Image and video hosting by TinyPic

< lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 30.06.2009., utorak

Amerikanac u Čapljini organizira "Ljeto sporta"

Image and video hosting by TinyPic
Ljubitelji sporta iz Čapljine za ovo ljeto organizirali su sportsku ligu pod nazivom “Ljeto sporta” predviđenu za sve ljude koji uživaju u sportskim aktivnostima. Bryan Santee, mladi Amerikanac i zaljubljenik u sve sportove već treći put posjećuje Čapljinu, a ovog ljeta došao je s idejom organiziranja sportske lige koja uključuje sportove poput nogometa, odbojke, rukometa, hokeja na travi, košarke i američkog nogometa, a ideju je spremno prihvatila nekolicina mladih ljudi iz Čapljine.
Ljetna sportska liga predviđena je za sve uzraste, trajat će cijelo ljeto, a za natjecanje se besplatno mogu prijaviti svi koji imaju ekipu iz bilo kojeg od navedenih sportova. Pravila natjecanja su jednostavna: nema psovki, nema tučnjave, nema uništavanja vlasništva i posljednje, ono najvažnije - zabavite se! Utakmice će se, ovisno od broja prijavljenih ekipa, održavati svaki dan, dok je jedna večer u tjednu predviđena samo za zabavu.
“Nadamo se kako će se u ovaj projekt uključiti Općina Čapljina i dati nam svoju podršku kako bi program dosegnuo svoj puni potencijal. Ovo nije pokušaj “amerikanizacije” Čapljine. Ovaj grad ima mnogo mladih sportaša i cilj ovog projekta je druženje kroz sportske aktivnosti, stvaranje novih prijatelja, zabava, ali i pomoć sportašima pri dostizanju njihovih punih mogućnosti”, rekao je Santee.
Ovom prilikom pozvao je i sve zainteresirane da se priključe ovom projektu, bilo kao treneri ili kao dio ekipe. Liga će započeti 7. srpnja, i ukoliko ovaj projekt zaživi, zasigurno će malo oživjeti i Čapljina, a svi oni koji imaju ekipu iz navedenih sportova i žele provesti ugodno ljeto u sportskom duhu i zabavi mogu se prijaviti do 27. lipnja na malom gradskom trgu između 17 i 20 sati.
- 18:52 - Komentari (5) - Isprintaj - #

 29.06.2009., ponedjeljak

Nogomet:Čapljina ipak ispala iz Lige!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Vijesti koje su stigle iz Posušja su za sve ljubitelje sporta u Čapljini bile su razočaravajuće. Naime, Posušje će sljedeće sezone ipak igrati u Prvoj ligi FBiH što je automatski izbacilo Čapljinu u Drugu ligu tako da cilj u protekloj sezoni nije ostvaren. Posušacima je uvelike pomogao i predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić pa je dug od 650 000 KM smanjen za 320 000 KM. Posljednji plamen nade je ugašen, ostanak nije izboren tako da ćemo sljedeće sezone na Bjelavama gledati drugoligaške ekipe iz skupine Jug. Treba reći kako konkurencija u Drugoj ligi nikad nije bila jača, pored naših Čapljinaca važnu ulogu će igrati Brotnjo, Branitelj, Sloga Uskoplje pa i Tomislav tako da prvo mjesto neće biti nimalo lako izboriti. Ipak, nadamo se da će Čapljina uz pomoć trenera Jusufa Čizmića koji je nedavno došao na Bjelave uspjeti izboriti povratak u Prvu ligu FBiH.
- 22:39 - Komentari (4) - Isprintaj - #

 25.06.2009., četvrtak

Samir Lerić potpisao za HKK Čapljina Lasta!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
HKK Čapljina Lasta, novi član Lige 12, se ozbiljno priprema za nadolazeću sezonu što pokazuju i nova pojačanja koja dolaze u klub. Jedan od njih je i Samir Lerić.
Iako je nakon rastanka sa tuzlanskom Sloboda Ditom, gdje je bio kapetan momčadi, imao ponude Slavije iz Istočnog Sarajeva i mostarskog Zrinjskog, iskusni centar Samir Lerić (36) se odlučio nastaviti karijeru u redovima povratnika u elitni razred bh košarkaške, HKK Čapljina Lasti. Nekadašnji reprezentativac BiH je bio želja čelnika kluba i pred sezonu 2007./2008., ali su se interesi dvije strane ipak poklopili tek pred nadolazeću natjecateljsku godinu.
Tako je Lerić prekjučer u prostorijama kluba potpisao ugovor na godinu dana. Jedan od razloga selidbe je svakako da će ovaj Mostarac biti mnogo bliže obitelji, međutim činjenica je i to da se košarkaš odlučio za Čapljinu i ispred Zrinjskog.
"Privukla me ova sredina, želje i ambicije kluba da se napravi ekipa kakvu Čapljina svojom košarkaškom tradicijom zaslužuje. Uprava je bila konkretnija u odnosu na ostale i moja je procjena kao profesionalca jednostavno bila da je bolje prihvatiti ovaj poziv. Još od ranije tu imam mnogo prijatelja, tako da ću se osjećati praktično kao domaći igrač. Nadam se da ćemo biti zadovoljni i klub i ja", kaže Samir Lerić.
Image and video hosting by TinyPic
Semir Lerić - novi član HKK Čapljina Lasta !
Vremena ima dosta i do početka priprema, a pogotovo samog natjecanja, međutim jasno je da će HKK Čapljina Lasta u povratničkoj godini među elitu primarno nastojati ostvariti ono što nije kroz sezonu 2007./2008.
"Za početak nam je najvažniji ostanak, ali ako se ekipa posloži kako treba nije isključeno ni da Čapljina ostvari bolji rezultat. Dosta će ovisiti od toga kako ćemo otvoriti sezonu, a naša prednost bi mogla biti što smo nepoznanica za ostale članove Lige. Faktor iznenađenja je na našoj strani", istaknuo je Lerić.
Prije dvije godine je imao priliku kao član Slavije dva puta igrati (Prvenstvo i Kup) u čapljinskoj sportskoj dvorani.
"Svi smo bili iznenađeni odličnom atmosferom koju su stvarali domaći navijači. Zbog toga ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Očekujem da će dvorana biti redovno puna, a na nama je da to opravdamo igrama", izjavio je Samir Lerić.
Osim Samira Lerića, koji je do sada jedino pojačanje, HKK Čapljina Lasta će zadržati sve igrače koji su kroz Ligu HB izborili ulazak među najbolje bh timove.
"Osim toga dovest ćemo sigurno najmanje još dva iskusna košarkaša na pozicijama beka šutera i razigravača. Sa imenima ne želimo izlaziti u javnost dok smo u pregovorima, ali i to će uskoro biti poznato" , rekao je direktor kluba Dado Milinković.

Samir Lerić
Samir Lerić je rođen 12. rujna 1973. godine u Mostaru, visok je 205 cm i igra na pozicijama krilnog centra i centra. Samo na europskim prvenstvima za reprezentaciju BiH je nastupio osam puta, a bio je njen član na pet završnih smotri najboljih selekcija Europe. Veliki je broj klubova za koje je nastupao, osim matične zemlje igrao je u Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji i Crnoj Gori. Posljednju sezonu proveo je kao kapetan tuzlanske Sloboda Dite, koja je bila učesnik poluzavršnice doigravanja.
- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 22.06.2009., ponedjeljak

Odbojka:Slijedi borba za Premier ligu!

Image and video hosting by TinyPic
Iako su sezonu u Prvoj ligi FBiH završili prije mjesec i pol dana, odbojkaši HOK Čapljina još uvijek bez prestanka treniraju u gradskoj sportskoj dovrani. Treća pozicija (iza Lukavca i Srebrenika) koju su ostvarili nakon ispadanja iz Premier lige je prethodne sezone bila i više nego pozitivan rezultat. "Naš cilj je bio više psihološki stabilizirati momčad, dok je rezultatski plan bio samo ostanak u Ligi. Sve se dobro razvijalo i na kraju odlučno posložilo, tako da se sada spremamo za nadolazeću sezonu u kojoj imamo znatno veće ambicije", najavljuje trener HOK Čapljina Miloš Jelčić. Po okonjčanju natjecanja automatski se krenulo u planiranje sljedećeg prvenstva, s akcentom na irački kadar, s obzirom da su mogući odlasci nekih igrača. "Osim što još nismo definirali tko nam ostaje, već duže vrijeme vodimo razgovore i s mogućim pojačanjima. Želimo dovesti jednog ili dvojicu iskusnih odbojkaša koji će nam donijeti stabilnost u igri. Potreban nam je korektor i dizač, a vrlo moguće je da jedan od dva igrača bude iz S reprezentativnog kadra",naglasio je Jelčić. Sasvim je sigurno da Čapljinci iduće sezone u projekt povratka u Premier ligu ulaze ambicioznije nego što je to bilo u sezoni 2006./2007. kada su suvereno pokorili konkurente u Prvoj ligi FBiH. "Pokušat ćemo se vratiti u Premier ligu, iako je jasno da će nam biti dosta teško, jer će se prema najavama pojačati i Bihać, a pored njih su dosta jaki Kalesija, Zenica i Domaljevac, koji se također mogu uključiti u borbu za sami vrh. Prvenstvo će sigurno biti dosta zanimljivo", izjavio je Miloš Jelčić.
U srpnju odbojkaše Čapljine očekuje stanka koja će trajati sve do 18. kolovoza kada će krenuti intezivne pripreme za novu sezonu, što će prema uobičajenom rasporedu startati početkom listopada.

Reprezentativi kadar iz Čapljine
Kao u ranijih sezona, potvrdu za kvalitetan rad u omladinskom pogonu HOK Čapljine je dobila i ove, kroz pozive svojim odbojkašicama i odbojkašima u reprezentativne selekcije. Dragutin Rozić i Denis Sušac, koji su ranije nastupali i u dresu Hrvatske reprezentacije (prijateljski susreti), ovaj put će se odazvati na pripreme juniorske selekcije BiH. Na spisak ženske juniorske reprezentacije dospjela je Željana Ereš, dok se Ivana Bule zbog školskih obveza neće moći odazvati pozivu u A reprezentaciju BiH. Saša Trajanovski je svojim igrama zaslužio poziv u juniorsku reprezentaciju Makedonije.
- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 20.06.2009., subota

Jusuf Čizmić novi trener HNK Čapljine!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Novi trener HNK Čapljine koja će prema svemu sudeći ostati u društvu prvoligaša je Jusuf Čizmić koji je u Čapljinu došao s klupe Visočke Bosne.Čizmić je s Bosnom ostvario najbolji plasman u povijesti kluba u Prvoj ligi zauzevši vrlo dobro treće mjesto.S Bosnom se sporazumno razišao,a predsjednik Upravnog Odbora Bosne Fuad Softić,kao i čelni ljudi Čapljine, je potvrdio da će Čizmić trenersku karijeru nastaviti u Čapljini.Dosadašnji trener Čapljinaca Ante Markota će najvjerovatnije zauzeti mjesto pomoćnog trenera,a uz to će, kao i do sada voditi juniorsku momčad Čapljine.
Image and video hosting by TinyPic
Jusuf Čizmić - novi trener Čapljine !
Čapljina će najvjerovatnije ostati u Prvoj ligi zbog problema u NK Posušju koje će,kako stvari sada stoje,proglasiti bankort ili igrati u jednom od nižih rangova,ali pošto Premijer liga i Prva liga imaju gotovo identične troškove koje Posušaci ne mogu izmiriti,najvjerovatnije će igrati u nekom rangu ispod Prve lige (naravno ako ne proglase bankort).Ipak,da bi znali u kojoj će ligi Čapljina igrati sljedeću sezonu,trebamo sačekati sudbonosnu skupštinu NK Posušja koja će se održati,kako su iz Posušja najavili,ovih dana i na kojoj će donijeti konačku odluku koja će imati veliki značaj za Čapljince.
- 01:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 17.06.2009., srijeda

Uspješna sezona Čapljinskog sporta!

Image and video hosting by TinyPic
Iza nas je još jedna možemo slobodno reći uspješna sezona Čapljinskog sporta.Košarkaši su se vratili u elitu bosansko-hercegovačke košarke,mladi rukometaši su odigrali solidnu sezonu u Prvoj ligi FBiH te je iza njih godina iskustva koja će im u daljnoj karijeri itekako dobro doći,odbojkaši su u Prvoj ligi FBiH zauzeli vrlo dobro treće mjesto,a jedina nepoznanica su bar za sada ostali nogometaši.Formalno su čapljinski nogometaši ispali iz Prve lige,ali pošto se dogodio slučaj s Posušjem možda ćemo i sljedeće godine u Čapljini gledati prvoligaške timove.Sada nam ostaje samo čekati što će odlučiti čelni ljudi Posušja (ako ih ima),a u koliko njihova odluka bude povoljna za Čapljinu,protekla sezona Čapljinskog sporta će biti i više nego uspješna.Ono što još više pridonosi uspješnosti Čapljinskog sporta jesu rezultati omladinskih pogona čapljinskih klubova.Prije svega treba istaknuti sjajan uspjeh mlađih kadeta HKK Čapljine koji su,nakon što su osvojili Ligu Herceg-Bosne,zauzeli treće mjesto na finalnom turniru koji se održao u Čapljini.
Image and video hosting by TinyPic
Košarkaši Čapljine s peharom Lige HB
Tako su mladi Čapljinci pokazali da su uz Rookia iz Banja Luke te sarajevsku Bosnu najbolja ekipa u državi,a ovaj uspjeh je još veći,ali i začuđujući kada se pogledaju uvijeti u kojima mladi čapljinski košarkaši rade i treniraju.Treba reći kako je ove godine počela djelovati i Škola košarke Čapljina koja okuplja veliki broj djece tako da je Čapljinska košarka ove sezone doživila pravi procvat.Osim mladih košarkaša,veliki uspjeh su napravili i mladi nogometaši Čapljine,točnije kadeti i juniori.Oni su u konkurenciji 13 klubova u ukupnom zbrajanju bodova osvojili prvo mjesto u Omladinskoj ligi-skupna Jug te su tako izborili doigravanje za Omladinsku Premijer ligu.Doigravanje igra samo juniorska momčad,a protivnik će im biti prvak Omladinske lige-skupina Centar,Radnik iz Hadžića.Prva utakmica se igra u Nedjelju u Čapljini,a uzvrat tri dana kasnije u Hadžićima.Ovim putem pozivamo sve Čapljince da dođu u Nedjelju u 18:00h na Bjelave te da podrže mlade čapljinske nogometaše da ostvare cilj te da sljedeće godine u Čapljini gledamo mlade nade Sarajeva,Željezničara,Zrinjskog,Širokog Brijega itd..
Image and video hosting by TinyPic
Mlađi kadeti HKK Čapljine-treća najbolja momčad u državi !
Gledanost utakmica Čapljinskih klubova protekle sezone je bila ispod prosjeka,ali drugčije što nismo ni očekivali.Najveća gledanost se očekivala na utakmicama nogometaša,a ona je bilo solidna u prvom dijelu sezone dok su tribine Bjelava drugi dio sezone bile skoro puste.Najveća posjećenost je zabilježena na utakmici 17.kola između Čapljine i Gabelskog GOŠK-a kada se na tribinama okupilo skoro 1 000 gledatelja.Što se tiče dvoranskih sportova,gledanost je,kao što se i očekivalo bila vrlo mala.Sljedeće sezone će se to sigurno promijeniti,pogotovo na utakmicama košarkaša jer je HKK Čapljina,kao što smo već rekli,ušla u najjači rang bosansko-hercegovačke košarke.
Image and video hosting by TinyPic
Juniori HNK Čapljine-zajedno s kadetima osvojili Omladinsku ligu-Jug
Ne zaboravimo da je upravo HKK Čapljina u sezoni 2007./2008. bila najgledaniji tim u ligi,a vjerujemo da će se ista stvar ponoviti i sljedeće sezone.Sve u svemu,ljubitelji sporta u Čapljini mogu biti zadovoljni proteklom sezonom,iako subinu HNK Čapljine još ne znamo.Nadamo se da će nogometaši okruniti uspješnu sezonu Čapljinskog sporta ostankom u Prvoj ligi FBiH,iako to više ne ovisi o njima.
- 15:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 15.06.2009., ponedjeljak

Kaos u Posušju,sudbina kluba još nepoznata!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
U NK Posušju vlada opći kaos.Da je klub dotaknuo dno dna pokazuju fotografije s Gradskog stadiona Mokri dolac u Posušju na čijem se travnjaku slobodno šeću krave i ovce.Razočarani Prijatelji kluba su javnosti uputili pismo i poslali fotografije,a mi Vam to u cijelosti prenosimo.
"Na travi stadiona od sada će djelovati krave i ovce,umjesto nogometaša, stoji u pismu Prijatelja kluba.Stado ovaca obavljalo je poslove održavanja travnjaka,gnojeći i koseći istovremeno,ovčice su papcima istodobno čepirale,brabonjcima gnojile a travu pasle na visinu propisanu UEFA-standardima,dok su tri goveda isprobavala travnjak svojim kopitima.Jedno govedo je pokazalo izniman talent za lijevog bočnog i sa sigurnošću je presjeklo sve pokušaje ovaca da prodru.
Kako rekoše kibici sa strane,riječ je o prvim prinovama za novu sezonu,i to sve bez marke ulaganja.Prateći ovaj prvi trening prinova vidjelo se da smo slabiji u vezi te je dogovoreno da se dovedu još barem dvije koze da dadnu čvrstinu obrani i probojnost napadu kao i jedan magarac koji bi bio stup obrane.Posušani kao snalažljiva čeljad su spojili ugodno sa korisnim jer ove vunene kosilice u slučaju potrebe mogu jednokratno poslužiti i za okrjepu klupskih i općinskih čelnika.
Image and video hosting by TinyPic
Koliko je stanje u i oko kluba jadno dovoljno govori činjenica kako je moguće u sred bijela dana na Gradski stadion izvesti stoku na ispašu, a da se apsolutno nitko zbog toga ne uznemiri. Sudeći po takvom,nezainteresiranom,odnosu prema jednom od brendova Posušja,sigurno je i bolje da šest tisuća četvornih metara travnjaka služi za ispašu stoke,kada se već ne zna ništa drugo i pametnije učiniti sa klubom i ovim objektom. Ako su već male šanse da se na ovom stadionu igra nogomet treba objekt prenamijeniti u poljoprivredno-stočni proizvodni kapacitet jer za to ima uporišta i u gospodarskoj strategiji razvoja općine Posušje gdje je stočarstvo istaknuto kao primarna proizvodna grana.Ako posao krene sukladno očekivanjima,tko zna,možda od Vlade ZHŽ-a dobijemo i poticaje za poljoprivrednu proizvodnju" ,ističu Prijatelji kluba.
Image and video hosting by TinyPic
Naime,sudbina Posuškog kluba još nije poznata,nije poznato u kojem će rangu i hoće li uopće igrati sljedeće sezone,a o njima ovisi i sudbina Čapljine.Ako Posušaci odluče da neće igrati Prvu ligu sljedeće sezone,to mjesto će kao dvanestoplasirana ekipa Prve lige ove sezone dobiti naša Čapljina.Iako ne žele gorku sudbinu Posušacima,u Čapljinskom klubu se nadaju da će i sljedeće sezone na Bjelavama moći ugostiti prvoligaške ekipe,a i mi se nadamo da će tako i biti.Kako stvari sada stoje,tako će i biti,jer se u Posušju ne zna `ko pije,a `ko plaća,uprava je podnijela ostavku,dugovi su u milijunskim ciframa,a nitko ne želi preuzeti odgovornost na sebe.
- 19:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Jure Glavina potpisao za Široki Brijeg!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Mladi Širokobriježanin Jure Glavina koji je prošlu sezonu branio boje Čapljine i koji je uz Soldu i Bilaća došao na posudbu u Čapljinu,potpisao je profesionalan ugovor s NK Širokim Brijegom.Glavina je ove sezone bio najbolji strijelac Čapljine postigavši devet pogdaka,a osim toga upisao je veliki broj asistencija.Često se u rubrici "Igrač utakmice" moglo vidjeti upravo njegovo ime,a to dokazuje potencijal i kvalitet ovog mladog nogometaša.
Image and video hosting by TinyPic
Glavina: Postigao 9 pogodaka
Pored Glavine,na Pecaru su stigla i tri Južnoamerikanca.Riječ je o Argentincima Juan Manuelu Varei,koji ima 24 godine i igra na poziciji zadnjeg veznog,te njegovom sunarodnjaku 23-godišnjem napadaču Gonzalu Mariu Martinezu.Osim argentinskog dvojca stigao je i Brazilac Tiago Rodriguez.Uz Glavinu,na Pecaru se vratio i Renato Gomidez iz redova Hrvatskog Dragovoljca,a nešto prije u svoj stari klub se iz Posušje vratio i Jure Ivanković,a svi navedeni igrači će pokušati pomoći Širokom Brijegu da ostvari što bolji rezultat u Europskoj ligi i Premijer ligi sljedeće sezone.Status ostale dvojice Širokobriježanina koji su prošle sezone nosili dres Čapljine,Antonio Solde i Pere Bilaća je još uvijek nepoznat,a i njihovu sudbinu bi,kao i Jurinu,vrlo brzo mogli saznati.
- 00:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 14.06.2009., nedjelja

Nogomet:Čapljina još čeka bankrot Posušja!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pobjedom protiv Žepče 2:1 nogometaši Čapljine okončali su sezonu.Osvojenih 39 bodova bilo im je dovoljno tek za 12.mjesto koje ne jamči ostanak u ligi.Što više,u foto finišu su za prsa zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim susretima,prestigli Troglav koji ima bolji omjer pogodaka,pa su na "povlaštenom" dvanaestom mjestu koje produžava nadu.Kako,sada se čeka što će učiniti uprava Posušje? Ako proglasi stečaj - Čapljina ostaje u prvom federalnom razredu,a ako Posušaci uspiju "iskemijati" sanaciju,bit će - uzalud vam trud igrači.
"Uradili smo što smo mogli,žao nam je samo dva izgubljena boda u posljednjih petnaest sekundi utakmice protiv Jedinstva.Čekamo,što će biti? Sa ovako mladom ekipom mislim da smo postigli maksimum.Bez obzira na rasplet,zadovoljan sam - sezona je donijela punu afirmaciju Dodigu,Zubcu,Grbavcu... kao i nogometašima Širokog Brijega koji su bili na posudbi Glavini,Soldi pa i Bilaću.Petorica seniora već su na odmoru,a ostali naši prvotimci su juniori s kojima nastavljamo kvalifikacije za Premijer ligu" ,sumira učinjeno Ante Markota,trener Čapljine.Jedan od zapaženijih u redovima Čapljine na posljednjoj utakmici protiv Žepča,Širokobriježanin Pero Bilać kaže:
"Volio bi Čapljine ostane u ligi,bez obzira na moj daljnji status.
Mislim da smo to zaslužili,a što će biti,više ne zavisi od igrača,oni su rekli svoje.Sada čekamo"
,podvlači Bilać.I tako je Čapljina i nakon 30.kola ostala u nedoumici.Ne želi gorku sudbinu Posušju,ali istodobno najave koje stižu sa sjeverozapada Hercegovina,jedina su joj nada.
- 00:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 05.06.2009., petak

Nogometaši sutra za ostanak!?

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sutra će nogometaši Čapljine odigrati posljednju prvenstvenu utakmicu ove sezone,a možda i posljednju prvoligašku.Sutrašnji protivnik izabranicima Ante Markote će biti Žepče koje u Čapljinu dolazi potpuno rasterećeno jer su ostanak među prvoligašima već osigurali.Pošto postoji mogućnost da Posušje sljedeće godine ne igra u Prvoj ligi FBiH,Čapljinci još imaju šanse za ostanak jer bi u tom slučaju iz lige ispala četiri tima.To sretno mjesto trenutno zauzima naša Čapljine koja ima isto bodova kao i Troglav (36) koji se nalazi poziciju ispod,ali pošto se prije gol razlike gleda međusobni omjer Čapljina zauzima tu 12.poziciju koja će,nadamo se biti sretna za naše nogometaše.Da bi zadržali tu poziciju Čapljinci trebaju u sutrašnjem susretu upisati pobjedu koja se,naravno i očekuje s obzirom da će imati prednost domaćeg terena.Zasada su poznati svi klubovi koji nisu izborili ostanak u Prvoj ligi (Ozren,Krajina,Bratstvo,Troglav?,
Čapljina?),a među njima je i Čapljina,ali pošto se dogodio slučaj s Posušjem možda ćemo i sljedeće godine na Bjelavama gledati prvoligaške ekipe.Napomenimo,Posušje će najvjerovatnije zbog velikih dugova otići u bankrot,a to bi značilo da će sljedeće godine igrati u najnižem razredu bosansko-hercegovačkog nogometa.Ta opcija se čini najrealnijom je Posušaci jednostavno nisu spremni izmiriti tolike dugove.Ako tako bude,NS/FS BiH će najvjerovatnije to mjesto dodijeliti dvanaestoplasiranoj ekipi Prve lige FBiH,a to će kako stvari sada stoje biti naša Čapljina.Pozivamo sve ljubitelje sporta u Čapljina da dođu sutra na stadion Bjelave u 17:30h te da podrže naše nogometaše da dođu do pobjede koja će možda biti i presudna.
- 23:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Biljar klub Afrika Čapljina:Međunarodni turnir u bilijaru!

Image and video hosting by TinyPic
Bilijar klub Afrika Čapljina od 8. do 10. lipnja organizira Međunarodni turnir u bilijaru uz nagradni fond od 5.000 KM.Nagrada za prvo mjesto je 2.000, drugo 1.000,treće 500,četvrto 200,te od 5. do 8. mjesta nagrada je 100 KM, dok su u od osmog do 16. po utješnih 50 konvertibilnih maraka.Igra se u disciplina "Stara osmica",na pet dobijenih partija,a uplata po igraču je 50 KM.
Prijave se mogu vršiti u klubu Afrika u Čapljini do 8. 6. do 17 sati ili na mobitel +387 63 150 550.Kao specijalni gost turnira,pojavit će u bilijarskim krugovima poznati Novo Makedonac.

- 23:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #