28.09.2009., ponedjeljak

Četiri refleksije o seksu i par slika sa Konjuha

Ovo je post o seksu.
Jer kako drukčije nazvati, kad u sarajevskom Mercatoru kupiš nešto i, dapače, dobiješ formular za povrat PDV-a, ali ti se ujedno pojasni kako ga možeš podići samo u toj istoj butigi. Uzalud tvoje protestiranje kako ti je bliži Mercator u Tuzli, kako je to ista kuća sa valjda istim pravilima. Ne i ne. Valja dakle za pedesetak maraka povrata poreza upalit' pilu pa potrošit pedesetak maraka i cijeli dan da se dobije PDV.
Mašala.

Image and video hosting by TinyPic

Ovo je tim više post o seksu, jer onda fino dođeš na behasansku izlaznu granicu, ovjeriti papire za povrat pedevea. Čak na zlobenskoj granici to traje tek par minuta; ništa duže nego vožnja ukupnom kilometražom zlobenske autoceste.
No, u Beiherc lako stvari krenu naopako, i ovo je dakle post o seksu, jer se eto račun iz Mercatora od 254,89 konvertibilnih maraka ne poklapa sa iznosom na formularu za povrat poreza. Gdje uredno piše, 254,88. Razlika - jedan pfeniNg (sic!).
Dva me carinika propituju da kako, da zašto. Četrdeset i pet minuta. Da se to tako ne može utipkati u sustav, da je to prevara države.
Svoj sugestivno - miroljubivi, konstruktivni prijedlog da sad tu fino kemijskom uskladimo znamenke, progutao sam poluizgovoren, samo kako ne bih završio u pržunu radi prijevare, utaje poreza i falsificiranja dokumenata. Nije se sa državom zahebavat', ehe-heej!
Četrdeset pet minuta (seksa) kasnije, carinik mi je konspirativno namignuo, odmahnuo rukom, udario žig apsolucije i pustio me bestraga i bez pojašnjenja.

Image and video hosting by TinyPic

Postovi o seksu malo naginju pretjerivanju.
Tako dakle, u središnjem dnevniku sinoć, pučanstvo je imalo priliku popušiti.
Jerbo, pita Dnevnik svog izvjestitelja sa njemačkih izbora, hoće li nastavak vladavine CDU sad tu nama nešto oko ulaska u Uniju.
I neusiljeno gutajući samoglasnike, veli lijepi naš izvjestitelj pretplaćeni, kako ne, ne, rekao je njemu Helmut Frfljomrs, inače izdavač jednog njemačkog tjednika, da je njemu Rvacka vrlo rada te odma' da je nabrojao neke lijepe naše fudbalere. Reče naš izvjestitelj vispreno, i smjelo pogleda u kameru - ulazimo mi u Uniju!
Bitno je em imati s čime, em koga.
(Suza olakšanja mi na oko krenu'; dobro je; znaju Švabe naše dike fudbalske; ipak onda ulazimo u Uniju.)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Da ne ponavljam ovo sa seksom još jednom…
Odlučio sam pokrenuti vlastiti biznis. Idem, pa kud puklo. Imam neke ideje, neke ljude. Nagledao sam se Profesora Baltazara i sad hodam sa epruveticom uokolo i sve samo što nije. Da budem siguran, pitam našu veledičnu Rvacku Gospodarsku Komoru za par brojki i relevantnih ugovora o trgovini između Lijepe Nam Naše i Jedne Zemlje i pojasnim kako sam zainteresiran tu-sad-nešto to-i-to.
Iz HaGeKa mi teta Viša Savjetnica pojasni kako oni takve informacije samo između sebe. Te da prvo pokrenem tvrtku i učlanim im se.
Pa da će mi onda reć' ima li smisla to-i-to.
Osjetim se ko ovo gore sa pušenjem, al da ja imam volju, a nema mi tko.

Onda sam pukao i upalio pilu i krenuo na Konjuh, via Banovići.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



- 10:22 - Stisni pa pisni (12) - Papirni istisak - #

18.09.2009., petak

Jelo Žužinek: Znanstvena analiza mogućih čimbenika i prevencije zapišavanja toaleta

SAŽETAK

Školjka toaleta i njegovo okruženje od vitalne su važnosti za psihofizičko zdravlje poreznih obveznika i za higijenske standarde civilizacije našeg naroda. Tijekom eksploatacije, toaleti su od strane pišača izloženi djelovanju agresivnih medija i kontaminanata, čiji biokemiski sastav i bakteriološka svojstva negativno utječu na dojam užeg okruženja mrljama, kapljicama, neugodnim mirisima i mogućnošću infekcije.
Zbog toga, bitan je interakcijski trokut osobnih navika korisnika - pišača, dizajna sanitarnog trakta i paleta djelovanja u prevenciji i sanaciji popratnih pojava korištenja sanitarnog čvora od strane, posebno, muške populacije.
U ovom radu eksperimentalno je istražen utjecaj položaja muškog tijela pri mokrenju, dužina njegovog spolovila i kut nastrujavanja fluida na stijenku šekreta sa posljedičnim uzorkom i radijusom distribucije kapljica. Rezultati su uspoređeni sa vrijednostima tipičnim za analogne ili alternativne tehnike mokrenja u hrvatskih muževa, uz zaključnu sugestiju mogućih pravaca razvoja relevantne tehnologije i daljnjih eksperimenata.

Ključne riječi: higijena toaleta, tehnike uriniranja, disipacija pišaline u trodimenzionalnom prostoru

1. UVOD

U modernom zapadnoeuropskom okruženju, anakronom djeluje reaktivnost odnosa čovjeka prema okolini. Reklame sugeriraju toksične antibakterijske gelove za čišćenje sanitarija, odmah nakon vijesti sa prilogom o crknutom ribljem fondu. Negdje u međuvremenu, muži ustaju od televizora i odlaze urinirati. Nešto kasnije, njihove supruge, majke, sestre ili sumuškarci zatiču zapišane toalete; školjke, poklopce, okolne pločice. Krug primjene ekološki štetnih sredstava za pranje, muškog uriniranja i pomora ribe nastavlja se. Nezanamariva je i negativna reperkusija po bračnu zajednicu, u kojoj se muško spolovilo asocijativnim nizovima pretvara u objekt mržnje, dok je istovremeno radni potencijal žena, supruga, B.a.B.a. i moguće sumuščadi sveden na neproduktivno, repetitivno čišćenje toaleta.
U ovom radu, razmatra se utjecaj mogućih čimbenika i prostora za optimizaciju sustava toalet – pišač – peračica: evidentno manjkav, pa i manipulativno seksističan dizajn wc školjke; slijepljenost muškog prepucija i otvora mokraćovoda početkom procesa uriniranja kao faktor distribucijskog uzorka mokraće i njezinog rasipanja prostorom; kvalitativni utjecaj sjedećeg položaja pri uriniranju nad stojećim te, posebno, postoperativni process monitoringa i otklanjanja mogućih zapišavanja u vlastitoj režiji.
Slijedom razmatranja, moguće je mjerivo i trajno unaprijediti civilizacijsku tekovinu – šekret – i vjerodostojno doprinijeti ravnopravnosti među spolovima, ali i unutar istospolnih stambenih zajednica u Hrvata.


2. EKSPERIMENTALNI PLAN

Ispitivanje čimbenika i mogućnosti prevencije zapišavanja šekreta podijeljeno je u više eksperimentalnih cjelina:

- Uspoređena je količina vantoaletne zapišotine ovisno a) o kutu napišavanja unutar školjke, b) ovisno o dužini muškog spolovila te c) ovisno o stajaćem ili sjedećem položaju.
- Analizirani su mehanizmi nastajanja karakteristične žute kaplje na donjoj strain prstenastog poklopca wc – školjke
- Uspoređena je složenost aktivnosti muškog uriniranja sa drugim tipično muškim aktivnostima (pilotiranje, upravljanje automobilom, konstruiranje hidrodinamički optimiziranog profila za fluid varijabilnih dinamičkih parametara).
- Rezultati i analiza: Provođenjem Multi – Layer – Linearization (MLL) postupka uz paralelnu primjenu Metode konačnih elemenata, determinirane su sintetičke točke moguće interdisciplinarne prevencije zapišavanja toaleta.

2.1. Kut napišavanja, dužina spolovila i položaj tijela kao utjecajni faktori

Eksperiment je podijeljen u tri etape.

U prvoj, pišači su u tri serije po tri piša ciljali različite karakteristične točke wc – školjke, kako bi se potvrdila mogućnost upravljanja distribucijskim uzorkom kapljica mokraće preko kuta napišavanja (uzimajući u obzir pretvorbu potencijalne energije u kinetičku te kinetičke I kinematičke aspekte gibanja duž trajektorija).
Dobiveni uzorci snimljeni su i analizirani u smislu disipacije, karakterističnih koncentracijskih polja urina na pločicama i granicama eksperimentalnog sustava.

U drugoj fazi, prethodno je apstrahiran model prosječnih vrijednosti zapišavanja ciljanjem na jednu oglednu točku. Pišači različitih duljina spolovila u tri su serije po tri piša gađali tako utvrđenu točku, a mjerene su i za analizu evidentirane slijedeće vrijednosti: duljina ćune, gustoća kapljica po obodu toaleta, gubitak volumena mokraće u vanšekretno okruženje u odnosu na anticipiranu ukupnu količinu (okolopiš).

Treća faza eksperimenta dopunjava prve dvije. Pišači ponavljaju tri serije po tri piša u komparativnom, sjedećem položaju.

2.2. Efekt žute kapi na donjem obodu poklopca

Eksperimentalnim planom bila je predviđena pojava ovog fenomena tijekom provođenja eksperimenta opisanog pod 2.1. Međutim, niti varijacijom kuta napišavanja školjke, niti uzimanjem u obzir dužine ćune, nije tijekom eksperimenta bilo moguće replicirati nastanak žute kapi na donjem obodu poklopca toaleta, koji je česta pojava u eksploatacijskoj praksi.

2.3. Algoritam radnje u relativnoj usporedbi

Relevantna ispitivanja i dostupna literatura ukazuju, kako je muško pišanje u toalet načelno definirano slijedećim algoritmom: pronaći toalet –otkopčati šlic – izvaditi pišu – povući kožicu (ako postoji) – naciljati sredinu otvora toaleta – korigirati mlaz ka zoni manjeg zašpricavanja (prijelazna vertikalni odvod ili rub sa vodom) – otresti mitsku posljednju kap – pospremiti iza sebe – pogledom prekontrolirati a) toalet i b) šlic.
Ovaj je algoritam potvrđen socioantropološkim promatranjem tijekom eksperimenata opisanih pod 2.1. i uspoređen sa složenijim kibernetskim i intelektualnim slijedovima paralelnih i serijskih inputa i čvorišta odlučivanja.
Presjek informacija i vrijednosti, kojima muškarac mora vladati, deriviran je iz prosječnog ciklusa upravljanja Airbusom A 319 od polijetanja do zaustavljanja; upravljanja Audijem Q7 po Zelenom Valu u 16:10 i hidrodinamičkim eksperimentom ponašanja trupa novog 'rvackog broda (NRB) po serijama od sedamdeset i četiri parametra.
Potvrđena je relativna jednostavnost algoritma pišanja u odnosu na neke druge muške domene.

3. Rezultati i analiza eksperimenta

Eksperiment opisan u ovom radu potvrdio je slijedeće:

1. Kut napišavanja bitno, kvalitativno i kvantitativno, utječe na distribucijski uzorak zapiša u i oko wc – školjke. Minimalna kapljična emisija zabilježena je za minimalne (najblaže) kuteve napišavanja sa tendencijom paralelnima, uz eksponencijalni prirast okolnog zapiša povećavanjem vrijednosti kuta napiša. Korektivno djelovanje moguće je dakle odabirom kolinearne tendencije mlaza i korpusa školjke.

2. Unatoč uvriježenom mišljenju, dužina ćune ne utječe bitno niti jednoznačno na zapišavanje toaleta. Unatoč manjoj polaznoj potencijalnoj energiji fluida u slučaju duže ćune u odnosu na tzv. Nul-liniju toaleta, distribucijski uzorak zapiša vrlo je sličan zapišu iz kraćeg penisa. Dapače, ustanovljen je negativan efekt kutnog pomaka veće ćune u odnosu na manju (“balističko nošenje”) – veća ćuna na male upravljačke pomake reagira većim kutnim otklonom mlaza, te se nameće korištenje mono- ili tripod sličnog fotografskom, radi stabilizacije mlaza.

3. Dio eksperimenta proveden u sjedećem položaju pišača samo je u jednom slučaju doveo do pojave žute kapi na obodu toaleta, što u ukupnosti eksperimenta autor zanemaruje. Niti jedan drugi pokušaj nije rezultirao emisijom kapljica van predviđenog prostora.

4. Efekt žute kapi očito nije adekvatno analiziran u pripremi eksperimenta, te je nužno dodatno razraditi ulazne postavke obzirom da je samo jedan parcijalni ciklus proizveo očekivani efekt na donjem rubu poklopca. Moguća je načelna povezanost takvog traga sa kohezijom, adhezijom i sušenjem fluida na poklopcu nakon slijevanja na donju stranu, ili akumulacija te sušenje fluida na ovome mjestu slijedom kontaktnog cijeđenja sjedenjem pišača na školjci – ove pretpostavke pružaju osnovu daljnjem eksperimentiranju.

5. Usporedba algoritma odlučivanja i djelovanja uriniranja u toalet sa složenijim slijedovima muškog djelovanja potvrđuje njegovu primarnu jednostavnost u izvedbi i ne sugerira relevantne mogućnosti relativiziranja. Efekti uriniranja i zapišavanja wc-a utoliko se velikom vjerojatnošću mogu povezati sa subjektivnim faktorom izvršitelja, uz isključivanje većine objektivnih pretpostavki obuhvaćenih ovim eksperimentom.

Analiza provedenog eksperimenta upućuje na zaključak, kako signifikantan okolopiš tijekom muškog uriniranja u toalet nije moguće povezati sa anatomijom operatera, ukoliko su pridržane opće pretpostavke deambalažiranja, ciljanja i korekcije paljbe. Time je primarni utjecaj na zapišavanje determiniran u subjektivnoj domeni, ignoranciji ili pukoj nekulturi pišača.
U objektivnom području uzročno – posljedične veze, kut i ciljna točka pišanja, uz potrebu pridržavanja minimalnog kuta radi umanjenja disipacije mokraće, nude pouzdanu metodu kontrole mlaza u interakciji sa granicama i okolinom sustava.
U kombinaciji sa sjedećim položajem tijekom uriniranja, postižu se rezultati koji etabliraju novu kvalitetu procesa - ujedno, ova obzervacija dodatno sugerira trenutnu neadekvatnost dizajna toaletne školjke za mušku anatomiju.
Hrvatsko gospodarstvo u ovoj činjenici može prepoznati tržišnu šansu.

Primjena spoznaja ovog rada može znatno umanjiti jalovo vrijeme i rad suukućana na uklanjanju zapišavanja toaleta i ujedno mjerivo doprinijeti očuvanju okoline smanjenjem korištenja dezinfekcijskih sredstava.

Kao moguć pravac daljnjeg istraživanja utvrđena je sadomazohistička sprega pišača i čistača/čistačice, dodatno uz osvrt na primarnu i sekundarnu socijalizaciju muškaraca u patrijarhalnoj sredili ili/i uz samohranog roditelja.

- 12:49 - Stisni pa pisni (19) - Papirni istisak - #

16.09.2009., srijeda

Mozgoperje i zabluđe prvoloptja (Mi Hrvati i tko je kamenovao Mariju)

Nekidan, zvonko mi u Inbox pukne snimka, navodno sa Antene Zagreb, u kojoj se u eteru ispostavi kako muž vara suprugu.
Stvar kruži internetom; uglavnom uz salve smijeha i komentare o liku kao luzeru, muškoj svinji, bla.
Sou far, sou gud, kako bi rekao Platon.
Ali.

Snimka nije krčavi „rez“, kojeg je netko u pola situacije napravio na kazeti; zvuči prije kao presnimljen materijal sa izvorne snimke programa.
Ako je tako i ako uradak nije fejk, nije li prvi luzer osoba, koja je presnimila i „pustila“ snimku u opticaj i time dodala uvredu na bol?
Nije li, ako je sve to zbilja tako i autentično, luzerska i radio postaja, koja je makar ovakvim propustom (nemarom sa snimkom) zadrla u intimu jednog braka, kad već urednik ili moderator nisu reagirali na vrijeme i prekinuli on-air debakl nečijeg života?
Pazi – svi se naslađuju; stvar prolazi! A obitelj nam svetinja, kršćanske vrijednosti, ovoono… I opet, nisam ja, on je; nismo mi; uvijek je netko drugi…
My ass, izgleda.

Na koncu…
Muška svinja, luzer.
Šansa postoji, da je on, oženjen, suprugu prevario sa – nečijom suprugom. O čemu nitko ni mukajeta; pazi apsolucije!
(Tko smije reć', „ženska svinja“, a da ne dobije odma' po frnjoki seksističkoj?!)
Dapače, iz svog minornog, uglavnom na stručnoj literaturi baziranog životnog iskustva, tvrdim kako mi oženjeni muži ne bismo imali toliko prilike varati naše suprugice, da se u taboru Udanuša ne nalazi isti broj razočaranih, iskompleksiranih, nemoralnih, znatiželjnih, izdosađivanih, ovakvih ili onakvih „krmačica“ i „luzerica“ /ovo samo radi ravnopravnosti etiketiranja/, koje su ništa manje sklone iskoraku iz braka …………………..

Dakle, ako cijela stvar nije samo montirani geg, u ime svih supruga i suprugaaa, u ime etike medija, u ime ravnopravnosti spolova i u ime svih nas koji nedužnih lica odvojeno ulazimo u motele ili promatramo lica onih, koji to čine… U ime Marije i prvog kamena… Ja protestiram!

P.S.
A opreza nikad dosta... cool

- 09:19 - Stisni pa pisni (7) - Papirni istisak - #

14.09.2009., ponedjeljak

Antipravilno zadušno

SVIM pravilima i osjećajima za ritam, takt i virtualni bonton pseudonimnosti konformno, ne bih ovo trebao učiniti. Ne bih trebao sadistički naredati treći u nizu post sa slikama; posebno ne o nekoj željeznoj krami i kompozitnim materijalima.
Slabo me pravda spomen ugradnje kliznih stijena doma i debilnost firmi koje rade PVC - stolariju. Nedovoljna je nakačka, reći pokoju o osobi, koja jedino pogađa prostor toaleta, ali ne i keramičke obline šekreta. Uzalud je tlapiti o neartikuliranosti smrada majstora, o nečemu između nogu i guzovače, što se uvlači u sve zidove i pretince poštenog novozagrebačkog stančića.
Posve neumjesno bilo bi i spomenuti oči jedne kćeri i njene majke i fascinaciju rodicom, koja je od pelenašice u par okotreptaja prerasla u prelijepu, divnu apsolventicu, na koju je petropanovski rodijak jako ponosan.
I dakle, eto.
Željezna krama i kompoziti.

Tagologije radi... Dornier Do 27; dahouzimajući Seawind 3000; legendarni, bezvremeni An 2; Eurocopter 130 B4. I, Bog nam dušu prosti, Međugorje Airlines. hrvatska
Posebna posveta - Air & Feel - merci, Francoise!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

... end d vinr iz... :

Image and video hosting by TinyPic



- 22:23 - Stisni pa pisni (5) - Papirni istisak - #

08.09.2009., utorak

Lak i koža, staro i mlado

... ili - još par dojmova sa smotre oldtajmera u Orašju uoči 14. Dana hrvatskog filma. I još jedno hvala entuzijastima iz Oldtimer kluba "Posavac".

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

... kasnije tog dana, Špiro Guberina i Fadil Hadžić dobili su "Zlatni dukat" za životno djelo, i sa "Metastazama" otpočele su projekcije...
Još kasnije te večeri, između tmurnog neba i tihe Save našli su se voajeri i egzibicionisti javnog života još predrecesijski uspavane Posavine; besplatnojedači, dobroufajuće stare cure, snaše u pocalicama i nas par, u očekivanju spektakla, kojeg jednom godišnje u Orašje dovodi Ivo Gregurević...

P.S.
"Metastaze", "Crnci", "Ljubavni život domobrana", "Kenjac", "Vjerujem u anđele", "Čovjek ispod stola", "U zemlji čudesa".
Kad se smislim... baš nekako i presjek Posavine... wink
I da. Nema fešte bez Navojca, ma koliko se puta ženio po Visovima. Gorane, vrati se... Skuhat ćemo Ti čobanac... cerek










- 11:31 - Stisni pa pisni (9) - Papirni istisak - #

06.09.2009., nedjelja

Stražnjice

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Umjesto tagova... :

14. Dani hrvatskog filma u Orašju - prigodna smotra oldtajmera u organizaciji Oldtimer kluba "Posavac" iz Orašja.
In ordr of epirens:
Fiat 850; Mercedes 190; NSU Prinz: Opel GT; Fiat 1100; Citroen DSuper5; El Burrito Incognito

U idućem nastavku - gdje su stražnjice, tu su i bajkeri, te još pokoja obzervacija...




- 10:42 - Stisni pa pisni (11) - Papirni istisak - #

03.09.2009., četvrtak

Žongliranje, farbanje i crna vuna

Ja ne znam žonglirat sa više od jedne loptice. A i to samo kad se poklope optimalni tlakovi i temperature.
Tako da slijedeći pokušaj ne proglašavam univerzalnim modelom, niti rješenjem jednog u nizu zapleta u Hrvata. Ali citiram lucidni polihistorski pristup Jadranke nam Kosor, koja je nedavno izjavila kako, otprilike, neće odlučiti temeljem toga što čuje ili vidi, nego temeljem argumenata.
Kagbuih pobrala, ne kužim.
Fotosintezu anticipiram, ili nekaj sa Brajlom, kad već plebejski audiovizualni proces otpada.
No, vjerujmo mi vođi. Ci.
A ja ću zažonglirat.
Dakle…

Ovo sa školskim knjigama još i kužim.
Iako mi se nameće pitanje, kako li je to riješeno u usporedivim zemljicama sličnog bedepea i usporedive cijene potrošačke košarice. Ili smo fakat opet od stoljeća sedmog takav unikat bespuća povijesne zbiljnosti u svemiru, da jadni baš moramo smišljat našu, rvacku toplu vodu.
(Iako, dobro se pita kolega Nevein na svom blogu; zašto su kod nas knjige toliko PUTA skuplje, nego vani ?! I hrana. I vinjete. Iiii…. jesu li, sad se pitam, ipak Ajkovi gušteri lansirali recesiju, te nu pačemu, raskažitjemenja, zajc... )

Ali to za prijevoz.
Prvo se osupnem; vele u televizoru, mora se za ubogog srednjoškolca sad dat četiristo, petsto kuna za mjesečnu kartu. Pa i sedamsto.
I zbilja, računam, da imam dvoje djece, pa knjige, pa bus, pa obleka, gađeti i gimiksi… I na prvi suzokap solidarnosti sa roditeljima zamalo si preventivno svežem ćunu u ćvor. Jer ja jednostavno nemam love za takvo razmetanje.
Ali onda na moju sreću, prosvijetli me prištavi mladac u kadru. Veli, hajde, ljeti može ić' biciklom u školu, ali da kako će zimi. Trepttrept.
I maltene meni krene i druga suza na i drugo oko, i ruka na čekovnu, u đepu nad ućvorenom ćunom.
Kad, kopuliro'te, prisjetim se ja………
Pa majketimile, a da kako sam ja išao u školu godinama?
Pazi, ni busa ni auta.
Biciklom.
Ljeti.
Ali i zimi.
Po snijegu, po ledu, po oluji, po kiši, po magli. Godinama.
I kaj mi fali?

A jer ne znam žonglirat, neću sad niti počet crnu vunu presti o tome, kako postoju varijanta da jedan roditelj, stariji brat, kajjaznam, neki burzijaner (a imamo ih, sudeći po gužvama onkraj kafića i kladijonica) vozi pun auto klinaca, pa drugi put drugi… Mislim, u Jamerici imaš posebnu traku na cesti za kad se ne bahatiš sam u autu. No dobro; nismo mi Jamerika; mi fino sami u svojim lizing - pušing tutaćima. Zdvajamo kak se nema. Ili od jada izgestikuliramo onom kretenu ispred ili pokraj ili iza. Da im dotepensku ionako...

Pa neću reć niti da ak tata i mama mjesečno spuzdre po pet šteka cigareta, da je to ko karta za klinca, koji, plingplong, siroče kratkonogo, ne zna bicikl vozit.
Neću ni natruhnut nekaj tipa, pa ajmo onda prorijedit klincima aktualne mobitele i po parsto ćuna impulsa đabe, ko tata sinu, i kojekakve Gućije i Zare i tačskrine sa đipsiesom i empečetrijem, naravno neophodnim za formiranje osobe i građanina tog uzrasta.

Velim; ne znam žonglirat, a ćuna mi ućvorena, pa tuom po gloginjama mlatim možda.
Ali ako išta od ovoga vrijedi za makar sto sretnih rvackih obitelji, eto; sto, pa sto. Ja sretan ponuđenim rješenjem.

Dok se to ne razjasni, ja se povlačim klečat na pitanju, farbamo li se malo.
Ili malo više.
Ili je po onom, ne ravnat se po tome kaj vidiš il čuješ, neg po faktumčadi.
Uz pozdrav Premijerki, ma gdje bila.

- 12:11 - Stisni pa pisni (24) - Papirni istisak - #

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (3)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (4)
Kolovoz 2016 (2)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (5)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (4)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (1)
Srpanj 2015 (3)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (5)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (6)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (5)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (4)
Ožujak 2014 (7)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (5)
Travanj 2013 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Potaknut monotonijom provincije u kojoj privremeno živim deset godina, znatiželjan na oca Dalmatinca, introvertiran na majku Njemicu, ponekad u čudu na suprugu Tuzlanku, u životu svugdje pomalo, ovog pljuštećeg popodneva udovoljavam Vodenjaku u sebi i nekim dobronamjernicima koji me gurkahu na blogojavljanje, i ... kreće općeobrazovni blog introspektivnog snatrenja...

... a zašto baš Shelly Kelly?
Isključivo hommage imenu.
Interes za zrakoplovstvom odveo me u vrlo slojevitu priču o mogućoj kolateralnoj žrtvi interesa politike, o raznim licima istine i slučaju trenutka, o nafaki i sićušnosti svih nas na nekoj apstraktnoj, univerzalnoj šahovskoj ploči - privilegija je, moći pričati ...
(Šlagvort za zainteresirane - let IFOR-21, Ćilipi 1996. ...)


O bloženju načelno i konkretno:
"Da većina ljudi ne zna pisati, kompenzira činjenica što ionako nemaju što reći."
(Harald Schmidt)

"Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milijune mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo niti izgubljeno.-"
(Rainer Maria Rilke, Rim, 29.4. 1904.)

"Inženjeri su deve, koje jašu ekonomi."

"Pametan čovjek nema vremena za demokratske većine."
(prof. Branko Katalinić)

"Malo ljudi vlada umjetnošću, plašiti se pravih stvari."
(Juli Zeh)

"Niemand lasse den Glauben daran fahren, dass Gott mit ihm eine grosse Tat will!"
(Dr. Martin Luther)

"Što manje ljudi znaju o tome, kako se prave kobasice i zakoni, to bolje spavaju."
(Otto von Bismarck)


Dnevnik.hr
Blog.hr

Napomena:
Za sadržaj linkova objavljenih ili preuzetih na svom blogu ne odgovaram.

... a ako netko želi mene linknut', u diskreciji, vlastitom prostoru, bez obaveza, ne svojom krivnjom, djeca ne smetaju itd ...:

grapskovrilo@gmail.com




Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



...Godišnjem dobu sukladno...

Image and video hosting by TinyPic





... Uvijek ću se nakloniti imenima ...

Ernest Hemingway, Jacques Prevert, Peter Ustinov, Willy Brandt, Hans Dietrich Genscher, Brunolf Baade, Hugo Junkers, Ferry Porsche, Ruth Westheimer, Leni Riefenstahl, Dean Reed, Astor Piazzolla, Amalia Rodriguez, Ana Rukavina, Dieter Hildebrandt, Ivica Račan, Nela Sršen, Boris Dežulović, Ayrton Senna, Niki Lauda, Al Pacino, pater Stjepan Kušan ... i ima ih još mnogo, Bogu hvala ...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic