31.08.2011., srijeda

Lička Basa

Lička Basa

srijeda , 31.08.2011.
A jesam seljak, da seljak,
najseljak u svoje Špansko selo!

To ume sirana, da bi mi i paška pozavidjela.
Kapacitet dostatan za potrebe domaćinstva.

Jooooj, kak bi ja volil živjeti na selu.
Najviše me oduševljava valjanje sa seljankama u sijenu,
a popizdim kad negdi pročitam, kak seljaci jamraju da im je teško.
Moš mislit težine. U proljeće traktor ti izore zemlju, hitiš sjemenke
i na jesen dođeš i sve to pobereš, a konzum ti to proda i kraj priče.
Nit orao, nit kopao, a para ko u Džaje!
Jooooj, koji glumci.
Pa ni Čobanković naivac, da se da veslati!

Kaj sam delal?
Poslal sam Zmaja u dućkas po tri litre masnijeg mlijeka te jedno kiselo.
Kupila je od 3,8% mm.



To zmućkal i ostavil 24 h da se skiseli, da baterije odrade svoje.

Poslije sam to del u gazu i obesil da se cijedi.
Dole je išla žućkasta vodica, za koju vele da je zdrava za piti,
no meni to tak bljak, da sam je hitil.
Cijedilo se 24 sata, a i više.





Ondak to u zdjelicu, pa malo soli, zmešati i fertih.









Od 3200 ml mi je ispalo 870 gr namaza.
Da sam ostavil tak neposoljeno, da fermentira još koji dan, dobil bi jedan kiselkasti okus, jako specifičan, a zbilja dobar.

Nipošto ne raditi sa jogurtom.
Jogurtne baterije traže kontrolirane uvijete u smislu temperature,.....
oko 40tak, a ove od kis. mlijeka delaju i na sobnoj temp..

Ja zadovoljan



Još da je poslije bio kaki plast sijena i neka sisata seljanka, da se malo povaljamo, uhhhh, sunce ti žarko!



Ma kaj u sijenu, more i u kuruzi.
- 07:43 - gukni (23) - štampaj - #

30.08.2011., utorak

danas kuhamo, danas kuhamo,..............

danas kuhamo, danas kuhamo,..............

utorak , 30.08.2011.

Photo by Alexxl

E kitu moju kuhamo!
Neću, neda mi se. Danas idem landrat okolo sa fotićem.

Eh da, valjda ću danas uspijeti objesiti sliku na zvučni zid.


- 07:15 - gukni (10) - štampaj - #

29.08.2011., ponedjeljak

Zigeuner schnitzel, oli ti ciganski odrezak

Zigeuner schnitzel, oli ti ciganski odrezak

ponedjeljak , 29.08.2011.
Cigansku šniclu, odrezak sam prvi x, davno prije, jel u Njemačkoj.
Za Njemačku me vežu drage uspomene, pogotovo za njihov jezik.
Špreham ga toliko dobro, koliko imamo germanizama u hrvatskom
+ još stotinjak riječi.
Bitno je ne imati kompleksa i sam bubati, pa nek si ovaj misli kaj si rekel.
Ima glavu za to, a ne kao poklopac da mu kiša ne pada unutra.
Bilo je par komedija.

Prva je bila kad sam upoznal G'dina Lukića, knaufera.
Frendovi su ga zvali Lukić, a Njemci Klajne cvibel (Pisal bum po Vuku,
jer njemački pisati neznam). Fora je bila u tome kaj su mu kompići nagovarali
Švabe da ga tak zovu namjerno iz zajebancije, jer se na njemačkom,
Lukić-mali luk, veli klajne cvibel.

Druga fora je bila kad mi je šef rekel da zemem Štaubzauger.
Mislim si ja, a kaj je to? I sad analiza toga u mojoj munjari:
-štaub,....hm, postoji štaub šećer, zauger,....hm, pa da to nije saugati, usisavati,....usisavati šećer?, jooooj, ne šećer, prah, prašina,
usisavati prašinu. Pa on hoće da ja zemem usisavač.

Treće. Jedna mala je stalno kihala taj dan u pogonu i sad sam se ja štel napraviti duhovit i velim joj:
-varum šlafen,.....nihc šue?
kao, zakaj spava bez cipela, bosa, pa se zato prehladila.
Was? Gleda ona mene????????????? i ode.
Eto je nakon 10 minuta i hahahahahahahaha, da ona je skopčala
-a jesi Bosanka
-Was?
-nihc

A kad sam zapakiral jedan paket krivo i skužim to i pitam šefa kaj da delam, a ovaj veli:
-nihc, kajzer šnit
a meni sto ??????????????????????
-šnit je rez, a kajzer je kralj
i nikak ja da skopčam i setim se:
-ma ne kralj, jebo te kralj, car,...........carski rezzzzzzzzzz!!!!!
Tak sam ponosan bil. Zemem nakon 10 minuta razmišljanja skalpel i počnem rezati i skužim šefa da me gleda i smije se.

A kad su me najebali da se javljam na službeni telefon?
-pa kak bum kad nikaj ne razmem?
Tam sam se na engleskom razgovaral sa njemačkom ekipom.
Veli šef:
-Ma pičkin dim, digni slušalicu, kaži dobar dan, ovdje firma ta i ta, a pri aparatu Alex. Onda bu ti ovaj kaj je nazval, rekel koga treba.
Imena nam znaš, pa nas potražiš, ili ak nas nema, veliš da nas nema.
I tak sam si ja imal napisanog šalabahtera.
Onaj s druge strane melje li melje, a ja ko telefonska sekretarica s druge
strane, odbiflam svoje sa šalabahtera.

Vrhunac je bil u onoj ogromnoj pivnici u Munchenu, kad sam rođenu Švabicu pital jel govori Njemački.
Oooo zemljo otvori se, još sad mi neugodno.
Ko onaj najzadnji kreten, retardiran do jaja.
Sednem se ja tam, ovi oko mene žderu i loču, vidim ja da jedan jede kuhanog bunceka sa zeljem i odlučim se ja za to, ali da je pečen sa krompirom.
Eto ti nje. Bavarska nošnja, sise ogromne, ispale van, stara kornjača puna zlata, plava kosa, kečke, nekaj ovak,



no veće sise i dekolte, te zlatne očale.
-krisgot, ja bitte?
-aaaaaaa, aaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaa
i nikak da krene, da počnem i u jednom momentu mi se jednostavno ote,
izleti mi van iz usta:
-šprehen zi Dojč? Ich, aaaaaaaaaaa, švajn, ferštenzi švajn,
dize (pokažem na svoju potkoljenicu) esen ich, aaaaa...................
-ajn moment bite
i ode, i onda se setim. Pa krelac jedan, mogel si na engleskom.

Eto jedne, skoro ista ova, replika:
-dobar dan, što ćemo zemljak?
Na hrvatskom,........zanjemil sam.
-pa kak ste me skužili?
-ona te skužila po faci i garderobi, pa me zamolila da ja to odradim
-ziher je rekla: pomagaj, jedan vaš krelac
Nije ništ rekla, ali se smijala, onak jako, grohotom.
No kak god, ja se najel bunceka i krompira i onih pereca i sve sam to zalil s dva Masa. Jebeš kriglu ispod litre.

A pametni ti Švabe. Jebem ti sunce tam i mala deca znaju njemački jezik.
Tri, četri godine, a šprehaju li ga šprehaju.

Di ja ode u pičku strininu.




Nisam zel Šnicle, već vratinu, em 10 kn jeftinija, em mi bolja.
Recept je u kategoriji "varijacije na temu", ko pizza.



Sol, biber crijep, vegeta, pa u brašno, pa na ulje.



Rumeno zvleći van pa jednu stranu premazati zmalo senfa.



Kao što vidite, kako i ljudi, tako i neka hrana, znaju biti, jednostavno
nefotogenični, jelda?
Sad to nek čeka.

UMAK













Pa sam to počel dinjstati, luk c., feferone, jer nisam imal kisele paprike i
kisele krastavce, podlijevajući vodom i crnim vinom.





Pa dodal žlicu pečenog ajvara.



pa još malo vina i kiselo vrhnje, pa ukrčkal, pa prek šnicli malo naribal muškatnog oraščića, pa šnicle-zapravo vratinu, stavil u taj umak i prokrčkal par minuta, obe strane.





I velim, nije fotogenična hrana, no nadasve jako ukusna.





- 09:30 - gukni (8) - štampaj - #

28.08.2011., nedjelja

Nije žvaka za seljaka

Nije žvaka za seljaka

nedjelja , 28.08.2011.
Kako to zna reći naša kolegica "turimtikitu", valjda Tukčevu:
"Danas sam se probudil-a"
Moš si mislit događaja, no, anyway,
"dragi moj Blogek, fala ti kaj buš me trpil još jedan dan"


Goo ooooooooooooooood morning my neighbors, and Fuck you to

Sav sam neki čudnovati, da sam se hitil na psihoanalizu i to onu Frojdovsku.
Razjebalo me jutarnje pišanje. Jedva sam ga našel ispod škembe.
To me ponukalo na jednu odluku.
Kupil bum si pištola i to onog cal. 45, sa jako duuuuugom cijevi.
Onaj tip, Mynameisbond Jamesbond, s onim Walterićem, ili nema takvih problema,
ili mu je mali, ko meni, ali svakako iritantan tip.

Neki dan gledam na tiviju, nekakve Dalmoše, kaj protestiraju na to, kaj se crtići nasinkroniziraju na kajkavštinu (85 %) i traže da odgovorni narede da se može upotrebljavati samo hr. književni jezik. I sad bu Zekoslav Mrkva, na mjesto: "kaj je Njofra?", trebal reći:
-izvolte Gospodine, što Vas muči
Ja si nemrem zamisliti, npr. neki crtić, poput onog "Nema", no ona ribica Nemo, di bi ribice pričale po zagorski, a Dalmatinke su. Pa mora na dalmatinski, vrag ti sriću odnia.

A kaj sam ja ono uopće štel?
Ooooo, jebem li se dementna, stara i onemoćala.

Eh da!
Nekaj sam prčkal po fotiću, oko fokusa, pa ispalo zgodno.


by Alexxl

I sad kak da ja to nazovem i padne mi na pamet, a bolje i to, nego neki čekić,
da je to možda nekaj "konceptualnog", te da je umjetnik štel reći,...................................

.................i odem malo po tim koncepcijama,....................................

Konceptualna umjetnost(engl. od lat. conceptum = zamisao), također nova umjetnička praksa, smjer je u modernoj umjetnosti od ranih 1960-ih do sredine 1970-ih. Nastao kao težnja umjetnika da dematerijalizira predmet umjetničkog djelovanja, da korištenjem netradicionalnih umjetničkih postupaka i materijala (polaroid, film, video, tijelo umjetnika - body art, happening, urbane akcije i intervencije) objasni idejni sadržaj koji prethodi djelu ili je u njemu sadržan. Radikalno proširila područje umjetničkog stvaralaštva, zadržala stalan kritički stav prema tradicionalnim umjetničkim i kulturnim vrijednostima.
Christo, zamotan most Neuf, Francuska 1985.

Konceptualni umjetnici često preuzimaju ideje iz filozofije, psihoanalize, feminizma i političkih aktivnosti.


Ja sam preuzel ideju političkih aktivnosti u Hr.,
ono, HDZ-ovce iza rešetaka. Zgodna ideja!


by ukradeno sa Wikipedije

Christo, zamotan most Neuf, Francuska 1985.

I dalje ništ ne kužim!
Valjda sam trebal sve to zamotati u nekakav celofan?
- 07:30 - gukni (13) - štampaj - #

27.08.2011., subota

temperature i tucanje

temperature i tucanje

subota , 27.08.2011.
Sva sreća pa je došlo zahlađenje i osviježenje.
Ugodnih 24 stupnja!

Kako?
Ovako!



Ja sam odlučil da bu takva službena temperatura i da bu se od sada tak merila, maspater.

Raspizdil me Državni Hidro Meterološki Zavod DHMZ.
I nađe se tam neki tuljan i on odluči da se temperature moraju mjeriti
u hladovini, 2 metra iznad trave.
Kao, to je realno.
Ma nemoooooj, a šta ak ja živim i radim u nekom frižideru,
ma znam, preterah ga, ajde, u nekoj kancelariji.
Ono probudiš se u klimatiziranom stanu, pretrčiš do klimatiziranog auta,
pa u klimatiziranu kancelariju.
Vani + 36, a ti stalno na nekih recimo, appx. +22 NivesCelzijusa.

E sad, ak si usrani, obespravljeni šljaker, kao ja, npr.,
onda trebaš biti obavješten i znati istinu.

"Dragi slušatelji, gledatelji, vani je temperatura + 70", jer to je istina!!!!



Jebate, ja kad odem u hlad, ma jebe mi se koliko je tam.
More sam bolje biti, a kad trebaš na + 70 delati, moreš i crknuti.
Jebo me pas ak to ni neka zavjera, ono, poslodavci, Vlada i taj DHMZ.
Nebi me nikaj čudilo da u novinama ispadne nova afera "DHMZ",
kad su sve afere tak, s tim nekim slovima, ala, HAC, HPB, ŠTRC, PRC,..

Dobrooooo, sad sam izbacil to smeće iz sebe,....... još malo meditacije:
-ommmmmmmmmmmmmmmmm
ommmmmmmmmmmmmmmmm
ommmmmmmmmmmmmmmmm
gotovo,......................................i idemo na post.


Sunce ima i tih pozitivnih,....tih, tih, no, to, te, pizdarije kaj zrače, za sex.
To te napuni, pa se onda češće prazniš na družici npr..
Još ak ne delaš, pa si odmoran,
pa još ak si imal novaca za poplaćati račune, da te negdi ne iskopčaju,
maaaa, ni D od depresije,
a ulice pune inspirirajučeg jebozovnog materijala.
Svi onak, polugoli, e ludnica.
Ne ono ko po zimi. 33 majice i 5 vesta, pa dok je skineš, več si zaboravil
kaj si štel.

Još ak jedeš kikirikija, i dva put dnevno bi,
Draga je jučer delala i sad, normalno, padne meni tucanje na pamet i
mislim si ja i mislim i setim se. Ko profesor Baltazar.
Ma on je goli kurac za mene.
-ajde ti Alexa, tucati kikiriki













PoslIje sam još toga napravil.
Prvi put sam to delal.
E sad kaj je?
Po meni treba dost kikirikija i da je pržen i slan.
Ljenguzi to moreju i u nekakvom mixeru.
Omjer 1:1 mi je najbolji. Kupovni je goli kurac naspram ovog domaćeg.

Kikiriki je mrak biljka. Ma sve naj za zdravlje. Ljekovita biljka!

Ona raste i raste, pa procvijeta, pa kad se cvijetovi opraše, krenu ka zemlji. Ulaze u zemlju i tu se stvara zametak, koji pod zemljom naraste u mahunu do 6 cm.
Ima u wikipediji. Pogle tu. Nemreš bilivit.
- 07:00 - gukni (13) - štampaj - #

26.08.2011., petak

Zaseka

Zaseka

petak , 26.08.2011.
Danas ćemo o zaseki,
pašteti od špeka,
čistom autohtonom hrvatskom jelu, vrhunskoj gastro deliciji.

Naravno, kao i čvarci, kulen, pršut, sarma i ostalo,
naši zločesti susedi tvrde da je to njihovo, a ne naše.
Slovenci!
Zlo svih zala!

Tko su ti susedi?

Oni su zapravo alpski hrvati, koji su se naselili na taj teritorij bježeći pred najezdom turaka, već tam od stoljeća VII.

To dokazuje njihov jezik.
Mješavina slavonsko dalmatinsko zagorskog s blagim akcentom bosanskog.

Većina su Slavonci, dalekim porijeklom, što i dokazuje današnji naziv tog planinskog naroda - Slovenci.
Pretežno su plavi, radi velikih visina, a i mješanja sa divljim germanskim
plemenima.
Zadnjih 50-tak godina genetska slika im se mijenja na bolje,
zahvaljujući bosanskim gastarbajterima.

Skloni su svojatanju svega, ne samo jela, već i
drugih materijalnih i nematerijalnih dobara.
Jako ratoborni.

Jednom prilikom u Kamniku, kad sam si naručival poznate slavonske kobasice, zvane "Kranjska", konobar me bezobrazno napal riječima:
-mater krvavi pekel, hudič jeden, tukaj so Štajerske, Kranjske in ne.

Kolega je isto doživio neugodnost. Štel si je naručiti "zagrebački odrezak"
i na teleći pogled konobara, počel mu je objašnjavati da je to ko bečki odrezak, ali samo punjen sirom i šunkom, našta mu je ovaj sarkastično rekel:
-Telec jeden, se to tukaj pri nami imenuje Ljubljanski zrezek.

I more su nam šteli prisvojiti.



Na vam more, jebalo vas more!


No dost politike.
Ajmo mi na recept vrhunske delicije, poznate još sa dvora kralja Tomislava
iz kraljevskog nam grada Nina, ili Knina? Jbg, zaboravih!

Ja sam zel carsko meso, na trakice, posolil i spekel u rerni.



Pa malo domaćeg špeka, sušenog, sa jakom aromom dima.
Njemu nikaj nisam delal da ne sjebem aromu dima, taj predivni
kancerogeni medij.





To sasjeckal, skup sa 5-6 režnjeva češnjaka,
pa u flajšmašinu, ili kaj bi naši alpski hrvati rekli "mesoreznicu"
hehehehe, ni "Gorenje", vragmater.









I ispade preposno.
Ajde, rekoh si, interveniraj žlicom svinjske maščobe.

I bi!


I baci mene maščoba u flashback-ove djetinjstva.
Jurim od zore šumom, gore između Pantofčaka i Mlinova,
naoružan, pračkom, lukom i strijelama, te kopljem,
sa hordom svojih Komančerosa i upadnemo u kaubojski logor te ih zarobimo.
Veli šerif ovih kauboja, ovima svojima, neki crni:
-šta hoće ovi indijanci?
E, onda sam mu prišel i odvalil takvu šljagu, da se zasral.

I tak, umoran od jurcanja, dojurim baki doma u kuhinju:
-baka, daj kruha masti šećera!!!!
-nema šećera
-daj onda masti i paprike i češnjaka

Ni bilo smokića, čipsa, Cola, bonkača, Snickersa, Lion-a!
A-aaa!
Malinovac sa sodom kod starog Carevića u "Veselom kutiću"
je pal jedino, kad je deda dole kartal Belu, ili Šnapsa.

Jednom sam i rakiju moral popiti!
Baka me poslala dole po dedu. Bila je ljuta.
Daaa, kaj svaki dan mora biti u birtiji i piti, te ostala blablabla i velim ja
to sve dedi i molim ga da ide s menom doma, kad on, onak ljutito:
-Sjedaj tu. Miliću, deder nam donesi dvije rakijice.
Ovaj donese:
-pij sada
-ali deda.......
-pij rekoh
I trgnem ja nju, a ono ljuto, odvratno, užas.
-kako ti je?
Pita deda.
-užas jedan deda, bljaaaak
-Eto vidiš. Pička li vam materina i tebi i babi,
a vi mislite da je meni lako, od rane zore sjediti ovdje!!!!
Poslje mi je bilo lijepo.

Napravil sam si doma danas po uzorak te hrane.

Kak je "nezdravo", već sam trebal u 25. crknuti, maspater,
no gle me.
Oooooooo medicino, jebem li te, tebe i te, kaj im diplome daješ!





E to je ta ZASEKA





Ko je ono rekel:
-ajoooooj, po ovoj vrućini, samo dvije bobe grožđa

I ja bi tak da sam poslje poroda moral biti u inkubatoru.
Mene je druga nesreća zadesila. Kad sam zletil van, onak skliski,
sam onoj smotanoj babici, zletil iz ruku i opal dole na pločice
i to na glavu, maspater.

Da dvije bobe dnevno.
Pa moraš umrijeti, oćeš, nećeš, kad, tad.



- 09:00 - gukni (8) - štampaj - #

25.08.2011., četvrtak

kako sam ostao bez gableca, radi niskih temperatura

kako sam ostao bez gableca, radi niskih temperatura

četvrtak , 25.08.2011.
Sjednem na lim, ode guzica, opekotine 1. stupnja.
Rekoh O.K., ajd barem neki svježi gablec.
Nemreš svaki dan jest sendviđe, a i salame su problematične kod ovakvih temperatura.

I odlučim se ja za hemendegs.

Sve po propisu.
Sunce ti jebem, piči, li piči.

Došel gablec, prekontroliram nutarnju



te vanjsku temperaturu



Stavim dupe na lim, prži, li prži,.............
i krenem peći jaja.





Kad, ono ništ, oooooo sunce ti jebem.

No sva sreća kaj sam delal pod tim suncem od 07 do 17 satova,
pa sam si barem imal skuhanog mozga.

Veli gazda:
-dajte dečki pazite na bušilice da se ne pregriju, denite ih malo u hlad,
a vi za to vrijeme možete gedorama šarafiti.

Mamtiprišerafimgunđgrint, mislim si ja.

I onda dođem doma i upalim si klimu, kad prođe deset minuta,
eto ti nje, prilazi daljinskom:
-e stara, pogle si ruke
Ona ih pogleda i:
-da? kaj s njima?
-jel vidiš kak su ti cijele. Pipneš li taj daljinski, potrgal bum ti ih obe!


- 07:45 - gukni (6) - štampaj - #

22.08.2011., ponedjeljak

Paprika i ostale laži

Paprika i ostale laži

ponedjeljak , 22.08.2011.
Jooooj, jesam li se jučer nalagao o sebi, kao jebaču,
da mi sve neugodno danas.
Mislim jesam i subotu i jučer i to 4 X, po principu:
-nutra, van, nutra, van, gotoooovoooo!
i rekel sam joj:
-stara, to je to i da ne čujem više ni S od sexa do jeseni.
Pa nisam ja Hektor, Petar, Hektorović.
O Ribanju moremo, ali sexa dosta.

Kuhal sam.
Nikaj blogznakaj, no, ono, onak za dušu.

Delal sam punjenu papriku, ali punjenu krompirom.



E sad, te žile nutra.
Malo da se hitimo na feferon, onaj ljuti, ko ovaj moj sa balkona.



Ti tanini, histamini, kurci, zaprav se Kapsaicin zove, to ljuto,
nalazi se u tim žilicama unutar feferona, a i ljutih paprika i ak
mu oćeš pojebati ljutinu, to isjećeš, ostružeš van i feferon ti ga može
popušiti.

Npr., kao tu, makar ova ni ljuta.



No dobro. Tu papriku sam sasjeckal za nadjev, jer planiram dio nadjeva deti van, oko punjenih paprika, pa neg bu i vani paprika.



Luk jedan, drugi.



Peršing



Rajsko voće, ili Paradise fruit, komad jedan, neda zmaj više.



Ostalo od gableca, pa da se ne pokvari.



Fajnli, fucking krompir, cca 1 kg, naribani.



Deka 5, sira, od gableca,...da se ne baci.



Jaja 3



Vegeta, Co, biber



Ulja, pa uskomešati



Napuniti paprike, a ostatak, oko njih.

Peći u pećnici, rerni, skoro uru, a pod kraj zaliti vrhnjem pa dopeći u .....







Onaj buncek od fčera se jako dobro slagal.



Salata?
Isto paprika, ali, crvena pečena.



Pa onak vruća u rajngli, poklopljenoj, se onak popari, da se lakše kožica oguli, pa ulje, ocat, češnjak, co, pa malo odležati.





Desert?
Oni su palačinke sa Nutelom, a ja malo zagorenije, gole,..................
slađe tjesto.



Bila i juhica od stare koke.







Danas?

Čušpajz! Vrtil mi se bosanski lonac po tintari.
Malo kupusa, kaka mrkva, koji krompir, junetine, luka
i krčkanja, + začini.






- 16:05 - gukni (8) - štampaj - #

21.08.2011., nedjelja

Zakon tijesnih cipela

Zakon tijesnih cipela

nedjelja , 21.08.2011.
Tj, or tij, vrag si ga znal.

A kae?
Ono kad Mujo nosi dva broja manje cipele, pa ih poslje 10 km
skine:
-aaaaaahhhhhhh, meraka

Tak i ja!
Je da nisam Mujo, već mi život Mujo.
Zapravo sam ipak Mujo, kaj u školu nisam štel ići.

Naime, kae.

Delam gore na vrh jedne zgrade, od talijanske banke,
maspater i recesiji i kak im slabo ide,a i Švicarskoj.
Bi ja njima jaja u škripac, pa bi bilo jodlanja po burzama.

Počnem u 7 izjutra, pa do 16.
A sunce ti jebem, prži, li prži.
I kak jesam Suljimanac, zdržim ja to na plus 34,
jebem li ti i Kelvina i Farenhajta, a i onog Celzijusa i njegovu Nives.
Dođem u 5 doma, u stanu + 27, femily mrtva leži dole po podu,
jer kakti, dole je na patosu ladnije, neg gore pri plafonu,
a meni odjenput ledara.

Stuširam se, oblečem pidjamu dugih rukava i drhtim.

Kaj ti misliš, koji je to šok za moje tjelešce.
Normalno, da tak opaljen sa suncem, ti jebem,
nemrem suvislo drobit, a inače sam sklon tome,
pa sam gazdi rekel na aktualno-političke prilike,
kad smo spominjali Horvatinčića, za kojeg je ovaj delal
i branil ga...............:
-jebem i tebe i njega!
-a znaš ti kak je njemu teško.
-znam, nosi ploče od 15 kg na 34 NC, 9 sati dnevno, maspater.

Mogu se tak razgovarati, jer se znamo, već 30let,
a sunce je napravilo svoje.

Inače si doma napravim 2 X 2 litre čaja + citrona u tome, pa u frizer,
pa u termotorbu.
E, isti Icetea po 20 kuna.

Pošto sam sklon experimentima, jedan dan sam si zel litruipo
mineralne i 1,5 vina, onak zaleđeno, za probu.

Istinu govore ovi dr ovi. Gazirana pića te mam sjebu.

Moram si zeti jedno jajce i pljusnuti ga na limeni obšav krova,
da vidim jel bu se speklo,
jer uvijek kad se sjednem, osetim miris jajci.

Tu, sad pri meni, nutra je + 29, ugodno. Vani 27,5.
Zmaj rikava, deca, kud koji, a ja u gaćama.
Kuham i prčkam ispod haljinice.
-stari daj operi ruke
-zakaj?

Stara samurajska veli:
"Dok budeš star i ne bude ti čvrst, uvujek ti ostaje srednji prst."

Danas za ručak spremam





O detaljima zutra!

Skoriji planovi?

1.ručati
2.jedan bestijalni sex
3. krmljenje do naveče
4. lagana večera
5.divljački sex do jutra

Ubi ovo sunce, da mu sunce jebem!


- 13:08 - gukni (10) - štampaj - #

19.08.2011., petak

blog te jebal

blog te jebal

petak , 19.08.2011.
E, koji džumbus!
I daj se ti tu snajdi.
Nitko tu ni mislil na nas sa skromnijim
mentalnim sposobnostima.
Ccccccccccccccc

PS

Update

Sve sam skužil!
Pičkin dim
To retardo moraš biti da ne skužiš.

Bravo ekipa

Hvala Blogu pa nas ima i inteligentnih!


- 16:33 - gukni (8) - štampaj - #

16.08.2011., utorak

moja flota

moja flota

utorak , 16.08.2011.


I čamac od papira treba znati napraviti.
- 23:14 - gukni (7) - štampaj - #

15.08.2011., ponedjeljak

pesto

pesto

ponedjeljak , 15.08.2011.
Zapravo mi je ideju dal miris smilja sa balkona.




Sada ono vlada.
Po bosiljku trebaš "čeprkati" da počne mirisat.

Setil sam se jednog dokumentarca-Afrika.
Brste žirafe neko lišće sa nekih stabala.
Napadnuto stablo počne lučiti nekakav miris, nekaj poput tanina i
lišće postaje nejestivo za žirafe.
Vjetar tera dalje taj miris i "obaviještava", daje "uzbunu" drugim stablima,
no, lukave žirafe pasedu uz vjetar i stabla popušidu.
Je je, istina je.


Zmaj je ošla u noćnu.
E raspalil sam klimu da sam zmrznut.
Ukočil mi se od hladnoće.
Kaj bu ona mene zajebavala:
"joooj kolka bu struja bila?"
Na ti, hihihi, sad sam ja gazda.


No da, češnjak, pinjoli, bosiljak, maslinovo, parmezan i paški ovčji.
Zakon.
Sveti dan
Sveta hrana









Moram zgasiti klimu.
Javili su mi se ovi iz DHMZ:
-da niste malo preterali?



Vesele mene te biljčice.




- 20:26 - gukni (4) - štampaj - #

11.08.2011., četvrtak

Ubil bum se!!!!

Ubil bum se!!!!

četvrtak , 11.08.2011.
Ajde, bar nekaj!

Daj me pogle!



Ni Zmaj me više neće.
Ujutro kad se popišam, okrenem se i pogledam u špigel,
dođe mi da se ubijem.
Mam si sjebem Feng Šui.

Derem na crno, pitaju zbanke:
-kae zkreditom?
-a kad mi plati
-e G'ospon Alexxl, ak more uplatite direkt na račun krede,
a ne na Vaš tekući, jer vam je račun zblokiran, pa bu prešlo drugima,
a ne nama
-o mamu vam bem lopovsku,....čuj spike,
ma sikter bre, stani u red, paaaaa,......

Nemreš verovati!
Više ne zovu pišulje sa šaltera, to sam "pofebao".
Sad zove diša poslovnice!
Ma i tebe bum mrknul, bimlezu jedan.
Moreju mi zapljeniti prvo lijevo jaje, a ondak desno.
Iza toga im ostaje ..... u sredini, maspater.

Idem si napuniti pištolu.
Stavil bum na rafalno!
Ima da poplava bude,
da se parket digne.
Neg mi popušidu!
- 18:13 - gukni (12) - štampaj - #

10.08.2011., srijeda

Napokon više!

Napokon više!

srijeda , 10.08.2011.
Ma mislim , popizdil sam više od te nesposobne policije.
Da nije DNEVNIK.hr i njihovog otkrića,
pitaj boga koliko bi se odužilo još to!

Ccccccccccccccccccccccccccccc!



Zgubil sam tu jebenu, kak se to veli?, konspiraciju?,
no, to za pisanje, .................
i ondak tak malo!
- 17:09 - gukni (9) - štampaj - #

06.08.2011., subota

bez texta

bez texta

subota , 06.08.2011.
Prvo idejni projekt



Malo o vegetarijanstvu,
Čist ono, za aranžirati.

























U dobroj državi jedino što vrijedi su spojeni dani.
Dobra država je ona, gdje kad prolaziš pored birtije, iz nje čuješ pjesmu.

- 10:26 - gukni (23) - štampaj - #

04.08.2011., četvrtak

lažna uzbuna

lažna uzbuna

četvrtak , 04.08.2011.
Tema za diskusiju


Covjek i žena spavaju.
Usred noci odjednom se zacuje neka buka izvana.
Žena sva zbunjena i preplašena povice:
Jao, to mora da je moj muž!
Covjek na to iskoci iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke roden,
pobježe kroz prozor.
Nakon nekoliko minuta vraca se on, sav izgreban, penje se u spavacu sobu i vice na ženu:

Objasni mi što ti znaci ono ''to je moj muž'', pa ja sam ti muž!
A žena ce na to:

Prvo ti meni objasni zašto si bježao?!

- 10:58 - gukni (5) - štampaj - #

03.08.2011., srijeda

Imam, ali nedam

Imam, ali nedam

srijeda , 03.08.2011.
Te suša.
Nevalja.
Sada kiša.
Nevalja.

Šaljite pomoć!

Pa da! Najlakše!

Daj se više nauči pecati ribu!

Ne bih štel dalje elaborirati, ali,
još 22 % (ili već, koliki je) PDV bitangama na vlasti, ......
za popizditi.

Setil sam se jednog našeg iz Švabije, od ratnog doba.
Ogromnu birtiju ima.
I obilazil ga velečasni, da da neku pinku, za tu Doma.
Kao, teško je!
Sve je kužil, već tada.
"Nedam vam, jer ste lopovi.
Sad nek vam dam, pa sutra, pa sutra, a onda ne,
e onda će te biti nesretni."

Podsjetil me na onaj vic, kad su dva klošara stalno žicala
pred dućanom, pa im je jedan davao svaki dan sitninu
i odjednom prestao:
-ej halo, zašto nam više ne daješ'
-nemam,....gradim kuću
-vidi ga, pička mu materina, nama sa leđa, džubre jedno!

Veli moj Lukica:
-ha,....pustinja?
pa šta ne odsele?
Ni u Sahari ne žive ljudi!?

Ma dal bi ja još, ni to puno novci, sam da nije tih bitangi sa PDV-om
i tih lopova iz UN.

Ni to puno nofci.
Valjda bu neki kurac počeli delati jedan dan, maspater.





Pa bu imali ovak ko mi U Banana Somaliji Danskoj (BSD).
Kada uđemo Europi, bit ćemo, Republika BSD!




- 19:30 - gukni (0) - štampaj - #

< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2