Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

utorak, 26.04.2016.

Homemade Grancereale

Keksici od zobenih pahuljica i integralnog brasna







Zadovoljstvo koje osjetite prilikom svakog ugriza natjerat će vas da ih uvijek imate u rezervi, tj. u nekoj limenoj kutiji.
Već je poprilično vremena prošlo od mog prvog susreta sa ovim receptom, i uvijek mu se vračam radeći varijacije na temu. Recept je sa Coolinarike od moje drage Nale koja mi je dopustila da ga stavim i u svoju kolekciju omiljenih mi i zdravih keksića.
Donosim vam svoju varijantu. Pa ajmo na miješanje sretan



SASTOJCI:


100 g zobenih pahuljica
50 g fino mljevenog kukuruznog brašna
50 g zobenog ili integralnog pšenicnog brašna
45 g smeđeg secera (stevia)
1 žlica meda
100 g maslaca
3 žlice mlijeka
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
dobar prstohvat soli
50 g sjeckanih oraha ili lješnjaka
50 g grožđica ili brusnica



U multripraktiku lagano sameljite zobene pahuljice. Ne treba vam brašno nego da se samo malo usitne. Isto učiniti sa orasima i grožđicama ili brusnicama. A možete ih i samo nasjeckati nožem. Odmjerite i dodajte i ostale suhe sastojke. Tada umiješajte maslac, (možete koristiti i kokosov maslac). Kad ste ga dobro umiješali tek tada dodavajte mlijeko, možda vam neće trebati toliko ili trebate više. Trebate dobiti srednje tvrdo tijesto.

Oblikujte tijesto u plosnati krug, zamotajte u foliju i na hlađenje oko 30 minuta.



Tijesto valjajte između dva pek papira, na debljinu oko pola cm te vadite okrugle kolačiće koje položite na pleh obložen papirom.
Popunjen pleh stavite u frižider na hladno prije pečenja barem 30 minuta. Ovo radite da se keksići ne bi raspali tokom pečenja.


Pečnicu zagrijati na 170 sa ventilatorom kod mene. te peći oko 12 minuta.
Keksiće ostavite u odškrinutoj ugačenoj pečnici još 5 minuta.
Od ove ture ispadne jedan pleh od pečnice, tako da odmah radite duplu dozu nut


Možete ih jesti tople i hladne, stoje poprilično u limenoj kutiji i nimalo ne zaostaju za originalom.




Oznake: zobeni keksi, grancereale, zdravo, suho voće, fini keksi

26.04.2016. u 17:12 • 5 KomentaraPrint#^

nedjelja, 17.04.2016.

Quiche sa sirom i tikvicama

Najbolji, najbolji quiche koji sam probala. Uvijek kad ga pravim pogotovo ako imam goste svi su oduševljeni, čak ga i moj muz voli koje je izbirljiv šta se hrane tiće (uh da zna da ga spominjem burninmad). Odličan je i topao i hladan.








Recept je sa coolinarike od moje drage Veteran tj, od Tee koja me sinjala na plaži i tako smo se upoznale ......Od tada raste naše prijateljstvo i kulinarske ludosti ponekad. Ja sam recept samo mrvicu prilagodila sebi. Kalup u kojem pečem je onaj za pite sa pomičnim dnom fi 30. Nećete požaliti ako ga isprobate.


SASTOJCI:

TIJESTO

30dag brašna
10dag maslaca
200 gr kiselog vrhnja ili milerama
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli



Maslac utrljajte u brašno da dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte ostale sastojke i brzo zamjesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider oko sat vremena.

Ovisi o kalupu kakvog koristite namažite ga masnoćom ili stavite na papir za pečenje. Tijesto razvaljajte da bude veće od ruba.


NADJEV
250gr svježeg sira
1 jaje
150gr milerama
200gr tikvica
100gr kuhane šunke
1/2 žličice soli
prstohvat papra
4-5 rajčica



Po tijestu narežite tikvice na kolute i složite u jednom redu po cijelom tijestu.



Sir, (ako je jako grudast izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak malo milerama),ovdje su mogućnosti otvorene, možete koristiti svježi sir, onda razne krem sirne namaze, tipa Abc, ili skutu.....možete koristiti i kozji kao u originalu tako ćete dobiti još više na kvaliteti quicha.
Znaći sir izmješajte sa jajem, mileramom, soli i paprom. Polovinu smjese premažite preko tijesta. Po siru rasporedite kuhanu šunku. Sad quiche nadjenite ostatkom sira. Po vrhu posložite šnite rajčica ili polovice sherry rajčica. Vanjske rubove tijesta presavinite prema unutra.





Pecite ga na 180 C oko 45 minuta. Pričekajte da se malo prohladi i navalite.
Tea znaš koliko volim tvoje slatke recepte, ovaj mi je broj 1 zauvijek od slanih.


Oznake: tart, quiche, Slano, party, Food

17.04.2016. u 21:08 • 7 KomentaraPrint#^

srijeda, 13.04.2016.

Kuglice od zobene kaše

Želim uz popodnevnu kavu pojest neki kolačić a da ne moram misliti da sam "puno" zgriješila. Ovo je baš takav, lagan, sočan i bezgrešan, pun okusa, čokoladan.....jel trebam još nabrajati?! rolleyes







Sastojci

250ml kuhane zobene kaše (nek bude tvrđe skuhana)
200g prepečenih mljevenih lješnjaka
50g fine tamne čokolade
50g maslaca
po želji meda ili kokosov šećer ili šećer
pola štapića sjemenki vanilije ili 1 burbon vanilija





Skuhajte zobenu kašu, slobodno vam bude gušća. Ja sam u to stavila 1 veliku žlicu meda i više nisam stavljala slatkoće.
Ostavite da se prohladi

Otopite maslac i čokoladu te sameljite lješnjake. Nećete pogriješiti ako ih ostavite malo da krcnu pod zubom ali ne previše.

Pomiješajte sve zajedno i u to dodajte vaniliju (može i burbon vaniliju ako nemate samu). Dobro izmiješajte i ostavite da se dobro ohladi.






Od ohlađene smjese formirajte kuglice i uvaljajte u kokos, lješnjak, mrvice šta god želite,

Kuglice su božanstvene.









Oznake: kuglice, zdravo, dijeta, bez glutena, lješnjak, vegeta, Kolačići

13.04.2016. u 14:25 • 5 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.04.2016.

Domaća granola sa orašastim plodovima



Od kako sam probala Podravkinu granola nekako je ljubav krenula u tom smjeru i morala sam napraviti svoju. Od granole miriše cijela kuća. Više je ne kupujem nego sama pravim i kontroliram unos šećera. Mogučnosti su beskrajne, ovisi o željama i mogućnostima, evo moje omiljene.




SASTOJCI:


2 šalice sitnih zobenih pahuljica
2 šalice grubo sjeckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci)
1/4 šalice meda
2 žlice smeđeg šećera
0,05dcl maslinovog ili kokosovog ulja

Šalica je od 2 dcl

PO ŽELJI ZAČINI

1/2 žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog klinčića
1/4 žličice mljevenog đumbira
malo soli

1 bjelanjak

Sušeno voće po želji



U jednu posudu izmiješajte zobene pahuljice, i sjeckane orašaste polodove. Ubacite med i šećer, (ovdje možete staviti samo jedno, ako želite manje slatko, ili kokosov šećer ili steviu) te začine po želji. Ne zaboravite posoliti, kod mene cvijet soli za takve fine stvari.
Bjelanjak malo ulupajte sa vilicom pa ubacite u smjesu i sve rukama izmiješajte. Na protvan od pečnice stavite papir i na njega ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite 30 minuta na 180 do zlatno smeđe boje. Morate paziti da vam ne pregori, pred kraj to se vlo lako desi. Masa na protvanu još je lagano mekana ali hlađenjem ona se stisne. Kad je totalno hladna (ja to ostavim preko noći) razlomite je na komadiće i pospremite u staklenke.
Po želji možete dodati i sušeno voće koje volite.
Vaš doručak je spreman, uživajte i dobar tek!


Oznake: granola, domaće, doručak, zdravo, zdravo i fino, orašasti plodovi, začini

06.04.2016. u 14:26 • 4 KomentaraPrint#^

petak, 01.04.2016.

Rolada od oraha i kiselog vrhnja



Vrlo sočan i fin kolačić koji nema da ne uspije. U njega se jednostavno zaljubljujete na prvi griz. Gluten free tako da ga mogu spremati i oni šta su alergični na gluten.



SASTOJCI


6 jaja
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica mljevenih oraha(može i prepečenih)
400ml kiselog vrhnja ili milerama



Tucite bjelanjke sa mrvom soli i dodavajte šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumanjce svako miksajući minut ili dvije.
Ugasiti mikser, staviti mljevene orahe koje možete i prepeći prije nego ste ih usitnili, te sve promiješajte silikonskom špatulom.



U protvan od pečnice, onaj niži najveći, stavite malo ulja i razmažite po limu na njega stavite papir za pečenje i biskvitnu smjesu.
Pecite u ugrijanoj pečnici 10 minuta na 180.C



Pripremite si drugi papir i pečeni biskvit prebacite na njega, papir na kojem ste pekli bacite te zarolajte i pustite da vam se ohladi.
Kad se ohladi premažite kiselim vrhnjem ili mileramom te pažljivo zarolajte. Možete ga premazati i izvana ako vam ostane milerama.
Rolada je jednostavno savršena.

Oznake: rolada od oraha, orah, mileram, kiselo vrhnje, gluten free, bez glutena

01.04.2016. u 17:10 • 4 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se