Don Blog

09.03.2008., nedjelja


FAMA O FARMI
To se dogodilo večeras – znadem iz novina, a vidim da su se i blogeri potrudili...

Dakle, nakon CBB-a u petak, večeras dio javnosti širi famu o famoznoj Farmi. To je – u nedostatku kršćanskih vizualnih medija – vrlo značajan doprinos "naših" televizija korizmenoj duhovnoj obnovi naroda i bližoj pripravi za Uskrs!!! Ništa nije slučajno – oni pozorno prate katolički kalendar! – i zato im naš vjernički puk itekako treba biti zahvalan ter im se odužiti na sve moguće načine – poglavito redovitim gledanjem i što češćim odgovorom na vapaj "zovi, samo zovi" (poziv... kuna bez PDV-a!). Tu vrijedi ostvariti onu već narodnu: "Otvor' ženo farmicu, man' se očenaša...!"

Znan kako funkcioniraju te reality-show emisije. Ne bi tija kvarit gledateljima doživljaj, ali među nama koji radimo u medijima poznato je da se veliki dil najefektnije akcije koja se odvija unutar četri zida unaprid dogovara.

Postoji čak i tarifa. Pokazivanje sise, recimo, u nekim takvin reality-show programima svojedobno se plaćalo 500 eura. Ne znan sad kako to ide na "Farmi", možda će tu bit plaćanja u naturi? Odnosno, ti gledateljima pokaži sisu, mi tebi gladnoj damo biftek za večeru? Glavne stvari u "spontanome" scenariju, uključujući i neke ka simpatije između sudionika, zapravo su manje-više namištene.

Za mene su reality-show emisije krajnji stupanj debilane. Ipak... steka san stanovito poštovanje prema Siniši Svilanu. Okladija bi se da će taj lukavi tip proizvest masu dodatnih caka kojima će skup dugih nogu i silikona, pilećih mozgova i kravljih vimena, te brda mišića i nježnih homića, učinit "Farmu" najgledanijin programon u ožujku. Siguran san da otužni pokušaj RTL-a s navrat-nanos skupljenih osam ljudi čudnih afiniteta i spolova neće pobudit veću pažnju.


Tako o "Farmi" piše Robert Pauletić u današnjoj SD (9.03.08.). Što mislim o takvim emisijama davno sam rekao i napisao nekoliko puta. Zato ću ponoviti: što se mene tiče (uz dužno poštovanje svakoga gledatelja kao čovjeka, ispričavam se na gruboj iskrenosti!) – FARMA JE UVIJEK BILA ZA STOKU!


- 23:25 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.