Image and video hosting by TinyPic

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 21.12.2009., ponedjeljak

Vruće strasti unatoč niskoj temperaturi!

Image and video hosting by TinyPic
Lokalni derbi mostarskog Zrinjskog i Čapljine, jedina subotnja utakmica 11. kola Lige 12. košarkaškog prvenstva, donijela je zanimljivu utakmicu, veliku dramu, puno nervoze i prekid nekoliko nizova. Čapljina, vođena s klupe mladim hrvatskim stručnjakom, novopečenim izbornikom hrvatske juniorske vrste Antom Nazorom, slavila je 85:76 nakon produžetka. Time je Zrinjski doživio prvi poraz u svojoj dvorani ove sezone, a Čapljini je to bila prva gostujuća pobjeda.

Doduše, termin “gostujući” može se shvatiti uvjetno, jer je Čapljina imala apsolutnu navijačku premoć na tribinama. Upravo su navijači, ali i njihova fanatična borbenost, košarkaše Čapljine odveli do sedme pobjede u prvenstvu kojom će, najvjerojatnije, Novu godinu dočekati na trećem mjestu. Zrinjski, s druge strane, nakon tri uzastopne pobjede doživio je dva prvenstvena poraza u nizu. Protiv Čapljine omjer im je još gori, budući da su od Čapljine izgubili tri puta ove sezone - u predsezoni, nedavno u Kupu i sada u prvenstvu.

Samu utakmicu obilježile su vruće strasti, koje ni (pre)niska temperatura nije ohladila, te velika nervoza, koju je potpaljivalo vrlo loše suđenje. Već na samom početku suci su napravili nekoliko velikih pogrešaka, počelo je koškanje igrača, a sve je kulminiralo kada je ponajbolji igrač gostiju Ivan Baković u kratko vrijeme dobio dvije tehničke pogreške, te time i isključujuću. Ipak, to što su ostali bez najboljeg strijelca, Čapljince nije pokolebalo. Naprotiv. Odigrali su vrlo borbeno i pokazali su da su u ovom trenutku kompaktnija momčad od Zrinjskog, kojem očito nešto nedostaje.
Ključ utakmice dogodio se pred sami kraj regularnog dijela kada jedno dugo razdoblje bez koša obje momčadi prekida najmlađi na terenu Ante Prce (1991. godište), koji pogađa tricu i u zadnje dvije minute se ulazi s neriješenim rezultatom 68:68.

Još jedna minuta prolazi bez poena, a onda centar Zrinjskog Denis Vrsaljko, jedan od raspoloženijih domaćih igrača, koji pogađa šut s vrha reketa za 70:68. Nakon što su obje momčadi promašile nekoliko vezanih napada, zadnji napad Čapljine odlazi na Božu Jelčića, na kojem suci sviraju prekršaj. Jelčić hladnokrvno pogađa oba slobodna bacanja, donosi 70:70, a sa sirenom Kruno Rimac s osam metara pogađa vrh table i utakmica odlazi u produžetak. U dodatnih pet minuta gosti imaju premoć i preko centara Jelčića i Joze Brkića odlaze na malo veću razliku koju čuvaju do kraja. Kada Čapljina ima puno strijelaca, obično pobjeđuje, a to je i u ovom derbiju bio slučaj jer su se desetorica igrača upisala u strijelce. Najbolji je bio Jelčić s 18 koševa i 10 skokova, a Mile Galić je dodao 14 koševa i četiri trice. Kod Zrinjskog je 20 koševa ubacio Rimac, ali uz šut 4-14 za tricu, Tomislav Tomović je imao 16, a Denis Vrsaljko 15 poena.

Trener Čapljine Ante Nazor nije želio komentirati suđenje, iako je u poluvremenu bio bijesan. Razumljivo, na kraju je hvalio svoje igrače i njihovu požrtvovnost kojom su ostvarili prvu pobjedu izvan svoje dvorane.
"Jako smo sretni zbog ove pobjede jer Zrinjskog malo tko može pobijediti u Mostaru. Bili smo uporni što se isplatilo, a da je želja bila velika, pokazuje i naših 17 skokova više. Igramo dobro u posljednje vrijeme i zaslužili smo jednu gostujuću pobjedu", kazao je Nazor, a sucima se nije želio baviti ni trener domaćih Ivan Vujičić.
"Sve ovo što se događalo, suđenje, nervoza… Sve je to sastavni dio utakmice. Ne želim tražiti nikakva opravdanja. Nikako nismo uspijevali naći pravi ritam i prelomiti utakmicu u svoju korist. Presudio je naš slab obrambeni skok jer smo dopustili gostima čak 17 napadačkih skokova i apsolutnu dominaciju u skoku, a to je u našoj dvorani nedopustivo", kazao je Vujičić.

Za Mostar neuobičajena niska temperatura, koja je vladala prošlu subotu, dovela je košarkaški derbi na rub regularnosti. Mostarska dvorana na Bijelome brijegu, odavno je poznato, nije najuvjetnije sportsko borilište u Hercegovini. Bez grijanja, s propuhom sa svih strana, gledanje utakmice u takvoj dvorani graniči s mazohizmom, a možete samo zamisliti kako je igračima. Posebice onima na kupi. Ipak, Zrinjski ne može ništa promijeniti, jer je on u toj dvorani samo podstanar, a slični uvjeti vladaju u cijeloj ligi. Srećom, na utakmici u Mostaru nije bilo ozljeda, što je kod utakmica na niskoj temperaturi baš sreća.

Ante Prce - neočekivani junak!

Isključenjem Ivana Bakovića trener Čapljine morao je više koristiti jednog od svojih najmlađih igrača, osamnaestogodišnjeg Antu Prcu. To mu se višestruko isplatilo, jer mladi Prce je postigao 10 koševa uz 5 skokova, a ubacio je i jednu izuzetno važnu tricu pred kraj regularnog dijela utakmice.
- Prce je odigrao hrabro i on je još jedan veliki dobitak utakmice, istaknuo je gostujući trener Nazor.

Fantastični čapljinski navijači

Skoro dvije stotine navijača Čapljine došlo je u Mostar podržati svoju momčad, dok domaćih navijača nije bilo ni upola toliko. To što jednima nije bilo mrsko voziti se kroz snježne nanose da bi gledali svoju momčad, a drugi nisu mogli ni pješačiti do dvorane, dovoljno govori koliko i jedni i drugi vole svoj klub. Čapljinski Patrioti praktično su odnijeli svoju momčad do pobjede i zajedno su se radovali kao mala djeca. Na kraju su i jedni i drugi zapjevali – božićne pjesme!
"Kada imaš ovakvu podršku, nemoguće je igrati loše", kazao je poslije utakmice trener Čapljine Ante Nazor.

Suci pogubili konce

Ne volimo nakon utakmica, posebice ovako zanimljivih, pričati o sucima, ali suci mostarske utakmice Križanac, Drmić i Milićević odigrali su važnu ulogu u subotu navečer. Nažalost, negativnu. Odmah na samom početku susreta počeli su griješiti, ali i kompenzirati pogreške, što je najgore što se sucima može dogovoriti, pa im se slijedom logike otela kontrola utakmice. Tri tehničke pogreške, isključujuća Ivanu Bakoviću i reakcija publike s tribina bilo je previše za samo jedno poluvrijeme. Da je sve bio plod nesretnih okolnosti, govori i to da Drmić i Križanac uopće nisu trebali suditi. Naime, delegirani su bili Duškaj i Bilić, ali kako zbog snježnog nevremena nisu mogli doći iz Sarajeva, naknadno je pozvan dvojac iz Tomislavgrada.

Snimku čitave utakmice možete vidjeti OVDJE
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #