Don Blog

08.05.2008., četvrtak


NOVA SENZACIJA: HRVATSKA KATOLIČKA TELEVIZIJA...!

ISPRAVAK NETOČNOG NASLOVA:
U SLOVAČKOJ POČELA S EMITIRANJEM KATOLIČKA TELEVIZIJA


Bratislava, (IKA, 08.05.2008.) - Slovačka katolička televizijska postaja "TV Lux" započela je ovoga tjedna emitiranje pilot-emisijom "Dobrodošli kući", izvještava Kathpress.

Na svečanom bogoslužju u izravnom prijenosu iz isusovačke crkve u Bratislavi, na kojemu je nazočan bio i povjerenik EU za obrazovanje i kulturu Jan Figel, novi bratislavski nadbiskup Stanislav Zvolenski pozvao je televizijske djelatnike da budu širitelji božanske radosti.
U razgovoru za katoličku radio postaju "Lumen" biskup Banske Bistrice Rudolf Balaž izrazio je želju da nova televizija bude "jasna, nedvosmislena i istinoljubiva", jer već ima "dovoljno onih koje to nisu".

Direktor postaje "TV Lux" Marek Polaček ocijenio je da je sada sazrijelo doba za pokretanje katoličke televizije, kao što je prije 150 godina sazrijelo za katoličke novine "Katolicke noviny", koje još uvijek izlaze, te kao što je nakon promjena godine 1989. bilo zrelo za Radio Lumen.
Slovaci trebaju obiteljsku televizijsku postaju koju bez problema mogu gledati njihova djeca, istaknuo je Polaček.

TV Lux, koji od 7.30 ujutro do ponoći svakodeno emitira raznoliki program, zajednički je poslovni pothvat produkcijske kuće "Lux Communication", salezijanaca Don Bosca i Slovačke biskupske konferencije. Sjedište televizije je u Bratislavi, a studio je u Banskoj Bistrici, s područnim studijima u Trnavi i Prešovu.

................................

PS&NB (btw): Što o tome misle naši biskupi (članovi HBK), molim vas pročitajte u novom broju Veritasa, kao i u lanjskom jubilarnom broju istoga katoličkog mjesečnika.
Počinjem se tresti pa prestajem s komentiranjem, tj. nastavit ću u jednom novom postu.


- 22:55 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.