by TinyPic
Čapljina Lasta pobijedom se oprostila od svojih navijača za ovu godinu, te je tako nastavila stopostotan učinak na domaćem terenu.

Do najlakše izborene pobijede u ovoj sezoni košarkaši Čapljina Laste stigli su u susretu 10. kola protiv trebinjskog SL IAT Leotara. Susret je sjajno počeo za "Čapljinske laste", četiri trice za redom i vrlo dobra igra u obrani donijele su vodstvo od 12:2 već u ranoj fazi prve četvrtine.

Image and video hosting by TinyPic

Sjajna igra nastavila se i u nastavku prve dionice koja je završila rezultatom 35:23. Druga četvrtina ide također u korist domaćina, koji su na odmor otišli s prednošću od 50:36. Nakon odmora situacija na terenu je ostala potpuno ista, Čapljinci su držali uvjerljivu prednost od 15 razlike, ne dopustivši gostima da se ozbiljnije približe.

Image and video hosting by TinyPic

I kao šećer na kraju, ostala je posljednja četvrtina koja je bila obilježena zanimljivim i atraktivnim potezima košarkaša Čapljine, koji su bili popraćeni gromoglasnim pljeskom domaće publike. Najraspoloženiji kod domaćina bili su Radovanović, Brkić i te vrlo dobri Lerić s 19 poena, dok je goste predvodio sjajni Glišović s čak 34 poena, dok je poslije njega kod Leotara najefikasniji bio Đurasović s samo 10 poena.

Image and video hosting by TinyPic

Čapljina Lasta se nakon ovog kola probila na 3. mjesto s 16 bodova i omjerom 6 - 4. Sljedeće kolo, ujedno i posljednje jesenskog dijela prvenstva, Čapljinci igraju u susjednom Mostaru protiv Zrinjskog HT Mostara u subotu (19. 12.) s početkom od 18:00h. Vidimo se u Mostaru...
- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 12.12.2009., subota

HKK Čapljina Lasta dočekuje SL IAT Leotar!

Image and video hosting by TinyPic
U sklopu 10. kola košarkaške Premijer lige, HKK Čapljina Lasta će na svom parketu ugostiti momčad SL IAT Leotara...

Čapljina Lasta, koja još ne zna za poraz na domaćem terenu, se nakon devet odigranih kola nalazi na šestom mjestu s omjerom 5 - 4. Uz Hercegovac, proglašena je najugodnijim iznenađenjem prvenstva, što i ne čudi jer se od početka prvenstva konstantno nalaze u gornjem dijelu tablice. Sutrašnji protivnik, trebinjski SL IAT Leotar s velikim optimizmom dočekuje susret s "Čapljinskim lastama", što više, najavljuju da njihova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ipak, pogled na tablicu ne govori tako, Leotar se nalazi u donjem dijelu tablice s omjerom 3-6 i 12 osvojenih bodova. U posljednje dvije utakmice upisali su maksimalan broj bodova (4), pobjedivši prvo Borca u gostima, a zatim svladavši Grude na svom parketu.

"Istina je da su Čapljinci ostvarili sve domaće pobjede, ali nijednu utakmicu nisu dobili uvjerljivo. Imaju kratku klupu i svega 5 - 6 igrača u rotaciji i to će biti naša velika prednost, pogotovo ako nam se na parketu priključe novajlije", izjavio je igrač Leotara Bojan Setenčić.

U Čapljini će tako tražiti treću uzastopnu pobjedu, što je vrlo teško i ostvariti ako domaćini budu imali rasploženog, prije svega, drugog strijelca lige Ivana Bakovića, ali i sjajnu podršku domaćih navijača, u što nimalo ne sumnjamo. Trener Čapljina Laste će imati gotovo sve igrače na raspolaganju, jedino će nedostajati Jerkić koji je zadobio ozljedu u Kup susret protiv Zrinjskog, dok će gosti možda biti jači za dva nova igrača, ako ih uspiju registrirati do početka susreta. Inače, utakmice se igra u nedjelju s početkom od 19:00h, a cijena ulaznice je 3 KM. Vidimo se na tribinama...
- 20:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 10.12.2009., četvrtak

HNK Čapljina na +10!

Image and video hosting by TinyPic
Obzirom da je Disciplinska komisija NS/FS BiH kaznila drugoplasiranu Slogu oduzimanje 6 bodova, HNK Čapljina sada ima 10 bodova prednosti u odnosu na svog novog pratitelja, jablaničku Turbinu...

Nakon što je završen jesenski dio prvenstva Druge lige Federacije BiH - Jug, koji će biti upamćen po nemilim događajima, Disciplinska komisija NS/FS BiH je zauzela oštar stav prema svim vinovnicima izgreda, izrekavši rigorozne kazne. HNK Sloga, zbog prekršaja iz članka 57. točka 1 DP NS BIH, napuštanja terena (susret 15. kola Blato - Sloga), kažnjava se oduzimanje šest (6) bodova.

Image and video hosting by TinyPic
Za sliku u punoj veličini kliknite na istu

Također, s oduzimanjem šest bodova kažnjena je momčad FK Soko iz istog razloga, napuštanja terena (susret 15. kola Soko - Čapljina), dok je HNK Međugoje kažnjeno oduzimanjem tri boda zbog neopravdanog nedolaska na odigravanje prvenstvene utakmice 10. kola Druge lige FBiH -Jug, Kupres - Međugorje. Igrač Blata, Antonio Čović kažnjen je zabranom igranja 12 mjeseci, zbog udaranja suca i izazivanja prekida utakmice. Ekipa s najviše opomena je Troglav, čiji su igrači dobili čak 26 žutih kartona, dok Stolac drži primat sa 6 crvenih kartona.

Tablica nakon jesenskog dijela - 2009./2010.
1. Čapljina 15 13 1 1 47:15 40
2. Turbina 15 9 3 3 30:16 30
3. Drinovci 15 8 3 4 36:22 27
4. Troglav 15 8 2 5 38:17 26
5. Brotnjo 15 8 2 5 23:16 26
6. Sloga 15 10 1 4 34:11 25
7. Tomislav 15 7 3 5 22:17 24
8. Višići 15 6 4 5 23:25 22
9. Blato 15 7 1 7 25:38 22
10. Stolac 15 5 5 5 14:26 20
11. Branitelj 15 6 1 8 32:17 19
12. Kupres 15 4 2 9 14:22 14
13. Rama 15 3 2 10 19:38 11
14. Soko 15 5 1 9 18:31 10
15. Lokomotiva 15 1 3 11 12:35 6
16. Međugorje 15 3 0 12 17:56 6
- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 08.12.2009., utorak

Čapljina Lasta prošla u četvrtfinale Kupa BiH!

U sjajnoj utakmici i uzbudljivoj završnici, košarkaši Čapljina Laste su rezultatom 86:82 nadigrali momčad Zrinjskog, te tako izborili četvrtfinale Kupa BiH!

Oko 1 000 prisutnih gledatelja moglo je uživati u sjajnoj predstavi koju su nam pružili košarkaši Čapljina Laste i Zrinjskog HT Mostara. Cijela utakmica prošla je u potpuno izjednačenoj igri što je donijelo super uzbudljivu završnicu koja je pripala domaćim košarkašima.

Image and video hosting by TinyPic

Prvu dionicu obilježila je gostujuća momčad koja je u tom razdoblju ostvarila prednost od dva koša razlike (26:24), dok su drugom četvrtinom dominirali Čapljinci ostvarišvi četiri poena prednosti tako da se na odmor otišlo sa prednošću domaćina 44:42.

Image and video hosting by TinyPic

Treća je četvrtina bila potpuno izjednačena, ali su više sreće imali Čapljinci koji su to razdoblje igre završili s jednim poenom prednosti
(23:22), da bi posljednja četvrtina donijela sjajnu igru s obje strane, ali i sjajnu podršku s tribina, što je na kraju bilo i presudan faktor. Plemići su vrlo dobro otvorili posljednju dionicu, imali su prednosti od +7, što je ujedno i bila najveća prednost na utakmici, ali se domaćini nisu predali već su se brzim poenima vratili u igru.

Image and video hosting by TinyPic

Ipak, mostarci su imali još jednu priliku za rješavanje utakmice, kod rezultata 75:80 imali su napad, ali je Vrsaljko pogriješio što su "Čapljinske Laste" iskoristile te ubrzo i izjednačile. Nakon toga su, potpomognuti fantastičnom potporom s tribina, smogli snage da dođu do prednosti koju su sačuvali do kraja utakmice tako da se, uz konačni rezultat 86:82, Čapljina Lasta plasirala među osam najboljih momčadi najmasovnijeg košarkaškog natjecanja u BiH!

Image and video hosting by TinyPic

Ruku na srce, ni pobjeda Zrinjskog ne bi bila nezaslužena jer su Mostarci pokazali da nisu slučajno drugoplasirana momčadi Premijer lige, ali je na kraju iapk presudila sreća i, naravno, domaći teren, odnosno podrška domaćih navijača.

Već su poznati svi četvrtfinalisti Kupa BiH, a ždrijebanje 1/4 finala biti će obavljeno u srijedu, 16. 12. 2009.

Sve rezultate 1/8 finala Kupa BiH možete vidjeti OVDJE

Osmina finala Kupa BiH:
HKK "Čapljina Lasta" - HKK "Zrinjski" HT Mostar 86:82 (24:26, 20:16, 23:22, 19:18).
GSD Čapljina.
Gledatelja: 1 000.
Suci: Medin Duškaj, Hariz Bilić, Mirza Hatibović (svi iz Sarajeva).
--------------------------------------------------------------------------------------------
HKK "Čapljina Lasta": Radovanović 6, Raguž 13, Opančar, Lerić 15, Brkić 4, Galić 13, Jerkić 3, Baković 24, Jelčić 6, Prce 2, Previšić.
Trener: Ante Nazor.
HKK "Zrinjski" HTM: Klarica, Tomović 14, Ramljak 11, Gligora M. 12, Gligora L. 10, Oroz 14, Šakota 3, Rimac 10, Vrsaljko 6, Lovrić 2.
Trener: Ivan Vujičić.
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nazor: Nakon Igokee ne bojimo se ni Zrinjskog!

Image and video hosting by TinyPic
Za košarkaše Čapljina Laste nema odmora, jer će već danas u sklopu osmine finala Kupa BiH na svom parketu dočekati Zrinjski HT Mostar...

Nakon dobre partije u Aleksandrovcu, trener HKK Čapljina Laste Ante Nazor s velikim optimizmom dočekuje susret s mostarcima.
"U svakoj utakmici idemo na pobjedu i igramo sa 100 posto mogućnosti, jer samo tako možemo napredovati. Zasigurno smo pred punom dvoranom favoriti i moramo bez ikakvih kočnica i rezervi odigrati kako bi kasnije došao i rezultat. Nije važno tko je favorit, nego tko će na kraju pobijediti", kaže Nazor.

Nama je stalo do Kupa. Želimo proći i želimo pobjedu kao što je želimo u svakoj utakmici. U Čapljinu idemo maksimalno ozbiljno, spremni da se suprotstavimo odličnoj domaćoj momčadi. I zato nije važno je li ovo prvenstvena ili Kup utakmica", izjavio je trener Zrinjskog Ivan Vujičić.

U pripremnom razdoblju na međunarodnom turniru "Mariofil Džidić" Čapljinci su u Mostaru bili bolji od Zrinjskog rezultatom 72:70, međutim, od tada se sutrašnji protivnik Čapljinaca znatno pojačao.

"U odnosu na taj meč Zrinjski je jači za Vrsaljka i Gligoru, a očito su u natjecateljsku formu, što pokazuju rezultati. Respektiram ih kao momčad, ali momčad koja odigra s Igokeom, kao što smo to mi uradili u Aleksandrovcu, ne treba se bojati nikoga i sigurno se ima pravo nadati pobijedi u ovoj utakmici", izjavio je trener HKK Čapljina Laste Ante Nazor.

Na upit novinara koje su prednosti Čapljine u odnosu na Zrinjski, Nazor je odgovorio:
"Još uvijek ne znam što je s njihovim Perajicom i Džidićem, ali svakako je naša prednost na unutarnjoj igri. Napredovali smo obrambeno i u kontranapadima, gdje ćemo tražiti svoje prilike i pokušati napraviti razliku, završio je Ante Nazor.
- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 05.12.2009., subota

KK Igokea - HKK Čapljina Lasta 91:81

Image and video hosting by TinyPic
U 9. kolu košarkaške Premijer lige HKK Čapljina Lasta poražena je na gostovanju kod Igokee rezultatom 91:81...

Igokea je ostvarila osmu prvenstvenu pobjedu, a Čapljinci su ostavili vrlo dobar dojam koji obrabruje pred sljedeće ligaške izazove. Izabranici Ante Nazora su sjajno otvorili utakmicu, Lerić je doveo svoju momčad u vodstvo od 3:0, a do kraja prve četvrtine prednost se povećala na 21:32. Tek sredinom druge četvrtine serijom 16:4 Igoeka je povela - bilo je 37:36 za Igose. Kad su Đurković i Bocka u 25. minuti donijeli 60:47, činilo se da je pobjednik odlučen, međutim, Duro Raguž je u 34. minuti susreta izjednačio na 77:77, da bi Komatina i Bocka zaključili seriju 11:0 i riješili sve dvojbe - minut prije kraja susreta bilo je 88:77 za domaće košarkaše. U redovima Igokee najbolji pojedinci bili su Marko Đurković (21 poen, šut 8 - 12, 10 skokova) i Milijan Bocka (24 poen, šut 10 - 12), dok su kod Čapljina Laste najraspoloženiji bili Đuro Raguž (19 poena, šut 7 - 12, 5 trica) i Jozo Brkić (11 poena, šut 5 - 6, 4 skoka).

9. kolo košarkaške Lige 12:
KK "Igokea" - HKK "Čapljina Lasta" 91:81 (21:32, 28:11, 24:21, 18:17).
SC "Nenad Baštinac".
Gledatelja: 400.
Suci: Adamović, Zečević (oba iz Banja Luke), Miličević (Čitluk).
------------------------------------------------------------------------------------
KK "Igokea": Vučenović, Janjušević 3, Bocka 24, Đurković 21, Đurica, Zujović 14, Komatina 6, Popović 11, Goranović, Fekete 12, Jovičić, Miletić.
Trener: Drago Karalić.
HKK "Čapljina Lasta": Radovanović 9, Raguž 19, Opančar 2, Lerić 7, Brkić 11, Galić 3, Jerkić, Baković 12, Jelčić 18, Prce, Previšić.
Trener: Ante Nazor.
- 23:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 01.12.2009., utorak

Obavljen ždrijeb osmine finala Kupa BiH

Image and video hosting by TinyPic
Danas je u Sarajevu obavljen ždrijeb osmine finala košarkaškog Kupa BiH. Voljom ždrijeba, HKK Čapljina Lasta će u srijedu, 9. prosinca u svojoj dvorani ugostiti HKK Zrinjski HT Mostar. Osmina finala igra se po jednostrukom kup sistemu, a sve utakmice, osim one u Foči, igraju se 9. prosinca.

Osmina finala Kupa BiH:
HKK Čapljina Lasta - HKK Zrinjski HT Mostar
HKK Brotnjo - HKK Široki HT Eronet
KK Sutjeska Foča - KK Bosna ASA BHT
KK Grude - KK Slavija
KK Limometal Cazin - KK Borac Nektar
KK Kakanj - KK Mladost
KK Travnik - KK Igokea
KK Čelik - KK Sloboda.
- 23:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #