bornaenston

srijeda, 09.01.2013.

Podnesite trudnoću u pilates studiu

Osim činjenice da je fizička aktivnost pokretač našeg organizma to je poznato i dijelimo se na one koji se brinu za sebe i one kojima to i nije način da se vodi briga o sebi jer volja je najveći faktor pojedinca koja nas tjera da činimo nešto ili pak ne. Oduvijek je vježbanje način na koji ja vodim brigu o sebi i postalo je dio mene o kojem god načinu treninga se radilo, a ono što meni najviše odgovara i gdje primjećujem velike pozitivne rezultate su pilates vježbe. Ljubav se nije rodila na početku ali s vremenom sam uvidjela korist svega i zavoljela upravo taj način vježbanja i usavršavanja pokreta i pozicija koje su mi uvelike olakšale pokretljivost, kondiciju i psihičko zdravlje naravno!

Ljubav prema pilatesu dogodila se postupno



Nakon što je moja dugogodišnja prijateljica ostala u drugom stanju na tren sam se pobojala da će i na moje pojavljivanje i treninge utjecati možda njen ne dolazak jer ipak to je nešto u čemu istinski zajedno uživamo, malo smo bolje istražile kako se sa vježbanjem nositi u trudnoći i koliko je ono zapravo potrebno, shvatile smo da i neće biti neke promjene osim u njezinom intenzitetu vježbanja kako samo stanje bude se razvijalo i napredovalo ali nikakvih drugih prepreka ne bi trebalo biti. Ipak se radi o razdoblju života kod žene kada je njeno tijelo hram razvoju drugog malog bića i ako se do tad nije polagala neka osobita briga o sebi, u tom slučaju potrebno je donijeti neke odluke i pridržavati ih se upravo kao bi se izbjegle neke moguće negativne posljedice i po majku i ono najvažnije dijete.

Tada se osobito pridaje važnost načinu prehrane, sve se prilagođava upravo kako bi trudnoća prošla bez toksina koji negativno utječu na razvoj, mijenja se stil života koji se do tad poznavao i vodio, sve se regulira i kontrolira kroz redovne mjesečne preglede kod osobnog liječnika koji je zadužen da prati trudnoću i sve promjene koje se dešavaju, također proučava se literatura o djeci i majčinstvu i priprema na sve ono što nas čeka u budućnosti. Kako smo htjele prikupiti što više informacija o vježbanju, u našem slučaju o pilates vježbanju prije svega trebalo je čuti u kojem je stadiju sada i kako to protječe kako ne bi bilo prepreka u vježbi i iz tog razloga trebalo se posavjetovati s liječnikom kako bi se dobilo zeleno svijetlo za sljedeće korake o brizi o sebi i svome tijelu. Veliko olakšanje je bilo čuti da sve protječe u najboljem redu i da ne postoje prepreke te se nakon toga napravio plan vježbanja s instuktoricom pilatesa koja najbolje zna kako postupati u ovom slučaju.

Veliko olakšanje uz pilates



Najbitnije od svega da u ovoj fazi vježbanja nema nikakvog iscrpljivanja i da majka vježba upravo onoliko koliko joj je potrebno da se ne preforsira i da ne bi došlo do ubrzanog otkucaja srca u minuti ,a preporuča se da ti otkucaji budu ispod 140 u minuti, a vježbe će se prilagođavati prema tromjesječju pa tako u prvom i onom najbitnijem za sam razvoj djeteta gdje je najbitnije da se ne dovodimo u stanje pregrijavanja, a s kasnijim tromjesječjima posebno paziti na kretnje i da ne padnemo ili u nekom trenutku ne izgubimo ravnotežu.



Vježbanje uvelike poboljšava naš imunitet i pozitivno utječe na stanje cirkulacije, energije koja nam je potrebna u pripremi tijela za porod te na kraju za uživanje u samoj trudnoći koja dođe kao pravi blagoslov svakoj ženi kojoj je želja postati majka. Kad govorimo o pilates vježbanju i promjenama koje se uvode nasuprot uobičajenim treninzima sastoje se od ne izlaganja trbušnih mišića naporima budući da skraćuju trbušnu stjenku ,poseban naglasak ne na vježbanju bočnih trbušnih mišića i jačaju se leđa neizravnim putem jer je njihova uloga vrlo važna jer trbuh raste ,a leđa se postepeno uče nosit s tim. Ono što dobri poznavatelji pilatesa posebno naglašavaju kao vrlo bitnu činjenicu da se beba tim načinom treniranja cijelo vrijeme optimalno opskrbljuje kisikom i na taj način se razvija u zdravom smjeru.
Vrlo je bitno i vježbanje s pilates loptom pogotovo u slučajevima gdje se bea nije spustila dovoljno pa je se na taj način motivira ali ne smije se pretjerivati jer isto tako to može dovesti do preuranjenih trudova, tako da skakutanje i brzo ljuljanje i nije preporučljivo, već samo lagane kretnje. Sami si birate treninge i nije bitno kojeg je ono naziva ili na koji način se odvija jer u takvom stanju vi treninge prilagođavate svojim mogućnostima i dužni se brinuti i za sebe i za to malo dijete koje će vam jednog dana itekako biti zahvalno. A sad slijedi bacanje na vježbe i pružanje potpore svojoj prijateljici koja jedva čekada bude opet u mojoj koži ,a ja pak u njenoj.Pošteno!

Oznake: pilates u trudnoći

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2013  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (9)
Prosinac 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi