Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Francuska i Italija za četvrfinale

Image and video hosting by TinyPic

Francuska i Italija su na ovo natjecanje stigli kao jedni od glavnih favorita, s obzirom da dolaze sa reputacijom finalista posljednjeg svjetskog prvenstva, ali jedna od te dvije reprezentacije će već večeras početi pakirati kofere, a mogle bi i obje, ukoliko Rumunjska uspije doći do pobjede protiv Nizozemske, pa čak i u slučaju poraza Rumunja u slučaju da njihova međusobna utakmica završi bez pobjednika.
Ove dvije reprezentacije do sada su se više puta susretale u posljednjih nekoliko sezona. Svi se još vrlo dobro sjećaju triler završnice Svjetskog prvenstva 2006. godine u kojoj su Talijani "na penale" odnijeli pobjedu Tricolorima. Izabranici Roberta Donadonija najavljuju reprizu te utakmice i konačni trijumf Talijana, naravno bez scena s Marcom Materazzijem i Zinedineom Zidanom, kojeg ionako više nema među Galskim pijetlovima.
"Ovo je utakmica o kojoj svaki igrač sanja." rekao je francuski izbornik Raymond Domenech, dok je njegov talijanski kolega dodao: "Svjesni smo kakav je ulog i spremni smo srce i dušu uložiti u večerašnju utakmicu. Za nas je ovo finale."
Kao i Italija, koja je u prvoj utakmici poražena sa 3:0, i Francuska je protiv Nizozemske doživjela svoj najteži poraz u povijesti europskih prvenstava, a Domenech priznaje kako su poboljšanja u igri neophodna, dodavši: "Moramo zaboraviti na drugu utakmicu. Još uvijek imamo malu šansu za prolaz dalje, ali to se može dogoditi samo ako pobijedimo svoju utakmicu."
Domenech i dalje ne može računati na ozlijeđenog kapetana Patricka Vieiru, a iako nije želio otkriti sastav, očekuje sa da od prve minute krenu Eric Abidal, Lassana Diarra i Karim Benzema, koji su propustili prošlu utakmicu.
Niti Roberto Donadoni nije želio otkriti sastav: "Već imam ideju o tome tko će igrati, ali ovaj put ništa neću otkrivati unaprijed." Ovaj put Donadoni vjerojatno neće napraviti pet promjena u odnosu na proteklu utakmicu, kao što je to napravio prije Rumunjske, ali Antonio Cassano bi mogao dobiti prednost ispred Alessandra Del Piera, dok bi se u momčad mogao vratiti i jedan od dvojca Ambrosini i Gattuso.

Post je objavljen 17.06.2008. u 19:56 sati.