četvrtak, 26.05.2016.

otkriven SAEtov identitet!?


da ti ispričam malo o toj Sae tradiciji...radi se o pjesničkom redu iz Toleda, nadrealističkom projektu iz 1936. Nagađa se svašta oko nekih jakih figura koji su krojili prvog Saeta, ali o tom-potom. Sae je uspješno porinut onomad i mnogi su se europski pjesnici služili tim pjesničkim kožuhom ispod kojega su krili identitete isprativši ga u digitalnu eru. Današnji Sae je svojevrsni poetski robot, programiran da postoji dokle i pjesnici. Lozinka bloga prenosi se izričito iz ruke u ruku nakon čega se uništava. Opasne su to stvari...

Sae je možda naš susjed, prodavačica iz Konzuma ili kandidat hsls-a...to mi ne znamo, jer, šuplje je znanje, a sve je obrnuto od onoga što bi trebalo da bude. I znam...to bi i tvoja Smiljka rekla!

Ovako ili onako, Sae je dospio na blog.hr i sad ga jebi. Pero, tvoj dnevni zadatak jest dovesti Swena na naslovnicu jer na naslovnici ga čeka taxi za aerodrom. Budi brz i diskretan. I uzmi mi bijeli Marlboro.

p.s.

Osnovano se sumnja da su se Saetom do sada služili: Andre Breton, Luis Bunuel, Bonaventura Durruti, Heinrich Boll, Luigi Tenco, Pierre Littbarski i još neki. U nas sumnjaju na Milka Valenta, na Radu Jarka i na Višnju Strahuljak. Povodom osamdesetog rođendana Sae mora hitno u Leeds jer tamo obožavaju sonete. Nema gore sonetlija ni 1, sve otišlo radit u Dansku!


- 13:55 - To te ja pitam (0) - Print - #

Design @ by:Nisa