Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Rusi i Šveđani za vrijedno drugo mjesto

Image and video hosting by TinyPic

Poslije dvije odigrane utakmice u skupini D poznat je pobjednik skupine, dok će se za drugo mjesto večeras na stadionu Neu Tivoli u Innsbrucku pohrvati Švedska i Rusija.
Obje momčadi nakon prva dva susreta imaju po pobjedu i poraz, no Šveđani su u mnogo boljoj situaciji jer im je za prolaz među osam najboljih dovoljan i bod. Razlog je taj što su Grke dobili s 2:0, a izgubili od Španjolaca 2:1, dok su Rusi protiv Španjolaca doživjeli pravi rezultatski fijasko, izgubivši 4:1, dočim su Grke svladali s minimalnih 1:0.
Šveđani i Rusi do sada su se sretali pet puta, a mnogo uspješniji su Šveđani koji imaju tri pobjede, dok Zbornaja još čeka na prvo slavlje protiv Skandinavaca.
Veliki dobitak za izbornika Rusije Guusa Hiddinka trebao bi biti povratak playmakera Andreja Aršavina, koji u prva dva susreta nije mogao nastupiti zbog crvenog kartona koji je dobio još u kvalifikacijama.
"Aršavin je nogometaš koji iz ničega može stvoriti vatru pred protivničkim vratima. Može zabiti iz svih pozicija i vrlo je koristan za momčad",nahvalio je svog dragulja Hiddink, no i dalje je neizvjesno hoće li igrač Zenita istrčati od prve minute jer se Nizozemac boji da je duga pauza na njega ostavila traga:
-Zadnji puta je igrao prije gotovo dva tjedna protiv Litve. Pitanje je može li izdržati svih 90 minuta.
Ipak, pretpostavlja se da Hiddink samo 'pili naopako’ jer je teško za vjerovati da bi svog možda i jedinog igrača s idejom ostavio izvan igre u ovako važnoj utakmici. Najvjerojatnije će Aršavin zaigrati kao polušpica iza Pavljučenka, a na klupu će preseliti Biljaletdinov. Iako je Šveđanima za prolaz dovoljan i bod, Hiddink ne misli da će tako i igrati:
"Mislim da Šveđani nemaju takav mentalitet. Oni su otvoreni ljudi, koji vole pobjeđivati".
Švedski izbornik najavio je samo jednu promjenu u sastavu koji je igrao protiv Španjolaca. Umjesto Stoora da desnom boku u momčad se vraća zaliječeni Alexandersson. Elmander je u prošlom susretu zadovoljio Lagerbäckov ukus i ponovno bi trebao zaigrati na desnom krilu, dok je teško za vjerovati da će Zlatan Ibrahimović zbog konstantnih problema s koljenom moći izdržati svih 90 minuta.
Švedska momčad jedna je od najstarijih na Prvenstvu i bilo je očito da pred kraj obje utakmice gube snagu, no Lagerbäck smatra da ima dovoljno širok igrački kadar.

Post je objavljen 18.06.2008. u 14:09 sati.