Image and video hosting by TinyPic

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 29.06.2008., nedjelja

Španjolska europski prvak!

Image and video hosting by TinyPic

Španjolska je u večerašnjem finalu zasluženo slavila te je postala novi europski prvak.Pobjedili su minimalnim rezultatom,a jedini strijelac je bio sjajni Fernando Torres koji je pogodio u 33.minuti.Početak utakmice je pripao Njemcima koji su dominirali terenom,ali nisu imali izglednijih prilika.Nakon toga Španjolska preuzima igru te je sve do kraja utakmice bila bolja momčad na terenu.
Image and video hosting by TinyPic
Torres je pogodio u 33.minuti
Prvu priliku španjolci su imali u 14.minuti kada Torres oduzma loptu na sredini terena,vodi je po desnoj strani igrališta, gura je do Xavija koji je sjajnim pasom pronašao Iniestu na suprotnoj strani igrališta.Ubačaj Inieste nije došao do traženog Silve,već je loptu odbio Metzelder ravno u vlastiti gol,ali spremni Lehmann spašava svoja vrata.U 21.minuti nova prilika.Sergio Ramos u šesnaesterac šalje visoku loptu,a Torres iz teške pozicije glavom gađa vratnicu.Ali,u 33.minuti Torres postiže pogodak koji je kasnije odlučio novog prvaka Europe.
Image and video hosting by TinyPic
Xavi šalje dubinsku loptu prema Torresu,Lehmann istrčava 15-ak metara od svojeg gola,a Španjolac u trku prebacuje njemačkog vratara i dovodi svoju reprezentaciju u veliko vodstvo.Španjolci se nakon toga pogotka nisu zatvorili već su,naprotiv, još više prijetili i napadali.
Vodstvo je sastavu Luisa Aragonesa dalo krila,a oni su se raširili po cijelom terenu.Njemci su se zatvorili u svoj šesnaesterac te Casillas do kraja meča nije bio ozbiljnije ugrožen.U rasponu od 66. do 68. minute kapetan Nijemaca tri puta je mogao biti svladan, no dvije dobre intervencije i jedno Fringsovo izbacivanje s crte održali su minimalni zaostatak Löwove reprezentacije.
Image and video hosting by TinyPic
Napadi španjolaca ni tu nisu stali,ali se rezultat do kraja nije mjenjao te je Španjolska zasluženo podigla pehar prvaka Europe.Španjolska je tako nakon 44 godine opet postala europski prvak,a večeras su krenuli u slavlje kakvo nisu osjetili već od 1964.godine.
Ovo Europsko prvenstvo je najuspješnije dosada,a što je najvažnije niti u jednom trenutku nije bilo rasističkih vrijeđanja.Najveću zaradu je imala,naravno Španjolska koja koja je ukupno zaradila 23 milijuna eura.
Inače ovogodišnji Euro je što se tiče nagrada najbogatiji u povijesti.
Image and video hosting by TinyPic
Ukupno se dijeli 184 milijuna eura,što je za 55 milijuna eura više nego u Portugalu 2004.godine.Što se tiče najboljeg strijelca,ove godine je to bio španjolac Villa koji je postigao četiri pogotka.I eto,nakon gotovo mjesec dana vrhunskog europskog nogometa moramo se oprostiti od ovogodišnjeg Eura koje nam je pružilo mnogo lijepih trenutaka(a nama Hrvatima i mnogo ružnih)!
Image and video hosting by TinyPic

Španjolski put do vrha:
Španjolska-Rusija 4:1
Švedska-Španjolska 1:2
Grčka-Španjolska 1:2
Španjolska-Italija 0:0(p.4:2)
Rusija-Španjolska 0:3
Njemačka-Španjolska 0:1
- 22:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 26.06.2008., četvrtak

Španjolci u finalu

Image and video hosting by TinyPic

Španjolska reprezentacija je večeras u Beču uvjerljivim rezultatom 3:0 pobjedila Rusiju te tako rezervirala mjesto u velikom finalu koje je na rasporedu u nedjelju.Furija je drugi put na ovogodišnjem Euru pobjedila Ruse i to oba puta velikom razlikom(4:2,3:0).Rusija večeras neprepoznatljiva,bez prave igre i pravih akcija,a razlog tome je možda i veća kvaliteta reprezentacije Španjolske.
Image and video hosting by TinyPic
Xavi za 1:0
Ruski izbornik Guus Hiddink nije mogao računati na usluge požutjelih Kolodina i Torbinskog, dočim je Luis Aragones na travnjak stadiona u Beču poslao najbolju jedanaestoricu predvođenu ubojitim dvojcem Villa-Torres.
Za razliku od dvoboja s Nizozemskom, izabranici Guusa Hiddinka u početnih desetak minuta nisu pokazivali preveliku želju za napadom. U 17. minuti crveni su prvi put ozbiljnije ugrozili Casillasov gol.
Image and video hosting by TinyPic
Xavi slavi nakon pogotka
Pavljučenko je iz slobodnog udarca s više od dvadeset metara pucao preko gola. U 28. minuti Ramos je s dvadesetak metara natjerao Akinfejeva na novu uspješnu intervenciju. Ruska igra nije bila na očekivanoj razini, ponajprije zbog činjenice da je španjolska obrana uspjela zaustaviti Aršavina. Ipak, u 31. minuti Ruse su centimetri dijelili od vodstva. Odličan Pavljučenkov udarac s ruba šesnaesterca prohujao je nekoliko centimetara od lijeve vratnice Casillasova gola.
Image and video hosting by TinyPic
Dvije minute poslije toga ozljeda Ville.Šepajući je napustio teren,a radi se o ozljedi mišića pa će propustiti veliko finale.Umjesto Ville na teren je ušao Fabregas koji se kasnije pokazao kao joker s klupe.
Ruska obrana kapitulirala je u 50. minuti. Iniesta je uputio udarac prema golu Akinfejeva, lopta je pomalo sretno došla do Xavija, koji je desnom nogom sa sedam metara pogodio mrežu.Tek što se krenulo s centra Fernando Torres mogao je riješiti sve dvojbe oko pobjednika. Torres je izmaknuo pozornosti Anjukova, ali s desetak metara tukao je preko gola.
Da je iskusni Aragones povukao sjajan potez uvođenjem Güize, potvrdila je 75. minuta.
Image and video hosting by TinyPic
Španjolci su na kraju zasluženo slavili
Fabregas je lukavo podvalio loptu za Guizu, koji je izmaknuo pozornosti Berezutskog i s osam metara poslao loptu u mrežu nemoćnog Anjukova. U 83. minuti potopljene su sve nade Zbornaje komande u preokret. Nezaustavljivi Fabregas idealno je asistirao Davidu Silvi, koji je lijevom nogom s desetak metara naciljao desni donji kut.
Španjolci zasluženo idu u finale gdje ih čeka Njemačka.Zanimljivo finale!
- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 25.06.2008., srijeda

Bravo Njemci!

Image and video hosting by TinyPic

Turska je završila svoj sretni put na Euru.U polufinalu ih je zaustavila Njemačka koja je zasluženo slavila 3:2.Iako su pokazali mnogo bolju igru nego protiv Hrvatske,Turci ipak nisu uspjeli doći do povijesnog uspjeha i velikog finala.U utakmicu su bolje ušli izabranici Terima koji su,iako bez čak devet važnih igrača,zaprijetili već u sedmoj minuti kada udarac Kazima brani Lehmann.
Image and video hosting by TinyPic
Prvi pogodak Turske
Njemcima je trebalo dvadesetak minuta da počnu igrati te je prvu priliku imao Ballack koji ne iskorištava zbunjenost Turske obrane.U 22.minuti šok na St. Jakob Parku u Baselu.Nakon ubacivanja iz auta Kazim pogađa gredu,a odbijenu loptu u gol šalje Ugur Boral te donosi veliko slavlje turskim navijačima i igračima.Turci su ovim pogodkom okrunili bolju igru u prvom dijelu prvog poluvremena,a zanimljivo je da su Turci prvi put poveli u dosadašnjem dijelu natjecanja.
Image and video hosting by TinyPic
Slavlje turskih navijača nije dugo trajalo.Samo četiri minute poslije Njemci dolaze do izjednačenja.Nakon brze kontre Podolski je uposlio Schweinsteigera koji pogađa za 1:1.Nakon toga Njemci ubacuju u veću brzinu te sljedeći period dominiraju terenom.Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata te se na odmor otišlo s 1:1.
U ovoj utakmici su Njemci bili itekako oštećeni.Sudac Busacca nije svirao čist penal,nakon što je turski obrambeni igrač nepropisno zaustavio Lahma.Na prvi pogled je bilo upitno je li prekršaj bio unutar ili van kaznenog prostora,ali smo na HRT-ovoj emisiji "Volim nogomet" saznali odgovor.Preko 3D prikaza smo vidjeli da je prekršaj bio unutar 11 metara te da je Musacca napravio katastrofalnu pogrešku.
Image and video hosting by TinyPic
Slavlje njemačke klupe
Novi gol smo čekali sve do 79.minute kada Lahm sjajno pronalazi Klosea,a on glavom posprema loptu iza Rustuovih leđa te dovodi Njemačku do prvog vodstva večeras.
Turski izbornik Fatih Terim odmah reagira i pravi dvije izmjene.Pet minuta kasnije Turska opet u zadnjim minutama postiže gol.Sabri je odlično izbacio Lahma i uposlio Semiha koji poravnava na 2:2 te donosi veliku radost svojim navijačima.Kada su svi očekivali novu senzaciju Turaka,sjajna Njemačka dolazi do novog pogotka koji im je donijeo veliko finale.Odličan dupli pas Lahma i Hitzlspergera ovaj prvi je pretvorio u pobjednički pogodak i tako se iskupio za grešku kod drugog turskog gola.
Image and video hosting by TinyPic
Turska je na kraju imala priliku iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara,ali Tumer loptu šalje visoko preko gola.Njemačka je na kraju zasluženo ušla u finale jer je tijekom cijelog prvenstva prikazala mnogo više od Turaka.Turska je,pak prikazala da igra borbeno i da ne odustaje sve do posljednje sekunde,ali ključni faktor Turskog (ne)uspjeha je bila sreća koja ih cijelo Europsko prvenstvo pratila.
- 23:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Patrioti Čapljina!


Patrioti Čapljina!Što reći! Novosnovana navijačka skupina koja je ove godine dominirala sportskim dvoranama te pokazala da se može nositi i s velikim navijačkim grupama kao što su Ultrasi,Škripari...Kroz čitavu sezonu su,gdje god bili,bodrili svoje čapljince te im svojim gromoglasnim navijanjem pomogli u ostvarenju zacrtanog cilja.
Image and video hosting by TinyPic
Zbog Patriota je dvorana često gorila
Njihova sportska odredišta tijekom sezone su bila dvorana i stadion Bjelave gdje su također dolazili podržati svoje nogometaše(iako je HNK Čapljina igrala u Drugoj ligi FBIH).Patrioti su i košarkaše i rukometaše bodrili i u gostima gdje su pokazali koliko su moćni i snažni iako su mlada navijačka skupina.S "pravim" navijanjem su počeli početkom sezone 2007./2008.(mada su i prije dvije godine djelovali,ali ni približno košto je sada) kada je Čapljina imala tri kluba u najvišem rangu natjecanja.
Image and video hosting by TinyPic
Patrioti u Mostaru
HRK i HOK Čapljina su igrali u Premijer ligi BIH dok su se košarkaši natjecali u Ligi 13 koja je najjača liga u BIH.To je bio razlog zašto je se tijekom godine dvorana redovno popunjavala,a Patrioti su navijanjem dizali atmosferu te bili igrač više za čapljince.
Image and video hosting by TinyPic
Patrioti u Trebinju
Svaku utakmicu su tu bili bubnjevi,zastave,baklje,transparenti i ostali navijački rekviziti koji su se sjajno slagali uz gromoglasnu pjesmu Patriota.Patrioti su ove godine nabavili i nekoliko vrsta odjevnih predmeta.Tako su nabavili i crne šalove s žutim crtama,a nešto kasnije po gradu su se dijelile plave majice s natpisom "Patrioti Čapljina".
Image and video hosting by TinyPic
Patrioti u Širokom Brijegu
To je vrlo dobro s obzirom da su novopečena navijačka grupa,a da su ambicije ovih navijača velike govori i jedan od slogana Patriota:"Naše vrijeme tek dolazi".Patrioti su izvještaje s utakmica te slike i video postavljali na blog patrioticapljina.blog.hr koji je trenutno u renoviranju.Ovim putem se zahvaljujem urednicima tog bloga na promoviranju i reklamaciji mog bloga koji je oduvijek bio podrška bloga Patriota.
Image and video hosting by TinyPic
Patrioti:"Naše vrijeme tek dolazi"
Što se tiče nereda i izgreda,Patrioti s time nisu imali problema jer su čitavu sezone svoje momke bodrili mirnim i pristojnim putem.Jedini incident se dogodio na zadnjoj domaćoj utakmici košarkaša Čapljine kada su maloljetni članovi ove navijačke skupine uletili na teren što je bio povod prekida utakmice.
Image and video hosting by TinyPic
Treba napomenuti da u tome nisu sudjelovali vođe ove skupine,ali dan nakon ove utakmice su "pljuvani" u svim medijima.
Patrioti su svoje mišljenje i obranu iznjeli u dopisu gdje su naveli kako su za prekid krivi isključivo maloljetni navijači.
Image and video hosting by TinyPicSve u svemu,Patrioti su imali vrlo uspješnu godinu u kojoj su napravili mnogo toga za daljnji napredak i razvoj.Mi im želimo da tako i nastave i da samo navijanjem podrže svoje čapljinske sportaše.
Image and video hosting by TinyPic
- 00:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 24.06.2008., utorak

Hoće li košarkaši Čapljine ostati u ligi?

Image and video hosting by TinyPic

Pitanje na koje još nitko ne zna odgovor je hoće li košarkaši Čapljine ostati u ligi.O tome će odlučiti skupština NLB lige koja će odlučiti kojoj će ekipi dati pozivnicu za NLB ligu.Iz BIH za tu kartu kandidiraju osvajač ovogodišnjeg kupa Široki Prima pivo te viceprvak BIH,Igokea Partizan.Za NLB ligu su zagrijani i neki klubovi iz Hrvatske,npr.Zagreb koji se također nada pozivnici.Za Čapljinu nije dobro da pozivnicu dobije neki klub iz druge države jer će ispasti u drugu ligu što je velika šteta za ovaj grad i klub.Uprava Širokog je vrlo optimistična te se nadaju da će i sljedeće godine igrati utakmice protiv Partizana i Cibone.Uprava Širokog je kontaktirala predsjednika NLB lige Radovana Lorbeka koji kaže:"Teoretski, i Široki može dobiti pozivnicu.Puno je klubova zainteresiranih za pozivnicu.Liga će najvjerojatnije ići na to da je dobije klub koji će imati punu dvoranu, a moguće je i da to bude nova sredina kako bi se dalje promovirala liga",zaključio je Lorbek.Sve u svemu,sudbinu čapljinskih košarkaša,koji su zaslužili da i dalje igraju u eliti bosansko-hercegovačke košarke,ćemo saznati krajem ovog mjeseca kada će se na skupštini odlučiti putnik u NLB ligu.Za čapljince bi najbolje bilo da wild card dobije Široki Prima pivo,ali ne bi bilo loše da taj sretnik bude i Igokea Partizan jer bi i takvim ishodom trebao jedan klub popuniti novu Ligu 14,a to bi najvjerovatnije bila naša Čapljina Lasta.NLB ligu je već osigurala Bosna ASA BHT koja je ovogodišnji prvak BIH.
- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 21.06.2008., subota

Kraj!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam što bih stavio u naslov.Kojom bi rječju mogao opisati ovu tugu?Ali,bilo kako bilo,nema na druge,ispali smo i to vrlo nepravedno.Primiti gol u 122.minuti izgleda nemoguće,ali to se nama nesretnicima sinoć dogodilo.
Image and video hosting by TinyPic
Malo je pretjerao i sudac koji u produžetcima bez ikakvog razloga pokazuje sudačku nadoknadu,ali nakon onakvog naivno primljenog gola teško je kriviti suca.Kada se već počelo slaviti i feštati Turci su posljednjoj sekundi mjenjaju stvari.U Čapljini je nakon Klasnićevog gola počelo goriti,kao i u ostalim gradovima diljem Hrvatske i BIH,vatrometi su obasjali nebo,baklje su gorjele,ali nakon samo dvije minute druga situacija.Mnogi nakon našeg gola nisu niti gledali utakmicu te su,kada su čuli da smo primili gol bacili baklje i prestali paliti vatromete i samo su,kao i svi ostali,pognuli glavu i u nevjerici gledali u pod.
Image and video hosting by TinyPic
Ali tu nije bio kraj,sve smo mogli popraviti preko penala,ali ne vjerujući kakvu su priliku propustili,mladi Modrić i Rakitić promaše cijeli gol te šalju Turke u polufinale.Mislim da je Bilić dao veliku odgovornost ovi mladićima,ali bilo bi dobro da su samo oni promašili.Rustu je obranio penal Petriću koji je ovo Europsko prvenstvo bio daleko najlošiji u Hrvatskoj reprezentaciji.Što je bio razlog,ne znam.
Image and video hosting by TinyPic
Atmosfera u Čapljini prije utakmice
Valjda to što nije bio spreman.Iako smo bili deset puta bolji od Turaka,nismo uspjeli ostvariti povijesni uspjeh na Europskim prvenstvima.Turci su se i treći put izvukli na sreću,a želim im da odmah ispadnu u polufinalu.Ne bi me čudilo da Turska bude prvak Europe,jer kada su Grci prije četiri godine na osnovu sreće,a ne nogometnog znanja osvojili Euro,možda se to isto dogodi i ove godine.Ali neka,neće ih uvijek pratiti sreća(vidimo sada Grke,svaku utakmice dobiju po guzici),doći će nam opet pa ćemo im dati četiri-per komada i pokazati tko je bolji.
Idemo dalje,imamo mladu ekipu,željnu uspjeha,a ruz rad rezultat će sami doći.
Image and video hosting by TinyPic
...I za vrijeme utakmice
Ovo Euro je možda i odlučila neiskusnost naših igrača jer mnogima je ovo prvo veliko natjecanje.Ali sada su i malo iskusniji pa s tim više nećemo imati problema.U posljednje dvije minute nam se sve poklopilo,ali sve loše.Pogodak Turaka je prethodio prekršaj nad Šimunićem,sudac po svojoj volji produžuje igru,primamo jadan gol i psihički padamo.Ovo zadnje je bio jeadan od razloga zašto smo loše pucali penale.
Krivca za ovaj poraz je teško naći iako mnogi misle da je to sudac.
Našim vatrenima čestitam i zahvaljujem na radosti i veselju koje su nam oni priredili.
- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 18.06.2008., srijeda

Poznati svi četvrfinalisti

Sinoć smo saznali sve četvrfinaliste Europskog prvenstva.Jedina neizvjesnost je bila tko će među osam-Rusija ili Švedska.U Innsbrucku su odigrali međusobni susret,a bolji su bili Rusi koji su slavili pogodcima Pavlyuchenka i Arshavina.Rusi su u svim elementima bili bolji te na kraju zasluženo slavili i prošli u četvrfinale.Prve izgledne prilike za Ruse su propustili Arshavin i Zhirkov,ali u 24.minuti je vodstvo stiglo.Nakon sjajne akcije i asistencije Anyukova pogodio je Pavlyuchensko.Nakon pogodka, Rusi i dalje dominiraju terenom te ne dopuštaju Švedskoj i Ibrahimoviću da se razigraju.U prvom poluvremenu Šveđani su imali dvije izgledne prilike za pogodak.Prvo je Larsson glavom pogodio prečku,a nešto kasnije udarac Ljungberga je zaustavio sjajni Akinfeev.U drugi dio bolje ulaze Rusi.U 50.minuti Zhirkov sjajno upošljava Arshavina,a on savladava nemoćnog Isakssona te povisuje na velikih 2:0.U nastavku Šveđani svim snagama kreću u napad,a Rusi prijete kontrama.Do kraja utakmice,Rusi su imali nekoliko zicera,ali nisu uspjeli povećati prednost te je na kraju zavšilo 2:0.Rusija će u četvrfinalu igrati protiv Nizozemske dok se Šveđani,nezadovoljni učinjenim,vraćaju kući.

Četvrfinale:
Portugal-Njemačka
Hrvatska-Turska
Nizozemska-Rusija
Španjolska-Italija
- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Čapljina uz Vatrene

Image and video hosting by TinyPic

Čapljina se priprema za veliki spektakl,utakmicu Hrvatske i Turske koja se igra u petak 20:45h.Općinsko poglavarstvo grada Čapljine je omogućilo svojim građanima veliki video-zaslon koji će biti postavljen na sportskom centru.Uz to biti će priređen zabavno-glazbeni program koji počinje u 20:30h.
Image and video hosting by TinyPic
Slavlje nakon velike pobjede nad Njemačkom
Ovo je prvi put da će čapljinci imati priliku gledati utakmicu ne video-zaslonu,a do sada građani Čapljine su utakmice gledali po kafićima.Ako Hrvatska prođe u polufinale Eura,očekuje se velika fešta i slavlje koja će trajati do kasnih jutarnjih sati.Nadamo se da će tako i biti.
- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HNK Čapljina:Bogatstvo omladinskim pogonom

Image and video hosting by TinyPic

Novi prvoligaš HNK Čapljina trenutno u omladinskoj školi ima oko 120 nogometaša koji su raspoređeni u pet kategorija.Najmlađi,limači jedini nemaju službena natjecanja dok se sve ostale katergorije natječu u prvenstvima.
Image and video hosting by TinyPic
Limači
Predpioniri i pioniri igraju u Županijskoj ligi HNK-a dok se kadeti i juniori natječu u Omladinskoj ligi-Jug.
Ove sezone su najuspješniji bili pioniri koji su u svojoj ligi završili na trećem mjestu odmah iza čitlučkog Brotnja i mostarskog Zrinjskog.
Image and video hosting by TinyPic
Pioniri
Osim toga bili su sjajni treći na Međugorje Cupu na kojem su nastupile mnoge momčadi iz BIH i Hrvatske.
Image and video hosting by TinyPic
Srebrni pioniri u Međugorju
Predpioniri,kadeti i juniori su svoje prvenstvo okončali u sredini tablice što i nije loš rezultat.Omladinske selekvije HNK Čapljine na raspolaganju imaju dva terena,onaj glavni Bjelave i pomoćni koji se nalazi s druge strane Neretve,a utakmice se igraju na Bjelavama.
Image and video hosting by TinyPic
Kadeti
Prije nekoliko tjedana kada je Čapljina slavila ulazak u Prvu ligu FBIH održan je defile mladih selekcija Čapljine kada se moglo vidjeti koliko je Čapljina bogata omladinskom pogonom.
Image and video hosting by TinyPic
Juniori
Iako je prvoligaš,Čapljina ima razvijeniju omladinsku školu od nekih premijerligaša pa je to još jedan plus za ovaj hercegovački klub.
Image and video hosting by TinyPic
Predpioniri
Sve selekcije Čapljine se trenutno nalaze na zasluženom odmoru,a pogotovo seniorska momčad koja je ove sezone u Drugoj ligi FBIH-Jug bila daleko najbolja ekipa.
Image and video hosting by TinyPic
Svi zajedno

Image and video hosting by TinyPic
Novi prvoligaši
- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rusi i Šveđani za vrijedno drugo mjesto

Image and video hosting by TinyPic

Poslije dvije odigrane utakmice u skupini D poznat je pobjednik skupine, dok će se za drugo mjesto večeras na stadionu Neu Tivoli u Innsbrucku pohrvati Švedska i Rusija.
Obje momčadi nakon prva dva susreta imaju po pobjedu i poraz, no Šveđani su u mnogo boljoj situaciji jer im je za prolaz među osam najboljih dovoljan i bod. Razlog je taj što su Grke dobili s 2:0, a izgubili od Španjolaca 2:1, dok su Rusi protiv Španjolaca doživjeli pravi rezultatski fijasko, izgubivši 4:1, dočim su Grke svladali s minimalnih 1:0.
Šveđani i Rusi do sada su se sretali pet puta, a mnogo uspješniji su Šveđani koji imaju tri pobjede, dok Zbornaja još čeka na prvo slavlje protiv Skandinavaca.
Veliki dobitak za izbornika Rusije Guusa Hiddinka trebao bi biti povratak playmakera Andreja Aršavina, koji u prva dva susreta nije mogao nastupiti zbog crvenog kartona koji je dobio još u kvalifikacijama.
"Aršavin je nogometaš koji iz ničega može stvoriti vatru pred protivničkim vratima. Može zabiti iz svih pozicija i vrlo je koristan za momčad",nahvalio je svog dragulja Hiddink, no i dalje je neizvjesno hoće li igrač Zenita istrčati od prve minute jer se Nizozemac boji da je duga pauza na njega ostavila traga:
-Zadnji puta je igrao prije gotovo dva tjedna protiv Litve. Pitanje je može li izdržati svih 90 minuta.
Ipak, pretpostavlja se da Hiddink samo 'pili naopako’ jer je teško za vjerovati da bi svog možda i jedinog igrača s idejom ostavio izvan igre u ovako važnoj utakmici. Najvjerojatnije će Aršavin zaigrati kao polušpica iza Pavljučenka, a na klupu će preseliti Biljaletdinov. Iako je Šveđanima za prolaz dovoljan i bod, Hiddink ne misli da će tako i igrati:
"Mislim da Šveđani nemaju takav mentalitet. Oni su otvoreni ljudi, koji vole pobjeđivati".
Švedski izbornik najavio je samo jednu promjenu u sastavu koji je igrao protiv Španjolaca. Umjesto Stoora da desnom boku u momčad se vraća zaliječeni Alexandersson. Elmander je u prošlom susretu zadovoljio Lagerbäckov ukus i ponovno bi trebao zaigrati na desnom krilu, dok je teško za vjerovati da će Zlatan Ibrahimović zbog konstantnih problema s koljenom moći izdržati svih 90 minuta.
Švedska momčad jedna je od najstarijih na Prvenstvu i bilo je očito da pred kraj obje utakmice gube snagu, no Lagerbäck smatra da ima dovoljno širok igrački kadar.
- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Neredi u Mostaru dogovoreni

Image and video hosting by TinyPic

MUP Hercegovačko-neretvanske županije u petak će u susjednom Mostaru angažirati svo raspoloživo ljudstvo kako bi spriječili nerede u Mostaru koji su najavljeni uoči i nakon utakmice Hrvatska-Turska.Koliko je ova stvar ozbiljna govori i to da su pomoć zatražili i od susjednih županija kako se ne bi dozvolilo narušavnje javnog reda i mira.
Image and video hosting by TinyPic
U petak će se na ulicama Mostara naći oko
1 000 policajaca,a komesar MUP-a HNŽ-a Himzo Đonko poručuje građanima da se ponašaju pozitivno,upozorivši da policija neće imati milosti za one koji se budu ponašali izvan zakona.
"Mi ćemo ovaj put građanima omogućiti da žive normalno, a zato imamo načina. Do sukoba neće doći, jer će policija upotrijebiti sva sredstva kojima raspolaže i koja je zakon dozvolio kako do toga ne bi došlo. Međutim, mi ne možemo zabraniti huligansko ponašanje", kazao je Đonko.
Image and video hosting by TinyPic
Utakmica Hrvatske i Turske je označena kao događaj od visokog rizika za Mostar,a do sada niti jedan veći nogometni događaj nije prošao bez incidenata.Na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine kada su igrali Hrvatska i Brazil,u Mostaru je došlo do sukoba Hrvata i Bošnjaka,a tada je ni kriv ni dužan stradao jedan prolaznik koji je pogođen iz vatrenog oružja.
Mogući neredi se očekuju i u Stocu,Prozoru-Rami,Uskoplju,Vitezu,Bugojnu i Žepču pa će u tim mjestima biti pojačane mjere sigurnosti.
- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 17.06.2008., utorak

Italija u četvrtfinalu

Image and video hosting by TinyPic

Italija se pobjedom nad Francuskom 2:0 plasirala u četvrfinale Eura gdje ih čeka sjajna Španjolska.Pošto je Rumunjska poražena od Nizozemske,talijani su zauzeli drugu poziciju u skupini te su se,nakon vrlo lošeg početka uspjeli plasirati među osam najboljih.
Image and video hosting by TinyPic
Najvažniji trenutak utakmice,koji je i odlučio utakmicu,se dogodio u 24.minuti kada je Luca Toni primio loptu u šesnaestercu,a s leđa ga je "pokosio" Abidal koji je odmah dobio crveni karton.S bijele točke sigurno pogađa Pirlo koji dovodi svoju momčad do velike prednosti.Italija nakon toga preuzima incijativu te sve do kraja utakmice dominira terenom.Talijani prijete sa svih strana,a najviše izglednih prilika,čak tri, je imao Toni koji nijednu ne pretvara u pogodak.
Image and video hosting by TinyPic
Do kraja prvog poluvremena je još zaprijetio Grosso iz slobodnog udarca koji sjajno puca,ali Coupet i stativa su spriječili novi pogodak Italije.U nastavku Francuzi pokušavaju doći do gola,a najbliži ostvarenju tog cilja je bio Benzema čiji udarac odlazi preko gola.U 61.minuti je odlučen putnik u četvrfinale.
Image and video hosting by TinyPic
De Rossi je šutirao iz slobodnog udarca,lopta se odbija o Henrya te mjenja smjer i na kraju završava iza Coupeta koji je bio nemoćan.Talijani su do kraja sačuvali vodstvo te zasluženo slavili.U drugoj utakmici skupine C Nizozemska je uz dosta izmjenjen sastav pobjedila Rumunjsku s 2:0.
Image and video hosting by TinyPic
Strijelci za Oranje su bili Klaas-Jan Huntelaar u 54.minuti te Robin van Persie u 87.minuti.Rumunji su tako propustili veliku priliku plasirati se u četvrfinale jer im je u ovoj utakmici trebala pobjeda,a to nije bilo nemoguće s obzirom da je Nizozemski izbornik odmarao nekoliko važnih igrača.
Image and video hosting by TinyPic
Nizozemska još ne zna svog protivnika u četvrfinalu,a on će se odlučiti sutra međusobnim susretom Švedske i Rusije.
- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rukomet:Suton među 10 najboljih

Image and video hosting by TinyPic

Gordan Suton se sa ukupno 146 pogodaka ili 6,64 po susretu uvrstio na šestu poziciju nejefikasnijih rukometaša lige.
Nakon što su u RSBiH ipak uspjeli za nešto manje od mjesec dana konačno obraditi statistiku rukometne Premier lige, nalazimo jedan zanimljiv podatak vezan za HRK Čapljina. Naime, na listi deset najboljih strijelaca do kraja natjecanja održao se srednji vanjski, organizator igre Čapljine, Gordan Suton. Suton se sa ukupno 146 pogodaka ili 6,64 po susretu uvrstio na šestu poziciju nejefikasnijih rukometaša lige.
(Preuzeto s capljina-online.com)

- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Francuska i Italija za četvrfinale

Image and video hosting by TinyPic

Francuska i Italija su na ovo natjecanje stigli kao jedni od glavnih favorita, s obzirom da dolaze sa reputacijom finalista posljednjeg svjetskog prvenstva, ali jedna od te dvije reprezentacije će već večeras početi pakirati kofere, a mogle bi i obje, ukoliko Rumunjska uspije doći do pobjede protiv Nizozemske, pa čak i u slučaju poraza Rumunja u slučaju da njihova međusobna utakmica završi bez pobjednika.
Ove dvije reprezentacije do sada su se više puta susretale u posljednjih nekoliko sezona. Svi se još vrlo dobro sjećaju triler završnice Svjetskog prvenstva 2006. godine u kojoj su Talijani "na penale" odnijeli pobjedu Tricolorima. Izabranici Roberta Donadonija najavljuju reprizu te utakmice i konačni trijumf Talijana, naravno bez scena s Marcom Materazzijem i Zinedineom Zidanom, kojeg ionako više nema među Galskim pijetlovima.
"Ovo je utakmica o kojoj svaki igrač sanja." rekao je francuski izbornik Raymond Domenech, dok je njegov talijanski kolega dodao: "Svjesni smo kakav je ulog i spremni smo srce i dušu uložiti u večerašnju utakmicu. Za nas je ovo finale."
Kao i Italija, koja je u prvoj utakmici poražena sa 3:0, i Francuska je protiv Nizozemske doživjela svoj najteži poraz u povijesti europskih prvenstava, a Domenech priznaje kako su poboljšanja u igri neophodna, dodavši: "Moramo zaboraviti na drugu utakmicu. Još uvijek imamo malu šansu za prolaz dalje, ali to se može dogoditi samo ako pobijedimo svoju utakmicu."
Domenech i dalje ne može računati na ozlijeđenog kapetana Patricka Vieiru, a iako nije želio otkriti sastav, očekuje sa da od prve minute krenu Eric Abidal, Lassana Diarra i Karim Benzema, koji su propustili prošlu utakmicu.
Niti Roberto Donadoni nije želio otkriti sastav: "Već imam ideju o tome tko će igrati, ali ovaj put ništa neću otkrivati unaprijed." Ovaj put Donadoni vjerojatno neće napraviti pet promjena u odnosu na proteklu utakmicu, kao što je to napravio prije Rumunjske, ali Antonio Cassano bi mogao dobiti prednost ispred Alessandra Del Piera, dok bi se u momčad mogao vratiti i jedan od dvojca Ambrosini i Gattuso.
- 19:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 14.06.2008., subota

Furije po potvrdu prolaza

Image and video hosting by TinyPic

U današnjim susretima skupine D Šveđani i Španjolci će tražiti svoje mjesto u četvrtfinalu dok će Rusi i Grci pokušati izbjeći poraz koji bi ih udaljio sa Eura.
Šveđani i Španjolci u današnji međusobni duel ulaze sa po tri boda i nadaju se da bi večeras mogli osigurati plasman u četvrtfinale. Realno govoreći Španjolci imaju veće šanse za to, a i sam švedski izbornik je rekao kako bi veliki broj rezervnih igrača Furije imalo mjesto u
švedskoj izabranoj vrsti. Ipak takva izjava pomalo djeluje kao dio taktike kojom švedski stručnjak žali omekšati svog protivnika kojem je zadao dosta briga još u kvalifikacijama kada ih je u Švedskoj svladao rezultatom 2:0.
Lagerbeck ima problema s ozljedama Niclasa Alexanderssona i Christiana Wilhelmssona, a vjerojatno niti Zlatan Ibrahimović zbog poznatih problema s koljenom neće dobiti punu minutažu. Na drugoj strani Aragones će na travnjak stadiona u Innsbrucku izvesti isti sastav koji je ostvario pobjedu nad Rusima. Negodovanje Fernanda Torresa nakon što je izveden iz igre u prvoj utakmici stvar je
prošlosti, a novinare je zanimao komentar španjolskog izbornika na fotografije na kojima je Sergio Ramos uslikan u disco klubu u Innsbrucku. Iskusni Aragones nije nasjeo na provokaciju već je šeretski odgovorio:
U drugom susretu u kojem će igrati Rusi i Grci situacija je sasvim suprotna. Eventualni poraz bi za svaku od momčadi značio
kraj turneje po Austriji. O Grcima se nema što mnogo napisati. Uz dužno poštovanje prema aktualnim europskim prvacima njihov stil igre nije ono što bi nogometni zaljubljenici željeli gledati i u nastavku turnira.
Na drugoj strani mlada ruska selekcija igra mnogo dopadljavije ali njihovog izbornika Hiddinka prate brojni problemi s formiranjem početnih 11. Poznato je da je ruski napad znatno oslabljen izostankom Zenitovog dvojca Pogrebnyak – Arshavin. Na Arshavina koji odrađuje
crveni karton iz kvalifikacija Hiddink će moći računati tek u trećem kolu protiv Šveđana. Današnji nastup Romana Pavlyuchenka, još jednog napadača, dodatna je briga pred nastup s defanzivnim Grcima, a Hiddink je najavio da bez obzira na sve probleme ima povjerenja u Sycheva i Adamova koji bi na Wals-Siezenheim stadionu trebali predvoditi napad Zbornaje.
- 13:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 12.06.2008., četvrtak

Četvrfinale:Hrvatska-Turska/Česka

Image and video hosting by TinyPic

Današnjom,izuzetno sjajnom pobjedom Hrvatske nad Njemačkom te izjednačenim ishodom Austrije i Poljske,Bilićevi Vatreni su osigurali četvrtfinale i prvo mjesto u grupi B.Golovima Srne u 24. te sjajnog Olića u 62.minuti Hrvati su zasluženo slavili te ostvarili prvi cilj-prolaz u četvrtfinale.
Image and video hosting by TinyPic
Uz jalove pokušaje Njemci su postigli jedan pogodak,a strijelac je bio Podolski u 79.minuti.Hrvatska je danas bila "prava", onakva kakvu smo je navikli gledati,hrabra i borbena te su Bilić-boysi,ostavivši srce na terenu,opet uzdrmali europsku javnost.U drugoj utakmici skupine B,domaćin Austrija te Poljska su odigrali neodlučeno,1:1.Četvrtfinale Hrvatskoj(naravno,uz naše Vatrene) je donijeo Hrvat Ivica Vastić koji je u 92.minuti sigurno pogodio iz jedanaesterca.Poljaci su poveli u 30.minuti pogodkom Guerreira te su prednost držali sve do 92.minute kada engleski sudac Howard Webb dosudio pomalo sumnjiv jedanaesterac.
Image and video hosting by TinyPic
Poljaci su tako izgubili vrlo važna dva boda koja će ih možda koštati drugog kruga.Hrvatska će u četvrfinalu sigurno igrati protiv drugoplasiranog iz skupine A,a taj "nesretnik" će se odlučiti u nedjelju međusobnim
Image and video hosting by TinyPic
susretom Turske i Češke.Dakle,Vatreni će u četvrfinalu igrati protiv Turske ili Češke te se poklopila najbolja kombinacija-biti prvi i izbjeći Portugal.Realno gledajući,Hrvatska je puno kvalitetnija i bolja i od
Turske i od Češke pa postoje velike mogućnosti da zaigramo i u polufinalu.I Turska i Češka trenutno imaju po tri boda te istu gol razliku,2-3.Ako u njihovom međusobnom susretu bude neriješeno,onda će se putnik u četvrtfinale odlučiti boljim izvođenjem jedanaesteraca.
Image and video hosting by TinyPic
Uz Hrvatsku,četvrfinale je još ranije osigurao Portugal koji je zauzeo prvo mjesto u grupi A.
Velika pobjeda Hrvatske se proslavila u mnogim gradovima diljem Hrvatske,ali i BIH.Tako se feštalo i u našoj Čapljini gdje je veliki broj navijača gromoglasnim navijanjem natjeralo stanovnike,koji su utakmicu gledali u svojim domovima,da izađu vani te su čapljinske ulice bile popunjene crveno-bijelim kockicama.
- 23:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #