Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

"Ostanak u Ligi i dalje jedini cilj"

Image and video hosting by TinyPic
Prvih jedanaest utakmica Lige 12 igrači HKK Čapljina Lasta su apsolvirali na najbolji mogući način, vrativši tako košarku na velika vrata u grad koji upravo na ovom sportskom polju ima najveću tradiciju. Čapljinci su upisali sedam pobjeda i četiri poraza, plasiravši se na kraju prvog dijela natjecanja na odličnu treću poziciju.
"Imajući u vidu iznenađujuću mogućnost sudjelovanja u 1. Ligi BiH nakon osvajanja prvog mjesta u Ligi Herceg Bosne, više smo nego zadovoljni rezultatom. Plasman momčadi je iznad očekivanja, što ukazuje da smo na pravom putu da u Čapljinu vratimo košarku kroz stabilnog premierligaša", istaknuo je direktor kluba Dalibor Milinković.
Ulaskom u najviši rang bh. košarkaškog natjecanja u klubu su postavili tri osnovna cilja. Momčad temeljiti na domaćim igračima, odnosno onima iz bliže okolice, zatim osigurati ostanak u Ligi 12, te nastaviti sa stručnim i kontinuiranim radom s mlađim uzrastima.
"Do sada sve to ispunjavamo i ide nam prema utvrđenom planu. Naglašavam da je klub prethodno reorganiziran u operativnom pogledu, te da će se u idućem razdoblju dodatno ojačati organizacijski kako bi što učinkovitije i konkretnije mogli pratiti potrebe kako prve momčadi, tako i mlađih uzrasta, koji su nedavno startali s prvenstvom Herceg Bosne", najavljuje Milinković.

Pojačati se organizacijski

Sam početak prvenstva i prikazane igre nisu bile na željenoj razini, međutim, bilo je jasno da se nakon zgusnutog rasporeda i odličnih rezultata u pripremama morao dogoditi pad koji se ipak nije odrazio na rezultat. Ozljede su također utjecale na otvarajuće susrete, ali potencijal koji je momčad iskazala u prednatjecateljskom razdoblju morao se potvrditi i u prvenstvu. Spretno ili sretno tempirana, ispostavilo se da je forma dostizala vrhunac od sedmog-osmog kola, kada su Čapljinci i ostvarili one "najslađe" pobjede.
"Činjenica je da smo u pripremnom razdoblju s dosta uspjeha odigrali veliki broj utakmica s A1 momčadima iz Hrvatske, nakon čega je uslijedio pad u formi. Bilo je za očekivati, jer svi ciklusi imaju svoje uspone, stagnaciju i padove. Srećom, nije se osjetilo na rezultatima, a onda smo godinu priveli kraju plasmanom u četvrtfinale Kupa BiH te osvojenim bodovima u Mostaru", rezimira Milinković.
Nakon kratke blagdanske stanke, košarkaši se okupljaju i trenirat će već danas. Iako su se neka pojačanja u igračkom kadru i spominjala, za sad je to u drugom planu.
"Primarno nam je da se organizacijski pojačamo na način da možemo koliko-toliko izdržati globalnu krizu i sve teže iznalaženje izvora financiranja. Želimo osigurati normalno funkcioniranje kluba do kraja sezone. Sukladno tome, zahvaljujem se ispred kluba na potpori svim dosadašnjim sponzorima i donatorima, a posebno općinskom poglavarstvu Čapljine", rekao je Dalibor Milinković.

Pravilna selekcija

Iako je Ante Nazor na mjestu trenera čapljinskog košarkaškog kluba drugu sezonu, još uvijek je u rezultatskom usponu. Čapljinu je preuzeo nakon ispadanja iz Lige 13 u sezoni 2007./2008., neočekivano vratio u viši rang natjecanja, a zatim doveo na trenutačno treću poziciju Lige 12 te u četvrtfinale Kupa BiH.
"Jako sam zadovoljan da sve ide u željenom smjeru. Nismo kiksali na domaćem terenu, a odličnim igrama na gostovanjima u posljednje vrijeme smo zaslužili da napravimo i to iznenađenje u Mostaru, koje više to samo po sebi i nije, jer smo po treći put ove sezone savladali Zrinjski. Moramo u idućem razdoblju još dosta stvari posložiti kako bismo pokazali zrelost i ozbiljnost u svakom pogledu", napominje Ante Nazor.

Probne utakmice niza igrača ljetos kod biranja osovine tima na kraju su Nazoru donijele rezultat, jer niti jedna karika u momčadi nije podbacila.
"Mislim da je pravilna selekcija igrača 50 posto uspjeha, što se i pokazalo točnim. Zajedno sa sportskim direktorom Tonijem Blaževićem te Upravom kluba pokazali smo izuzetnu zrelost kod biranja pojačanja i tako ćemo pristupiti i mogućim novim angažmanima, ali otom po tom" , kaže Nazor.

Ne "gasiti motore"

Već na ulasku u novu godinu HKK Čapljina Lasta očekuju novi izazovi. Naime, 3. siječnja (ili 5. ukoliko dođe do najavljenog pomjeranja susreta) momčad gostuje u Bileći, a zatim slijede dva teška domaća susreta, prvenstveni sa Slobodom (9. siječnja), te kup meč sa Širokim (12. siječnja).
"U međuvremenu ne smijemo „gasiti motore“, ali se moramo i odmoriti. Logičan ishod našeg uspjeha je da smo dobili potrebni mir i da možemo ležernije igrati, a pokazalo se da tada pružamo najbolje partije", tvrdi Nazor, koji je velikim dijelom zaslužan za uspjeh kluba.
Kada su u pitanju evidentno povećani apetiti navijača, ali i sigurno pritajene ambicije i želje svih u klubu koje sežu do Lige za prvaka, Nazor je oprezan.
"Dosta je posla pred nama, a mi kao i do sada moramo ići od utakmice do utakmice. Ostanak u ligi je i dalje jedini cilj. S druge strane, prezadovoljan sam cjelokupnim ambijentom i time da smo vratili košarku u grad košarke" , zaključio je trener HKK Čapljina Lasta Ante Nazor.

Patrioti

Neke od utakmica čapljinski košarkaši, kako i sami priznaju, vjerojatno ne bi ni riješili u svoju korist da nisu imali veliku pomoć od uvijek dobro popunjene dvorane te navijačke skupine Patrioti, koja je osim redovite potpore na vlastitom parketu pratila klub i na gostovanja u Grude i Mostar.
"Navedeni rezultat možda u ovolikoj mjeri ne bi bio ostvaren da nije bilo izuzetne potpore našeg šestog igrača, vjernih Patriota, koji su fer i korektnim navijanjem "uskakali" kada je to bilo najpotrebnije" , rekao je Milinković.

Ljetošnja pojačanja pun pogodak

Prema ukupnom zbroju poena svih statističkih kolona KS BiH, Samir Lerić je najkorisniji košarkaš Čapljina Laste i peti igrač dosadašnjeg dijela prvenstva. Bivši bh. reprezentativac je deveti skakač i prvi bloker lige. Ivan Baković je drugi strijelac prvenstva, dok je Vladimir Radovanović šesti asistent.
"Dovođenje Lerića, Bakovića i Radovanovića se pokazalo kao puni pogodak. Uspjeli smo uz provjerena domaća imena, zatim naše mlade igrače te stručni nadzor trenera Ante Nazora napraviti kompaktnu momčad kako na terenu, tako i izvan njega", ustvrdio je Milinković.

Post je objavljen 29.12.2009. u 14:43 sati.