bornaenston

utorak, 29.01.2013.

Uganuće na pilates vježbama samo jedan od pehova

Ako nešto ne volim kod sebe to su oni trenuci kada se pitate zašto baš meni? Trenuci kada vam je neugodno i podhitno želite da se nešto otvori pod vama na primjer zemlja. E ja takvih trenutaka imam na bacanje i uvijek sam inspiracija drugima za nasmijat se pošteno. Neki dan dok sam išla s vježbanja naravno da je padala kiša i ja sam ponosno nosila svoje nove gumene čizme i mislila da sam zaštićena od svega kad je auto prošao pored mene brzinom munje i poklopio me val od dva metra.



Prvo vrijeme provela sam u stanju šoka jer sam bika mokra do kože i sve se cijedilo s mene i čizme su napravile svoje i zaštitile moja stopala ajde barem nešto lijepo u cijeloj toj smiješnoj situaciji, ali u tom trenutku i bijesnom stanju jer nisam bila raspoložena za tuš. Dok sam u velikom trgovačkom centru kupovala namirnice , lijepo sam ja napunila kolica sa svim potrepštinama za sljedeći tjedan i dok sam bila na djelu sa sirevima samo dok sam se okrenula moja puna kolica spremna za kasu i kući bila su oteta! Da ,netko mi je uzeo kolica, da li zabunom ili namjerno ostat će misterija zauvijek jer nisam našla kolica ,a bome sam se natražila po cijelom dućanu uzduž i poprijeko.



Nije bilo druge nego cijelu proceduru ponovit i sve opet iznova naći i lijepo sam si ja nešto što bi trajalo pola sata pretvorila u dva sata posla, da i takve i slične situacije su uvijek oko mene i stavrno nikad ne znam što je sljedeće. Zadnji peh desio se na mom treningu pilates vježbi, sva sreća da me tamo sad već svi poznaju, to je uvijek grupa žena koja već duže vrijeme trenira skupa i sad se već poznaju dovoljno da znaju što očekivat jedna od druge.



Dok smo izvodili jedne od zahtijevniijih poza na pilates lopti u jednom trenutku koncentracija je popustila i taj tren je bio dovoljan da se prvo nađem glavom u zidu , a nakon toga i na podu. Čak mislim da sam u jednom trenutku stvarno vidjela zvijezde od udarca kao u crtićima, udarac je zbilja bio glasan ,a i prilično bolan pa nisam ni osjetila da sam uganula desni zglob koji je već i ranije bio na repertuaru i ne podnosi najbolje loše pokrete. Trenerica je nakon toga brzo pohitala sa sprejem i poslala me kući da stavljam hladne obloge jer vrijeme natečenja tek slijedi, a uz to ide i ona dosadna bol i nemogućnost kretanja,a možda mi to i treba jer tko zna što bi bilo sljedeće, pa malo mira neće škoditi koliko god mi je zabavno trenirati pilates! Baš sam pehista!

Oznake: pilates

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 26.01.2013.

Pilates vježbanje u super društvu

U moru aktivnosti s kojima se danas mogu baviti svatko izabere nešto što njemu najviše odgovara,onoliko koliko poznaje svoje tijelo i koliko je spremno na odricanja i silna rastezanja.

Naše svakodnevno odlaženje na posao ili čišćenje, svakako da je to aktivnost i super nam dođe osim što je nešto što moramo činiti kao našu obvezu ali to jednostavno nije dovoljno i nisu to oni pokreti koji nam razgibavaju tijelo i formuliraju kako bi zapravo trebali,svi bježimo od one najveće odgovornosti, a upravo je to ono što moramo biti, biti što odgovornije prema svom tijelu jer ono pamti i crpi sve što proživljavamo,osjećamo,dišemo i zato mu treba vratiti uslugu fizičkom aktivnošću.

Nije uvijek samo sve u izgledu i baš se tako ne bi trebalo razmišljati jer prve neke pomake i korake obično radimo tek kad nam se ne svidi odraz u ogledalu i to je najčešći razlog poduzimanjatih prvih koraka.
Ako se želimo riješiti šlaufića koji nam smeta odemo na pilates,koji ima savršene vježbe za bilo koji dio tijela,svi hvale te pilates vježbe da stvarno oblikuju tijelo bolje od bilo kakvih drugih aktivnosti,cenimetri se itekako tope ali onaj osjećaj poleta kojeg nosiš u sebi nakon dobro odrađenog treninga je neprocjenjiv i itekako potreban u užurbanom životu gdje rijetko postoji kontuitet u nekom njegovom dijelu pa makar imati to vježbanje za pobjeći od svega i učiniti si uslugu.



Baš pričam s kolegicom na poslu koja se zaljubila u zumbu i stalno pohodi te treninge i kaže da se osjeća bolje no ikad i da je na kraju samo bitno s nečim se baviti i imati neku rutinu u tom vježbanju i doći do faze kad više nečeš moći jednostavno funkcionirati bez određene doze svih tih pozitivnih hormona koji se luče tijekom svih tih treninga tako i ja moram pohvaliti svoje društvo s mojih pilates treninga naravno da uživamo u vježbanju ali i činjenica da ćemo poslije treninga otići na kavu i raspričati se na miru , istračati što je na repertuaru i to je sad već tradicija ili ti navika da mi poslije treninga jedva čekamo pohitat na piće i to je jedan od velikih razloga zašto to sve lako pada i onda kad se ne osjećam da mogu dati sve od sebe sjetim se našeg uvijek zabavnog družanja i nekako se odmah natjeram i uvijek mi bude i više nego drago zbog toga, zato je iznimno bitno imati pravu ekipu za vježbanje jer je onda sve lakše, vjerujte mi!

Oznake: pilates vježbanje

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.01.2013.

Pilates lopte umjesto stolica

Napokon nakon toliko vremena dobila sam posao kao administrator što mi se oduvijek činilo kao nešto u čemu bih ja uživala radeći i onda možete i zamisliti moje zadovoljstvos dobivenim.Prvi radni dan bio je prepun uzbuđenja i jedva sam čekala da se upoznam s prostorom koji će od sad biti moje svakodnevno radno mjesto i jako sam bila sretna zbog toga još kad sam vidjela da sadži neka pomogala za vježbanje kao na primjer pilates lopte za koje nam je šef odmah rekao da ih zadržimo i radimo s njima što hoćemo, da nismo uvijek prisiljeni sjediti na stolicama koje nakon nekoliko sati rada počnu ići na živce kralježnici, a i ostatku tijela i čim sam ih vidjela već je bio složen plan vježbanja svaki dan,eto tako ću uštediti, neću morati odlaziti na nikave treninge već ću sa svojom kolegicom koja je dijelila isto oduševljenje lijepo svaki dan vježbati s loptom i ima da nam guze,ruke ,noge i ona najbolnija točka trbuh budu isklesani do samog kraja!



Nakon što smo danima na početku uređivali svoj mali prostor ja i kolegica s kojom se odlično slažem i mislim da će nam biti zaista dobro jer čim je radna atmosfera dobra sve je nekako bolje,nema nikakvog grča ,a kako smo od početka kliknule mislim da će se ta pozitivna kohezija među nama i nastaviti. Svaki dan nakon posla kojeg smo trebale obaviti,točnije kojeg smo dužne obaviti ostavile smo si nekih pola sat baš za pilates vježbanje, prvo smo lijepo sve proučile preko interneta jer postoje upute baš za svaku vježbu i hvala ti na toj tehnologiji i njenim izmišljotinama jer se ne moraš ni pomaknuti, sve možeš saznati tamo gdje jesi,tako smo i mi proučile i krenule s vježbama upravo na tim loptama koje su nam prethodni vlasnici ostavili u naslijeđe kao da su znali kao će nam dobro poslužiti.

Sva sreća da smo nas dvije same i nitko nije gledao te naše početničke pokušaje da savladamo loptu, pa smo padale ko kruške,i trudnice na pilatesu su bolje od nas, na tim našim slavnim prvim potezima ali malo pomalo smo se sprijateljile s loptom i same sebe iznenadile koiko nam zapravo dobro ide i kako se bolje osjećamo nakon tih vježbi, s puno više elana, a tijelo će nam s vremenom zahvaliti sigurna sam u to jer nema osobe koja nakon kontinuiranog vježbanja nije primjetila zankove pomaka na sebi,a na kraju krajeva primjete drugi i ti se bolje osjećaš to se ne može sakriti.

Još ćemo mi napredovati s vježbama ali ono najbitnije da ne moram uvijek sjediti na stolicana neugodnim,nego meni moja lopta posluži kao stolica,lijepo si ravnam kičmicu,vježbam stražnjicu kojo vježba itekako dobro dođe zato preporuka svima koji rade u uredu i imaju uvjeta za neko pomagalo,kao u ovom slučaju pilates lopta da si to omoguće i olakšaju si radni dan i svoje tijelo i um,meni je itekako pomoglo!

Oznake: pilates, pilates lopta

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.01.2013.

Pilates lopta na dar, može!

U zadnje vrijeme kao da me malo sreća prati, ili čujem dobre vijesti ili se pak meni nešto lijepo dogodi. Prvo me neki dan dok sam išla iz pilates studia kući srela mamina prijateljica koja mi je ponudila dodatni vikend posao od par sati ali za jako lijepu svotu novaca što se zbilja ne odbija, nije da nisam zadovoljna svojim primanjima ali ekstra višak uvijek dobro dođe, a danas jako rijetko dođe tako da pristajemo na sve prilike pogotovo one lijepe i profitne, nakon toga dečko na kladionici osvoji lijepi iznos za mene i njega i iako uvijek imam nešto protiv toga odnosno protiv tog klađenja koji i stvarno nema smisao ali kad sam vidjela koja je svota u pitanju ipak sam malo popustila sa svojim vrijeđanjem jer znam koliko se trudi na poslu ali kad dobiješ plaću i ne misliš tako jer danas je svaki rad podcijenjen tako i njegov pa mi je bilo drago da će imati priliku se obući, kupiti neke stvari koje nije mislio jer možda nije mogao pa neka svatko uživa u svojoj sreći.



Bliži se vrijeme i blagdana i još je ljepši osjećaj kad nešto tako dobiješ ,možda kao malo čarobniji od ostalih. Iako je to zapravo bila njegova sreća ja ću dio pripisati sebi jer kao ja sam ta koja ima sreće što se više ne bi reklo.
Sutradan kad sam krenula na svoj nezaobilazan trening za dušu i tijelo pilates o kojem sam pomalo postala i ovisnika zahvaljujući rezultatima koje mi je ta vrsta vježbe donijela, znala sam da smo kao imali nagradnu igru za vjerne članove kluba i da sam i ja ispunila papirić sa svojim podacima ali do danas sam već potpuno zaboravila na to jer sam vidjela da stoje zapakirane stvari ispred ulaza i pomislila sam si odmah da su to pokloni.

Pilates lopta nadam se



Prije samog treninga imali smo malo izvlačenje iz jedne velike kutije da sve bude pošteno, papirići su bili savinuti i nije se moglo naslutiti ničije ime tako da od namještanja nagradi ništa. Stvarno nisam imala neka očekivanja, naravno da sam se nadala da ću dobiti neku sitnicu poput majice kluba ili pak prostirke za pod, ali kad su izvukli moje ime i povezali ga s pilates loptom mojoj sreći nije bilo kraja.

Ta lopta je ono što ja već sad i godinama spominjem kako ću imati od kuće i vježbati na njoj u svoja četiri zida kad ja to hoću ali naravno da sam bila prelijena da si to i kupim, i na taj način to je ostala želja , a sad se napokon i ostvarila, potpuno neočekivano i slatko i bilo mi je jako drago i svima njima jer su vidjeli i osjetili moje oduševljenje. Krenula sam kući s velikim poklonom i jedva čekala da je raspakiram i počnem skakutati po njoj i uživati u nizu sreće i naravno samo se i dalje nadati da će potrajati!

Oznake: pilates lopta

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.01.2013.

Neobično zabavno kićenje pilates studia

Koliko god mi mislili rijetkost je danas biti okružen istinskim i pravim prijateljima, onima koji su zbilja tu za tebe i znaš da je to to. Odnos na koji se možeš bezbrižno osloniti i računati kroz život. Ja se mogu pohvaliti da imam takvu prijateljicu i da sam zahvalna kome god trebam biti na njoj jer zbog nje nikad nisam sama, ima tu još ljudi koji zaslužuju da ih se spomene ali ipak ću o ovoj o njezinim strastima i našem zabavljanju.
Naime cijeli je život aktivna i svi koji je poznaju složit će se sa mnom da je pravi zvrk i ne može biti nikad dugo na nijednom mjestu i samo da joj je negdje gibati. Nema čime se nije ta cura bavila od tenisa preko gimnastike do sad najnovije aerobnim vježbama točnije pilatesom treninzima i to njezina strast s time je najzadovoljnija i radi u jednom studiu vrlo popularnim u tom gradu baš zbog super atmosfere i odličnih instruktorica ili trenerica vježbanja.

Kako se bliži vrijeme blagdana zamolila me je da joj pomognem oko uređenja studia u božićno ruho i naravno da sam pristala s oduševljenjem jer i ja jednako uživam u tim stvarima. Kako je trebalo donesti i neke pokretne stepenice i neke ukrase visoko postaviti pozvale smo u pomoć i dva draga prijatelja s kojim se često družimo i uvijek su tu za pomoć oko nekih tih muških stvari.

Da sad ne budemo tamo bez ičega kupili smo neke klope, grickalica ,malih kanapeića i naravno u slučaju žeđi imali smo finog vina da slučajno ne bi prifalilo. I tako se društvo okupilo i počelo s ukrašavanjem, isto tako i s hranjenjem , a isto tako i s čašicom, dvije sve do broja kada više nisi znao kako je, da se razumijemo sve se to događalo kroz par sati i nismo ni slutili koliko nas je uhvatilo , a kao pravimo se ništa nam nije.

Mi smo se super zabavljali, pomalo ukrašavali, raspalili muziku da svira i nas je božićni duh itekako ponio i dobar dio posla ostavili za sutra jer više nismo bili za ništa nakon nekog vremena i samo smo čekali da se pokupimo u svoje krevete i završimo i s pilatesom i kićenjem i svime i dočekamo novi slični dan , a da to još nismo znali.


Drugi dan kad je došlo vrijeme za sastanak svi su se međusobno dogovorili da danas nema pretjerivanja, sutra je radni dan i ipak to te košta kad više nisi u toj kondiciji, povješat ćemo što imamo i razlaz. I što reći, što pretpostaviti, neka vam niakda ništa ne ostane jer ćete to morati potrošiti ,a poslije boli glava iako je zabava odlična, čak su nam i dekoracije super ispale i sami sebe smo iznenadili, na kraju samo za nagradu odradili pilates vježbe i svi smo sigurni da nam to i nije bila najbolja ideja, jer osjećaji su se poslije podijelili ali svi smo se složili ovo je definitivno bilo najzabavnije kićenje u našem životu

Oznake: pilates studio

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.01.2013.

Napokon instruktorica i ja

Od malena poznata kao vragolan i netko kome nestašluci nisu nikakva novost nije ni čudo sa sam život provela baveći se svim i svačim, svakom aktivnosti gdje bih skakala i slagala koreografije, vježbala , različitim sportskim aktivnostima, sve je to obilježilo moj život, ne na profesionalan način već kao hobi iz znatiželje i viška energije kojeg sam posjedovala. u ranijim dvadestim odnosno na početku fakulteta, imala sam sreću da sam upoznala divnu prijateljicu koja se bavila aerobicom i pilatesom i bila je to njezina strast i ljubav i na taj način zarazila je i mene i tako je i ostalo pet godina poslije.



Od tad sam prošla različit broj treninga i vrsta vježbanja , različitih mitinga na koje sam išla s prijateljicom i sve više proučavala učinke vježbanja i puno sam naučila i teorijskog znanja i zato mi i je sve to bilo sve više zanimljivo i sve više sam se vidjela kako idem u tom smjeru i kako bih bez problema i ja mogla voditi treninge jer gotovo sve uvjete za to imam.
Nakon toliko godina različitih aktivnosti oboružana kondicijom i znanjem i podrškom ljudi iz iste domene koji su s godinama postali moja druga obitelj počela sam razmatrati mogućnost da i postanem instruktorica i prenosim znanje na druge i pomažem ljudima do mjere koje mogu.

Raspitala sam se na pravim mjestima gdje sam dobila sve potrebne informacije i tako saznala za centar za obuku svih zaljubljenika u pilates ili aerobic , registriranu ustanovu za obuku instruktora koja svoju obuku pruža kroz teorijsko i praktično znanje. Kroz tri vikenda koliko sam tečaj traje imala sam priliku prisustvovati 114 masterclasova i 56 predavanja kroz teoriju, tečaj pruža osnove vođenja treninga za koji već ste se odlučili , te sve o osnovama fizionomije i anatomije. Na samom završetku tečaja prvo se plaže teorijski dio ispita , a nakon toga i praktični i ako zadovoljite sve uvjete dobivate diplomu kao instruktorica i imate pravo voditi trening gdje vi to izaberete po vašim mogućnostima.

Napokon sam ostvarila svoj cilj i nova faza mog života počet će novom diplomom i znanjem koje je potrebno zajedno s vještinama koje sam kroz sve ove aktivne godine vježbanja i treniranja razvila i unaprijedila, pa se nadam da ću biti zadovoljna i uskoro ponosna na samu sebe.

Oznake: vjržbanje

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.01.2013.

Podnesite trudnoću u pilates studiu

Osim činjenice da je fizička aktivnost pokretač našeg organizma to je poznato i dijelimo se na one koji se brinu za sebe i one kojima to i nije način da se vodi briga o sebi jer volja je najveći faktor pojedinca koja nas tjera da činimo nešto ili pak ne. Oduvijek je vježbanje način na koji ja vodim brigu o sebi i postalo je dio mene o kojem god načinu treninga se radilo, a ono što meni najviše odgovara i gdje primjećujem velike pozitivne rezultate su pilates vježbe. Ljubav se nije rodila na početku ali s vremenom sam uvidjela korist svega i zavoljela upravo taj način vježbanja i usavršavanja pokreta i pozicija koje su mi uvelike olakšale pokretljivost, kondiciju i psihičko zdravlje naravno!

Ljubav prema pilatesu dogodila se postupno



Nakon što je moja dugogodišnja prijateljica ostala u drugom stanju na tren sam se pobojala da će i na moje pojavljivanje i treninge utjecati možda njen ne dolazak jer ipak to je nešto u čemu istinski zajedno uživamo, malo smo bolje istražile kako se sa vježbanjem nositi u trudnoći i koliko je ono zapravo potrebno, shvatile smo da i neće biti neke promjene osim u njezinom intenzitetu vježbanja kako samo stanje bude se razvijalo i napredovalo ali nikakvih drugih prepreka ne bi trebalo biti. Ipak se radi o razdoblju života kod žene kada je njeno tijelo hram razvoju drugog malog bića i ako se do tad nije polagala neka osobita briga o sebi, u tom slučaju potrebno je donijeti neke odluke i pridržavati ih se upravo kao bi se izbjegle neke moguće negativne posljedice i po majku i ono najvažnije dijete.

Tada se osobito pridaje važnost načinu prehrane, sve se prilagođava upravo kako bi trudnoća prošla bez toksina koji negativno utječu na razvoj, mijenja se stil života koji se do tad poznavao i vodio, sve se regulira i kontrolira kroz redovne mjesečne preglede kod osobnog liječnika koji je zadužen da prati trudnoću i sve promjene koje se dešavaju, također proučava se literatura o djeci i majčinstvu i priprema na sve ono što nas čeka u budućnosti. Kako smo htjele prikupiti što više informacija o vježbanju, u našem slučaju o pilates vježbanju prije svega trebalo je čuti u kojem je stadiju sada i kako to protječe kako ne bi bilo prepreka u vježbi i iz tog razloga trebalo se posavjetovati s liječnikom kako bi se dobilo zeleno svijetlo za sljedeće korake o brizi o sebi i svome tijelu. Veliko olakšanje je bilo čuti da sve protječe u najboljem redu i da ne postoje prepreke te se nakon toga napravio plan vježbanja s instuktoricom pilatesa koja najbolje zna kako postupati u ovom slučaju.

Veliko olakšanje uz pilates



Najbitnije od svega da u ovoj fazi vježbanja nema nikakvog iscrpljivanja i da majka vježba upravo onoliko koliko joj je potrebno da se ne preforsira i da ne bi došlo do ubrzanog otkucaja srca u minuti ,a preporuča se da ti otkucaji budu ispod 140 u minuti, a vježbe će se prilagođavati prema tromjesječju pa tako u prvom i onom najbitnijem za sam razvoj djeteta gdje je najbitnije da se ne dovodimo u stanje pregrijavanja, a s kasnijim tromjesječjima posebno paziti na kretnje i da ne padnemo ili u nekom trenutku ne izgubimo ravnotežu.



Vježbanje uvelike poboljšava naš imunitet i pozitivno utječe na stanje cirkulacije, energije koja nam je potrebna u pripremi tijela za porod te na kraju za uživanje u samoj trudnoći koja dođe kao pravi blagoslov svakoj ženi kojoj je želja postati majka. Kad govorimo o pilates vježbanju i promjenama koje se uvode nasuprot uobičajenim treninzima sastoje se od ne izlaganja trbušnih mišića naporima budući da skraćuju trbušnu stjenku ,poseban naglasak ne na vježbanju bočnih trbušnih mišića i jačaju se leđa neizravnim putem jer je njihova uloga vrlo važna jer trbuh raste ,a leđa se postepeno uče nosit s tim. Ono što dobri poznavatelji pilatesa posebno naglašavaju kao vrlo bitnu činjenicu da se beba tim načinom treniranja cijelo vrijeme optimalno opskrbljuje kisikom i na taj način se razvija u zdravom smjeru.
Vrlo je bitno i vježbanje s pilates loptom pogotovo u slučajevima gdje se bea nije spustila dovoljno pa je se na taj način motivira ali ne smije se pretjerivati jer isto tako to može dovesti do preuranjenih trudova, tako da skakutanje i brzo ljuljanje i nije preporučljivo, već samo lagane kretnje. Sami si birate treninge i nije bitno kojeg je ono naziva ili na koji način se odvija jer u takvom stanju vi treninge prilagođavate svojim mogućnostima i dužni se brinuti i za sebe i za to malo dijete koje će vam jednog dana itekako biti zahvalno. A sad slijedi bacanje na vježbe i pružanje potpore svojoj prijateljici koja jedva čekada bude opet u mojoj koži ,a ja pak u njenoj.Pošteno!

Oznake: pilates u trudnoći

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.01.2013.

Pilates je uvijek koristan

Pilates je zapravo koristan za sve uzraste on djeluje terapijski na cijelo tijelo, a razvio ga je čovjek koji se zvao Pilates pa su i prema tome te vježbe, taj tečaj ili kako već želite nazvane pilates vježbe. Taj pojam se spominje oko dvadesetih godina prošlog stočjeća što je vrlo interesantan podatak, a počeo se naravno odmah razvijati i unaprijeđivati prema tijelu svakog čovjeka, to jest prema promjenama u tijelu čovjeka koje se naravno trebaju dobro pratiti i istraživati jer nije svaki čovjek isti i ne reagira svako tijelo na isti način što narravno nadam se svi znamo.

Tečaj pilatesa i vježbe od kojih se sastoji



Ovaj tečaj ili kako vam je draže trening se sastoji od nekih petsto i nešto vježbi koje nekada i nisu tako lagane, ali u većini slučajeva jesu jer su baš zato i napravljene kako bi ih na primjer svaka žena mogla usavršiti. Ali kako se kažem bez malo muke nema nauke. Pilates se izvodi na različitim spravama koje su posebno za to i napravljenje, kao što je na primjer lopata za vježbanje pilatesa, strunjača i tako dalje. Ovaj tip vježbi jako je zanimljiv i interesantan plesačima, čak i balerinama zbog mišićne mase jer rade mišići koji su im potrebni u njihovom sportu, to jest oni se razvijaju. Još nešto što mi se činilo jako zanimljivo za spomenuti je to da postoje dvije vrste tih vježbi a namjenjene su različitim ljudima, njihovim različitim potrebama, a on su fitness pilates i rehabilitacijski pilates.
Ovaj tip vježbi vrlo je popularan među ljudima, pogotovo među ženama. Žene uvijek vole izgledati lijepo i elegantno, kako se ono kaže žele imati divno tijelo i divnu figuru što je naravno u redu, a to nosi sa sobom i zdravije tijelo jer s pilatesom dobivamo koordinaciju, fizičku spremnomst., naša psiha se bolje osjeća, a onda se i mi sami super i lakše osjećamo i idemo kroz život. Naravno ovo vježbanje nas uči i pravilnom disanju što je jako korisno za nas same, ali i za naše tijelo. Kaže se u zdravom tijelu i zdrav duh.



Po pričama ljudi yoga i pilates djeluju jako slično, naravno ako gledamo samo taj gimnastički aspekt ali i vizualni, ali u pravilne se tretiraju individualno zbog ljudi koji to vježbaju jer ponavljam nismo svi isti, svako od nas je individua sama za sebe koja radi ono što njeno tijelo zahtjeva, ponekad možda i pogrešno ali to je onda više naša psiha nego što je fizički aspekt.
Ovaj trening sastoji se od različitih pokreta to jest zapravo istezanja od kojih dolazimo do fleksibilnosti i koordinacije tijela, zapravo naših određenih mišića u tijelu, a naravno tako s time ćemo se i bolje snalaziti u prostoru jer je opće poznata činjenica da ljudi često znaju bizti dezorijentirani u prostoru te se ne znaju snaći, a ova metoda pomaže pak i u tome. Snalaženje je vrlo bitna stvar za ljude i bez toga se ljudi teško znaju snaći ili im treba duže vrijeme, a današnji svijet zahtjeva brzinu i okretnost kako u poslovnom životu tako i u privatnom jer se sve nekom neočekivanom brzinom razvija. Vježbe se izvode na lagan način i lakše se izvode nego drugi oblici vježbi kao što je na primjer gimnastika, a mišićni volumen postaje elastičan i gibak. A pogotovo je pilates koristan za kralježnicu i zglobove koje u današnje vrijeme jako pate kod ovog našeg tema života.
Često danas srećemo ljude kojimaju problema sa kralježnicom i zglobovima, pa im se preporuča pilates koji je jako koristan u tim situacijama, a kako kažem postao je jako popularan i među mladima jer sve više i više mladi shvaćaju da im je zdravlje jako bitno, a sa zdravljem dolazi i vježba.
Za ovaj tip vježbi potrebna je obična podlog, ali za jače i kvalitetnije vježbe potrebne su kvalitetnije sprave, zapravo druge sprave kao što je sprava za istezanje ili pak poznata pilates lopta koja je danas jako popularna i uredima za sjedenje jer pomaže da se kralježnica i mišići ne ukoće, te nas tjera na pravilno sjedenje, što je jako zdravo i korisno za buduće vrijeme.
Što više vježbamo to će naš život u fizičkom i psihičkom smislu postati zdraviji i kvalitetniji te naravno duži, a i sretniji jer smo bolje osobe kada se osjećamo sretnije i imamo pozitivne energije u sebi, alli naravno ne smije se uz sve to zaboraviti i zdrava hrana koja nam uvelike pomaže.

Oznake: yoga, pilates

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.01.2013.

Pilates, teretana ili nešto treće?

Svake si sezone, najvjerovatnije kao većina poslije nove godine natjerate na red, rad i disciplinu, kada završi vrijeme pretjerivanja u jelu i piću , svima nam itekako dragi blagdani. To vrijeme iskoristimo da se opet malo uneredimo ali to se ne može izbjeći znaju svi koji su ikad pokušali, jer gdje god da se nađete u to vrijeme sa svih strana dočekat će vas ponuda fine hrane jer se svi posebno potrude u to vrijeme. Kako se nakon toga onda natjerati odnosno potaknuti samoga sebe na gubitak kilograma koji su se nastanili upravo za vrijeme slavlja i obilja?

Pilates ili teretana, najgore je krenuti



Najgori korak definitivno je krenuti i započeti fizičku aktivnost s pojasom koji se stvarao, a koji je nama ženama najbolnija točka kad je o dijelovima tijela riječ. To vrijeme uvjeravanja u sebe uvijek malo potraje, barem kad sam ja slučaj, jer to sutra se često protegne na tjedan ili više dok sama sebi ne dosadim sa žaljenjem i poduzimanjem, dobro bar se natjeram pa ni to nije tako loše. Uglavnom završim pred televizijom misleći na svoj umor i navodeći njega kao razlog mog nepoduzimanja misleći kako će me ono dodatno umoriti. Svi mi kao ptice na grani znamo koliko je fizička aktivnost i redovno vježbanje dobro za naš organizam pa time i za naše zdravlje .


Taj zdravi životni stil opet nam se vrača u trendove jer mi se čini da su ljudi u zadnjim desetljećima prilično nazadovali u svojoj prehrani i to nam je donijelo pregršt viška kilograma koji je jedan od najvećih ako ne i najvećih razloga za povećane brojke bolesti i umiranja u svijetu. Bilo bi de dobro posavjetovati s vašim liječnikom u slučaju da ste već neko vrijeme neaktivni i vrijeme je da se to promijeni, to ne bože biti loše, čuti savjet od liječnika, napraviti pretrage da vidimo u kojem je tijelo trenutačno stanju i na koji ga način tretirati da se ne bi preforsirali i stvorili si veće probleme, a gotovo obvezatno je za one koji su stariji od 60 godina. javascript:%20void(0);



Preporučljiva doza vježbanja kretala bi se negdje od minimalno tri puta tjedno po 45 minuta pa sve do svakodnevnog vježbanja na koje je izdvojeno određeno vrijeme i ne mora to biti dugo već samo je dovoljno se razgibati ali nije loše ni jedan dan u tjednu uzeti kao odmor i ostaviti te aktivnosti sa strane. Kad krećemo sa vježbanjem trebali bi to raditi postepeno što znači da bi svakim treningom trebali po malo dizati ljestvicu svojih mogućnostima u vježbama i na taj način ne samo da napredujemo već i izbjegavamo sve moguće povrede koje mogu nastati. Redovno nam vježbanje pruža mnogo rezultata osim onih naočigled jasnih poput gubitka kilograma, poput poboljšanog rada vitalnih organa, srca, pluća, poboljšavamo fleksibilnost zglobova, također oblikujemo mišiće, a i djelujemo pozitivno na razvoj naše ravnoteže. Naše raspoloženje također dobiva novu dimenziju zbog lučenja određenih hormona kod vježbanja, rješavamo se nakupljenog stresa od svakodnevnog života. Aktivni pojedinci imaju privilegiju biti manje zabrinuti oko srčanih bolesti, dijabetesa, problema s tlakom ili pak osteoporoze jer na taj način se najbolje mogu spriječiti bolesti koji vrebaju zbog nezdravog načina života. Najbitnije je da se izvode vježbe u kojima uživate i koje volite i na taj način izbjeći će se osjećaj dosade i stalno ih mijenjajte kako bi ste uvijek razgibavali cijelo tijelo .

Pilates ili aerobic, svejedno je



Ako se odlučite za aerobic u prvom redu morate znati da je on izvrstan za razvoj i poboljšanje srca i pluća, možete isto tako šetati, trčati, baviti se biciklizmom, tenisom, plesom, sve to štiti vaše najbitnije organe. Kod pilates vježbanja nije sam naglasak na gubitku kilograma ali zato je izvrstan za razgibavanje tijela i njegovog oblikovanja jer se sporo vježbaju svi mišići i vrlo je bitno znati pravilno disati i s njim se postiže jedan zdravi životni stil.



Ako ste više osoba za klasični način na spravama u teretani pametno je savjetovati se sa trenerom koji će vam sastaviti program vježbanja prema rezultatima vašeg zdravstvenog stanja s kojima on mora biti upoznat. Težina vježba i ovisit će o vašoj kondiciji , a rezultati su zagarantirani. Najnoviji hit zadnjih godina je zumba gdje je vježbanje kombinirano s latinoameričkim plesom , bilo bi dobro posjedovati makar malo talenta za ples, oboružati se kondicijom jer je trening naporan i također naučiti pravilno disati. Za što god da se odlučite, izbor ne može biti pogrešan jer naglasak na je na kretanju i kondiciji.

Oznake: pilats vježbe

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (9)
Prosinac 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi