Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

31.01.2021., nedjelja

Veliki slom 2021.?

Prošlo je mjesec i pol dana od našeg airsoft treninga. To je neobično duga pauza za Plaćenike, ali ovo nisu normalna vremena, pa se nemamo čemu čuditi. Prvo su sastavile magle, pa zabrane putovanja, pa potres, a sad već treću nedjelju imamo nepovoljne vremenske uvjete. Sjećam se dobrih starih vremena, kad nas snijeg nije spriječavao odradit trening, ali vremena su se promijenila. Ukidanje redovnog služenja vojske i odustanak od koncepta naoružanog naroda je uzrok broj jedan. Broj dva je masovno iseljavanje radno sposobnog stanovništva. Trojka je ova isproducirana "pandemija" sa zatvaranjem gospodarstva, koja nas gura u najveći ekonomsku krizu u posljednjih stotinjak godina. Čovječanstvo je izlaze iz kriza od tada uvijek pronalazilo u ratovima, pa možemo pretpostaviti kakav će biti novi "veliki reset".

Placenici

Za to vrijeme imali smo smjenu na čelu SAD-a. "Duboka država" predvođena sa vojno-industrijskom mašinerijom napokon je uklonila neposlušnika koji nije započeo ni jedan rat u svome mandatu. Na vlast je instaliran dobro poznati poslušnik Biden za čijeg mandata su rastavljene Libija, Sirija i Ukrajina. Već prvi potezi njegove administracije ne daju nam puno razloga za optimizam, kako na ekonomskom, tako ni na sigurnosnom planu. Neki poznati ekonomski investitori već najavljuju skori krah na burzama kao posljedicu "njegovog upumpavanja novaca" zbog Kovida. Sigurnosno gledano upravo je u tijeku je Cijin asimetrični napad na Rusiju preko platforme Navaljni. Da je kojim slučajem Ruski veleposlanik Trumpove pristaše pozivao na prosvjede, to bi se dočekalo maltene kao čin objave rata. No kad Američki ambasador u Rusiji poziva na prosvjede kontra legalne vlasti, to je prihvatljivo.

Placenici

U svakom slučaju ozbiljna utakmica tek kreće. Dok se to ne razvije do kraja, nama malima preostaje samo ulaganje u vlastita znanja i vještine. Jer ono što ste uložili u sebe ne može vam nitko uzeti. Čovjek koji zna znanje i ima tražene vještine, potreban je i tražen u svakom kolektivu. Stoga se posebno veselim skorom otvaranju sportskih objekata na otvorenom u koji su na žalost strpali i streljane. Iako je streljaštvo potpuno idividualna sportska aktivnost u kojoj je rizik od zaraze minimalan. Pa ako sve bude išlo kako treba, nakon puna dva mjeseca apstinencije dočekasmo novi barutni trening. Do sljedećeg javljanja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.