bornaenston

srijeda, 02.01.2013.

Pilates, teretana ili nešto treće?

Svake si sezone, najvjerovatnije kao većina poslije nove godine natjerate na red, rad i disciplinu, kada završi vrijeme pretjerivanja u jelu i piću , svima nam itekako dragi blagdani. To vrijeme iskoristimo da se opet malo uneredimo ali to se ne može izbjeći znaju svi koji su ikad pokušali, jer gdje god da se nađete u to vrijeme sa svih strana dočekat će vas ponuda fine hrane jer se svi posebno potrude u to vrijeme. Kako se nakon toga onda natjerati odnosno potaknuti samoga sebe na gubitak kilograma koji su se nastanili upravo za vrijeme slavlja i obilja?

Pilates ili teretana, najgore je krenuti



Najgori korak definitivno je krenuti i započeti fizičku aktivnost s pojasom koji se stvarao, a koji je nama ženama najbolnija točka kad je o dijelovima tijela riječ. To vrijeme uvjeravanja u sebe uvijek malo potraje, barem kad sam ja slučaj, jer to sutra se često protegne na tjedan ili više dok sama sebi ne dosadim sa žaljenjem i poduzimanjem, dobro bar se natjeram pa ni to nije tako loše. Uglavnom završim pred televizijom misleći na svoj umor i navodeći njega kao razlog mog nepoduzimanja misleći kako će me ono dodatno umoriti. Svi mi kao ptice na grani znamo koliko je fizička aktivnost i redovno vježbanje dobro za naš organizam pa time i za naše zdravlje .


Taj zdravi životni stil opet nam se vrača u trendove jer mi se čini da su ljudi u zadnjim desetljećima prilično nazadovali u svojoj prehrani i to nam je donijelo pregršt viška kilograma koji je jedan od najvećih ako ne i najvećih razloga za povećane brojke bolesti i umiranja u svijetu. Bilo bi de dobro posavjetovati s vašim liječnikom u slučaju da ste već neko vrijeme neaktivni i vrijeme je da se to promijeni, to ne bože biti loše, čuti savjet od liječnika, napraviti pretrage da vidimo u kojem je tijelo trenutačno stanju i na koji ga način tretirati da se ne bi preforsirali i stvorili si veće probleme, a gotovo obvezatno je za one koji su stariji od 60 godina. javascript:%20void(0);



Preporučljiva doza vježbanja kretala bi se negdje od minimalno tri puta tjedno po 45 minuta pa sve do svakodnevnog vježbanja na koje je izdvojeno određeno vrijeme i ne mora to biti dugo već samo je dovoljno se razgibati ali nije loše ni jedan dan u tjednu uzeti kao odmor i ostaviti te aktivnosti sa strane. Kad krećemo sa vježbanjem trebali bi to raditi postepeno što znači da bi svakim treningom trebali po malo dizati ljestvicu svojih mogućnostima u vježbama i na taj način ne samo da napredujemo već i izbjegavamo sve moguće povrede koje mogu nastati. Redovno nam vježbanje pruža mnogo rezultata osim onih naočigled jasnih poput gubitka kilograma, poput poboljšanog rada vitalnih organa, srca, pluća, poboljšavamo fleksibilnost zglobova, također oblikujemo mišiće, a i djelujemo pozitivno na razvoj naše ravnoteže. Naše raspoloženje također dobiva novu dimenziju zbog lučenja određenih hormona kod vježbanja, rješavamo se nakupljenog stresa od svakodnevnog života. Aktivni pojedinci imaju privilegiju biti manje zabrinuti oko srčanih bolesti, dijabetesa, problema s tlakom ili pak osteoporoze jer na taj način se najbolje mogu spriječiti bolesti koji vrebaju zbog nezdravog načina života. Najbitnije je da se izvode vježbe u kojima uživate i koje volite i na taj način izbjeći će se osjećaj dosade i stalno ih mijenjajte kako bi ste uvijek razgibavali cijelo tijelo .

Pilates ili aerobic, svejedno je



Ako se odlučite za aerobic u prvom redu morate znati da je on izvrstan za razvoj i poboljšanje srca i pluća, možete isto tako šetati, trčati, baviti se biciklizmom, tenisom, plesom, sve to štiti vaše najbitnije organe. Kod pilates vježbanja nije sam naglasak na gubitku kilograma ali zato je izvrstan za razgibavanje tijela i njegovog oblikovanja jer se sporo vježbaju svi mišići i vrlo je bitno znati pravilno disati i s njim se postiže jedan zdravi životni stil.



Ako ste više osoba za klasični način na spravama u teretani pametno je savjetovati se sa trenerom koji će vam sastaviti program vježbanja prema rezultatima vašeg zdravstvenog stanja s kojima on mora biti upoznat. Težina vježba i ovisit će o vašoj kondiciji , a rezultati su zagarantirani. Najnoviji hit zadnjih godina je zumba gdje je vježbanje kombinirano s latinoameričkim plesom , bilo bi dobro posjedovati makar malo talenta za ples, oboružati se kondicijom jer je trening naporan i također naučiti pravilno disati. Za što god da se odlučite, izbor ne može biti pogrešan jer naglasak na je na kretanju i kondiciji.

Oznake: pilats vježbe

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2013  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (9)
Prosinac 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi